Dodatak:Popis utakmica hrvatske muške vaterpolske reprezentacije - Svjetsko prvenstvo

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Popis utakmica hrvatske muške vaterpolske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

Po natjecanjima[uredi | uredi kôd]

1973. - 1991. [uredi | uredi kôd]

Na Svjetskim prvenstvima od 1993. do 1991. godine hrvatski vaterpolisti su se natjecali za reprezentaciju Jugoslavije

1994.[uredi | uredi kôd]

Hrvatska se plasirala preko Europskog prvenstva 1993. (peto mjesto). [1]

utakmica datum mjesto odigravanja reprezentacija1 rezultat
(po četvrtinama)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Prvi krug - Skupina B
1. utakmica 2. rujna 1994. Flag of Italy.svg Rim Flag of Spain.svg Španjolska 11:6
(2:1, 4:1, 2:1, 3:3)
Flag of Croatia.svg Hrvatska
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Spain.svg Španjolska 2. krug - Skupina E
2. Flag of Croatia.svg Hrvatska
3. Flag of Australia.svg Australija za 9.-16. mjesto - Skupina G
4. Flag of New Zealand.svg Novi Zeland
[2]
2. utakmica 3. rujna 1994. Flag of Italy.svg Rim Flag of Croatia.svg Hrvatska 35:1
(9:0, 8:1, 9:0, 9:0)
Flag of New Zealand.svg Novi Zeland [2]
3. utakmica 4. rujna 1994. Flag of Italy.svg Rim Flag of Croatia.svg Hrvatska 8:6
(1:0, 3:1, 3:2, 1:3)
Flag of Australia.svg Australija [2]
Glavna runda (drugi krug) - Skupina E
1. / (2.) utakmica 6. rujna 1994. Flag of Italy.svg Rim Flag of Croatia.svg Hrvatska 9:7
(0:0, 3:3, 4:3, 2:1)
Flag of the United States.svg SAD
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Spain.svg Španjolska poluzavršnica
2. Flag of Croatia.svg Hrvatska
3. Flag of the Netherlands.svg Nizozemska za 5.-8. mjesto
4. Flag of the United States.svg SAD
[3]
2. / (3.) utakmica 7. rujna 1994. Flag of Italy.svg Rim Flag of Croatia.svg Hrvatska 11:10
(_:_, _:_, _:_, _:_)
Flag of the Netherlands.svg Nizozemska [3]
poluzavršnica 9. rujna 1994. Flag of Italy.svg Rim Flag of Italy.svg Italija 8:5
(2:1, 3:1, 3:1, 0:2)
Flag of Croatia.svg Hrvatska [4]
za 3. mjesto 10. rujna 1994. Flag of Italy.svg Rim Zastava Ruske Federacije.svg Rusija 14:13 (prod)
11:11, 3:2 (prod)
(1:2, 3:3, 6:4, 1:2, 2:0 1p, 1:2 2p)
Flag of Croatia.svg Hrvatska Rusija pobijedila nakon produžetaka [5]

Hrvatska reprezentacija je osvojila četvrto mjesto.
Ostali izvori: [6] [7] [1] [8] [9] [10] [11]

1998.[uredi | uredi kôd]

Hrvatska se plasirala preko Europskog prvenstva 1997. (četvrto mjesto). [12]

