Dodatak:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1991.: Bijeljina

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search

Nacionalni sastav po naseljenim mjestima, 1991.[uredi VE | uredi]

Bijeljina:

Apsolutna etnička većina:

██ Srbi

██ Muslimani

Relativna etnička većina:

██ Muslimani

Nacionalni sastav stanovništva općine Bijeljina, po naseljenim mjestima, prema popisu iz 1991.
naseljeno mjesto ukupno Srbi Muslimani Hrvati Jugoslaveni ostali
Amajlije 1.110 1.066 4 4 31 5
Balatun 1.305 1.277 0 4 16 8
Banjica 406 400 0 0 0 6
Batar 382 376 0 1 4 1
Batković 3.483 3.220 7 5 67 184
Bijeljina 36.414 10.450 19.024 366 3.452 3.122
Bjeloševac 639 630 1 0 0 8
Brijesnica 195 195 0 0 0 0
Brodac Donji 735 692 0 2 15 26
Brodac Gornji 866 840 0 6 8 12
Bukovica Donja 794 753 0 1 37 3
Bukovica Gornja 574 564 1 0 0 9
Crnjelovo Donje 2.963 2.818 0 2 13 130
Crnjelovo Gornje 1.840 1.787 1 1 35 16
Čađavica Donja 1.524 1.495 0 1 18 10
Čađavica Gornja 973 964 2 0 3 4
Čađavica Srednja 693 674 0 1 7 11
Čardačine 370 363 1 1 3 2
Čengić 1.284 1.276 0 0 1 7
Ćipirovine 274 252 0 0 20 2
Dazdarevo 435 429 0 0 1 5
Dragaljevac Donji 463 453 0 2 2 6
Dragaljevac Gornji 603 577 0 0 19 7
Dragaljevac Srednji 1.041 1.020 0 2 8 11
Dvorovi 1.814 1.667 7 13 77 50
Glavičice 1.293 1.184 0 3 18 88
Glavičorak 359 358 0 1 0 0
Glogovac 436 415 0 0 0 21
Gojsovac 475 245 187 6 18 19
Golo Brdo 198 195 1 1 1 0
Hase 341 333 0 3 4 1
Janja 10.458 221 9.871 17 182 167
Johovac 338 333 0 0 4 1
Kacevac 351 340 0 0 1 10
Kojčinovac 726 723 0 0 2 1
Kovanluk 158 153 0 0 0 5
Kriva Bara 255 252 0 0 2 1
Ljeljenča 967 921 1 2 25 18
Ljeskovac 483 474 1 0 4 4
Magnojević Donji 613 612 0 0 0 1
Magnojević Gornji 665 660 0 1 2 2
Magnojević Srednji 332 321 0 2 7 2
Međaši 896 864 1 3 19 9
Modran 1.411 1.377 0 2 11 21
Novo Naselje 1.290 56 923 0 27 284
Novo Selo 122 32 56 0 28 6
Obrijež 218 210 0 0 6 2
Ostojićevo 595 579 1 2 10 3
Patkovača 646 505 116 8 15 2
Piperci 386 376 0 0 3 7
Popovi 1.134 1.086 1 2 34 11
Pučile 769 728 19 4 15 3
Ruhotina 446 394 0 0 14 38
Suho Polje 1.503 1.443 0 2 40 18
Triješnica 290 287 0 2 0 1
Trnjaci 639 618 1 1 13 6
Velika Obarska 3.549 3.477 0 4 31 37
Velino Selo 451 426 0 5 19 1
Vršani 1.249 1.219 1 2 26 1
Zagoni 1.766 1.734 1 7 8 16
ukupno 96.988 57.389 30.229 492 4.426 4.452


Izvor[uredi VE | uredi]

  • Knjiga: "Nacionalni sastav stanovništva - Rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991.", statistički bilten br. 234, Izdanje Državnog zavoda za statistiku Republike Bosne i Hercegovine, Sarajevo.