Dodatak:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1971.: Tuzla

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Nacionalni sastav po naseljenim mjestima, 1971.[uredi VE | uredi]

Tuzla:

Natpolovična etnička većina:

██ Muslimani

██ Hrvati

██ Srbi

Relativna etnička većina:

██ Muslimani

██ Hrvati

██ Srbi

Nacionalni sastav stanovništva općine Tuzla, po naseljenim mjestima, prema popisu iz 1971.
naseljeno mjesto ukupno Muslimani Hrvati Srbi Jugoslaveni ostali
Brđani 403 363 39 1
Breške 1086 181 862 13 30
Breze 600 5 592 1 1 1
Brgule 160 160
Bukinje 2281 991 658 538 45 49
Cerik 334 315 11 8
Crno Blato 596 71 525
Cviljevina 278 1 277
Čaklovići Donji 390 372 17 1
Čaklovići Gornji 1.139 4 1.127 1 7
Čanići 545 8 536 1
Dobrnja 1.287 1.242 10 9 1 25
Dokanj 1.202 3 1.141 55 3
Dolovi 380 378 2
Dragunja Donja 692 9 677 4 2
Dragunja Gornja 700 1 331 369
Gornja Tuzla 2.990 2.894 17 48 16 15
Grabovica Donja 1.449 1.019 143 216 55 16
Grabovica Gornja 647 12 627 4 2 2
Hudeč 616 107 371 133 5
Husino 1.963 70 1.688 86 43 76
Kiseljak 553 342 84 28 67 33[1]
Kolimer 328 1 320 7
Kolovrat 328 323 5
Konjikovići 184 1 183
Kosci 299 299
Kovačevo Selo 810 1 789 20[2]
Kovačica 503 14 489
Križani 585 66 292 217 5 5
Krtolije 121 121
Kukovina 182 1 181
Lipnica 1.841 1.289 449 55 25 23
Lipnica Donja 748 2 693 42 11
Lipnica Gornja 1.186 510 670 2 4
Lipnica Srednja 694 2 683 5 4
Ljepunice 675 4 670 1
Ljubače 1.005 105 858 28 9 5
Marina Glava 515 508 6 1
Marinkovići 273 273
Mihatovići 580 552 22 6
Milešići 584 540 33 9 2
Morančani 360 354 5 1
Mramor 294 1 267 23 1 2
Mramor Novi 1.512 1.059 107 292 33 21[3]
Obodnica Donja 1.108 1.101 7
Obodnica Gornja 781 780 1
Orašje 696 687 7 2
Osoje 454 427 24 1 2
Par Selo Gornje 817 809 7 1
Pasci Donji 744 693 46 5
Pasci Gornji 1.061 1.013 4
Petrovice Donje 587 582 3 1 1
Petrovice Gornje 561 1 554 3 1
Plane 1.032 1.002 9 3 18
Pogorioci 1.050 1.046 2 2
Poljana 812 127 617 19 10 39
Potraš 148 148
Požarnica 1.241 2 2 1.229 8
Rapače 361 337 23 1
Rasovac 382 379 3
Simin Han 1.413 359 154 883 17
Slavinovići 1874 1.285 326 247 11 5
Snoz 209 208 1
Solina 1.740 1.263 315 144 7 11
Svojtina 296 296
Ševar 750 697 3 5 17 28
Šići 745 725 11 1 1 7
Tetima 345 342 2 1
Tisovac 175 174 1
Tuzla 53.926 31.257 6.145 12.224 2.187 2.113[4]
Vršani 87 86
ukupno izvan Tuzle 53.367 22.014 21.590 8.865 353 545 [5]
ukupno općina 107.293 53.271 27.735 21.089 2.540 2.658 [6]

Izvor[uredi VE | uredi]

  • "Nacionalni sastav stanovništva SFR Jugoslavije 1971.", str. 103. stat.gov.rs. Pristupljeno 18. studenoga 2018.
  • Hasan Zolić, odg. ur., Nacionalni sastav stanovništva : rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991., Statistički bilten 234., Državni zavod za statistiku Republike Bosne i Hercegovine, Sarajevo, prosinca 1993. (URL)
  1. Od čega 11 Roma.
  2. 11 Crnogoraca
  3. 13 Albanaca
  4. Od čega 452 Crnogorca, 230 Slovenaca, 123 Makedonca, 109 Albanaca, 98 Mađara, 62 Roma i 1.039 ostalih.
  5. Od čega Romi 11, Crnogorci 59, Albanci 29, Slovenci 17, Makedonci 8, Mađari 8 i ostali 413.
  6. Od čega Crnogorci 511, Slovenci 247, Albanci 138, Makedonci 131, Mađari 106, Romi 73 i ostalih 1.452.