Dodatak:Popis nogometnih klubova u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Dodatak:Popis hrvatskih nogometnih klubova

Napomena: Stanje je zaključno sa sezonom 2016./17.

Nogometni klubovi (muškarci)[uredi VE | uredi]

Članak Puni naziv Uvriježeno ime Sjedište Grad/općina Status Osnovan Ugašen Liga Rang Raniji nazivi Napomene Poveznice Izvori
NK Bedem Ivankovo Nogometni klub Bedem Bedem Ivankovo Ivankovo aktivan 1931. - 3. HNL - Istok 3.
NK Bobota Agrar Nogometni klub Bobota-Agrar Bobota-Agrar Bobota Trpinja aktivan 1963. - Međužupanijska nogometna liga Slavonije i Baranje 4. PIK Vukovar
NK Vupik Vukovar
HNK Vupik Vukovar
2012. preseljen iz Vukovara u Bobotu [1]
NK Bokšić Nogometni klub Bokšić Bokšić Bokšić Tompojevci ugašen 1974. 1991. - - [2]
NK Borac Banovci Nogometni klub Borac Borac Banovci Nijemci aktivan 1940. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vinkovci 6. NK Borac Šidski Banovci 1947. obnovljen rad kluba [2]
NK Borac Bobota Nogometni klub Borac Borac Bobota Trpinja aktivan 1929. - 1. ŽNL Vukovarsko-srijemska 5. NK Sremac Bobota
NK Borac Drenovci Nogometni klub Borac Borac Drenovci Drenovci aktivan 1929. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Županja 6. NK Borac Kalistović Drenovci
NK Borac Retkovci Nogometni klub Borac Borac Retkovci Ivankovo aktivan 1932. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vinkovci 6.
NK Borinci Jarmina Nogometni klub Borinci Borinci Jarmina Jarmina aktivan 1949. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vinkovci 6. NK Ivančica Jarmina
NK Partizan Jarmina
[2]
HNK Borovo Vukovar Hrvatski nogometni klub Borovo Vukovar Borovo Vukovar Vukovar aktivan 1933. - 3. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vukovar 7. SK Bata Borovo
VAŠK (Vukovarski amaterski šport klub) Vukovar
BATA SK (Borovski amaterski tjelovježbački atletski sportski klub) Borovo
SFD Slaven Borovo
NK Borovo 1
NK Borovo Vukovar
[3]
NK Bosut Apševci Nogometni klub Bosut Bosut Apševci Nijemci u mirovanju 1933. - - - SK Apševski Apševci 1945. obnovljen rad kluba
nakon sezone 2011./12. klub se više ne natječe
[2]
NK Bršadin Nogometni klub Bršadin Bršadin Bršadin Trpinja aktivan 1932. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vukovar 6. BSK (Bršadinski sportski klub)
FAK Udarnik Bršadin
NK BSK Vinkovački Banovci Nogometni klub BSK BSK Vinkovački Banovci Nijemci ugašen 1930. 2000. - - SK Banovački Vinkovački Banovci, BSK (Banovački sportski klub) Vinkovački Banovci 1950. obnovljen rad kluba
1991. prestanak rada kluba
[2][4]
NK Budućnost Šiškovci Nogometni klub Budućnost Budućnost Šiškovci Cerna aktivan 1966. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Županja 6.
HNK Cibalia Vinkovci Hrvatski nogometni klub Cibalia Cibalia Vinkovci Vinkovci aktivan 1919. - 1. HNL 1. HGŽK (Hrvatski građanski željezničarski klub) Cibalia
FD Dinamo Vinkovci
NK Dinamo Vinkovci
NK Cibalia Vinkovci
1925. fuzija sa RSK Sloga Vinkovci
1945. zamrznuto djelovanje, a 1947. klub ugašen od strane komunističke vlasti
1947. fuzijom RSFD Sloga Vinkovci i OFD Graničar Vinkovci nastaje NK Dinamo Vinkovci
[1]
ŠK Concordia Vinkovci Športski klub Concordia Concordia Vinkovci Vinkovci ugašen 1922. - - [2]
NK Croatia Bogdanovci Nogometni klub Croatia Croatia Bogdanovci Bogdanovci aktivan 1947. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vukovar 6. NK Sremac Bogdanovci
ŠD Croatia Novi Jankovci Športsko društvo Croatia Croatia Novi Jankovci Stari Jankovci aktivan 1931. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vinkovci 6. NK Jadran Novi Jankovci 2002. osnovana NK Croatia Novi Jankovci
NK Čakovci Nogometni klub Čakovci Čakovci Čakovci Tompojevci ugašen 1998. - - nije se natjecao [5]
NK Čelik Gaboš Nogometni klub Čelik Čelik Gaboš Markušica aktivan 1928. - 3. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vinkovci 7. SK Moša Gaboš 1942. obnovljen rad kluba [2]
NK Dilj Vinkovci Nogometni klub Dilj Dilj Vinkovci Vinkovci aktivan 1950. - 1. ŽNL Vukovarsko-srijemska 5.
