Dodatak:Popis ribljih vrsta, Ps

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Psammobatis[uredi | uredi kôd]

  1. Psammobatis bergi Marini, 1932
  2. Psammobatis extenta (Garman, 1913)
  3. Psammobatis lentiginosa McEachran, 1983
  4. Psammobatis normani McEachran, 1983
  5. Psammobatis parvacauda McEachran, 1983
  6. Psammobatis rudis Günther, 1870
  7. Psammobatis rutrum Jordan, 1891
  8. Psammobatis scobina (Philippi, 1857)

Elasmobranchii > Rajiformes > Arhynchobatidae

Rod Psammodiscus[uredi | uredi kôd]

  1. Psammodiscus ocellatus Günther, 1862

Actinopterygii > Pleuronectiformes > Pleuronectidae

Rod Psammogobius[uredi | uredi kôd]

  1. Psammogobius biocellatus (Valenciennes, 1837)
  2. Psammogobius knysnaensis Smith, 1935

Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae

Rod Psammoperca[uredi | uredi kôd]

  1. Psammoperca waigiensis (Cuvier, 1828)

Actinopterygii > Perciformes > Latidae

Rod Psammphiletria[uredi | uredi kôd]

  1. Psammphiletria delicata Roberts, 2003
  2. Psammphiletria nasuta Roberts, 2003

Actinopterygii > Siluriformes > Amphiliidae

Rod Psectrogaster[uredi | uredi kôd]

  1. Psectrogaster amazonica Eigenmann & Eigenmann, 1889
  2. Psectrogaster ciliata (Müller & Troschel, 1844)
  3. Psectrogaster curviventris Eigenmann & Kennedy, 1903
  4. Psectrogaster essequibensis (Günther, 1864)
  5. Psectrogaster falcata (Eigenmann & Eigenmann, 1889)
  6. Psectrogaster rhomboides Eigenmann & Eigenmann, 1889
  7. Psectrogaster rutiloides (Kner, 1858)
  8. Psectrogaster saguiru (Fowler, 1941)

Actinopterygii > Characiformes > Curimatidae

Rod Psednos[uredi | uredi kôd]

  1. Psednos andriashevi Chernova, 2001
  2. Psednos anoderkes Chernova & Stein, 2002
  3. Psednos argyrogaster Stein, 2012
  4. Psednos balushkini Stein, Chernova & Andriashev, 2001
  5. Psednos barnardi Chernova, 2001
  6. Psednos carolinae Stein, 2005
  7. Psednos cathetostomus Chernova & Stein, 2002
  8. Psednos chathami Stein, 2012
  9. Psednos christinae Andriashev, 1992
  10. Psednos cryptocaeca Stein, 2012
  11. Psednos delawarei Chernova & Stein, 2002
  12. Psednos dentatus Chernova & Stein, 2002
  13. Psednos gelatinosus Chernova, 2001
  14. Psednos griseus Chernova & Stein, 2002
  15. Psednos groenlandicus Chernova, 2001
  16. Psednos harteli Chernova, 2001
  17. Psednos islandicus Chernova & Stein, 2002
  18. Psednos longiventris Stein, 2012
  19. Psednos melanocephalus Chernova & Stein, 2002
  20. Psednos mexicanus Chernova & Stein, 2002
  21. Psednos microps Chernova, 2001
  22. Psednos microstomus Stein, 2012
  23. Psednos micruroides Chernova, 2001
  24. Psednos micrurus Barnard, 1927
  25. Psednos mirabilis Chernova, 2001
  26. Psednos nataliae Stein & Andriashev, 2001
  27. Psednos nemnezi Stein, 2012
  28. Psednos pallidus Chernova & Stein, 2002
  29. Psednos platyoperculosus Stein, 2012
  30. Psednos sargassicus Chernova, 2001
  31. Psednos spirohira Chernova & Stein, 2002
  32. Psednos steini Chernova, 2001
  33. Psednos struthersi Stein, 2012
  34. Psednos whitleyi Stein, Chernova & Andriashev, 2001

Actinopterygii > Scorpaeniformes > Liparidae

Rod Psellogrammus 1 vrsta[uredi | uredi kôd]

  1. Psellogrammus kennedyi (Eigenmann, 1903)

Actinopterygii > Characiformes > Characidae

Rod Psenes[uredi | uredi kôd]

  1. Psenes arafurensis Günther, 1889
  2. Psenes cyanophrys Valenciennes, 1833
  3. Psenes maculatus Lütken, 1880
  4. Psenes pellucidus Lütken, 1880
  5. Psenes sio Haedrich, 1970

Actinopterygii > Perciformes > Nomeidae

Rod Psenopsis[uredi | uredi kôd]

  1. Psenopsis anomala (Temminck & Schlegel, 1844)
  2. Psenopsis cyanea (Alcock, 1890)
  3. Psenopsis humerosa Munro, 1958
  4. Psenopsis intermedia Piotrovsky, 1987
  5. Psenopsis obscura Haedrich, 1967
  6. Psenopsis shojimai Ochiai & Mori, 1965

Actinopterygii > Perciformes > Centrolophidae

Psephurus[uredi | uredi kôd]

  1. Psephurus gladius (Martens, 1862)

Actinopterygii → Acipenseriformes → Polyodontidae

Rod Psettichthys[uredi | uredi kôd]

  1. Psettichthys melanostictus Girard, 1854

Actinopterygii > Pleuronectiformes > Pleuronectidae

Rod Psettina[uredi | uredi kôd]

  1. Psettina brevirictis (Alcock, 1890)
  2. Psettina filimana Li & Wang, 1982
  3. Psettina gigantea Amaoka, 1963
  4. Psettina hainanensis (Wu & Tang, 1935)
  5. Psettina iijimae (Jordan & Starks, 1904)
  6. Psettina multisquamea Fedorov & Foroshchuk, 1988
  7. Psettina profunda (Weber, 1913)
  8. Psettina senta Amaoka & Larson, 1999
  9. Psettina tosana Amaoka, 1963
  10. Psettina variegata (Fowler, 1934)

Actinopterygii > Pleuronectiformes > Bothidae

Rod Psettodes[uredi | uredi kôd]

  1. Psettodes belcheri Bennett, 1831
  2. Psettodes bennettii Steindachner, 1870
  3. Psettodes erumei (Bloch & Schneider, 1801)

Actinopterygii → Pleuronectiformes → Psettodidae

Porodica Psettodidae 3 vrste[uredi | uredi kôd]

  1. Psettodes belcheri Bennett, 1831
  2. Psettodes bennettii Steindachner, 1870
  3. Psettodes erumei (Bloch & Schneider, 1801)

Actinopterygii → Pleuronectiformes

Rod Pseudacanthicus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudacanthicus fordii (Günther, 1868)
  2. Pseudacanthicus histrix (Valenciennes, 1840)
  3. Pseudacanthicus leopardus (Fowler, 1914)
  4. Pseudacanthicus serratus (Valenciennes, 1840)
  5. Pseudacanthicus spinosus (Castelnau, 1855)

Actinopterygii > Siluriformes > Loricariidae

Rod Pseudalectrias[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudalectrias tarasovi (Popov, 1933)

Actinopterygii → Perciformes → Stichaeidae

Rod Pseudaesopia[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudaesopia japonica (Bleeker, 1860)

Actinopterygii → Pleuronectiformes → Soleidae

Rod Pseudalutarius[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudalutarius nasicornis (Temminck & Schlegel, 1850)

Actinopterygii > Tetraodontiformes > Monacanthidae

Rod Pseudambassis[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudambassis roberti Datta & Chaudhuri, 1993

AmbassidaePerciformes

Rod Pseudamia[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudamia amblyuroptera (Bleeker, 1856)
  2. Pseudamia gelatinosa Smith, 1956
  3. Pseudamia hayashii Randall, Lachner & Fraser, 1985
  4. Pseudamia nigra Allen, 1992
  5. Pseudamia rubra Randall & Ida, 1993
  6. Pseudamia tarri Randall, Lachner & Fraser, 1985
  7. Pseudamia zonata Randall, Lachner & Fraser, 1985

Actinopterygii > Perciformes > Apogonidae

Rod Pseudamiops[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudamiops diaphanes Randall, 1998
  2. Pseudamiops gracilicauda (Lachner, 1953)
  3. Pseudamiops pellucidus Smith, 1954
  4. Pseudamiops phasma Randall, 2001
  5. Pseudamiops springeri Gon, Bogorodsky & Mal, 2013

Actinopterygii > Perciformes > Apogonidae

Rod Pseudancistrus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudancistrus barbatus (Valenciennes, 1840)
  2. Pseudancistrus brevispinis (Heitmans, Nijssen & Isbrücker, 1983)
  3. Pseudancistrus coquenani (Steindachner, 1915)
  4. Pseudancistrus corantijniensis De Chambrier & Montoya-Burgos, 2008
  5. Pseudancistrus depressus (Günther, 1868)
  6. Pseudancistrus genisetiger Fowler, 1941
  7. Pseudancistrus guentheri (Regan, 1904)
  8. Pseudancistrus kwinti Willink, Mol & Chernoff, 2010
  9. Pseudancistrus longispinis (Heitmans, Nijssen & Isbrücker, 1983)
  10. Pseudancistrus niger (Norman, 1926)
  11. Pseudancistrus nigrescens Eigenmann, 1912
  12. Pseudancistrus orinoco (Isbrücker, Nijssen & Cala, 1988)
  13. Pseudancistrus papariae Fowler, 1941
  14. Pseudancistrus pectegenitor Lujan, Armbruster & Sabaj Pérez, 2007
  15. Pseudancistrus reus Armbruster & Taphorn, 2008
  16. Pseudancistrus sidereus Armbruster, 2004
  17. Pseudancistrus yekuana Lujan, Armbruster & Sabaj Pérez, 2007

Actinopterygii > Siluriformes > Loricariidae

Rod Pseudanos[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudanos gracilis (Kner, 1858)
  2. Pseudanos irinae Winterbottom, 1980
  3. Pseudanos trimaculatus (Kner, 1858)
  4. Pseudanos varii Birindelli, Lima & Britski, 2012
  5. Pseudanos winterbottomi Sidlauskas & Santos, 2005