utakmica datum mjesto odigravanja reprezentacija1 rezultat
(po četvrtinama)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Prvi krug - Skupina A
1. utakmica 9. siječnja 1998. Flag of Australia.svg Perth Flag of Croatia.svg Hrvatska 4:6
(1:1, 1:1, 2:2, 0:2)
Zastava Ruske Federacije.svg Rusija
mj. reprezentacija dalje
1. Zastava Ruske Federacije.svg Rusija 2. krug - Skupina E
2. Flag of Croatia.svg Hrvatska
3. Flag of Kazakhstan.svg Kazahstan
4. Flag of New Zealand.svg Novi Zeland za 13.-16. mjesto
[13]
2. utakmica 10. siječnja 1998. Flag of Australia.svg Perth Flag of New Zealand.svg Novi Zeland 3:19
(1:2, 0:4, 0:6, 2:7)
Flag of Croatia.svg Hrvatska [13]
3. utakmica 11. siječnja 1998. Flag of Australia.svg Perth Flag of Kazakhstan.svg Kazahstan 4:19
(2:4, 1:6, 1:4, 0:5)
Flag of Croatia.svg Hrvatska [13]
Glavna runda (drugi krug) - Skupina E
1. / (3.) utakmica 13. siječnja 1998. Flag of Australia.svg Perth Flag of Croatia.svg Hrvatska 6:6
(1:2, 1:1, 2:2, 2:1)
Flag of FR Yugoslavia.svg SR Jugoslavija
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Hungary.svg Mađarska poluzavršnica
2. Flag of FR Yugoslavia.svg SR Jugoslavija
3. Zastava Ruske Federacije.svg Rusija za 5.-8. mjesto
4. Flag of Italy.svg Italija
5. Flag of Croatia.svg Hrvatska za 9.-12. mjesto
6. Flag of Kazakhstan.svg Kazahstan
[14]
2. / (4.) utakmica 14. siječnja 1998. Flag of Australia.svg Perth Flag of Hungary.svg Mađarska 9:8
(2:2, 1:2, 2:1, 4:3)
Flag of Croatia.svg Hrvatska [14]
3. / (5.) utakmica 14. siječnja 1998. Flag of Australia.svg Perth Flag of Croatia.svg Hrvatska 9:9
(3:3, 2:3, 1:1, 3:2)
Flag of Italy.svg Italija [14]
za 9.-12. mjesto 17. siječnja 1998. Flag of Australia.svg Perth Flag of Croatia.svg Hrvatska 17:6
(4:1, 5:1, 5:3, 3:1)
Flag of Brazil.svg Brazil [15]
za 9. mjesto 18. siječnja 1998. Flag of Australia.svg Perth Flag of Slovakia.svg Slovačka 3:12
(2:0, 0:4, 0:4, 1:0)
Flag of Croatia.svg Hrvatska [16]

Hrvatska reprezentacija je osvojila deveto mjesto.
Ostali izvori: [17] [7] [12] [18] [19] [20] [21]

2001.[uredi | uredi kôd]

Hrvatska se plasirala preko Europskog prvenstva 2001. (četvrto mjesto). [22]

utakmica datum mjesto odigravanja reprezentacija1 rezultat
(po četvrtinama)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Prvi krug - Skupina D
1. utakmica 19. srpnja 2001. Flag of Japan.svg Fukuoka Flag of Croatia.svg Hrvatska 8:2
(0:1, 2:1, 5:0, 1:0)
Flag of Japan.svg Japan
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Spain.svg Španjolska 3. krug - Skupina F
2. Flag of Croatia.svg Hrvatska
3. Flag of Australia.svg Australija
4. Flag of Japan.svg Japan skupina za 13.-16. mjesto
[23]
2. utakmica 21. srpnja 2001. Flag of Japan.svg Fukuoka Flag of Croatia.svg Hrvatska 8:6
(0:2, 0:3, 3:1, 3:0)
Flag of Australia.svg Australija [23]
3. utakmica 22. srpnja 2001. Flag of Japan.svg Fukuoka Flag of Croatia.svg Hrvatska 4:6
(0:3, 3:0, 0:32, 1:0)
Flag of Spain.svg Španjolska [23]
Glavna runda (drugi krug) - Skupina F
1. / (3.) utakmica 24. srpnja 2001. Flag of Japan.svg Fukuoka Flag of the Netherlands.svg Nizozemska 3:12
(1:4, 0:3, 0:3, 2:2)
Flag of Croatia.svg Hrvatska
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Spain.svg Španjolska poluzavršnica
2. Zastava Ruske Federacije.svg Rusija
3. Flag of Croatia.svg Hrvatska za 5.-8. mjesto
4. Flag of the United States.svg SAD
5. Flag of Australia.svg Australija za 9.-12. mjesto
6. Flag of the Netherlands.svg Nizozemska
[24]
2. / (4.) utakmica 25. srpnja 2001. Flag of Japan.svg Fukuoka Zastava Ruske Federacije.svg Rusija 8:7
(2:1, 2:3, 1:1, 3:2)
Flag of Croatia.svg Hrvatska [24]
3. / (5.) utakmica 26. srpnja 2001. Flag of Japan.svg Fukuoka Flag of the United States.svg SAD 5:11
(1:5, 3:2, 0:2, 1:2)
Flag of Croatia.svg Hrvatska [24]
za 5.-8. mjesto 28. srpnja 2001. Flag of Japan.svg Fukuoka Flag of Greece.svg Grčka 12:11
(4:5, 2:3, 2:2, 4:1)
Flag of Croatia.svg Hrvatska [25]
za 7. mjesto 28. srpnja 2001. Flag of Japan.svg Fukuoka Flag of Croatia.svg Hrvatska 9:10
(3:3, 2:2, 2:2, 2:3)
Flag of the United States.svg SAD [26]