NK Drina Podrinje Nogometni klub Drina Drina Podrinje Markušica ugašen 1936. 2000. - - SK Vitez Podrinje
SK Drina Podrinje
1948. obnovljen rad kluba
1952. klub se prestaje natjecati
1971. klub se ponovno uključuje u natjecanja
1991. prestaje sa natjecanjem
[6][7][2][8]
ŠNK Dunav Sotin Športski nogometni klub Dunav Dunav Sotin Vukovar aktivan 1937. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vukovar 6. NK Dunav Sotin
NŠK Dunav Vukovar Nogometni športski klub Dunav Dunav Vukovar Vukovar ugašen 1931. 1941. - - ŠK Dunav Vukovar [9][2]
NK Đuro Salaj Vinkovci Nogometni klub Đuro Salaj Đuro Salaj Vinkovci Vinkovci ugašen - - [10]
HNK Frankopan Rokovci-Andrijaševci Hrvatski nogometni klub Frankopan Frankopan Rokovci / Andrijaševci Andrijaševci aktivan 1931. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vinkovci 6. ŠK Zemljoradnik Rokovci
FD Zemljoradnik Rokovci
NK Mladost Rokovci
NK Partizan Rokovci
NK Partizan Rokovci-Andrijaševci
1948. obnovljen rad kluba
NK Frankopan Rokovci-Andrijaševci
[2][11][12]
HNK Fruškogorac Ilok Hrvatski nogometni klub Fruškogorac Fruškogorac Ilok Ilok aktivan 1923. - 1. ŽNL Vukovarsko-srijemska 5. NK Fruškogorac Ilok
NK Fruškogorac Opatovac Nogometni klub Fruškogorac Fruškogorac Opatovac Lovas ugašen 1936. 1988. - -
HŠK Građanski Vukovar Hrvatski športski klub Građanski Vukovar Građanski Vukovar Vukovar ugašen 1922. 1926. - - [13][2]
NK Građevinar Vinkovci Nogometni klub Građevinar Građevinar Vinkovci Vinkovci ugašen 1968. - - [2]
OFD Graničar Vinkovci Omladinsko fiskulturno društvo Graničar Graničar Vinkovci Vinkovci ugašen 1947. - - 1947. fuzijom RSFD Sloga Vinkovci i OFD Graničar Vinkovci nastaje NK Dinamo Vinkovci [14]
NK Graničar Županja Nogometni klub Graničar Graničar Županja Županja aktivan 1920. - Međužupanijska nogometna liga Slavonije i Baranje 4. ŠK Jadran Županja
ŠK Graničar Županja
ŠK Croatia Županja
1945. obnovljen rad kluba [2]
NK Gyoezelem Korođ Nogometni klub Gyoezelem Gyoezelem Korođ Tordinci aktivan 1927. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vinkovci 6. ŠK Jug Korođ
NK Đezelem Korođ
[2]
NK Hajduk Bapska Nogometni klub Hajduk Hajduk Bapska Ilok aktivan 1928. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vukovar 6. 1963. obnovljen rad kluba [2]
NK Hajduk Bobota Nogometni klub Hajduk Hajduk Bobota Trpinja ugašen 1930-ih 1941. - -
NK Hajduk Ludvinci Nogometni klub Hajduk Hajduk Ludvinci Trpinja ugašen 1964 1990-ih - - [2]
NK Hajduk Pačetin Nogometni klub Hajduk Hajduk Pačetin Trpinja ugašen 1933. 1941. - - FK Jadran Pačetin
NK Hajduk Tovarnik Nogometni klub Hajduk Hajduk Tovarnik Tovarnik aktivan 1924. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vukovar 6.
NK Hajduk Trpinja Nogometni klub Hajduk Hajduk Trpinja Trpinja ugašen 1930-ih 1930-ih - - [15]
NK Hajduk Vera Nogometni klub Hajduk Hajduk Vera Trpinja u mirovanju 1937. - - - - rad obustavljen 1997. godine
aktiviran 2010. godine
prije početka sezone 2015./16. odustao od natjecanja
ŠK Hajduk Vukovar Športski klub Hajduk Hajduk Vukovar Vukovar ugašen 1924. 1926. - - 1925. obnovljen rad kluba
1926. fuzija sa RNK Sloga Vukovar
[9]
NK Hajduk Mirko Mirkovci Nogometni klub Hajduk Mirko Hajduk Mirko Mirkovci Vinkovci aktivan 1929. - 3. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vinkovci 7. NK Hajduk Mirkovci
NK HAŠK Sokol Stari Jankovci Nogometni klub HAŠK Sokol HAŠK Sokol Stari Jankovci Stari Jankovci aktivan 1931. - 1. ŽNL Vukovarsko-srijemska 5. NK Sremac Stari Jankovci
NK Sloga Stari Jankovci
HAŠK (Hrvatski amaterski športski klub) Stari Jankovci
NK HAŠK-Jadran Stari Jankovci
1961. fuzijom NK Sremac Stari Jankovci i NK Omladinac Stari Jankovci nastaje NK Sloga Stari Jankovci
1994. zamrznut status kluba
1998. obnovljen rad kluba
[2]
ŽK Herut Vinkovci Židovski klub Herut Herut Vinkovci Vinkovci ugašen 1922. 1941. - - [14]
NK Hrvatski sokol Mirkovci Nogometni klub Hrvatski sokol Hrvatski sokol Mirkovci Vinkovci aktivan 2003. - 3. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vinkovci 7.
