Dodatak:Popis motora u Formuli 1

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
F1.svg

FIA Svjetsko prvenstvo Formule 1:

Formula 1
pravila Formule 1
utrka

Popisi:
vozači | konstruktori | motori
velike nagrade | staze
svjetski prvaci

Ovo je popis motora koji su se natjecali u Formuli 1 od početka Svjetskog prvenstva 1950.

Motori u 2019. (po uspješnosti)[uredi VE | uredi]

Motor Natječe se od Pobjede Sjedište
Flag of Italy.svg Ferrari 1950. – danas 236 Flag of Italy.svg Maranello, Italija
Flag of Germany.svg Mercedes 1954.1955.
1994. – danas
181 Flag of the United Kingdom.svg Brixworth, Northamptonshire, Velika Britanija
Flag of France.svg Renault 1977.1986.
1989.1997.
2001. – danas
168 Flag of France.svg Viry-Châtillon, Francuska
Flag of Japan.svg Honda 1964.1968.
1983.1992.
2000.2008.
2015. – danas
73 Flag of the United Kingdom.svg Milton Keynes, Buckinghamshire, Velika Britanija
Flag of Austria.svg BWT Mercedes* 2019. – danas - Flag of the United Kingdom.svg Brixworth, Northamptonshire, Velika Britanija

* BWT Mercedes je ustvari originalni Mercedesov motor, naziv BWT momčad Racing Pointa je umetnula zbog sponzorskih razloga

Bivši dobavljači motora[uredi VE | uredi]

Na popisu se nalaze i oni dobavljači koji nisu sudjelovali u utrkama, ali su bili prijavljeni sa nekim od konstruktora

  • Flag of the Republic of China.svg Acer
  • Flag of Italy.svg Alfa Romeo
  • Flag of the United Kingdom.svg Alta
  • Flag of the United Kingdom.svg Arrows
  • Flag of Japan.svg Asiatech
  • Flag of the United Kingdom.svg Aston Martin
  • Flag of Italy.svg A-T-S
  • Flag of Germany.svg BMW
  • Flag of Germany.svg Borgward
  • Flag of Italy.svg BPM
  • Flag of the United Kingdom.svg Bristol
  • Flag of the United Kingdom.svg BRM
  • Flag of France.svg Bugatti
  • Flag of the United Kingdom.svg Butterworth
  • Flag of the United States.svg Cadillac
  • Flag of Italy.svg Castellotti
  • Flag of the United States.svg Chevrolet
  • Flag of the United States.svg Chrysler
  • Flag of the United Kingdom.svg Climax
  • Flag of Italy.svg Conrero
  • Flag of the United Kingdom.svg Cosworth
  • Flag of the United States.svg Cummins
  • Flag of Italy.svg De Tomaso
  • Flag of the United States.svg DeSoto
  • Flag of the United States.svg Dodge
  • Flag of the United States.svg Duray
  • Flag of Germany.svg EMW
  • Flag of the United Kingdom.svg ERA
  • Flag of the United Kingdom.svg European
  • Flag of Italy.svg FIAT
  • Flag of Italy.svg Fondmetal
  • Flag of the United States.svg Ford
  • Flag of the United Kingdom.svg Ford Cosworth
  • Flag of France.svg Gordini
  • Flag of the United Kingdom.svg Hart
  • Flag of the United Kingdom.svg Ilmor
  • Flag of the United Kingdom.svg Jaguar
  • Flag of the United Kingdom.svg JAP
  • Flag of the United Kingdom.svg Judd
  • Flag of Germany.svg Küchen
  • Flag of Italy.svg Lamborghini
  • Flag of Italy.svg Lancia
  • Flag of the United Kingdom.svg Lea Francis
  • Flag of Italy.svg Life
  • Flag of Italy.svg Maserati
  • Flag of France.svg Matra
  • Flag of France.svg Mecachrome
  • Flag of Switzerland.svg Megatron
  • Flag of the United States.svg Mercury
  • Flag of the United States.svg Miller
  • Flag of Italy.svg Motori Moderni
  • Flag of Japan.svg Mugen Honda
  • Flag of the United States.svg Novi
  • Flag of the United States.svg Offenhauser
  • Flag of Italy.svg OSCA
  • Flag of Italy.svg Osella
  • Flag of Malaysia.svg Petronas
  • Flag of France.svg Peugeot
  • Flag of Italy.svg Playlife
  • Flag of Germany.svg Porsche
  • Flag of the United States.svg Pratt & Whitney
  • Flag of the United States.svg R Miller
  • Flag of Australia.svg Repco
  • Flag of Switzerland.svg Sauber
  • Flag of the United States.svg Scarab
  • Flag of Italy.svg Serenissima
  • Flag of the United States.svg Sparks
  • Flag of the United States.svg Studebaker
  • Flag of Japan.svg Subaru
  • Flag of France.svg Supertec
  • Flag of Switzerland.svg TAG Heuer
  • Flag of Germany.svg TAG Porsche
  • Flag of France.svg Talbot
  • Flag of Italy.svg Tecno
  • Flag of Japan.svg Toyota
  • Flag of the United Kingdom.svg Vanwall
  • Flag of Germany.svg Veritas
  • Flag of the United States.svg Voelker
  • Flag of the United States.svg Wayne
  • Flag of the United Kingdom.svg Weslake
  • Flag of Japan.svg Yamaha
  • Flag of Germany.svg Zakspeed

Izvor[uredi VE | uredi]