Hrvatska reprezentacija je osvojila osmo mjesto.
Ostali izvori: [27] [7] [22] [28] [29] [30] [31]

2003.[uredi | uredi kôd]

utakmica datum mjesto odigravanja reprezentacija1 rezultat
(po četvrtinama)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Skupina A
1. utakmica 14. srpnja 2003. Flag of Spain.svg Barcelona Flag of Croatia.svg Hrvatska 7:7
(1:3, 4:1, 1:2, 1:1)
Flag of Hungary.svg Mađarska
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Hungary.svg Mađarska četvrtzavršnica
2. Flag of Croatia.svg Hrvatska doigravanje
3. Flag of Romania.svg Rumunjska
4. Flag of Canada.svg Kanada za 13.-16. mjesto
[32]
2. utakmica 16. srpnja 2003. Flag of Spain.svg Barcelona Flag of Canada.svg Kanada 3:13
(2:5, 0:3, 1:2, 0:3)
Flag of Croatia.svg Hrvatska [32]
3. utakmica 18. srpnja 2003. Flag of Spain.svg Barcelona Flag of Croatia.svg Hrvatska 12:9
(2:1, 2:3, 7:2, 1:3)
Flag of Romania.svg Rumunjska [32]
doigravanje 20. srpnja 2003. Flag of Spain.svg Barcelona Flag of Croatia.svg Hrvatska 6:10
(1:1, 2:3, 0:3, 3:3)
Flag of Australia.svg Australija [33]
za 9.-12. mjesto 22. srpnja 2003. Flag of Spain.svg Barcelona Flag of Croatia.svg Hrvatska 7:3
(1:2, 1:0, 2:0, 3:1)
Flag of Germany.svg Njemačka [34]
za 9. mjesto 24. srpnja 2003. Flag of Spain.svg Barcelona Flag of Croatia.svg Hrvatska 8:3
(2:1, 2:1, 1:0, 3:1
Zastava Ruske Federacije.svg Rusija [35]

Hrvatska reprezentacija je osvojila deveto mjesto.
Ostali izvori: [36] [7] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43]

2005.[uredi | uredi kôd]

Kvalifikacije[uredi | uredi kôd]

utakmica datum mjesto odigravanja reprezentacija1 rezultat
(po četvrtinama)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Europske kvalifikacije - Skupina A
1. utakmica 4. siječnja 2005. Flag of Italy.svg Imperia Flag of Croatia.svg Hrvatska 15:3
(3:0, 2:1, 4:1, 6:1)
Flag of Belarus.svg Bjelorusija
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska poluzavršnica
2. Flag of Romania.svg Rumunjska četvrtzavršnica
3. Flag of Slovenia.svg Slovenija
4. Flag of Belarus.svg Bjelorusija
[44] [45]
2. utakmica 5. siječnja 2005. Flag of Italy.svg Imperia Flag of Croatia.svg Hrvatska 13:8
(3:2, 3:1, 3:3, 4:2)
Flag of Slovenia.svg Slovenija [44] [46]
3. utakmica 6. siječnja 2005. Flag of Italy.svg Imperia Flag of Romania.svg Rumunjska 9:11
(2:4, 2:4, 2:0, 3:3)
Flag of Croatia.svg Hrvatska [44] [47]
poluzavršnica 8. siječnja 2005. Flag of Italy.svg Imperia Flag of Croatia.svg Hrvatska 11:6
(3:0, 2:2, 3:2, 3:2)
Flag of Slovakia.svg Slovačka [48]
za pobjednika 9. siječnja 2005. Flag of Italy.svg Imperia Flag of Italy.svg Italija 4:5
(1:0, 0:1, 1:3, 2:1)
Flag of Croatia.svg Hrvatska [49]

Reprezentacije Hrvatske, Italije i Rumunjske su se plasirale na Svjetsko prvenstvo.
Ostali izvori: [50]