NK Jadran Gunja Nogometni klub Jadran Jadran Gunja Gunja aktivan 1928. - Međužupanijska nogometna liga Slavonije i Baranje 4. ŠK Cvelferija
JŠK Šokčević Gunja
1945. obnovljen rad kluba [2]
ŠNK Jadran Ilok Školski nogometni klub Jadran Jadran Ilok Ilok ugašen 1920. - - [2]
NK Jadran Rokovci Nogometni klub Jadran Jadran Rokovci Andrijaševci ugašen 1928. - - [2]
NK Jadran Slakovci Nogometni klub Jadran Jadran Slakovci Stari Jankovci ugašen - - [16]
ŠK Jadran Vinkovci Športski klub Jadran Jadran Vinkovci Vinkovci ugašen 1919. 1922. - - [14][2]
NK Jedinstvo Berak Nogometni klub Jedinstvo Jedinstvo Berak Tompojevci ugašen 1963. 1991. -
NK Jedinstvo Gunja Nogometni klub Jedinstvo Jedinstvo Gunja Gunja ugašen 1956. - - [2]
NK Jedinstvo Vukovar Nogometni klub Jedinstvo Jedinstvo Vukovar Vukovar ugašen - - [6]
NK Kožarac Vinkovci Nogometni klub Kožarac Kožarac Vinkovci Vinkovci ugašen 1955. - - [2]
NK Lipovac Nogometni klub Lipovac Lipovac Lipovac Nijemci aktivan 1956. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vinkovci 6. LSK (Lipovački sportski klub)
HNK Lipovača Hrvatski nogometni klub Lipovača Lipovača Lipovača Vukovar aktivan 1955. - 3. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vukovar 7. NK Mladi Borac Lipovača
NK Lipovača
[13]
NK Lovas Nogometni klub Lovas Lovas Lovas Lovas aktivan 1956. - 3. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vukovar 7. NK Partizan Lovas [17][2]
NK Lovor Nijemci Nogometni klub Lovor Lovor Nijemci Nijemci aktivan 1924. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vinkovci 6. HŠK Lovor Nijemci
NK Lužac Vukovar Nogometni klub Lužac Lužac Vukovar Vukovar ugašen 1964. 1991. - - [2]
NK Marinci Nogometni klub Marinci Marinci Marinci Nuštar aktivan 1928. - 3. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vinkovci 7. NK Jedinstvo Marinci [18]
NK Metalac Vinkovci Nogometni klub Metalac Metalac Vinkovci Vinkovci ugašen - - [6]
NK Meteor Slakovci Nogometni klub Meteor Meteor Slakovci Stari Jankovci aktivan 1927. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vinkovci 6. NK Golub Slakovci
SK Meteor Slakovci
1945. obnovljen rad kluba [16][2]
HNK Mitnica Vukovar Hrvatski nogometni klub Mitnica Mitnica Vukovar Vukovar aktivan 2008. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vukovar 6.
NK Mladost Antin Nogometni klub Mladost Mladost Antin Tordinci aktivan 1933. - Međužupanijska nogometna liga Slavonije i Baranje 4. 1948. obnovljen rad kluba [2]
NK Mladost Cerić Nogometni klub Mladost Mladost Cerić Nuštar aktivan 1947. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vinkovci 6. 1995. zamrznut status
1998. obnovljen rad kluba
NK Mladost Đurići Nogometni klub Mladost Mladost Đurići Drenovci ugašen 1932. 2014. - - ŠK Slavonac Đurići
NK Zadrugar Đurići
1945. obnovljen rad kluba
1999. obnovljen rad kluba
nakon jesenskog dijela sezone 2006./07., klub je odustao od daljeg natjecanja
[19][2]
NK Mladost Karadžićevo Nogometni klub Mladost Mladost Karadžićevo Markušica djeluje samo veteranska selekcija 1968. - - - seniorska momčad se ne natječe od 1998. godine
NK Mladost Privlaka Nogometni klub Mladost Mladost Privlaka Privlaka aktivan 1950. - 1. ŽNL Vukovarsko-srijemska 5.
NK Mladost Slakovci Nogometni klub Mladost Mladost Slakovci Stari Jankovci ugašen - - [16]
NK Mladost Svinjarevci Nogometni klub Mladost Mladost Svinjarevci Bogdanovci aktivan 1950. - 3. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vukovar 7. 1991. klub prestaje sa radom
1999. obnovljen rad kluba
2008. klub se gasi
2010. klub se ponovno formira
NK Mladost Vođinci Nogometni klub Mladost Mladost Vođinci Vođinci aktivan 1947. - 1. ŽNL Vukovarsko-srijemska 5. FD Slaven Vođinci
NK Jedinstvo Vođinci
[2]
NK Mohovo Nogometni klub Mohovo Mohovo Mohovo Ilok aktivan 1998. - 3. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vukovar 7.
OFK Moša Mohovo Omladinski fiskulturni klub Moša Moša Mohovo Ilok ugašen 1930. 1991. - - [2]
NK Negoslavci Nogometni klub Negoslavci Negoslavci Negoslavci Negoslavci aktivan 1928. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vukovar 6. NSK (Negoslavački Sportski Klub)
NK Jedinstvo Negoslavci
NK Nosteria Nuštar Nogometni klub Nosteria Nosteria Nuštar Nuštar aktivan 1921. - 1. ŽNL Vukovarsko-srijemska 5. NK Nosterija Nuštar
NK Obilić Ostrovo Nogometni klub Obilić Obilić Ostrovo Markušica aktivan 1932. - 3. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vinkovci 7. SK Obilić Ostrovo 1945. obnovljen rad kluba [2]
NK Obilić Trpinja Nogometni klub Obilić Obilić Trpinja Trpinja ugašen 1930-ih 1930-ih - - [15]
NK Obrtna omladina Vinkovci Nogometni klub Obrtna omladina Obrtna omladina Vinkovci Vinkovci ugašen 1922. - - [2]
SK Olimpija Ilok Sportski klub Olimpija Olimpija Ilok Ilok ugašen 1923. - - [2]
NK Omladinac Stari Jankovci Nogometni klub Omladinac Omladinac Stari Jankovci Stari Jankovci ugašen 1960. 1961. - - 1961. fuzijom NK Sremac Stari Jankovci i NK Omladinac Stari Jankovci nastaje NK Sloga Stari Jankovci [2]
ONK Ivankovo Omladinski nogometni klub Ivankovo ONK Ivankovo Ivankovo ugašen 1968. 1991. - - ONK (Omladinski nogometni klub) Omladinac Ivankovo [20][2]
NK Opatovac Nogometni klub Opatovac Opatovac Opatovac Lovas u mirovanju 1999. - - - nakon jesenskog dijela sezone 2015./16. istupa iz daljeg natjecanja
NK Otok Nogometni klub Otok Otok Otok Otok aktivan 1923. - 1. ŽNL Vukovarsko-srijemska 5. Športski klub Omladina Otok
Hrvatski športski klub Šokadija Otok
NK Graničar Otok
NK Sloga Otok
NK Tena Otok
NK Spačva-Otok
1954. fuzijom NK Graničar Otok i FD Radnički Otok nastaje NK Sloga Otok
1995. fuzijom NK Spačva Vinkovci i NK Otok nastaje NK Spačva Otok
[21]
ŠK Panonija Vukovar Športski klub Panonija Panonija Vukovar Vukovar ugašen 1926. - - [9]
NK Partizan Vinkovačko Novo Selo Nogometni klub Partizan Partizan Vinkovci (Vinkovačko Novo Selo) Vinkovci ugašen - - [10]
NK Petrovci Nogometni klub Petrovci Petrovci Petrovci Bogdanovci aktivan 1925. - 3. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vukovar 7. NK Zvijezda Petrovci / NK Zvezda Petrovci
NK Hvizda Petrovci
[22][16]
NK Podgrađe Nogometni klub Podgrađe Podgrađe Podgrađe Nijemci aktivan 1932. - 3. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vinkovci 7. FD Bratstvo-Jedinstvo Podgrađe
NK Bratstvo Podgrađe
1946. obnavlja se rad kluba
1991. prestanak rada kluba
1998. obnavlja se rad kluba
[2][23]
NK Polet Donje Novo Selo Nogometni klub Polet Polet Donje Novo Selo Nijemci aktivan 1947. - 3. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vinkovci 7.