Actinopterygii > Characiformes > Anostomidae

Rod Pseudanthias[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudanthias albofasciatus (Fowler & Bean, 1930)
  2. Pseudanthias aurulentus (Randall & McCosker, 1982)
  3. Pseudanthias bartlettorum (Randall & Lubbock, 1981)
  4. Pseudanthias bicolor (Randall, 1979)
  5. Pseudanthias bimaculatus (Smith, 1955)
  6. Pseudanthias bimarginatus Randall, 2011
  7. Pseudanthias calloura Ida & Sakaue, 2001
  8. Pseudanthias carlsoni Randall & Pyle, 2001
  9. Pseudanthias caudalis Kamohara & Katayama, 1959
  10. Pseudanthias charleneae Allen & Erdmann, 2008
  11. Pseudanthias cichlops (Bleeker, 1853)
  12. Pseudanthias connelli (Heemstra & Randall, 1986)
  13. Pseudanthias conspicuus (Heemstra, 1973)
  14. Pseudanthias cooperi (Regan, 1902)
  15. Pseudanthias dispar (Herre, 1955)
  16. Pseudanthias elongatus (Franz, 1910)
  17. Pseudanthias engelhardi (Allen & Starck, 1982)
  18. Pseudanthias evansi (Smith, 1954)
  19. Pseudanthias fasciatus (Kamohara, 1955)
  20. Pseudanthias flavicauda Randall & Pyle, 2001
  21. Pseudanthias flavoguttatus (Katayama & Masuda, 1980)
  22. Pseudanthias fucinus (Randall & Ralston, 1985)
  23. Pseudanthias georgei (Allen, 1976)
  24. Pseudanthias heemstrai Schuhmacher, Krupp & Randall, 1989
  25. Pseudanthias hiva Randall & Pyle, 2001
  26. Pseudanthias huchtii (Bleeker, 1857)
  27. Pseudanthias hutomoi (Allen & Burhanuddin, 1976)
  28. Pseudanthias hypselosoma Bleeker, 1878 Stocky anthias
  29. Pseudanthias ignitus (Randall & Lubbock, 1981)
  30. Pseudanthias leucozonus (Katayama & Masuda, 1982)
  31. Pseudanthias lori (Lubbock & Randall, 1976)
  32. Pseudanthias lunulatus (Kotthaus, 1973)
  33. Pseudanthias luzonensis (Katayama & Masuda, 1983)
  34. Pseudanthias manadensis (Bleeker, 1856)
  35. Pseudanthias marcia Randall & Hoover, 1993
  36. Pseudanthias mica Allen & Erdmann, 2012
  37. Pseudanthias mooreanus (Herre, 1935)
  38. Pseudanthias nobilis (Franz, 1910)
  39. Pseudanthias olivaceus (Randall & McCosker, 1982)
  40. Pseudanthias oumati Williams, Delrieu-Trottin & Planes, 2013
  41. Pseudanthias parvirostris (Randall & Lubbock, 1981)
  42. Pseudanthias pascalus (Jordan & Tanaka, 1927)
  43. Pseudanthias pictilis (Randall & Allen, 1978)
  44. Pseudanthias pleurotaenia (Bleeker, 1857)
  45. Pseudanthias privitera Randall & Pyle, 2001
  46. Pseudanthias pulcherrimus (Heemstra & Randall, 1986)
  47. Pseudanthias randalli (Lubbock & Allen, 1978)
  48. Pseudanthias regalis (Randall & Lubbock, 1981)
  49. Pseudanthias rubrizonatus (Randall, 1983)
  50. Pseudanthias rubrolineatus (Fourmanoir & Rivaton, 1979)
  51. Pseudanthias sheni Randall & Allen, 1989
  52. Pseudanthias smithvanizi (Randall & Lubbock, 1981)
  53. Pseudanthias squamipinnis (Peters, 1855)
  54. Pseudanthias taeniatus (Klunzinger, 1884)
  55. Pseudanthias taira Schmidt, 1931
  56. Pseudanthias thompsoni (Fowler, 1923)
  57. Pseudanthias townsendi (Boulenger, 1897)
  58. Pseudanthias truncatus (Katayama & Masuda, 1983)
  59. Pseudanthias tuka (Herre & Montalban, 1927)
  60. Pseudanthias unimarginatus Randall, 2011
  61. Pseudanthias venator Snyder, 1911
  62. Pseudanthias ventralis hawaiiensis (Randall, 1979)Pseudanthias ventralis
  63. Pseudanthias ventralis ventralis (Randall, 1979)Pseudanthias ventralis
  64. Pseudanthias xanthomaculatus (Fourmanoir & Rivaton, 1979)

Actinopterygii → Perciformes → Serranidae

Porodica Pseudaphritidae 2 vrste[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudaphritis undulatus (Jenyns, 1842)
  2. Pseudaphritis urvillii (Valenciennes, 1832)

Actinopterygii → Actinopterygii

Rod Pseudaphritis[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudaphritis undulatus (Jenyns, 1842)
  2. Pseudaphritis urvillii (Valenciennes, 1832)

Actinopterygii → Actinopterygii → Pseudaphritidae

Rod Pseudaphya[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudaphya ferreri (de Buen & Fage, 1908)

Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae

Rod Pseudapocryptes[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudapocryptes borneensis (Bleeker, 1855)
  2. Pseudapocryptes elongatus (Cuvier, 1816)

Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae

Rod Pseudaspius Dybowski, 1869[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudaspius leptocephalus (Pallas, 1776)

Pisces → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Rod Pseudauchenipterus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudauchenipterus affinis (Steindachner, 1877)
  2. Pseudauchenipterus flavescens (Eigenmann & Eigenmann, 1888)
  3. Pseudauchenipterus jequitinhonhae (Steindachner, 1877)
  4. Pseudauchenipterus nodosus (Bloch, 1794)

Actinopterygii > Siluriformes > Auchenipteridae

Rod Pseudecheneis[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudecheneis brachyurus Zhou, Li & Yang, 2008
  2. Pseudecheneis crassicauda Ng & Edds, 2005
  3. Pseudecheneis eddsi Ng, 2006
  4. Pseudecheneis gracilis Zhou, Li & Yang, 2008
  5. Pseudecheneis immaculata Chu, 1982
  6. Pseudecheneis koladynae Anganthoibi & Vishwanath, 2010
  7. Pseudecheneis longipectoralis Zhou, Li & Yang, 2008
  8. Pseudecheneis maurus Ng & Tan, 2007
  9. Pseudecheneis paucipunctata Zhou, Li & Yang, 2008
  10. Pseudecheneis paviei Vaillant, 1892
  11. Pseudecheneis serracula Ng & Edds, 2005
  12. Pseudecheneis sirenica Vishwanath & Darshan, 2007
  13. Pseudecheneis stenura Ng, 2006
  14. Pseudecheneis sulcata (McClelland, 1842)
  15. Pseudecheneis sulcatoides Zhou & Chu, 1992
  16. Pseudecheneis suppaetula Ng, 2006
  17. Pseudecheneis sympelvica Roberts, 1998
  18. Pseudecheneis tchangi (Hora, 1937)
  19. Pseudecheneis ukhrulensis Vishwanath & Darshan, 2007

Actinopterygii → Siluriformes → Sisoridae

Rod Pseudechidna[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudechidna brummeri (Bleeker, 1858)

Actinopterygii > Anguilliformes > Muraenidae

Rod Pseudepapterus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudepapterus cucuhyensis Böhlke, 1951
  2. Pseudepapterus gracilis Ferraris & Vari, 2000
  3. Pseudepapterus hasemani (Steindachner, 1915)

Actinopterygii > Siluriformes > Auchenipteridae

Rod Pseudeutropius[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudeutropius brachypopterus (Bleeker, 1858)
  2. Pseudeutropius indigens Ng & Vidthayanon, 2011
  3. Pseudeutropius mitchelli Günther, 1864
  4. Pseudeutropius moolenburghae Weber & de Beaufort, 1913

Actinopterygii → Siluriformes → Schilbeidae

Rod Pseudexostoma[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudexostoma brachysoma Chu, 1979
  2. Pseudexostoma longipterus Zhou, Yang, Li & Li, 2007
  3. Pseudexostoma yunnanense (Tchang, 1935)

Actinopterygii → Siluriformes → Sisoridae

Rod Pseudobagarius[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudobagarius alfredi (Ng & Kottelat, 1998)
  2. Pseudobagarius baramensis (Fowler, 1905)
  3. Pseudobagarius filifer (Ng & Rainboth, 2005)
  4. Pseudobagarius fuscus (Ng & Kottelat, 1996)
  5. Pseudobagarius hardmani (Ng & Sabaj Pérez, 2005)
  6. Pseudobagarius inermis (Ng & Kottelat, 2000)
  7. Pseudobagarius leucorhynchus (Fowler, 1934)
  8. Pseudobagarius macronemus (Bleeker, 1860)
  9. Pseudobagarius meridionalis (Ng & Siebert, 2004)
  10. Pseudobagarius nitidus (Ng & Rainboth, 2005)
  11. Pseudobagarius pseudobagarius (Roberts, 1989)
  12. Pseudobagarius similis (Ng & Kottelat, 1998)
  13. Pseudobagarius sinensis (He, 1981)
  14. Pseudobagarius subtilis (Ng & Kottelat, 1998)

Actinopterygii > Siluriformes > Akysidae

Rod Pseudobagrus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudobagrus albomarginatus (Rendahl, 1928)
  2. Pseudobagrus analis (Nichols, 1930)
  3. Pseudobagrus aurantiacus (Temminck & Schlegel, 1846)
  4. Pseudobagrus brachyrhabdion Cheng, Ishihara & Zhang, 2008
  5. Pseudobagrus brevianalis Regan, 1908
  6. Pseudobagrus brevicaudatus (Wu, 1930)
  7. Pseudobagrus crassilabris (Günther, 1864)
  8. Pseudobagrus eupogoides Wu, 1930
  9. Pseudobagrus fui Miao, 1934
  10. Pseudobagrus gracilis Li, Chen & Chan, 2005
  11. Pseudobagrus hwanghoensis (Mori, 1933)
  12. Pseudobagrus kaifenensis (Tchang, 1934)
  13. Pseudobagrus koreanus Uchida, 1990
  14. Pseudobagrus kyphus Mai, 1978
  15. Pseudobagrus medianalis (Regan, 1904)
  16. Pseudobagrus microps (Rendahl, 1933)
  17. Pseudobagrus nubilosus Ng & Freyhof, 2007
  18. Pseudobagrus omeihensis (Nichols, 1941)
  19. Pseudobagrus ondon Shaw, 1930
  20. Pseudobagrus pratti (Günther, 1892)
  21. Pseudobagrus rendahli (Pellegrin & Fang, 1940)
  22. Pseudobagrus sinyanensis (Fu, 1935)
  23. Pseudobagrus taeniatus (Günther, 1873)
  24. Pseudobagrus taiwanensis Oshima, 1919
  25. Pseudobagrus tenuifurcatus (Nichols, 1931)
  26. Pseudobagrus tenuis (Günther, 1873)
  27. Pseudobagrus tokiensis Döderlein, 1887
  28. Pseudobagrus trilineatus (Zheng, 1979)
  29. Pseudobagrus truncatus (Regan, 1913)
  30. Pseudobagrus vachellii (Richardson, 1846)
  31. Pseudobagrus wangi Miao, 1934

