Dodatak:Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini 1991.: Zvornik

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Nacionalni sastav po naseljenim mjestima, 1991.[uredi VE | uredi]

Zvornik:

Apsolutna etnička većina:

██ Muslimani

██ Srbi

Nacionalni sastav stanovništva općine Zvornik, po naseljenim mjestima, prema popisu iz 1991.
naseljeno mjesto ukupno Muslimani Srbi Hrvati Jugoslaveni ostali
Androvići 319 0 314 0 1 4
Baljkovica 595 141 451 2 0 1
Baljkovica Donja 342 50 289 1 0 2
Boškovići 583 61 517 1 2 2
Buložani 241 0 241 0 0 0
Čelopek 1.896 119 1.763 2 8 4
Divič 1.388 1.360 4 4 7 13
Donja Pilica 1.304 3 1.282 2 6 11
Donji Lokanj 1.407 0 1.401 0 1 5
Drinjača 238 199 33 1 5 0
Dugi Dio 342 341 0 0 0 1
Đevanje 340 20 305 0 14 1
Đulići 1.043 1.022 17 0 0 4
Glodi 1.260 1.177 46 0 4 33
Glumina 2.399 2.249 123 0 6 21
Goduš 1.150 1.143 0 0 2 5
Gornja Pilica 1.104 0 1.096 3 0 5
Gornji Lokanj 901 0 898 1 0 2
Grbavci Donji 1.058 846 206 1 2 3
Grbavci Gornji 939 261 667 0 0 11
Gušteri 777 338 430 0 1 8
Jardan 1.532 493 1.024 0 14 1
Jasenica 950 0 928 0 0 22
Jusići 500 427 73 0 0 0
Kamenica Donja 1.391 1.354 22 1 13 1
Kamenica Gornja 1.609 1.291 306 0 9 3
Kiseljak 580 16 532 0 10 22
Kitovnice 621 91 527 0 2 1
Klisa 617 617 0 0 0 0
Kostijerevo 1.230 804 417 0 3 6
Kozluk 3.017 2.565 302 3 76 71
Kraljevići 1.288 1.232 6 0 6 44
Križevići 2.310 2.272 34 0 1 3
Kučić Kula 970 657 305 1 6 1
Kula Grad 1.120 1.118 0 1 0 1
Liješanj 300 0 296 0 0 4
Malešići 736 69 664 0 0 3
Marčići 197 197 0 0 0 0
Međeđa 1.078 1.077 0 0 0 1
Mehmedići 238 236 1 0 0 1
Nezuk 989 901 83 0 5 0
Novo Selo 1.262 1.066 186 0 7 3
Pađine 560 0 553 1 1 5
Paljevići 355 343 12 0 0 0
Petkovci 877 871 6 0 0 0
Potočani 344 325 17 0 0 2
Rastošnica 2.335 6 2.314 2 1 12
Roćević 1.235 0 1.222 0 1 12
Rožanj 401 14 384 0 0 3
Sapna 1.807 1.722 46 6 14 19
Skočić 554 412 107 0 1 34
Snagovo 496 97 391 0 2 6
Snagovo Donje 800 798 0 0 0 2
Snagovo Gornje 1.238 1.194 37 0 0 7
Sopotnik 258 189 68 0 0 1
Šepak Donji 449 0 446 0 1 2
Šepak Gornji 1.964 1.924 18 2 14 6
Šetići 741 656 82 0 2 1
Tabanci 1.180 113 1.050 0 6 11
Trnovica 1.033 1 1.026 1 1 4
Tršić 2.097 586 1.490 3 13 5
Ugljari 609 65 506 2 18 18
Vitinica 3.116 2.900 204 1 5 6
Vrela 127 0 127 0 0 0
Zaseok 1.445 1.219 209 4 9 4
Zelinje 529 0 524 0 4 1
Zvornik 14.584 8.854 4.235 76 944 475
ukupno 81.295 48.102 30.863 122 1.248 960

Izvor[uredi VE | uredi]

  • Hasan Zolić, odg. ur., Nacionalni sastav stanovništva : rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991., Statistički bilten 234., Državni zavod za statistiku Republike Bosne i Hercegovine, Sarajevo, prosinca 1993. (URL)