Svjetsko prvenstvo[uredi | uredi kôd]

utakmica datum mjesto odigravanja reprezentacija1 rezultat
(po četvrtinama)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Skupina C
1. utakmica 18. srpnja 2005. Flag of Canada.svg Montréal Flag of Croatia.svg Hrvatska 19:4
(5:0, 6:0, 6:3, 2:1)
Flag of Canada.svg Kanada
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Hungary.svg Mađarska četvrtzavršnica
2. Flag of Croatia.svg Hrvatska doigravanje
3. Flag of Romania.svg Rumunjska
4. Flag of Canada.svg Kanada
[51]
2. utakmica 20. srpnja 2005. Flag of Canada.svg Montréal Flag of Croatia.svg Hrvatska 6:4
(3:0, 1:0, 1:1, 1:3)
Flag of Romania.svg Rumunjska [51]
3. utakmica 22. srpnja 2005. Flag of Canada.svg Montréal Flag of Hungary.svg Mađarska 10:4
(2:1, 3:0, 3:1, 2:2)
Flag of Croatia.svg Hrvatska [51]
doigravanje 24. srpnja 2005. Flag of Canada.svg Montréal Flag of Croatia.svg Hrvatska 10:6
(3:0, 4:3, 1:3, 2:0)
Flag of Australia.svg Australija [52]
četvrzavršnica 26. srpnja 2005. Flag of Canada.svg Montréal Flag of Croatia.svg Hrvatska 6:4
(0:1, 4:1, 2:1, 0:1)
Zastava Ruske Federacije.svg Rusija [53]
poluzavršnica 28. srpnja 2005. Flag of Canada.svg Montréal Flag of Serbia and Montenegro.svg Srbija i Crna Gora 5:4
(3:2, 0:0, 1:0, 1:2)
Flag of Croatia.svg Hrvatska [54]
za 3. mjesto 30. srpnja 2005. Flag of Canada.svg Montréal Flag of Greece.svg Grčka 11:10 (prod)
9:9, 2:1 (prod)
(2:1, 3:3, 1:2, 3:3, 0:0 1p, 2:1 2p)
Flag of Croatia.svg Hrvatska Grčka pobijedila nakon produžetaka [55]

Hrvatska reprezentacija je osvojila četvrto mjesto.
Ostali izvori: [56] [7] [57] [58] [59] [60] [61] [62]

2007.[uredi | uredi kôd]

utakmica datum mjesto odigravanja reprezentacija1 rezultat
(po četvrtinama)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Skupina B
1. utakmica 20. ožujka 2007. Flag of Australia.svg Melbourne Flag of Croatia.svg Hrvatska 13:5
(4:0, 5:1, 3:2, 1:2)
Flag of South Africa.svg Južna Afrika izvještaj1
izvještaj2
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska četvrtzavršnica
2. Flag of the United States.svg SAD doigravanje
3. Flag of Australia.svg Australija
4. Flag of South Africa.svg Južna Afrika za 13.-16. mjesto
[63]
2. utakmica 22. ožujka 2007. Flag of Australia.svg Melbourne Flag of Croatia.svg Hrvatska 10:9
(1:0, 5:2, 2:5, 2:2)
Flag of Australia.svg Australija izvještaj1
izvještaj2
[63]
3. utakmica 24. ožujka 2007. Flag of Australia.svg Melbourne Flag of Croatia.svg Hrvatska 10:8
(3:1, 3:2, 2:2, 2:3)
Flag of the United States.svg SAD izvještaj1
izvještaj2
[63]
četvrtzavršnica 28. ožujka 2007. Flag of Australia.svg Melbourne Flag of Croatia.svg Hrvatska 13:3
(4:0, 4:1, 2:1, 3:1)
Zastava Ruske Federacije.svg Rusija izvještaj1
izvještaj2
[64]
poluzavršnica 30. ožujka 2007. Flag of Australia.svg Melbourne Flag of Serbia.svg Srbija 7:10
(1:3, 1:3, 1:2, 4:2)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
[65]
za pobjednika 1. travnja 2007. Flag of Australia.svg Melbourne Flag of Croatia.svg Hrvatska 9:8 (prod)
7:7, 2:1 (prod)
(1:2, 3:1, 1:3, 2:1, 1:1 1p, 1:0 2p)
Flag of Hungary.svg Mađarska Hrvatska pobijedila nakon produžetaka
izvještaj1
izvještaj2
[66]

Hrvatska reprezentacija je osvojila Svjetsko prvenstvo.
Ostali izvori: [67] [7] [68] [69] [70] [71] [72] [73]