Actinopterygii > Siluriformes > Bagridae

Pseudobalistes Bleeker, 1865[uredi | uredi kôd]

Pisces → Actinopterygii → Tetraodontiformes → Balistidae

Rod Pseudobarbus Smith, 1841[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudobarbus afer (Peters, 1864)
  2. Pseudobarbus asper (Boulenger, 1911)
  3. Pseudobarbus burchelli (Smith, 1841)
  4. Pseudobarbus burgi (Boulenger, 1911)
  5. Pseudobarbus phlegethon (Barnard, 1938)
  6. Pseudobarbus quathlambae (Barnard, 1938)
  7. Pseudobarbus skeltoni Chakona & Swartz, 2013
  8. Pseudobarbus tenuis (Barnard, 1938)
  9. Pseudobarbus verloreni Chakona, Swartz & Skelton, 2014

Pisces → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Rod Pseudobathylagus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudobathylagus milleri (Jordan & Gilbert, 1898)

Actinopterygii > Osmeriformes > Bathylagidae

Rod Pseudoblennius[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudoblennius argenteus (Döderlein, 1887)
  2. Pseudoblennius cottoides (Richardson, 1848)
  3. Pseudoblennius marmoratus (Döderlein, 1884)
  4. Pseudoblennius percoides Günther, 1861
  5. Pseudoblennius totomius Jordan & Starks, 1904
  6. Pseudoblennius zonostigma Jordan & Starks, 1904

Actinopterygii > Scorpaeniformes > Cottidae

Rod Pseudobrama Bleeker, 1870[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudobrama simoni (Bleeker, 1864)

Pisces → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Rod Pseudobunocephalus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudobunocephalus amazonicus (Mees, 1989)
  2. Pseudobunocephalus bifidus (Eigenmann, 1942)
  3. Pseudobunocephalus iheringii (Boulenger, 1891)
  4. Pseudobunocephalus lundbergi Friel, 2008
  5. Pseudobunocephalus quadriradiatus (Mees, 1989)
  6. Pseudobunocephalus rugosus (Eigenmann & Kennedy, 1903)
  7. Pterobunocephalus depressus (Haseman, 1911)
  8. Pterobunocephalus dolichurus (Delsman, 1941)

Actinopterygii > Siluriformes > Aspredinidae

Rod Pseudocalliurichthys[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudocalliurichthys brevianalis (Fricke, 1983)

Actinopterygii > Perciformes > Callionymidae

Rod Pseudocaranx[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudocaranx chilensis (Guichenot, 1848)
  2. Pseudocaranx dentex (Bloch & Schneider, 1801)
  3. Pseudocaranx dinjerra Smith-Vaniz & Jelks, 2006
  4. Pseudocaranx wrighti (Whitley, 1931)

Actinopterygii > Perciformes > Carangidae

Rod Pseudocarcharias[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudocarcharias kamoharai (Matsubara, 1936)

Elasmobranchii → Lamniformes → Pseudocarchariidae

Porodica Pseudocarchariidae 1 vrsta[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudocarcharias kamoharai (Matsubara, 1936)

Elasmobranchii → Lamniformes

Rod Pseudocepola[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudocepola taeniosoma Kamohara, 1935

Actinopterygii > Perciformes > Cepolidae

Rod Pseudocetonurus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudocetonurus septifer Sazonov & Shcherbachev, 1982

Actinopterygii > Gadiformes > Macrouridae

Rod Pseudochaenichthys[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudochaenichthys georgianus Norman, 1937

Actinopterygii > Perciformes > Channichthyidae

Rod Pseudochalceus 4 vrste[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudochalceus bohlkei Orcés V., 1967
  2. Pseudochalceus kyburzi Schultz, 1966
  3. Pseudochalceus lineatus Kner, 1863
  4. Pseudochalceus longianalis Géry, 1972

Actinopterygii > Characiformes > Characidae

Rod Pseudocheilinops[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudocheilinops ataenia Schultz, 1960

Actinopterygii > Perciformes > Labridae

Rod Pseudocheilinus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudocheilinus citrinus Randall, 1999
  2. Pseudocheilinus dispilus Randall, 1999
  3. Pseudocheilinus evanidus Jordan & Evermann, 1903
  4. Pseudocheilinus hexataenia (Bleeker, 1857)
  5. Pseudocheilinus ocellatus Randall, 1999
  6. Pseudocheilinus octotaenia Jenkins, 1901
  7. Pseudocheilinus tetrataenia Schultz, 1960

Actinopterygii > Perciformes > Labridae

Rod Pseudocheirodon 2 vrste[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudocheirodon arnoldi (Boulenger, 1909)
  2. Pseudocheirodon terrabae Bussing, 1967

Actinopterygii > Characiformes > Characidae

Rod Pseudochondrostoma Robalo, Almada, Levy & Doadrio, 2006[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudochondrostoma duriense (Coelho, 1985)
  2. Pseudochondrostoma polylepis (Steindachner, 1864)
  3. Pseudochondrostoma willkommii (Steindachner, 1866)

Pisces → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Porodica Pseudochromidae 152 vrste[uredi | uredi kôd]