NK Posavac Posavski Podgajci Nogometni klub Posavac Posavac Posavski Podgajci Drenovci aktivan 1930. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Županja 6.
NK Proleter Gunja Nogometni klub Proleter Proleter Gunja Gunja ugašen 1949. - - FD Željezničar Gunja [2]
NK Proleter Vinkovci Nogometni klub Proleter Proleter Vinkovci Vinkovci ugašen 1955. - - [2]
NK Proleter Vukovar Nogometni klub Proleter Proleter Vukovar Vukovar ugašen 1950-ih - - [6]
SK Radnički Ilok Sportski klub Radnički Radnički Ilok Ilok ugašen 1930. - - [2]
FD Radnički Otok Fiskulturno društvo Radnički Radnički Otok Otok ugašen 1952. 1954. - - 1954. fuzijom NK Graničar Otok i FD Radnički Otok nastaje NK Sloga Otok [21][16]
HNK Radnički Vukovar Hrvatski nogometni klub Radnički Borovo Naselje - Vukovar Radnički Vukovar Vukovar aktivan 1963. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vukovar 6. NK Radnički Borovo 1
NK Radnički Vukovar
prestao s radom 1991. godine
rad obnovljen 2001. godine
[17]
NK RAŠK Rajevo Selo Nogometni klub RAŠK (Rajevski amaterski športski klub) RAŠK Rajevo Selo Drenovci aktivan 1932. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Županja 6. RŠK (Rajevski športski klub) Rajevo Selo
SD Rusin Mikluševci Sportsko društvo Rusin Rusin Mikluševci Tompojevci u mirovanju 1933. - - - nakon sezone 2004./05. klub se više ne natječe
NK Sajmište Vukovar Nogometni klub Sajmište Sajmište Vukovar Vukovar ugašen - -
ŠK Savez privatnih namještenika Vinkovci Športski klub Savez privatnih namještenika Savez privatnih namještenika Vinkovci Vinkovci ugašen 1925. - - [2]
NK Seljak Lipovac Nogometni klub Seljak Seljak Lipovac Nijemci ugašen 1950-ih 1950-ih - - [24]
NK Sinđelić Trpinja Nogometni klub Sinđelić Sinđelić Trpinja Trpinja aktivan 1927. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vukovar 6. Soko Trpinja [15]
RNK Sladorana Županja Radnički nogometni klub Sladorana Sladorana Županja Županja aktivan 1948. - 1. ŽNL Vukovarsko-srijemska 5. FD Šećeraš Županja
NK Radnički Županja
NK Sladorana Županja
1998. klub prestaje s radom
1999. obnavlja se rad kluba
[25]
NK Slaven Mlaka Antinska Nogometni klub Slaven Slaven Mlaka Antinska Tordinci ugašen 1957. - - NK Vuka Mlaka Antinska 1979. obnovljen rad kluba [2]
SK Slavija Ilok Sportski klub Slavija Slavija Ilok Ilok ugašen 1930. - - [2]
NK Slavija Vukovar Nogometni klub Slavija Slavija Vukovar Vukovar ugašen 1920-ih 1920-ih - - [9]
NK Slavonac Gradište Nogometni klub Slavonac Slavonac Gradište Gradište aktivan 1947. - 1. ŽNL Vukovarsko-srijemska 5. FAS Slavonac Gradište [2] [26]
NK Slavonac Komletinci Nogometni klub Slavonac Slavonac Komletinci Otok aktivan 1948. - 1. ŽNL Vukovarsko-srijemska 5.
NK Slavonac Prkovci Nogometni klub Slavonac Slavonac Prkovci Ivankovo aktivan 1931. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vinkovci 6. 1958. obnovljen rad kluba [2]
NK Slavonija Soljani Nogometni klub Slavonija Slavonija Soljani Vrbanja aktivan 1932. - 1. ŽNL Vukovarsko-srijemska 5. ŠD Zora Soljani
FD Bratstvo Soljani
1946. obnovljen rad kluba [27][2]
NK Sloga Borovo Nogometni klub Sloga Sloga Borovo Borovo aktivan 1926. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vukovar 6. SK Hajduk Borovo
NK Sloga Mirkovci Nogometni klub Sloga Sloga Mirkovci Vinkovci ugašen 1970-ih 1980-ih - - [28]
NK Sloga Nijemci Nogometni klub Sloga Sloga Nijemci Nijemci ugašen 1956. 1965. - - [29][16][2]
NK Sloga Novi Mikanovci Nogometni klub Sloga Sloga Novi Mikanovci Stari Mikanovci aktivan 1946. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vinkovci 6.