2009.[uredi | uredi kôd]

utakmica datum mjesto odigravanja reprezentacija1 rezultat
(po četvrtinama)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Skupina B
1. utakmica 20. srpnja 2009. Flag of Italy.svg Rim Flag of Croatia.svg Hrvatska 11:2
(1:0, 3:0, 3:1, 4:1)
Flag of Brazil.svg Brazil izvještaj1
izvještaj2
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska četvrtzavršnica
2. Flag of Montenegro.svg Crna Gora doigravanje
3. Flag of the People's Republic of China.svg Kina
4. Flag of Brazil.svg Brazil za 13.-16. mjesto
[74]
2. utakmica 22. srpnja 2009. Flag of Italy.svg Rim Flag of Montenegro.svg Crna Gora 5:11
(2:4, 2:2, 0:5, 1:0)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
[74]
3. utakmica 24. srpnja 2009. Flag of Italy.svg Rim Flag of Croatia.svg Hrvatska 15:5
(3:2, 4:1, 5:0, 3:2)
Flag of the People's Republic of China.svg Kina izvještaj1
izvještaj2
[74]
četvrtzavršnica 28. srpnja 2009. Flag of Italy.svg Rim Flag of Croatia.svg Hrvatska 7:5
(2:0, 1:1, 2:1, 2:3)
Flag of Romania.svg Rumunjska izvještaj1
izvještaj2
[75]
poluzavršnica 28. srpnja 2009. Flag of Italy.svg Rim Flag of Serbia.svg Srbija 12:11
(4:3, 3:3, 3:3, 2:2)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
[76]
za 3. mjesto 1. kolovoza 2009. Flag of Italy.svg Rim Flag of Croatia.svg Hrvatska 8:6
(2:3, 1:1, 2:0, 3:2)
Flag of the United States.svg SAD izvještaj1
izvještaj2
[77]

Hrvatska reprezentacija je osvojila treće mjesto (brončanu medalju).
Ostali izvori: [78] [7] [79] [80] [81] [82] [83] [84]

2011.[uredi | uredi kôd]

Hrvatska se plasirala preko Svjetskog kupa 2010. (drugo mjesto). [85]

utakmica datum mjesto odigravanja reprezentacija1 rezultat
(po četvrtinama)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Skupina C
1. utakmica 18. srpnja 2021. Flag of the People's Republic of China.svg Šangaj Flag of Brazil.svg Brazil 5:14
(0:5, 1:3, 3:4, 1:2)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska četvrtzavršnica
2. Flag of Canada.svg Kanada doigravanje
3. Flag of Japan.svg Japan
4. Flag of Brazil.svg Brazil za 13.-16. mjesto
[86]
2. utakmica 20. srpnja 2021. Flag of the People's Republic of China.svg Šangaj Flag of Canada.svg Kanada 4:11
(1:3, 3:3, 0:3, 0:1)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
[86]
3. utakmica 22. srpnja 2021. Flag of the People's Republic of China.svg Šangaj Flag of Japan.svg Japan 7:18
(1:6, 1:3, 2:4, 3:5)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
[86]
četvrtzavršnica 26. srpnja 2021. Flag of the People's Republic of China.svg Šangaj Flag of Croatia.svg Hrvatska 9:6
(2:2, 2:1, 4:0, 1:3)
Flag of Montenegro.svg Crna Gora izvješta1
izvještaj2
[87]
poluzavršnica 28. srpnja 2021. Flag of the People's Republic of China.svg Šangaj Flag of Croatia.svg Hrvatska 8:9
(0:1, 1:2, 3:5, 4:1)
Flag of Italy.svg Italija izvještaj1
izvještak2
[88]
za 3. mjesto 30. srpnja 2021. Flag of the People's Republic of China.svg Šangaj Flag of Hungary.svg Mađarska 11:12
(2:5, 2:3, 5:3, 2:1)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
[89]

Hrvatska reprezentacija je osvojila treće mjesto (brončanu medalju).
Ostali izvori: [90] [91] [92] [7] [85] [93] [94] [95] [96]

2013.[uredi | uredi kôd]

Hrvatska se plasirala preko Svjetske lige 2012.. (pobjednici). [97]