  1. Amsichthys knighti (Allen, 1987)
  2. Anisochromis kenyae Smith, 1954
  3. Anisochromis mascarenensis Gill & Fricke, 2001
  4. Anisochromis straussi Springer, Smith & Fraser, 1977
  5. Assiculoides desmonotus Gill & Hutchins, 1997
  6. Assiculus punctatus Richardson, 1846
  7. Blennodesmus scapularis Günther, 1872
  8. Chlidichthys abruptus Lubbock, 1977
  9. Chlidichthys auratus Lubbock, 1975
  10. Chlidichthys bibulus (Smith, 1954)
  11. Chlidichthys cacatuoides Gill & Randall, 1994
  12. Chlidichthys chagosensis Gill & Edwards, 2004
  13. Chlidichthys clibanarius Gill & Edwards, 2004
  14. Chlidichthys foudioides Gill & Edwards, 2004
  15. Chlidichthys inornatus Lubbock, 1976
  16. Chlidichthys johnvoelckeri Smith, 1953
  17. Chlidichthys pembae Smith, 1954
  18. Chlidichthys randalli Lubbock, 1977
  19. Chlidichthys rubiceps Lubbock, 1975
  20. Chlidichthys smithae Lubbock, 1977
  21. Congrogadus amplimaculatus (Winterbottom, 1980)
  22. Congrogadus hierichthys Jordan & Richardson, 1908
  23. Congrogadus malayanus (Weber, 1909)
  24. Congrogadus spinifer (Borodin, 1933)
  25. Congrogadus subducens (Richardson, 1843)
  26. Congrogadus winterbottomi Gill, Mooi & Hutchins, 2000
  27. Cypho purpurascens (De Vis, 1884)
  28. Cypho zaps Gill, 2004
  29. Halidesmus coccus Winterbottom & Randall, 1994
  30. Halidesmus polytretus Winterbottom, 1982
  31. Halidesmus scapularis Günther, 1872
  32. Halidesmus socotraensis Gill & Zajonz, 2003
  33. Halidesmus thomaseni (Nielsen, 1961)
  34. Halimuraena hexagonata Smith, 1952
  35. Halimuraena lepopareia Winterbottom, 1980
  36. Halimuraena shakai Winterbottom, 1978
  37. Halimuraenoides isostigma Maugé & Bardach, 1985
  38. Haliophis aethiopus Winterbottom, 1985
  39. Haliophis diademus Winterbottom & Randall, 1994
  40. Haliophis guttatus (Forsskål, 1775)
  41. Labracinus atrofasciatus (Herre, 1933)
  42. Labracinus cyclophthalmus (Müller & Troschel, 1849)
  43. Labracinus lineatus (Castelnau, 1875)
  44. Lubbockichthys multisquamatus (Allen, 1987)
  45. Lubbockichthys myersi Gill & Edwards, 2006
  46. Lubbockichthys tanakai Gill & Senou, 2002
  47. Manonichthys alleni Gill, 2004
  48. Manonichthys jamali Allen & Erdmann, 2007
  49. Manonichthys paranox (Lubbock & Goldman, 1976)
  50. Manonichthys polynemus (Fowler, 1931)
  51. Manonichthys scintilla Gill & Williams, 2011
  52. Manonichthys splendens (Fowler, 1931)
  53. Manonichthys winterbottomi Gill, 2004
  54. Natalichthys leptus Winterbottom, 1980
  55. Natalichthys ori Winterbottom, 1980
  56. Natalichthys sam Winterbottom, 1980
  57. Ogilbyina novaehollandiae (Steindachner, 1879)
  58. Ogilbyina queenslandiae (Saville-Kent, 1893)
  59. Ogilbyina salvati (Plessis & Fourmanoir, 1966)
  60. Oxycercichthys veliferus (Lubbock, 1980)
  61. Pectinochromis lubbocki (Edwards & Randall, 1983)
  62. Pholidochromis cerasina Gill & Tanaka, 2004
  63. Pholidochromis marginatus (Lubbock, 1980)
  64. Pictichromis aurifrons (Lubbock, 1980)
  65. Pictichromis caitlinae Allen, Gill & Erdmann, 2008
  66. Pictichromis coralensis Gill, 2004
  67. Pictichromis diadema (Lubbock & Randall, 1978)
  68. Pictichromis dinar Randall & Schultz, 2009
  69. Pictichromis ephippiata (Gill, Pyle & Earle, 1996)
  70. Pictichromis paccagnellae (Axelrod, 1973)
  71. Pictichromis porphyrea (Lubbock & Goldman, 1974)
  72. Pseudochromis aldabraensis Bauchot-Boutin, 1958
  73. Pseudochromis alticaudex Gill, 2004
  74. Pseudochromis ammeri Gill, Allen & Erdmann, 2012
  75. Pseudochromis andamanensis Lubbock, 1980
  76. Pseudochromis aureolineatus Gill, 2004
  77. Pseudochromis aurulentus Gill & Randall, 1998
  78. Pseudochromis bitaeniatus (Fowler, 1931)
  79. Pseudochromis caudalis Boulenger, 1898
  80. Pseudochromis chrysospilus Gill & Zajonz, 2011
  81. Pseudochromis coccinicauda (Tickell, 1888)
  82. Pseudochromis colei Herre, 1933
  83. Pseudochromis cometes Gill & Randall, 1998
  84. Pseudochromis cyanotaenia Bleeker, 1857
  85. Pseudochromis dilectus Lubbock, 1976
  86. Pseudochromis dixurus Lubbock, 1975
  87. Pseudochromis dutoiti Smith, 1955
  88. Pseudochromis eichleri Gill, Allen & Erdmann, 2012
  89. Pseudochromis elongatus Lubbock, 1980
  90. Pseudochromis erdmanni Gill & Allen, 2011
  91. Pseudochromis flammicauda Lubbock & Goldman, 1976
  92. Pseudochromis flavivertex Rüppell, 1835
  93. Pseudochromis flavopunctatus Gill & Randall, 1998
  94. Pseudochromis fowleri Herre, 1934
  95. Pseudochromis fridmani Klausewitz, 1968
  96. Pseudochromis fuligifinis Gill & Williams, 2011
  97. Pseudochromis fuscus Müller & Troschel, 1849
  98. Pseudochromis howsoni Allen, 1995
  99. Pseudochromis jace Allen, Gill & Erdmann, 2008
  100. Pseudochromis jamesi Schultz, 1943
  101. Pseudochromis kolythrus Gill & Winterbottom, 1993
  102. Pseudochromis kristinae Gill, 2004
  103. Pseudochromis leucorhynchus Lubbock, 1977
  104. Pseudochromis linda Randall & Stanaland, 1989
  105. Pseudochromis litus Gill & Randall, 1998
  106. Pseudochromis lugubris Gill & Allen, 2004
  107. Pseudochromis luteus Aoyagi, 1943
  108. Pseudochromis madagascariensis Gill, 2004
  109. Pseudochromis magnificus Lubbock, 1977
  110. Pseudochromis marshallensis Schultz, 1953
  111. Pseudochromis matahari Gill, Erdmann & Allen, 2009
  112. Pseudochromis melanurus Gill, 2004
  113. Pseudochromis melas Lubbock, 1977
  114. Pseudochromis mooii Gill, 2004
  115. Pseudochromis moorei Fowler, 1931
  116. Pseudochromis natalensis Regan, 1916
  117. Pseudochromis nigrovittatus Boulenger, 1897
  118. Pseudochromis oligochrysus Gill, Allen & Erdmann, 2012
  119. Pseudochromis olivaceus Rüppell, 1835
  120. Pseudochromis omanensis Gill & Mee, 1993
  121. Pseudochromis persicus Murray, 1887
  122. Pseudochromis perspicillatus Günther, 1862
  123. Pseudochromis pesi Lubbock, 1975
  124. Pseudochromis pictus Gill & Randall, 1998
  125. Pseudochromis punctatus Kotthaus, 1970
  126. Pseudochromis pylei Randall & McCosker, 1989
  127. Pseudochromis quinquedentatus McCulloch, 1926
  128. Pseudochromis ransonneti Steindachner, 1870
  129. Pseudochromis reticulatus Gill & Woodland, 1992
  130. Pseudochromis rutilus Gill, Allen & Erdmann, 2012
  131. Pseudochromis sankeyi Lubbock, 1975
  132. Pseudochromis socotraensis Gill & Zajonz, 2011
  133. Pseudochromis springeri Lubbock, 1975
  134. Pseudochromis steenei Gill & Randall, 1992
  135. Pseudochromis striatus Gill, Shao & Chen, 1995
  136. Pseudochromis tapeinosoma Bleeker, 1853
  137. Pseudochromis tauberae Lubbock, 1977
  138. Pseudochromis tigrinus Allen & Erdmann, 2012
  139. Pseudochromis tonozukai Gill & Allen, 2004
  140. Pseudochromis viridis Gill & Allen, 1996
  141. Pseudochromis wilsoni (Whitley, 1929)
  142. Pseudoplesiops annae (Weber, 1913)
  143. Pseudoplesiops collare Gill, Randall & Edwards, 1991
  144. Pseudoplesiops howensis Allen, 1987
  145. Pseudoplesiops immaculatus Gill & Edwards, 2002
  146. Pseudoplesiops occidentalis Gill & Edwards, 2002
  147. Pseudoplesiops revellei Schultz, 1953
  148. Pseudoplesiops rosae Schultz, 1943
  149. Pseudoplesiops typus Bleeker, 1858
  150. Pseudoplesiops wassi Gill & Edwards, 2003
  151. Rusichthys explicitus Winterbottom, 1996
  152. Rusichthys plesiomorphus Winterbottom, 1979

Actinopterygii → Perciformes

Rod Pseudochromis[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudochromis aldabraensis Bauchot-Boutin, 1958
  2. Pseudochromis alticaudex Gill, 2004
  3. Pseudochromis ammeri Gill, Allen & Erdmann, 2012
  4. Pseudochromis andamanensis Lubbock, 1980
  5. Pseudochromis aureolineatus Gill, 2004
  6. Pseudochromis aurulentus Gill & Randall, 1998
  7. Pseudochromis bitaeniatus (Fowler, 1931)
  8. Pseudochromis caudalis Boulenger, 1898
  9. Pseudochromis chrysospilus Gill & Zajonz, 2011
  10. Pseudochromis coccinicauda (Tickell, 1888)
  11. Pseudochromis colei Herre, 1933
  12. Pseudochromis cometes Gill & Randall, 1998
  13. Pseudochromis cyanotaenia Bleeker, 1857
  14. Pseudochromis dilectus Lubbock, 1976
  15. Pseudochromis dixurus Lubbock, 1975
  16. Pseudochromis dutoiti Smith, 1955
  17. Pseudochromis eichleri Gill, Allen & Erdmann, 2012
  18. Pseudochromis elongatus Lubbock, 1980
  19. Pseudochromis erdmanni Gill & Allen, 2011
  20. Pseudochromis flammicauda Lubbock & Goldman, 1976
  21. Pseudochromis flavivertex Rüppell, 1835
  22. Pseudochromis flavopunctatus Gill & Randall, 1998
  23. Pseudochromis fowleri Herre, 1934
  24. Pseudochromis fridmani Klausewitz, 1968
  25. Pseudochromis fuligifinis Gill & Williams, 2011
  26. Pseudochromis fuscus Müller & Troschel, 1849
  27. Pseudochromis howsoni Allen, 1995
  28. Pseudochromis jace Allen, Gill & Erdmann, 2008
  29. Pseudochromis jamesi Schultz, 1943
  30. Pseudochromis kolythrus Gill & Winterbottom, 1993
  31. Pseudochromis kristinae Gill, 2004
  32. Pseudochromis leucorhynchus Lubbock, 1977
  33. Pseudochromis linda Randall & Stanaland, 1989
  34. Pseudochromis litus Gill & Randall, 1998
  35. Pseudochromis lugubris Gill & Allen, 2004
  36. Pseudochromis luteus Aoyagi, 1943
  37. Pseudochromis madagascariensis Gill, 2004
  38. Pseudochromis magnificus Lubbock, 1977
  39. Pseudochromis marshallensis Schultz, 1953
  40. Pseudochromis matahari Gill, Erdmann & Allen, 2009
  41. Pseudochromis melanurus Gill, 2004
  42. Pseudochromis melas Lubbock, 1977
  43. Pseudochromis mooii Gill, 2004
  44. Pseudochromis moorei Fowler, 1931
  45. Pseudochromis natalensis Regan, 1916
  46. Pseudochromis nigrovittatus Boulenger, 1897
  47. Pseudochromis oligochrysus Gill, Allen & Erdmann, 2012
  48. Pseudochromis olivaceus Rüppell, 1835
  49. Pseudochromis omanensis Gill & Mee, 1993
  50. Pseudochromis persicus Murray, 1887
  51. Pseudochromis perspicillatus Günther, 1862
  52. Pseudochromis pesi Lubbock, 1975
  53. Pseudochromis pictus Gill & Randall, 1998
  54. Pseudochromis punctatus Kotthaus, 1970
  55. Pseudochromis pylei Randall & McCosker, 1989
  56. Pseudochromis quinquedentatus McCulloch, 1926
  57. Pseudochromis ransonneti Steindachner, 1870
  58. Pseudochromis reticulatus Gill & Woodland, 1992
  59. Pseudochromis rutilus Gill, Allen & Erdmann, 2012
  60. Pseudochromis sankeyi Lubbock, 1975
  61. Pseudochromis socotraensis Gill & Zajonz, 2011
  62. Pseudochromis springeri Lubbock, 1975
  63. Pseudochromis steenei Gill & Randall, 1992
  64. Pseudochromis striatus Gill, Shao & Chen, 1995
  65. Pseudochromis tapeinosoma Bleeker, 1853
  66. Pseudochromis tauberae Lubbock, 1977
  67. Pseudochromis tigrinus Allen & Erdmann, 2012
  68. Pseudochromis tonozukai Gill & Allen, 2004
  69. Pseudochromis viridis Gill & Allen, 1996
  70. Pseudochromis wilsoni (Whitley, 1929)

Actinopterygii → Perciformes → Pseudochromidae

Rod Pseudocoris[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudocoris aequalis Randall & Walsh, 2008
  2. Pseudocoris aurantiofasciata Fourmanoir, 1971
  3. Pseudocoris bleekeri (Hubrecht, 1876)
  4. Pseudocoris heteroptera (Bleeker, 1857)
  5. Pseudocoris ocellata Chen & Shao, 1995
  6. Pseudocoris petila Allen & Erdmann, 2012
  7. Pseudocoris yamashiroi (Schmidt, 1931)

Actinopterygii > Perciformes > Labridae

Rod Pseudocorynopoma 2 vrste[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudocorynopoma doriae Perugia, 1891
  2. Pseudocorynopoma heterandria Eigenmann, 1914

Actinopterygii > Characiformes > Characidae

Rod Pseudocrenilabrus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudocrenilabrus multicolor (Schöller, 1903)
  2. Pseudocrenilabrus nicholsi (Pellegrin, 1928)
  3. Pseudocrenilabrus philander (Weber, 1897)