NK Sloga Račinovci Nogometni klub Sloga Sloga Račinovci Drenovci aktivan 1929. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Županja 6.
NK Sloga Pačetin Nogometni klub Sloga Sloga Pačetin Trpinja u mirovanju 1934. - - - nakon jesenskog dijela sezone 2015./16. istupa iz daljeg natjecanja
NK Sloga Štitar Nogometni klub Sloga Sloga Štitar Štitar aktivan 1935. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Županja 6. ŠK Šiška Štitar [2]
RSFD Sloga Vinkovci Radničko sportsko fiskulturno društvo Sloga Sloga Vinkovci Vinkovci ugašen 1925. 1947 - - RŠK (Radnički športski klub) Sloga Vinkovci 1947. fuzijom RSFD Sloga Vinkovci i OFD Graničar Vinkovci nastaje NK Dinamo Vinkovci [14]
RNK Sloga Vukovar Radnički nogometni klub Sloga Sloga Vukovar Vukovar ugašen 1926. 1998. - - RŠK Sloga Vukovar
FD Sloga Vukovar
NK Sloga Vukovar
FK Vukovar
1929. fuzija sa SK Šparta Vukovar
1946. osnovana FD Sloga Vukovar
1992. fuzija sa NK Vukovar '91
1998. fuzijom NK Vuteks Vukovar i FK Vukovar nastaje NK Vuteks-Sloga Vukovar
[13][9]
RŠK Sloga Županja Radnički športski klub Sloga Sloga Županja Županja ugašen 1939. - - [2]
SŠK Sloga Županja Seljački športski klub Sloga Sloga Županja Županja ugašen 1926. - - [2]
NK Sokol Berak Nogometni klub Sokol Sokol Berak Tompojevci aktivan 2001. - 3. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vukovar 7.
NK Spačva Vinkovci Nogometni klub Spačva Spačva Vinkovci Vinkovci ugašen 1957. 1996. - - NK Drvodjelac Vinkovci 1995. fuzijom NK Spačva Vinkovci i NK Otok nastaje NK Spačva Otok [14][21]
NK Srem Čakovci Nogometni klub Srem Srem Čakovci Tompojevci ugašen 1946. 1991. - - NK Zadrugar Čakovci [2][30]
NK Sremac Ilača Nogometni klub Sremac Sremac Ilača Tovarnik aktivan 1922. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vukovar 6. ŠK Croatia Ilača
NK Graničar Ilača
1945. obnovljen rad kluba [2]
SK Sremac Ilok Sportski klub Sremac Sremac Ilok Ilok ugašen 1922. - - [2]
NK Sremac Markušica Nogometni klub Sremac Sremac Markušica Markušica aktivan 1928. - 3. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vinkovci 7. SK Vuka Markušica 1953. obnovljen rad kluba [2]
NK Sremac Vukovar Nogometni klub Sremac Sremac Vukovar Vukovar ugašen 1911. 1941. - - HĐNK (Hrvatski đački nogometni klub) Sremac Vukovar
ĐNK (Đački nogometni klub) Sremac Vukovar
AŠK (Akademski športski klub) Sremac Vukovar
NK Concordia Vukovar
NK Vitez Vukovar
1918. obnovljen rad kluba
1920. prestanak rada kluba
1922. obnovljen rad kluba
1926. prestanak rada kluba
1930. obnovljen rad kluba
[13][9]
NK Srijem Orolik Nogometni klub Srijem Srijem Orolik Stari Jankovci ugašen 1934. 2007. - - SK Hajduk Orolik
FD Partizan Orolik
NK Srem Orolik
1945. obnovljen rad kluba
1998. obnovljen rad kluba
[16][31][32][2]
NK Srijemac Strošinci Nogometni klub Srijemac Srijemac Strošinci Vrbanja aktivan 1931. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Županja 6. GSD Sremac Strošinci
NK Sremac Strošinci
1947. obnovljen rad kluba [33][2]
NK Šarengrad Nogometni klub Šarengrad Šarengrad Šarengrad Ilok aktivan 1956.
1962.
- 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vukovar 6. osnovan je 1956., ali se kao godina osnutka uzima 1962., jer se tada zvanično počeo natjecati
nakon ispada na utakmici 9. listopada 1979. godine pokrenuti su postupci protiv kluba, što je u dovelo do rasformiranja
obnovljen 1998. godine
[17]
NK Šokadija Babina Greda Nogometni klub Šokadija Šokadija Babina Greda Babina Greda aktivan 1923. - Međužupanijska nogometna liga Slavonije i Baranje 4. ŠK Viktorija Babina Greda 1946. obnovljen rad kluba [2]
NK Šokadija Đeletovci Nogometni klub Šokadija Šokadija Đeletovci Nijemci u mirovanju 1933. - - - SK Uranija Đeletovci 1947. obnovljen rad kluba
nakon jesenskog dijela sezone 2012./13. odustao od daljeg natjecanja
[2]
NK Šokadija Stari Mikanovci Nogometni klub Šokadija Šokadija Stari Mikanovci Stari Mikanovci aktivan 1926. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vinkovci 6. ŠK Graničar Stari Mikanovci
ŠK Vitez Stari Mikanovci
1946. obnovljen rad kluba [2]
ĐŠK Šparta Vukovar Đački športski klub Šparta Šparta Vukovar Vukovar ugašen 1911. 1914. - - [13][9]
SK Šparta Vukovar Sportski klub Šparta Šparta Vukovar Vukovar ugašen 1927. - - SK Šparta Vukovar
HSK Vuka Vukovar
FD Sloga Vukovar
1929. fuzija sa RNK Sloga Vukovar [13][9]
FD Špartak Vinkovci Fiskulturno društvo Špartak Špartak Vinkovci Vinkovci ugašen 1945. - - [2]
FD Tomislav Cerić Fiskulturno društvo Tomislav Tomislav Cerić Nuštar ugašen 1947. - - [2]
NK Tomislav Cerna Nogometni klub Tomislav Tomislav Cerna Cerna aktivan 1925. - 1. ŽNL Vukovarsko-srijemska 5. NK Cerna 1956. obnovljen rad kluba [2]