utakmica datum mjesto odigravanja reprezentacija1 rezultat
(po četvrtinama)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Skupina B
1. utakmica 22. srpnja 2021. Flag of Spain.svg Barcelona Flag of Croatia.svg Hrvatska 9:7
(1:1, 2:2, 3:1, 3:3)
Flag of the United States.svg SAD izvještaj1
izvještaj2
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska osmina završnice
2. Flag of the United States.svg SAD
3. Flag of Canada.svg Kanada
4. Flag of South Africa.svg Južna Afrika
[98]
2. utakmica 24. srpnja 2021. Flag of Spain.svg Barcelona Flag of Croatia.svg Hrvatska 13:8
(3:0, 3:3, 4:3, 3:2)
Flag of Canada.svg Kanada izvještaj1
izvještaj2
[98]
3. utakmica 26. srpnja 2021. Flag of Spain.svg Barcelona Flag of Croatia.svg Hrvatska 19:0
(3:0, 4:0, 7:0, 5:0)
Flag of South Africa.svg Južna Afrika izvještaj1
izvještaj2
[98]
osmina završnice 28. srpnja 2021. Flag of Spain.svg Barcelona Flag of Croatia.svg Hrvatska 21:4
(6:1, 4:2, 8:0, 3:1)
Flag of New Zealand.svg Novi Zeland izvještaj1
izvještaj2
[99]
četvrtzavršnica 30. srpnja 2021. Flag of Spain.svg Barcelona Flag of Croatia.svg Hrvatska 7:6 (prod)
5:5, (2:1 prod)
(1:1, 1:1, 0:1, 3:2, 1:1 1p, 1:0 2p)
Flag of Australia.svg Australija Hrvatska pobijedila nakon produžetaka
izvještaj1
izvještaj2
[100]
poluzavršnica 1. kolovoza 2021. Flag of Spain.svg Barcelona Flag of Hungary.svg Mađarska 11:10
(2:3, 4:2, 3:2, 2:3)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
[101]
za 3. mjesto 3. kolovoza 2021. Flag of Spain.svg Barcelona Flag of Croatia.svg Hrvatska 10:8
(4:2, 4:1, 1:2, 1:3)
Flag of Italy.svg Italija izvještaj1
izvještaj2
[102]

Hrvatska reprezentacija je osvojila treće mjesto (brončanu medalju).
Ostali izvori: [103] [104] [105] [97] [106] [107] [108] [109]

2015.[uredi | uredi kôd]

Hrvatska se plasirala preko Svjetskog kupa 2014. (treće mjesto). [110]

utakmica datum mjesto odigravanja reprezentacija1 rezultat
(po četvrtinama)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Skupina A
1. utakmica 27. srpnja 2015. Zastava Ruske Federacije.svg Kazanj Flag of Croatia.svg Hrvatska 12:7
4:2, 6:2, 1:0, 1:3)
Flag of Canada.svg Kanada izvještaj1
izvještaj2
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska četvrtzavršnica
2. Flag of Canada.svg Kanada doigravanje
3. Flag of Brazil.svg Brazil
4. Flag of the People's Republic of China.svg Kina za 13.-16. mjesto
[111]
2. utakmica 29. srpnja 2015. Zastava Ruske Federacije.svg Kazanj Flag of Croatia.svg Hrvatska 10:9
(4:2, 4:2, 1:2, 1:3)
Flag of Brazil.svg Brazil izvještaj1
izvještaj2
[111]
3. utakmica 31. srpnja 2015. Zastava Ruske Federacije.svg Kazanj Flag of Croatia.svg Hrvatska 17:1
(4:1, 5:0, 7:0, 1:0)
Flag of the People's Republic of China.svg Kina izvještaj1
izvještaj2
[111]
četvrtzavršnica 4. kolovoza 2015. Zastava Ruske Federacije.svg Kazanj Flag of Croatia.svg Hrvatska 10:4
(1:0, 3:0, 3:3, 3:1)
Flag of Montenegro.svg Crna Gora izvještaj1
izvještaj2
[112]
poluzavršnica 6. kolovoza 2015. Zastava Ruske Federacije.svg Kazanj Flag of Croatia.svg Hrvatska 15:13 (5m)
10:10, 5:3 (5m)
(3:1, 2:3, 3:2, 2:4, 5:3 5m)
Flag of Greece.svg Grčka Hrvatska pobijedila boljim izvođenjem peteraca
izvještaj1
izvještaj2
[113]
za pobjednika 8. kolovoza 2015. Zastava Ruske Federacije.svg Kazanj Flag of Croatia.svg Hrvatska 4:11
(2:2, 0:3, 2:2, 0:4)
Flag of Serbia.svg Srbija izvještaj1
izvještaj2
[114]

Hrvatska reprezentacija je osvojila drugo mjesto (srebrenu medalju).
Ostali izvori: [115] [116] [117] [110] [118] [119] [120]

2017.[uredi | uredi kôd]