Actinopterygii > Perciformes > Cichlidae

Rod Pseudocrossocheilus Zhang & Chen, 1997[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudocrossocheilus liuchengensis (Liang, Liu & Wu, 1987)
  2. Pseudocrossocheilus longibullus (Su, Yang & Cui, 2003)
  3. Pseudocrossocheilus nigrovittatus (Su, Yang & Cui, 2003)
  4. Pseudocrossocheilus papillolabrus (Su, Yang & Cui, 2003)
  5. Pseudocrossocheilus tridentis (Cui & Chu, 1986)

Pisces → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Rod Pseudocurimata[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudocurimata boehlkei Vari, 1989
  2. Pseudocurimata boulengeri (Eigenmann, 1907)
  3. Pseudocurimata lineopunctata (Boulenger, 1911)
  4. Pseudocurimata patiae (Eigenmann, 1914)
  5. Pseudocurimata peruana (Eigenmann, 1922)
  6. Pseudocurimata troschelii (Günther, 1860)

Actinopterygii > Characiformes > Curimatidae

Rod Pseudocyttus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudocyttus maculatus Gilchrist, 1906

Actinopterygii > Zeiformes > Oreosomatidae

Rod Pseudodax[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudodax moluccanus (Valenciennes, 1840)

Actinopterygii > Perciformes > Labridae

Rod Pseudogastromyzon[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudogastromyzon buas (Mai, 1978)
  2. Pseudogastromyzon changtingensis changtingensis Liang, 1942
  3. Pseudogastromyzon changtingensis tungpeiensis Chen & Liang, 1949
  4. Pseudogastromyzon cheni Liang, 1942
  5. Pseudogastromyzon daon (Mai, 1978)
  6. Pseudogastromyzon elongatus (Mai, 1978)
  7. Pseudogastromyzon fangi (Nichols, 1931)
  8. Pseudogastromyzon fasciatus (Sauvage, 1878)
  9. Pseudogastromyzon laticeps Chen & Zheng, 1980
  10. Pseudogastromyzon lianjiangensis Zheng, 1981
  11. Pseudogastromyzon loos (Mai, 1978)
  12. Pseudogastromyzon meihuashanensis Li, 1998
  13. Pseudogastromyzon myersi Herre, 1932
  14. Pseudogastromyzon peristictus Zheng & Li, 1986

Actinopterygii > Cypriniformes > Balitoridae

Rod Pseudogilbia[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudogilbia sanblasensis Møller, Schwarzhans & Nielsen, 2004

Actinopterygii > Ophidiiformes > Bythitidae

Rod Pseudoginglymostoma[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudoginglymostoma brevicaudatum (Günther, 1867)

Elasmobranchii > Orectolobiformes > Ginglymostomatidae

Rod Pseudogobio Bleeker, 1860[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudogobio banggiangensis Nguyen, 2001
  2. Pseudogobio esocinus (Temminck & Schlegel, 1846)
  3. Pseudogobio guilinensis Yao & Yang, 1977
  4. Pseudogobio vaillanti (Sauvage, 1878)

Pisces → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Rod Pseudogobiopsis[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudogobiopsis festivus Larson, 2009
  2. Pseudogobiopsis oligactis (Bleeker, 1875)
  3. Pseudogobiopsis paludosus (Herre, 1940)
  4. Pseudogobiopsis tigrellus (Nichols, 1951)

Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae

Rod Pseudogobius[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudogobius avicennia (Herre, 1940)
  2. Pseudogobius isognathus (Bleeker, 1878)
  3. Pseudogobius javanicus (Bleeker, 1856)
  4. Pseudogobius masago (Tomiyama, 1936)
  5. Pseudogobius melanostictus (Day, 1876)
  6. Pseudogobius olorum (Sauvage, 1880)
  7. Pseudogobius poicilosoma (Bleeker, 1849)

Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae

Rod Pseudogramma[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudogramma astigma Randall & Baldwin, 1997
  2. Pseudogramma australis Randall & Baldwin, 1997
  3. Pseudogramma axelrodi Allen & Robertson, 1995
  4. Pseudogramma erythrea Randall & Baldwin, 1997
  5. Pseudogramma gregoryi (Breder, 1927)
  6. Pseudogramma guineensis (Norman, 1935)
  7. Pseudogramma megamyctera Randall & Baldwin, 1997
  8. Pseudogramma pectoralis Randall & Baldwin, 1997
  9. Pseudogramma polyacantha (Bleeker, 1856)
  10. Pseudogramma thaumasia (Gilbert, 1900)
  11. Pseudogramma xantha Randall, Baldwin & Williams, 2002

Actinopterygii → Perciformes → Serranidae

Rod Pseudogyrinocheilus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudogyrinocheilus longisulcus Zheng, Chen & Yang, 2010
  2. Pseudogyrinocheilus prochilus (Sauvage & Dabry de Thiersant, 1874)

Pisces → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Rod Pseudohemiculter Nichols & Pope, 1927[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudohemiculter dispar (Peters, 1881)
  2. Pseudohemiculter hainanensis (Boulenger, 1900)
  3. Pseudohemiculter kweichowensis (Tang, 1942)
  4. Pseudohemiculter pacboensis Nguyen, 2001

Pisces → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Rod Pseudohemiodon[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudohemiodon amazonum (Delsman, 1941)
  2. Pseudohemiodon apithanos Isbrücker & Nijssen, 1978
  3. Pseudohemiodon devincenzii (Señorans, 1950)
  4. Pseudohemiodon lamina (Günther, 1868)
  5. Pseudohemiodon laticeps (Regan, 1904)
  6. Pseudohemiodon platycephalus (Kner, 1853)
  7. Pseudohemiodon thorectes Isbrücker, 1975

Actinopterygii > Siluriformes > Loricariidae

Rod Pseudohowella[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudohowella intermedia Fedoryako, 1976

Actinopterygii > Perciformes > Howellidae

Rod Pseudojuloides[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudojuloides argyreogaster (Günther, 1867)
  2. Pseudojuloides atavai Randall & Randall, 1981
  3. Pseudojuloides cerasinus (Snyder, 1904)
  4. Pseudojuloides elongatus Ayling & Russell, 1977
  5. Pseudojuloides erythrops Randall & Randall, 1981
  6. Pseudojuloides inornatus (Gilbert, 1890)
  7. Pseudojuloides kaleidos Kuiter & Randall, 1995
  8. Pseudojuloides mesostigma Randall & Randall, 1981
  9. Pseudojuloides pyrius Randall & Randall, 1981
  10. Pseudojuloides severnsi Bellwood & Randall, 2000
  11. Pseudojuloides xanthomos Randall & Randall, 1981

Actinopterygii > Perciformes > Labridae

Rod Pseudolabrus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudolabrus biserialis (Klunzinger, 1880)
  2. Pseudolabrus eoethinus (Richardson, 1846)
  3. Pseudolabrus fuentesi (Regan, 1913)
  4. Pseudolabrus gayi (Valenciennes, 1839)
  5. Pseudolabrus guentheri Bleeker, 1862
  6. Pseudolabrus japonicus (Houttuyn, 1782)
  7. Pseudolabrus luculentus (Richardson, 1848)
  8. Pseudolabrus miles (Schneider & Forster, 1801)
  9. Pseudolabrus rubicundus (Macleay, 1881)
  10. Pseudolabrus semifasciatus (Rendahl, 1921)
  11. Pseudolabrus sieboldi Mabuchi & Nakabo, 1997
  12. Pseudolabrus torotai Russell & Randall, 1981

Actinopterygii > Perciformes > Labridae

Rod Pseudolaguvia[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudolaguvia austrina Radhakrishnan, Sureshkumar & Ng, 2011
  2. Pseudolaguvia ferruginea Ng, 2009
  3. Pseudolaguvia ferula Ng, 2006
  4. Pseudolaguvia flavida Ng, 2009
  5. Pseudolaguvia foveolata Ng, 2005
  6. Pseudolaguvia inornata Ng, 2005
  7. Pseudolaguvia kapuri (Tilak & Husain, 1975)
  8. Pseudolaguvia muricata Ng, 2005
  9. Pseudolaguvia nubila Ng, Lalramliana, Lalronunga & Lalnuntluanga, 2013
  10. Pseudolaguvia ribeiroi (Hora, 1921)
  11. Pseudolaguvia shawi (Hora, 1921)
  12. Pseudolaguvia spicula Ng & Lalramliana, 2010
  13. Pseudolaguvia tenebricosa Britz & Ferraris, 2003
  14. Pseudolaguvia tuberculata (Prashad & Mukerji, 1929)
  15. Pseudolaguvia virgulata Ng & Lalramliana, 2010
  16. Pseudolaguvia viriosa Ng & Tamang, 2012

Actinopterygii > Siluriformes > Erethistidae

Rod Pseudolais[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudolais micronemus (Bleeker, 1846)
  2. Pseudolais pleurotaenia (Sauvage, 1878)

Actinopterygii > Siluriformes > Pangasiidae

Rod Pseudolaubuca Bleeker, 1864[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudolaubuca engraulis (Nichols, 1925)
  2. Pseudolaubuca hotaya Mai, 1978
  3. Pseudolaubuca jouyi (Jordan & Starks, 1905)
  4. Pseudolaubuca sinensis Bleeker, 1864

Pisces → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Rod Pseudoliparis[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudoliparis amblystomopsis (Andriashev, 1955)
  2. Pseudoliparis belyaevi Andriashev & Pitruk, 1993

Actinopterygii > Scorpaeniformes > Liparidae

Rod Pseudolithoxus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudolithoxus anthrax (Armbruster & Provenzano, 2000)
  2. Pseudolithoxus dumus (Armbruster & Provenzano, 2000)
  3. Pseudolithoxus kelsorum Lujan & Birindelli, 2011
  4. Pseudolithoxus nicoi (Armbruster & Provenzano, 2000)
  5. Pseudolithoxus tigris (Armbruster & Provenzano, 2000)

Actinopterygii > Siluriformes > Loricariidae

Rod Pseudoloricaria[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudoloricaria laeviuscula (Valenciennes, 1840)

Actinopterygii > Siluriformes > Loricariidae

Rod Pseudomancopsetta 1 vrsta[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudomancopsetta andriashevi Evseenko, 1984

