Dodatak:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1991.: Vareš

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search

Nacionalni sastav po naseljenim mjestima, 1991.[uredi VE | uredi]

Vareš:

Apsolutna etnička većina:

██ Hrvati

██ Muslimani

██ Srbi

Relativna etnička većina:

██ Hrvati

██ Jugoslaveni

Nacionalni sastav stanovništva općine Vareš, po naseljenim mjestima, prema popisu iz 1991.
naseljeno mjesto ukupno Hrvati Muslimani Srbi Jugoslaveni ostali
Bijelo Borje 46 38 0 7 1 0
Blaža 72 1 0 66 0 5
Borovica Donja 468 460 0 2 6 0
Borovica Gornja 521 519 0 0 0 2
Borovičke Njive 35 35 0 0 0 0
Brda 55 0 0 54 1 0
Brezik 196 140 24 23 8 1
Brgule 295 0 0 289 5 1
Budoželje 956 0 946 0 6 4
Čamovine 65 0 0 65 0 0
Ćeće 26 0 0 26 0 0
Dabravine 434 9 229 169 18 9
Daštansko 296 48 235 0 7 6
Debela Međa 25 0 0 25 0 0
Diknjići 147 138 4 0 4 1
Dragovići 196 0 191 0 4 1
Draževići 26 1 14 11 0 0
Duboštica 118 81 0 2 23 12
Hodžići 174 0 168 0 6 0
Ivančevo 152 138 0 0 5 9
Javornik 259 217 4 0 33 5
Kadarići 201 0 161 36 4 0
Karići 11 0 0 11 0 0
Kokoščići 324 0 311 10 1 2
Kolovići 13 0 0 13 0 0
Kopališta 17 17 0 0 0 0
Kopijari 195 187 0 2 6 0
Krčevine 253 241 1 3 7 1
Kunosići 45 0 0 43 2 0
Letevci 78 0 0 78 0 0
Ligatići 331 0 328 0 0 3
Luke 154 0 152 0 0 2
Ljepovići 249 116 31 23 74 5
Mijakovići 308 0 298 0 8 2
Mir 153 153 0 0 0 0
Mižnovići 235 5 230 0 0 0
Mlakve 20 15 0 1 1 3
Naseoci 51 0 14 36 1 0
Neprivaj 187 0 85 102 0 0
Očevlje Donje 39 1 0 38 0 0
Očevlje Gornje 389 348 0 10 16 15
Okruglica 43 0 1 37 2 3
Orah 30 0 29 1 0 0
Osoje 66 46 0 2 13 5
Osredak 88 87 0 0 0 1
Ostrlja 85 0 71 0 8 6
Pajtov Han 170 10 27 116 15 2
Pajtovići 35 0 0 35 0 0
Planinica 188 0 1 187 0 0
Pobilje 34 34 0 0 0 0
Podjavor 14 0 0 14 0 0
Pogar 372 298 1 2 43 28
Položac 31 26 0 0 0 5
Poljanice 35 6 0 26 3 0
Pomenići 169 0 168 0 1 0
Pržići 149 141 0 1 5 2
Pržići Kolonija 85 63 0 11 10 1
Radonjići 208 0 182 26 0 0
Radoševići 188 181 1 0 0 6
Ravne 410 0 371 36 1 2
Rokoč 13 0 0 13 0 0
Samari 32 0 0 32 0 0
Semizova Ponikva 118 97 0 0 19 2
Seoci 96 0 90 0 6 0
Sjenokos 116 81 3 8 11 13
Slavin 112 0 0 105 2 5
Sršljenci 33 1 0 31 0 1
Strica 112 56 0 0 15 41
Striježevo 473 0 473 0 0 0
Stupni Do 255 2 217 35 1 0
Šikulje 92 0 0 89 2 1
Tisovci 153 139 1 1 12 0
Toljenak 174 2 0 172 0 0
Tribija 52 43 0 0 0 9
Vareš 5.888 3.035 1.068 627 859 299
Vareš Majdan 3.162 1.276 313 751 648 174
Vijaka Donja 198 162 0 0 23 13
Vijaka Gornja 174 140 2 7 22 3
Višnjići 113 73 0 31 8 1
Zabrezje 35 14 7 4 8 2
Zaruđe 109 56 0 1 29 23
Zubeta 265 0 258 0 7 0
Zvijezda 118 37 4 7 50 20
Žalja 24 1 0 23 0 0
Žižci 71 1 0 68 1 1
ukupno 22.203 9.016 6.714 3.644 2.071 758

Izvor[uredi VE | uredi]

  • Hasan Zolić, odg. ur., Nacionalni sastav stanovništva : rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991., Statistički bilten 234., Državni zavod za statistiku Republike Bosne i Hercegovine, Sarajevo, prosinca 1993. (URL)