Hrvatska se plasirala preko Olimpijskih Igara 2016. (drugo mjesto). [121]

utakmica datum mjesto odigravanja reprezentacija1 rezultat
(po četvrtinama)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Skupina D
1. utakmica 17. srpnja 2021 Flag of Hungary.svg Budimpešta Flag of the United States.svg SAD 7:12
(3:4, 2:4, 1:3, 3:2)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska četvrtzavršnica
2. Zastava Ruske Federacije.svg Rusija doigravanje
3. Flag of Japan.svg Japan
4. Flag of the United States.svg SAD za 13.-16. mjesto
[122]
2. utakmica 19. srpnja 2021 Flag of Hungary.svg Budimpešta Zastava Ruske Federacije.svg Rusija 8:10
(3:1, 3:3, 1:4, 1:2)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
[122]
3. utakmica 21. srpnja 2021 Flag of Hungary.svg Budimpešta Flag of Japan.svg Japan 6:16
(1:5, 3:5, 1:4, 1:2)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
[122]
četvrtzavršnica 25. srpnja 2021 Flag of Hungary.svg Budimpešta Flag of Croatia.svg Hrvatska 12:9
(3:2, 2:3, 3:1, 4:3)
Flag of Italy.svg Italija izvještaj1
izvještaj2
[123]
poluzavršnica 27. srpnja 2021 Flag of Hungary.svg Budimpešta Flag of Serbia.svg Srbija 11:12
(1:1, 4:4, 4:4, 2:3)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
[124]
za pobjednika 29. srpnja 2021 Flag of Hungary.svg Budimpešta Flag of Hungary.svg Mađarska 6:8
(0:4, 2:0, 2:2, 2:2)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
[125]

Hrvatska reprezentacija je osvojila prvo mjesto mjesto (zlatnu medalju - svjetski prvaci).
Ostali izvori: [126] [127] [128] [129] [130] [131]

2019.[uredi | uredi kôd]

Hrvatska se plasirala preko Svjetskog kupa 2018. (peto mjesto). [132]

utakmica datum mjesto odigravanja reprezentacija1 rezultat
(po četvrtinama)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Skupina B
1. utakmica 15. srpnja 2021. Flag of South Korea.svg Gwangju Flag of Croatia.svg Hrvatska 14:4
(4:1, 2:1, 4:0, 4:2)
Flag of Australia.svg Australija izvještaj1
izvještaj2
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska četvrtzavršnica
2. Flag of the United States.svg SAD doigravanje
3. Flag of Australia.svg Australija
4. Flag of Kazakhstan.svg Kazahstan za 13.-16. mjesto
[133]
2. utakmica 17. srpnja 2021. Flag of South Korea.svg Gwangju Flag of the United States.svg SAD 7:17
(1:4, 3:5, 2:4, 1:4)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
[133]
3. utakmica 19. srpnja 2021. Flag of South Korea.svg Gwangju Flag of Croatia.svg Hrvatska 21:5
(6:1, 5:1, 5:1, 5:2)
Flag of Kazakhstan.svg Kazahstan izvještaj1
izvještaj2
[133]
četvrtzavršnica 23. srpnja 2021. Flag of South Korea.svg Gwangju Flag of Croatia.svg Hrvatska 10:8
(1:2, 3:1, 3:3, 3:2)
Flag of Germany.svg Njemačka izvještaj1
izvještaj2
[134]
poluzavršnica 25. srpnja 2021. Flag of South Korea.svg Gwangju Flag of Spain.svg Španjolska 6:5
(2:1, 2:1, 2:0, 0:3)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
[135]
za 3. mjesto 27. srpnja 2021. Flag of South Korea.svg Gwangju Flag of Croatia.svg Hrvatska 10:7
(2:1, 2:2, 2:2, 4:2)
Flag of Hungary.svg Mađarska izvještaj1
izvještaj2
[136]

Hrvatska reprezentacija je osvojila treće mjesto (brončanu medalju).
Ostali izvori: [137] [138] [139] [132] [140] [141] [142]

2022.[uredi | uredi kôd]

Ukupno protiv protivnika[uredi | uredi kôd]