Actinopterygii > Pleuronectiformes

Rod Pseudomonacanthus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudomonacanthus elongatus Fraser-Brunner, 1940
  2. Pseudomonacanthus macrurus (Bleeker, 1856)
  3. Pseudomonacanthus peroni (Hollard, 1854)

Actinopterygii > Tetraodontiformes > Monacanthidae

Rod Pseudomugil[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudomugil connieae (Allen, 1981)
  2. Pseudomugil cyanodorsalis Allen & Sarti, 1983
  3. Pseudomugil furcatus Nichols, 1955
  4. Pseudomugil gertrudae Weber, 1911
  5. Pseudomugil inconspicuus Roberts, 1978
  6. Pseudomugil ivantsoffi Allen & Renyaan, 1999
  7. Pseudomugil majusculus Ivantsoff & Allen, 1984
  8. Pseudomugil mellis Allen & Ivantsoff, 1982
  9. Pseudomugil novaeguineae Weber, 1907
  10. Pseudomugil paludicola Allen & Moore, 1981
  11. Pseudomugil paskai Allen & Ivantsoff, 1986
  12. Pseudomugil pellucidus Allen & Ivantsoff, 1998
  13. Pseudomugil reticulatus Allen & Ivantsoff, 1986
  14. Pseudomugil signifer Kner, 1866
  15. Pseudomugil tenellus Taylor, 1964

Actinopterygii → Atheriniformes → Pseudomugilidae

Porodica Pseudomugilidae 18 vrsta[uredi | uredi kôd]

  1. Kiunga ballochi Allen, 1983
  2. Kiunga bleheri Allen, 2004
  3. Pseudomugil connieae (Allen, 1981)
  4. Pseudomugil cyanodorsalis Allen & Sarti, 1983
  5. Pseudomugil furcatus Nichols, 1955
  6. Pseudomugil gertrudae Weber, 1911
  7. Pseudomugil inconspicuus Roberts, 1978
  8. Pseudomugil ivantsoffi Allen & Renyaan, 1999
  9. Pseudomugil majusculus Ivantsoff & Allen, 1984
  10. Pseudomugil mellis Allen & Ivantsoff, 1982
  11. Pseudomugil novaeguineae Weber, 1907
  12. Pseudomugil paludicola Allen & Moore, 1981
  13. Pseudomugil paskai Allen & Ivantsoff, 1986
  14. Pseudomugil pellucidus Allen & Ivantsoff, 1998
  15. Pseudomugil reticulatus Allen & Ivantsoff, 1986
  16. Pseudomugil signifer Kner, 1866
  17. Pseudomugil tenellus Taylor, 1964
  18. Scaturiginichthys vermeilipinnis Ivantsoff, Unmack, Saeed & Crowley, 1991

Actinopterygii → Atheriniformes

Rod Pseudomyrophis[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudomyrophis atlanticus Blache, 1975
  2. Pseudomyrophis frio (Jordan & Davis, 1891)
  3. Pseudomyrophis fugesae McCosker, Böhlke & Böhlke, 1989
  4. Pseudomyrophis micropinna Wade, 1946
  5. Pseudomyrophis nimius Böhlke, 1960

Actinopterygii > Anguilliformes > Ophichthidae

Rod Pseudomystus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudomystus bomboides Kottelat, 2000
  2. Pseudomystus breviceps (Regan, 1913)
  3. Pseudomystus carnosus Ng & Lim, 2005
  4. Pseudomystus flavipinnis Ng & Rachmatika, 1999
  5. Pseudomystus fumosus Ng & Lim, 2005
  6. Pseudomystus funebris Ng, 2010
  7. Pseudomystus heokhuii Lim & Ng, 2008
  8. Pseudomystus inornatus (Boulenger, 1894)
  9. Pseudomystus leiacanthus (Weber & de Beaufort, 1912)
  10. Pseudomystus mahakamensis (Vaillant, 1902)
  11. Pseudomystus moeschii (Boulenger, 1890)
  12. Pseudomystus myersi (Roberts, 1989)
  13. Pseudomystus robustus (Inger & Chin, 1959)
  14. Pseudomystus rugosus (Regan, 1913)
  15. Pseudomystus siamensis (Regan, 1913)
  16. Pseudomystus sobrinus Ng & Freyhof, 2005
  17. Pseudomystus stenogrammus Ng & Siebert, 2005
  18. Pseudomystus stenomus (Valenciennes, 1840)
  19. Pseudomystus vaillanti (Regan, 1913)

Actinopterygii > Siluriformes > Bagridae

Rod Pseudonezumia[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudonezumia cetonuropsis (Gilbert & Hubbs, 1916)
  2. Pseudonezumia japonicus Okamura, 1970
  3. Pseudonezumia parvipes (Smith & Radcliffe, 1912)
  4. Pseudonezumia pusilla (Sazonov & Shcherbachev, 1982)

Actinopterygii > Gadiformes > Macrouridae

Rod Pseudonotoliparis[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudonotoliparis rassi Pitruk, 1991

Actinopterygii > Scorpaeniformes > Liparidae

Rod Pseudonus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudonus acutus Garman, 1899
  2. Pseudonus squamiceps (Lloyd, 1907)

Actinopterygii > Ophidiiformes > Bythitidae

Rod Pseudopataecus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudopataecus carnatobarbatus Johnson, 2012
  2. Pseudopataecus taenianotus Johnson, 2004

Actinopterygii > Scorpaeniformes > Aploactinidae

Rod Pseudopentaceros[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudopentaceros richardsoni (Smith, 1844)
  2. Pseudopentaceros wheeleri Hardy, 1983

Actinopterygii > Perciformes > Pentacerotidae

Rod Pseudopercis[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudopercis numida Miranda Ribeiro, 1903
  2. Pseudopercis semifasciata (Cuvier, 1829)

Actinopterygii > Perciformes > Pinguipedidae

Rod Pseudophallus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudophallus elcapitanensis (Meek & Hildebrand, 1914)
  2. Pseudophallus mindii (Meek & Hildebrand, 1923)
  3. Pseudophallus starksii (Jordan & Culver, 1895)

Actinopterygii → Syngnathiformes → Syngnathidae

Rod Pseudophichthys[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudophichthys splendens (Lea, 1913)

Actinopterygii > Anguilliformes > Congridae

Rod Pseudophoxinus Bleeker, 1860[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudophoxinus alii Küçük, 2007
  2. Pseudophoxinus anatolicus (Hankó, 1925)
  3. Pseudophoxinus antalyae Bogutskaya, 1992
  4. Pseudophoxinus atropatenus (Derjavin, 1937)
  5. Pseudophoxinus battalgilae Bogutskaya, 1997
  6. Pseudophoxinus burduricus Küçük, Gülle, Güçlü, Çiftçi & Erdoĝan, 2013
  7. Pseudophoxinus callensis (Guichenot, 1850)
  8. Pseudophoxinus caralis (Battalgil, 1942)
  9. Pseudophoxinus crassus (Ladiges, 1960)
  10. Pseudophoxinus drusensis (Pellegrin, 1933)
  11. Pseudophoxinus egridiri (Karaman, 1972)
  12. Pseudophoxinus elizavetae Bogutskaya, Küçük & Atalay, 2006
  13. Pseudophoxinus evliyae Freyhof & Özulu?, 2010
  14. Pseudophoxinus fahrettini Freyhof & Özulu?, 2010
  15. Pseudophoxinus firati Bogutskaya, Küçük & Atalay, 2006
  16. Pseudophoxinus handlirschi (Pietschmann, 1933)
  17. Pseudophoxinus hasani Krupp, 1992
  18. Pseudophoxinus hittitorum Freyhof & Özulu?, 2010
  19. Pseudophoxinus kervillei (Pellegrin, 1911)
  20. Pseudophoxinus libani (Lortet, 1883)
  21. Pseudophoxinus maeandri (Ladiges, 1960)
  22. Pseudophoxinus maeandricus (Ladiges, 1960)
  23. Pseudophoxinus ninae Freyhof & Özulug, 2006
  24. Pseudophoxinus punicus (Pellegrin, 1920)
  25. Pseudophoxinus sojuchbulagi (Abdurakhmanov, 1950)
  26. Pseudophoxinus syriacus (Lortet, 1883)
  27. Pseudophoxinus turani Küçük & Güçlü, 2014
  28. Pseudophoxinus zekayi Bogutskaya, Küçük & Atalay, 2006
  29. Pseudophoxinus zeregi (Heckel, 1843)

Pisces → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Rod Pseudophycis[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudophycis bachus (Forster, 1801)
  2. Pseudophycis barbata Günther, 1863
  3. Pseudophycis breviuscula (Richardson, 1846)

Actinopterygii > Gadiformes > Moridae

Porodica Pseudopimelodidae 37 vrsta[uredi | uredi kôd]

  1. Batrochoglanis acanthochiroides (Güntert, 1942)
  2. Batrochoglanis melanurus Shibatta & Pavanelli, 2005
  3. Batrochoglanis raninus (Valenciennes, 1840)
  4. Batrochoglanis transmontanus (Regan, 1913)
  5. Batrochoglanis villosus (Eigenmann, 1912)
  6. Cephalosilurus albomarginatus (Eigenmann, 1912)
  7. Cephalosilurus apurensis (Mees, 1978)
  8. Cephalosilurus fowleri Haseman, 1911
  9. Cephalosilurus nigricaudus (Mees, 1974)
  10. Cruciglanis pacifici Ortega-Lara & Lehmann A., 2006
  11. Lophiosilurus alexandri Steindachner, 1876
  12. Microglanis ater Ahl, 1936
  13. Microglanis carlae Vera Alcaraz, da Graça & Shibatta, 2008
  14. Microglanis cibelae Malabarba & Mahler, 1998
  15. Microglanis cottoides (Boulenger, 1891)
  16. Microglanis eurystoma Malabarba & Mahler, 1998
  17. Microglanis garavelloi Shibatta & Benine, 2005
  18. Microglanis iheringi Gomes, 1946
  19. Microglanis leptostriatus Mori & Shibatta, 2006
  20. Microglanis malabarbai Bertaco & Cardoso, 2005
  21. Microglanis minutus Ottoni, Mattos & Barbosa, 2010
  22. Microglanis nigripinnis Bizerril & Perez-Neto, 1992
  23. Microglanis oliveirai Ruiz & Shibatta, 2011
  24. Microglanis parahybae (Steindachner, 1880)
  25. Microglanis pataxo Sarmento-Soares, Martins-Pinheiro, Aranda & Chamon, 2006
  26. Microglanis pellopterygius Mees, 1978
  27. Microglanis poecilus Eigenmann, 1912
  28. Microglanis robustus Ruiz & Shibatta, 2010
  29. Microglanis secundus Mees, 1974
  30. Microglanis variegatus Eigenmann & Henn, 1914
  31. Microglanis xylographicus Ruiz & Shibatta, 2011
  32. Microglanis zonatus Eigenmann & Allen, 1942
  33. Pseudopimelodus bufonius (Valenciennes, 1840)
  34. Pseudopimelodus charus (Valenciennes, 1840)
  35. Pseudopimelodus mangurus (Valenciennes, 1835)
  36. Pseudopimelodus pulcher (Boulenger, 1887)
  37. Pseudopimelodus schultzi (Dahl, 1955)