NK Tompojevci Nogometni klub Tompojevci Tompojevci Tompojevci Tompojevci aktivan 1954. - 3. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vukovar 7. NK Omladinac Tompojevci 1991. klub prestaje s djelovanjem
1997. klub se reaktivira
[34]
NK Trgovački Vinkovci Nogometni klub Trgovački Trgovački Vinkovci Vinkovci ugašen 1955. - - [2]
NK Velebit Slakovci Nogometni klub Velebit Velebit Slakovci Stari Jankovci ugašen - - [16]
NK Vidor Srijemske Laze Nogometni klub Vidor Matijević Vidor Srijemske Laze Stari Jankovci aktivan 1930. - 1. ŽNL Vukovarsko-srijemska 5. NK Vidor Sremske Laze
NK Vidor Srijemske Laze
NK Vidor Matijević Srijemske Laze
NK Viktorija Slakovci Nogometni klub Viktorija Viktorija Slakovci Stari Jankovci ugašen 1933. 1933. - - [16]
HNK Vinkovci Hrvatski nogometni klub Vinkovci Vinkovci Vinkovci Vinkovci aktivan 1918. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vinkovci 6. SK Željezničarski Vinkovci
SK Željezničar Vinkovci
ŽAK (Željezničarski amaterski klub) Vinkovci
NK Lokomotiva Vinkovci
NK Lokomotiva Cestorad Vinkovci
1920. fuzija sa HGŽK Cibalia Vinkovci
1926. razdvajanje ŽAK Vinkovci od HGŽK Cibalia Vinkovci
1948. osnovana NK Lokomotiva Vinkovci
[14][2]
NK Vrbanja Nogometni klub Vrbanja Vrbanja Vrbanja Vrbanja aktivan 1930. - 1. ŽNL Vukovarsko-srijemska 5. ŠK Posavac Vrbanja
NK Krajišnik Vrbanja
1947. obnovljen rad kluba [2]
HNK Vukovar '91 Hrvatski nogometni klub Vukovar '91 Vukovar '91 Vukovar Vukovar ugašen 1991. 2012. - - NK Vukovar '91 1992. fuzija s RNK Sloga Vukovar
HNK Vukovar 1991 Hrvatski nogometni klub Vukovar 1991 Vukovar 1991 Vukovar Vukovar aktivan 2012. - 3. HNL - Istok 3.
NK Vuteks Vukovar Nogometni klub Vuteks Vuteks Vukovar Vukovar ugašen 1946. 1998. - - NK Tekstilac Vukovar 1998. fuzijom NK Vuteks Vukovar i FK Vukovar nastaje NK Vuteks-Sloga Vukovar
NK Vuteks-Sloga Vukovar Nogometni klub Vuteks-Sloga Vuteks-Sloga Vukovar Vukovar aktivan 1998. - Međužupanijska nogometna liga Slavonije i Baranje 4. NK Vuteks-Sloga Croatia osiguranje Vukovar nastao 1998. fuzijom NK Vuteks Vukovar i FK Vukovar (RNK Sloga Vukovar)
SK Wacker Vukovar Sport klub Wacker Wacker Vukovar Vukovar ugašen 1940. 1945. - - VSK (Vukovarski sport klub) Vukovar klub njemačkih okupacijskih snaga [9]
NK Zadrugar Negoslavci Nogometni klub Zadrugar Zadrugar Negoslavci Negoslavci ugašen - -
VŠK Zanatlija Vinkovci Vinkovački športski klub Zanatlija Zanatlija Vinkovci Vinkovci ugašen 1940. - - [14][2]
ŠK Zmaj Vukovar Športski klub Zmaj Zmaj Vukovar Vukovar ugašen 1930. 1931. - - [13]
NK Zrinski Bošnjaci Nogometni klub Zrinski Zrinski Bošnjaci Bošnjaci aktivan 1924. - 1. ŽNL Vukovarsko-srijemska 5. SK Sloga Bošnjaci
HŠK Zrinski Bošnjaci
NK Bošnjaci
NK Zrinski Asteroid Bošnjaci
1932. obnovljen rad kluba
1953. obnovljen rad kluba
[2]
NK Zrinski Tordinci Nogometni klub Zrinski Zrinski Tordinci Tordinci aktivan 1931. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Vinkovci 6. NK Sloga Tordinci [2][35]
NK Županja 77 Nogometni klub Županja 77 Županja 77 Županja Županja aktivan 1977. - 2. ŽNL Vukovarsko-srijemska NS Županja 6. NK Pionir Županja
NK Šlajs Županja
[25][36][26]

Nogometni klubovi (žene)[uredi VE | uredi]

Članak Puni naziv Uvriježeno ime Sjedište Grad/općina Status Osnovan Ugašen Liga Rang Raniji nazivi Napomene Poveznice Izvori
ŽNK Bata Borovo Ženski nogometni klub Bata Bata Vukovar Vukovar ugašen 1937. 1941. - - [2]
NK Borac Retkovci Nogometni klub Borac Borac Retkovci Ivankovo djeluje u mlađim kategorijama - - -
ŽNK Cestorad Vinkovci Ženski nogometni klub Cestorad Cestorad Vinkovci Vinkovci ugašen 1998. 2016. - - [37][38]
NK Dilj Vinkovci Nogometni klub Dilj Dilj Vinkovci Vinkovci djeluje u mlađim kategorijama 2015. - - - [39]
ŽNK Graničar Županja Ženski nogometni klub Graničar Graničar Županja Županja djeluje u mlađim kategorijama 2013. - - - [40]
ŽNK Ilok Ženski nogometni klub Ilok Ilok Ilok Ilok ugašen 2007. 2016. - - [41]
ŽNK Ivankovo Ženski nogometni klub Ivankovo Ivankovo Ivankovo Ivankovo ugašen 2004. 2015. - - ŽNK Bedem-Vinkoprom Ivankovo [42]
ŽNK Mikanovci Stari Mikanovci Ženski nogometni klub Mikanovci Mikanovci Stari Mikanovci Stari Mikanovci djeluje u mlađim kategorijama 2015. - - -
ŽNK Vukovar Ženski nogometni klub Vukovar Vukovar Vukovar Vukovar ugašen 2006. 2014. - - [43]
ŽNK Zrinski Bošnjaci Ženski nogometni klub Zrinski Zrinski Bošnjaci Bošnjaci djeluje u mlađim kategorijama 2016. - - -

Malonogometni klubovi[uredi VE | uredi]

Članak Puni naziv Uvriježeno ime Sjedište Grad/općina Status Osnovan Ugašen Liga Rang Raniji nazivi Napomene Poveznice Izvori
MNK Aurelia Futsal Vinkovci Malonogometni klub Aurelia Futsal Aurelia Futsal Vinkovci Vinkovci aktivan 2013. - 2. HMNL Istok 2.