Actinopterygii → Siluriformes

Rod Pseudopimelodus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudopimelodus bufonius (Valenciennes, 1840)
  2. Pseudopimelodus charus (Valenciennes, 1840)
  3. Pseudopimelodus mangurus (Valenciennes, 1835)
  4. Pseudopimelodus pulcher (Boulenger, 1887)
  5. Pseudopimelodus schultzi (Dahl, 1955)

Actinopterygii → Siluriformes → Pseudopimelodidae

Rod Pseudoplatystoma Bleeker, 1862 7 vrsta[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudoplatystoma corruscans (Spix & Agassiz, 1829)
  2. Pseudoplatystoma fasciatum (Linnaeus, 1766)
  3. Pseudoplatystoma magdaleniatum Buitrago-Suárez & Burr, 2007
  4. Pseudoplatystoma metaense Buitrago-Suárez & Burr, 2007
  5. Pseudoplatystoma orinocoense Buitrago-Suárez & Burr, 2007
  6. Pseudoplatystoma reticulatum Eigenmann & Eigenmann, 1889
  7. Pseudoplatystoma tigrinum (Valenciennes, 1840)

Actinopterygii → Siluriformes → Pimelodidae

Rod Pseudoplesiops[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudoplesiops annae (Weber, 1913)
  2. Pseudoplesiops collare Gill, Randall & Edwards, 1991
  3. Pseudoplesiops howensis Allen, 1987
  4. Pseudoplesiops immaculatus Gill & Edwards, 2002
  5. Pseudoplesiops occidentalis Gill & Edwards, 2002
  6. Pseudoplesiops revellei Schultz, 1953
  7. Pseudoplesiops rosae Schultz, 1943
  8. Pseudoplesiops typus Bleeker, 1858
  9. Pseudoplesiops wassi Gill & Edwards, 2003

Actinopterygii → Perciformes → Pseudochromidae

Rod Pseudopleuronectes[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudopleuronectes americanus (Walbaum, 1792)
  2. Pseudopleuronectes herzensteini (Jordan & Snyder, 1901)
  3. Pseudopleuronectes obscurus (Herzenstein, 1890)
  4. Pseudopleuronectes schrenki (Schmidt, 1904)
  5. Pseudopleuronectes yokohamae (Günther, 1877)

Actinopterygii > Pleuronectiformes > Pleuronectidae

Rod Pseudopoecilia[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudopoecilia austrocolumbiana Radda, 1987
  2. Pseudopoecilia festae (Boulenger, 1898)
  3. Pseudopoecilia fria (Eigenmann & Henn, 1914)

Actinopterygii → Cyprinodontiformes → Poeciliidae

Rod Pseudopungtungia Mori, 1935[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudopungtungia nigra Mori, 1935
  2. Pseudopungtungia tenuicorpus Jeon & Choi, 1980

Pisces → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Rod Pseudoraja[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudoraja fischeri Bigelow & Schroeder, 1954

Elasmobranchii > Rajiformes > Arhynchobatidae

Rod Pseudorasbora Bleeker, 1860[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudorasbora elongata Wu, 1939
  2. Pseudorasbora interrupta Xiao, Lan & Chen, 2007
  3. Pseudorasbora parva (Temminck & Schlegel, 1846) (Bezribica, Amurski čabaćok)
  4. Pseudorasbora pumila Miyadi, 1930

Pisces → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Rod Pseudorhinogobius[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudorhinogobius aporus Zhong & Wu, 1998

Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae

Rod Pseudorhombus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudorhombus annulatus Norman, 1927
  2. Pseudorhombus argus Weber, 1913
  3. Pseudorhombus arsius (Hamilton, 1822)
  4. Pseudorhombus binii Tortonese, 1955
  5. Pseudorhombus cinnamoneus (Temminck & Schlegel, 1846)
  6. Pseudorhombus ctenosquamis (Oshima, 1927)
  7. Pseudorhombus diplospilus Norman, 1926
  8. Pseudorhombus dupliciocellatus Regan, 1905
  9. Pseudorhombus elevatus Ogilby, 1912
  10. Pseudorhombus javanicus (Bleeker, 1853)
  11. Pseudorhombus jenynsii (Bleeker, 1855)
  12. Pseudorhombus levisquamis (Oshima, 1927)
  13. Pseudorhombus malayanus Bleeker, 1865
  14. Pseudorhombus megalops Fowler, 1934
  15. Pseudorhombus micrognathus Norman, 1927
  16. Pseudorhombus natalensis Gilchrist, 1904
  17. Pseudorhombus neglectus Bleeker, 1865
  18. Pseudorhombus oculocirris Amaoka, 1969
  19. Pseudorhombus oligodon (Bleeker, 1854)
  20. Pseudorhombus pentophthalmus Günther, 1862
  21. Pseudorhombus polyspilos (Bleeker, 1853)
  22. Pseudorhombus quinquocellatus Weber & de Beaufort, 1929
  23. Pseudorhombus russellii (Gray, 1834)
  24. Pseudorhombus spinosus McCulloch, 1914
  25. Pseudorhombus tenuirastrum (Waite, 1899)
  26. Pseudorhombus triocellatus (Bloch & Schneider, 1801)

Actinopterygii > Pleuronectiformes > Paralichthyidae

Rod Pseudorinelepis[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudorinelepis genibarbis (Valenciennes, 1840)

Actinopterygii > Siluriformes > Loricariidae

Pseudoscaphirhynchus (Nikolskii 1900)[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudoscaphirhynchus fedtschenkoi (Kessler, 1872)
  2. Pseudoscaphirhynchus hermanni (Kessler, 1877)
  3. Pseudoscaphirhynchus kaufmanni (Kessler, 1877)

Pisces → Actinopterygii → Acipenseriformes → Acipenseridae → Acipenserinae → Acipenserini

Rod Pseudoscopelus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudoscopelus altipinnis Parr, 1933
  2. Pseudoscopelus aphos Prokofiev & Kukuev, 2005
  3. Pseudoscopelus astronesthidens Prokofiev & Kukuev, 2006
  4. Pseudoscopelus australis Prokofiev & Kukuev, 2006
  5. Pseudoscopelus bothrorrhinos Melo, Walker & Klepadlo, 2007
  6. Pseudoscopelus cephalus Fowler, 1934
  7. Pseudoscopelus cordilluminatus Melo, 2010
  8. Pseudoscopelus lavenbergi Melo, Walker & Klepadlo, 2007
  9. Pseudoscopelus obtusifrons (Fowler, 1934)
  10. Pseudoscopelus odontoglossum Melo, 2010
  11. Pseudoscopelus parini Prokofiev & Kukuev, 2006
  12. Pseudoscopelus paxtoni Melo, 2010
  13. Pseudoscopelus pierbartus Spitz, Quéro & Vayne, 2007
  14. Pseudoscopelus sagamianus Tanaka, 1908
  15. Pseudoscopelus scriptus Lütken, 1892
  16. Pseudoscopelus scutatus Krefft, 1971

Actinopterygii > Perciformes > Chiasmodontidae

Rod Pseudosetipinna[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudosetipinna haizhouensis Peng & Zhao, 1988

Actinopterygii > Clupeiformes > Engraulidae

Rod Pseudosimochromis[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudosimochromis curvifrons (Poll, 1942)

Actinopterygii > Perciformes > Cichlidae

Rod Pseudosphromenus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudosphromenus cupanus (Cuvier, 1831)
  2. Pseudosphromenus dayi (Köhler, 1908)

Actinopterygii > Perciformes > Osphronemidae

Rod Pseudostegophilus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudostegophilus haemomyzon (Myers, 1942)
  2. Pseudostegophilus nemurus (Günther, 1869)

Actinopterygii > Siluriformes > Trichomycteridae

Rod Pseudosynanceia[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudosynanceia melanostigma Day, 1875

Actinopterygii → Scorpaeniformes → Synanceiidae

Rod Pseudotatia[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudotatia parva Mees, 1974

Actinopterygii > Siluriformes > Auchenipteridae

Rod Pseudotocinclus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudotocinclus juquiae Takako, Oliveira & Oyakawa, 2005
  2. Pseudotocinclus parahybae Takako, Oliveira & Oyakawa, 2005
  3. Pseudotocinclus tietensis (Ihering, 1907)

Actinopterygii > Siluriformes > Loricariidae

Rod Pseudotolithus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudotolithus elongatus (Bowdich, 1825)
  2. Pseudotolithus epipercus (Bleeker, 1863)
  3. Pseudotolithus moorii (Günther, 1865)
  4. Pseudotolithus senegalensis (Valenciennes, 1833)
  5. Pseudotolithus senegallus (Cuvier, 1830)
  6. Pseudotolithus typus Bleeker, 1863

Actinopterygii → Perciformes → Sciaenidae

Rod Pseudotothyris[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudotothyris janeirensis Britski & Garavello, 1984
  2. Pseudotothyris obtusa (Miranda Ribeiro, 1911)

Actinopterygii > Siluriformes > Loricariidae

Rod Pseudotriacanthus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudotriacanthus strigilifer (Cantor, 1849)

Actinopterygii → Tetraodontiformes → Triacanthidae

Porodica Pseudotriakidae 4 vrste[uredi | uredi kôd]

  1. Gollum attenuatus (Garrick, 1954)
  2. Gollum suluensis Last & Gaudiano, 2011
  3. Planonasus parini Weigmann, Stehmann & Thiel, 2013
  4. Pseudotriakis microdon de Brito Capello, 1868

Elasmobranchii → Carcharhiniformes

Rod Pseudotriakis[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudotriakis microdon de Brito Capello, 1868

Elasmobranchii → Carcharhiniformes → Pseudotriakidae

Porodica Pseudotrichonotidae 2 vrste[uredi | uredi kôd]

Actinopterygii → Aulopiformes

Rod Pseudotrichonotus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudotrichonotus altivelis Yoshino & Araga, 1975
  2. Pseudotrichonotus xanthotaenia Parin, 1992

Actinopterygii → Aulopiformes → Pseudotrichonotidae

Rod Pseudotropheus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudotropheus ater Stauffer, 1988
  2. Pseudotropheus benetos (Bowers & Stauffer, 1997)
  3. Pseudotropheus brevis (Trewavas, 1935)
  4. Pseudotropheus crabro (Ribbink & Lewis, 1982)
  5. Pseudotropheus cyaneorhabdos (Bowers & Stauffer, 1997)
  6. Pseudotropheus cyaneus Stauffer, 1988
  7. Pseudotropheus demasoni Konings, 1994
  8. Pseudotropheus elongatus Fryer, 1956
  9. Pseudotropheus fainzilberi Staeck, 1976
  10. Pseudotropheus flavus Stauffer, 1988
  11. Pseudotropheus fuscoides Fryer, 1956
  12. Pseudotropheus fuscus Trewavas, 1935
  13. Pseudotropheus galanos Stauffer & Kellogg, 2002
  14. Pseudotropheus interruptus (Johnson, 1975)
  15. Pseudotropheus joanjohnsonae (Johnson, 1974)
  16. Pseudotropheus johannii Eccles, 1973
  17. Pseudotropheus longior Seegers, 1996
  18. Pseudotropheus minutus Fryer, 1956
  19. Pseudotropheus perileucos (Bowers & Stauffer, 1997)
  20. Pseudotropheus perspicax (Trewavas, 1935)
  21. Pseudotropheus purpuratus Johnson, 1976
  22. Pseudotropheus saulosi Konings, 1990
  23. Pseudotropheus socolofi Johnson, 1974
  24. Pseudotropheus tursiops Burgess & Axelrod, 1975
  25. Pseudotropheus williamsi (Günther, 1894)

Actinopterygii > Perciformes > Cichlidae

Rod Pseudotrypauchen[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudotrypauchen multiradiatus Hardenberg, 1931

Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae

Rod Pseudotylosurus[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudotylosurus angusticeps (Günther, 1866)
  2. Pseudotylosurus microps (Günther, 1866)

Actinopterygii > Beloniformes > Belonidae

Rod Pseudovespicula[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudovespicula dracaena (Cuvier, 1829)

Actinopterygii → Scorpaeniformes → Tetrarogidae

Rod Pseudoxiphophorus Bleeker, 1860[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudoxiphophorus obliquus (Rosen, 1979)

Pisces → Actinopterygii → Cyprinodontiformes → Poeciliidae

Rod Pseudupeneus Bleeker, 1862[uredi | uredi kôd]

  1. Pseudupeneus grandisquamis (Gill, 1863)
  2. Pseudupeneus maculatus (Bloch, 1793)
  3. Pseudupeneus prayensis (Cuvier, 1829)

Pisces → Actinopterygii → Perciformes → Mullidae

Rod Psilodraco[uredi | uredi kôd]

  1. Psilodraco breviceps Norman, 1937

Actinopterygii > Perciformes > Bathydraconidae

Rod Psilogobius[uredi | uredi kôd]

  1. Psilogobius mainlandi Baldwin, 1972
  2. Psilogobius prolatus Watson & Lachner, 1985
  3. Psilogobius randalli (Goren & Karplus, 1983)

Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae

Porodica Psilorhynchidae 19 vrsta[uredi | uredi kôd]

  1. Psilorhynchus amplicephalus Arunachalam, Muralidharan & Sivakumar, 2007
  2. Psilorhynchus arunachalensis (Nebeshwar, Bagra & Das, 2007)
  3. Psilorhynchus balitora (Hamilton, 1822)
  4. Psilorhynchus brachyrhynchus Conway & Britz, 2010
  5. Psilorhynchus breviminor Conway & Mayden, 2008
  6. Psilorhynchus gokkyi Conway & Britz, 2010
  7. Psilorhynchus gracilis Rainboth, 1983
  8. Psilorhynchus hamiltoni Conway, Dittmer, Jezisek & Ng, 2013
  9. Psilorhynchus homaloptera Hora & Mukerji, 1935
  10. Psilorhynchus melissa Conway & Kottelat, 2010
  11. Psilorhynchus microphthalmus Vishwanath & Manojkumar, 1995
  12. Psilorhynchus nepalensis Conway & Mayden, 2008
  13. Psilorhynchus pavimentatus Conway & Kottelat, 2010
  14. Psilorhynchus piperatus Conway & Britz, 2010
  15. Psilorhynchus pseudecheneis Menon & Datta, 1964
  16. Psilorhynchus rahmani Conway & Mayden, 2008
  17. Psilorhynchus robustus Conway & Kottelat, 2007
  18. Psilorhynchus sucatio (Hamilton, 1822)
  19. Psilorhynchus tenura Arunachalam & Muralidharan, 2008

Actinopterygii → Cypriniformes

Rod Psilorhynchus[uredi | uredi kôd]

  1. Psilorhynchus amplicephalus Arunachalam, Muralidharan & Sivakumar, 2007
  2. Psilorhynchus arunachalensis (Nebeshwar, Bagra & Das, 2007)
  3. Psilorhynchus balitora (Hamilton, 1822)
  4. Psilorhynchus brachyrhynchus Conway & Britz, 2010
  5. Psilorhynchus breviminor Conway & Mayden, 2008
  6. Psilorhynchus gokkyi Conway & Britz, 2010
  7. Psilorhynchus gracilis Rainboth, 1983
  8. Psilorhynchus hamiltoni Conway, Dittmer, Jezisek & Ng, 2013
  9. Psilorhynchus homaloptera Hora & Mukerji, 1935
  10. Psilorhynchus melissa Conway & Kottelat, 2010
  11. Psilorhynchus microphthalmus Vishwanath & Manojkumar, 1995
  12. Psilorhynchus nepalensis Conway & Mayden, 2008
  13. Psilorhynchus pavimentatus Conway & Kottelat, 2010
  14. Psilorhynchus piperatus Conway & Britz, 2010
  15. Psilorhynchus pseudecheneis Menon & Datta, 1964
  16. Psilorhynchus rahmani Conway & Mayden, 2008
  17. Psilorhynchus robustus Conway & Kottelat, 2007
  18. Psilorhynchus sucatio (Hamilton, 1822)
  19. Psilorhynchus tenura Arunachalam & Muralidharan, 2008

Actinopterygii → Cypriniformes → Psilorhynchidae

Rod Psilotris[uredi | uredi kôd]

  1. Psilotris alepis Ginsburg, 1953
  2. Psilotris amblyrhynchus Smith & Baldwin, 1999
  3. Psilotris batrachodes Böhlke, 1963
  4. Psilotris boehlkei Greenfield, 1993
  5. Psilotris celsa Böhlke, 1963
  6. Psilotris kaufmani Greenfield, Findley & Johnson, 1993

Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae

Rod Psychrolutes[uredi | uredi kôd]

  1. Psychrolutes inermis (Vaillant, 1888)
  2. Psychrolutes macrocephalus (Gilchrist, 1904)
  3. Psychrolutes marcidus (McCulloch, 1926)
  4. Psychrolutes marmoratus (Gill, 1889)
  5. Psychrolutes microporos Nelson, 1995
  6. Psychrolutes occidentalis Fricke, 1990
  7. Psychrolutes paradoxus Günther, 1861
  8. Psychrolutes phrictus Stein & Bond, 1978
  9. Psychrolutes sigalutes (Jordan & Starks, 1895)
  10. Psychrolutes sio Nelson, 1980
  11. Psychrolutes subspinosus (Jensen, 1902)

Actinopterygii → Scorpaeniformes → Psychrolutidae

Porodica Psychrolutidae 40 vrsta[uredi | uredi kôd]

  1. Ambophthalmos angustus (Nelson, 1977)
  2. Ambophthalmos eurystigmatephoros Jackson & Nelson, 1999
  3. Ambophthalmos magnicirrus (Nelson, 1977)
  4. Cottunculus granulosus Karrer, 1968
  5. Cottunculus konstantinovi Myagkov, 1991
  6. Cottunculus microps Collett, 1875
  7. Cottunculus nudus Nelson, 1989
  8. Cottunculus sadko Essipov, 1937
  9. Cottunculus spinosus Gilchrist, 1906
  10. Cottunculus thomsonii (Günther, 1882)
  11. Cottunculus tubulosus Byrkjedal & Orlov, 2007
  12. Dasycottus setiger Bean, 1890
  13. Ebinania australiae Jackson & Nelson, 2006
  14. Ebinania brephocephala (Jordan & Starks, 1903)
  15. Ebinania costaecanariae (Cervigón, 1961)
  16. Ebinania gyrinoides (Weber, 1913)
  17. Ebinania macquariensis Nelson, 1982
  18. Ebinania malacocephala Nelson, 1982
  19. Ebinania vermiculata Sakamoto, 1932
  20. Eurymen bassargini Lindberg, 1930
  21. Eurymen gyrinus Gilbert & Burke, 1912
  22. Gilbertidia dolganovi Mandrytsa, 1993
  23. Gilbertidia pustulosa Schmidt, 1937
  24. Malacocottus aleuticus (Smith, 1904)
  25. Malacocottus gibber Sakamoto, 1930
  26. Malacocottus kincaidi Gilbert & Thompson, 1905
  27. Malacocottus zonurus Bean, 1890
  28. Neophrynichthys heterospilos Jackson & Nelson, 2000
  29. Neophrynichthys latus (Hutton, 1875)
  30. Psychrolutes inermis (Vaillant, 1888)
  31. Psychrolutes macrocephalus (Gilchrist, 1904)
  32. Psychrolutes marcidus (McCulloch, 1926)
  33. Psychrolutes marmoratus (Gill, 1889)
  34. Psychrolutes microporos Nelson, 1995
  35. Psychrolutes occidentalis Fricke, 1990
  36. Psychrolutes paradoxus Günther, 1861
  37. Psychrolutes phrictus Stein & Bond, 1978
  38. Psychrolutes sigalutes (Jordan & Starks, 1895)
  39. Psychrolutes sio Nelson, 1980
  40. Psychrolutes subspinosus (Jensen, 1902)

Actinopterygii → Scorpaeniformes

Izvori[uredi | uredi kôd]