MNK Bata Borovo Vukovar Malonogometni klub Bata Borovo Bata Borovo Vukovar Vukovar aktivan 2016. - 2. HMNL Istok 2. [44][45]
MNK Eko Centar Stari Mikanovci Malonogometni klub Eko Centar Eko Centar Stari Mikanovci Stari Mikanovci u mirovanju 2011. - [46]
MNK Futsal Olimpijac Županja Malonogometni klub Futsal Olimpijac Futsal Olimpijac Županja Županja aktivan 2015. - ŽMNL Vukovarsko-srijemska 3. [47]
MNK Ivankovo Malonogometni klub Ivankovo Ivankovo Ivankovo Ivankovo u mirovanju 2008. - nakon osvajanja ŽMNL u sezoni 2015./16. odustaje od natjecanja [48]
MNK Lapovci Vinkovci Malonogometni klub Lapovci Lapovci Vinkovci Vinkovci aktivan 2010. - ŽMNL Vukovarsko-srijemska 3. [49]
MNK Primus Vukovar Malonogometni klub Primus Primus Vukovar Vukovar aktivan 2010. - ŽMNL Vukovarsko-srijemska 3. [50]
MNK Slavija Vinkovci Malonogometni klub Slavija Slavija Vinkovci Vinkovci aktivan 2012. - ŽMNL Vukovarsko-srijemska 3. [51]
MNK Sveti Bono Vukovar Malonogometni klub Sveti Bono Sveti Bono Vukovar Vukovar u mirovanju 2014. - [52]
MNK Futsal Sveti Patrik Županja Malonogometni klub Futsal Sveti Patrik Futsal Sveti Patrik Županja Županja aktivan 2015. - [53]
MNK Vinkovci Malonogometni klub Vinkovci Vinkovci Vinkovci Vinkovci aktivan 2005. - 2. HMNL Istok 2. [3]
MNK Vukovar Malonogometni klub Vukovar Vukovar Vukovar Vukovar u mirovanju 2010. - [54]

Ostalo[uredi VE | uredi]

  • škola nogometa "Mali Vukovarac" Vukovar
  • škola nogometa "Vubamara" Vukovar
  • ŠK Lučić Mirkovci

Bilješke[uredi VE | uredi]

  1. 1 1980-ih je Borovo Naselje izdvojeno iz Borova i pripojeno Vukovaru, pa samim tim i borovski klubovi postaju vukovarski

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. D.Lekšan, Glas Slavonije: S bivšim igračima iz Prve lige kreću u lov na Treću ligu, objavljeno 14. veljače 2013. godine, pristupljeno 13. ožujka 2017. godine
  2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 2,12 2,13 2,14 2,15 2,16 2,17 2,18 2,19 2,20 2,21 2,22 2,23 2,24 2,25 2,26 2,27 2,28 2,29 2,30 2,31 2,32 2,33 2,34 2,35 2,36 2,37 2,38 2,39 2,40 2,41 2,42 2,43 2,44 2,45 2,46 2,47 2,48 2,49 2,50 2,51 2,52 2,53 2,54 2,55 2,56 2,57 2,58 2,59 2,60 2,61 2,62 2,63 2,64 2,65 2,66 Sto godina nogometa u Hrvatskoj 1880.-1980., Zagreb 1981.
  3. Neslužbene stranice HNK Borovo, web arhiva, pristupljeno 16. siječnja 2018. godine
  4. Poslovna.hr: NK BSK Vinkovački Banovci, pristupljeno 17. ožujka 2017. godine
  5. Poslovna.hr: Nogometni klub Čakovci, pristupljeno 17. ožujka 2017.
  6. 6,0 6,1 6,2 6,3 "50 godina nogometa u Slavoniji", 1956.
  7. Poslovna.hr: NK Drina Podrinje, pristupljeno 17. ožujka 2017. godine
  8. Bratislav Stojanović, Dragiša Kovačević: Jugoslovenski fudbalski klubovi, Beograd, 1977.
  9. 9,0 9,1 9,2 9,3 9,4 9,5 9,6 9,7 9,8 Monografija RNK Sloga Vukovar: 60 godina od osnutka Radničkog nogometnog kluba "Sloga" Vukovar (1926.-1986.), 1986. godine
  10. 10,0 10,1 Vinkovački list #439, objavljeno 10. rujna 1960. godine, pristupljeno 20. ožujka 2017. godine
  11. Vinkovački list #83, objavljeno 1. svibnja 1954. godine, pristupljeno 13. ožujka 2017. godine
  12. HNK Frankopan Rokovci-Andrijaševci: Statut kluba, članak 9, pristupljeno 13. ožujka 2017. godine
  13. 13,0 13,1 13,2 13,3 13,4 13,5 13,6 Nogometni leksikon: Vukovar, pristupljeno 14. ožujka 2017. godine
  14. 14,0 14,1 14,2 14,3 14,4 14,5 14,6 Nogometni leksikon: Vinkovci, pristupljeno 15. ožujka 2017. godine
  15. 15,0 15,1 15,2 Miroslav Pisarević - "Trpinja, 60 godina nogometa (NK Sinđelić 1927-1987)", izdavač NK Sinđelić
  16. 16,0 16,1 16,2 16,3 16,4 16,5 16,6 16,7 16,8 Ante Knežević: Meteor sja 80 godina, monografija NK Meteor Slakovci, Slakovci 2009. godine
  17. 17,0 17,1 17,2 50 godina Hrvatskoga nogometnog kluba "Radnički", (ur. Danijel Rehak), Hrvatsko društvo logoraša koncentracijskih logora-Hrvatski nogometni klub "Radnički", Zagreb-Vukovar, 2013., ISBN 978-953-7755-07-2
  18. Vinkovački list #703, objevljeno 25. lipnja 1965. godine, pristupljeno 15. ožujka 2017. godine
  19. Poslovna.hr: NK Mladost Đurići, pristupljeno 17. ožujka 2017. godine
  20. Vinkovački list #1363, objavljeno 2. lipnja 1978. godine, pristupljeno 13. ožujka 2017. godine
  21. 21,0 21,1 21,2 Batarilović, Željko: Nogometni klub Otok 1923.-2003. Monografija, Nogometni klub Otok, 2003., ISBN 953-99383-0-9
  22. Vinkovački list #35, objavljeno 23. svibnja 1953. godine, pristupljeno 13. ožujka 2017. godine
  23. Vinkovački list #1789, objavljeno 11. ožujka 1988. godine, pristupljeno 13. ožujka 2017. godine
  24. Vinkovački list #88, objavljeno 5. lipnja 1954. godine, pristupljeno 13. ožujka 2017. godine
  25. 25,0 25,1 Nogometni leksikon: Županja, pristupljeno 15. ožujka 2017. godine
  26. 26,0 26,1 Željko Batarilo: "Ne daj prodora", monografija NK Slavonac Gradište 1947-2007.
  27. Vinkovački list #83, objavljeno 1. svibnja 1954. godine, pristupljeno 17. ožujka 2017. godine
  28. Vinkovački list #1700, objavljeno 20. lipnja 1986. godine, pristupljeno 13. ožujka 2017. godine
  29. Vinkovački list #369, objavljeno 4. srpnja 1959. godine, pristupljeno 13. ožujka 2017. godine
  30. Poslovna.hr: Nogometni klub Zadrugar, pristupljeno 17. ožujka 2017.
  31. Vinkovački list #317, objavljeno 4. srpnja 1958. godine, pristupljeno 14. ožujka 2017. godine
  32. Vinkovački list #1653, objavljeno 1. lipnja 1984. godine, pristupljeno 14. ožujka 2017. godine
  33. Vinkovački list #857, objavljeno 21. lipnja 1968. godine, pristupljeno 17. ožujka 2017. godine
  34. Poslovna.hr: Nogometni klub Omladinac Tompojevci , preuzeto 15. ožujka 2017.
  35. Vinkovački list #198, objavljeno 9. lipnja 1956. godine, pristupljeno 13. ožujka 2017. godine
  36. Vinkovački list #2239, objavljeno 6. lipnja 1997. godine, pristupljeno 13. ožujka 2017. godine
  37. Fininfo.hr: ŽNK Cestorad Vinkovci, pristupljeno 17. ožujka 2017. godine
  38. Poslovna.hr: ŽNK Cestorad Vinkovci, pristupljeno 17. ožujka 2017. godine
  39. Davor Mikulić, NogometPlus.net: Vinkovci imaju prvu školu nogometa za djevojčice, objavljeno 22. prosinca 2015. godine, pristupljeno 17. ožujka 2017. godine
  40. Z.Knežević, Glas Slavonije: Županjke poručuju, nogomet je sport i za cure, objavljeno 14. siječnja 2014. godine, pristupljeno 17. ožujka 2017. godine
  41. Poslovna.hr: ŽNL Ilok, pristupljeno 17. ožujka 2017. godine
  42. Poslovna.hr: ŽNK Ivankovo, pristupljeno 17. ožujka 2017. godine
  43. Poslovna.hr: ŽNK Vukovar, pristupljeno 17. ožujka 2017. godine
  44. Hrvatski Radio Vukovar: OSNOVAN MNK „BATA BOROVO“, objavljeno 1. rujna 2016. godine, pristupljeno 13. ožujka 2017. godine
  45. Mijo Jozić, Sportalo.hr: Vukovar ima novi malonogometni klub, osnovan je MNK Bata Borovo, objavljeno 29. rujna 2016. godine, pristupljeno 13. ožujka 2017. godine
  46. Bisnode.hr: MNK Eko Centar Stari Mikanovci, pristupljeno 6. travnja 2017. godine
  47. FinInfo.hr: Futsal Olimpijac, pristupljeno 17. ožujka 2017. godine
  48. Bisnode.hr: MNK Ivankovo, pristupljeno 6. travnja 2017. godine
  49. FinInfo.hr: MNK Lapovci, pristupljeno 17. ožujka 2017. godine
  50. FinInfo.hr: MNK Primus Vukovar, pristupljeno 17. ožujka 2017. godine
  51. FinInfo.hr: MNK Slavija Vinkovci, pristupljeno 17. ožujka 2017. godine
  52. FinInfo.hr: MNK Sveti Bono Vukovar, pristupljeno 6. travnja 2017. godine
  53. Bisnode.hr: Futsal Sveti Patrik, pristupljeno 6. travnja 2017. godine
  54. FinInfo.hr: MNK Vukovar, pristupljeno 6. travnja 2017. godine