Svjetsko prvenstvo[uredi | uredi kôd]

reprezentacija 1.SP z.SP SP ut pob ner por gol+ gol- GR pos
Flag of the United States.svg SAD 1994. 2019. 7 8 7 0 1 85 57 +28 87,50
Flag of Australia.svg Australija 1994. 2019. 7 7 6 0 1 63 47 +16 85,71
Flag of Canada.svg Kanada 2003. 2015. 5 5 5 0 0 68 26 +42 100,00
Flag of Hungary.svg Mađarska 1998. 2019. 8 8 4 1 3 68 69 -1 56,25
Flag of Brazil.svg Brazil 1994. 2015. 4 4 4 0 0 52 22 +30 100,00
Zastava Ruske Federacije.svg Rusija 1994. 2017. 7 7 4 0 3 61 46 +15 57,14
Flag of New Zealand.svg Novi Zeland 1994. 2013. 3 3 3 0 0 75 8 +67 100,00
Flag of Japan.svg Japan 2001. 2017. 3 3 3 0 0 42 15 +27 100,00
Flag of Montenegro.svg Crna Gora 2009. 2015. 3 3 3 0 0 30 15 +15 100,00
Flag of Romania.svg Rumunjska 2003. 2009. 3 3 3 0 0 25 18 +7 100,00
Flag of Italy.svg Italija 1994. 2017. 5 5 2 1 2 44 43 +1 50,00
Flag of Kazakhstan.svg Kazahstan 1998. 2019. 2 2 2 0 0 40 9 +31 100,00
Flag of South Africa.svg Južna Afrika 2007. 2013. 2 2 2 0 0 32 5 +27 100,00
Flag of the People's Republic of China.svg Kina 2009. 2015. 2 2 2 0 0 32 6 +26 100,00
Flag of the Netherlands.svg Nizozemska 1994. 2001. 2 2 2 0 0 23 13 +10 100,00
Flag of Germany.svg Njemačka 2003. 2019. 2 2 2 0 0 17 11 +6 100,00
Flag of Serbia.svg Srbija 2007. 2015. 4 4 2 0 2 37 41 -4 50,00
Flag of Slovakia.svg Slovačka 1998. 1998. 1 1 1 0 0 12 3 +9 100,00
Flag of Greece.svg Grčka 2001. 2015. 3 3 1 0 2 36 36 0 33,33
Flag of Serbia and Montenegro.svg Srbija i Crna Gora  SCG 1998. 2005. 2 2 0 1 1 10 11 -1 25,00
Flag of Spain.svg Španjolska 1994. 2019. 3 3 0 0 3 15 23 -8 0,00

Zaključno sa Svjetskim prvenstvom za 2019. godinu
ukoliko je utakmica završena nakon produžetaka ili raspucavanjem peteraca, uzima se ukupni rezultat utakmice
SCG  Srbija i Crna Gora se do početka 2003. godine zvala SR Jugoslavija

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo[uredi | uredi kôd]

reprezentacija 1.KSP z.KSP KSP ut pob ner por gol+ gol- GR pos
Flag of Belarus.svg Bjelorusija 2005. 2005. 1 1 1 0 0 15 3 +12 100,00
Flag of Slovenia.svg Slovenija 2005. 2005. 1 1 1 0 0 13 8 +5 100,00
Flag of Slovakia.svg Slovačka 2005. 2005. 1 1 1 0 0 11 6 +5 100,00
Flag of Romania.svg Rumunjska 2005. 2005. 1 1 1 0 0 11 9 +2 100,00
Flag of Italy.svg Italija 2005. 2005. 1 1 1 0 0 5 4 +1 100,00

Zaključno sa kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo za 2005. godinu
ukoliko je utakmica završena nakon produžetaka ili raspucavanjem peteraca, uzima se ukupni rezultat utakmice

Povezani članci[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b (engl.) todor66.com, Men Water Polo VII World Championship 1994 Roma (ITA) - 02-10.09 Winner Italy, pristupljeno 26. rujna 2021.
  2. a b c (engl.) fina.org, 7th FINA World Championships 1994 / Italy, Rome / 01 - 11 Sep 1994 / Results / Waterpolo / Men / Group B, pristupljeno 26. rujna 2021.
  3. a b (engl.) fina.org, 7th FINA World Championships 1994 / Italy, Rome / 01 - 11 Sep 1994 / Results / Waterpolo / Men / Group E, pristupljeno 26. rujna 2021.
  4. (engl.) fina.org, 7th FINA World Championships 1994 / Italy, Rome / 01 - 11 Sep 1994 / Results / Waterpolo / Men / Semifinals, pristupljeno 26. rujna 2021.
  5. fina.org, 7th FINA World Championships 1994 / Italy, Rome / 01 - 11 Sep 1994 / Results / Waterpolo / Men / Finals, pristupljeno 26. rujna 2021.
  6. (engl.) fina.org, 7th FINA World Championships 1994 / Italy, Rome / 01 - 11 Sep 1994 / Results / Waterpolo / Men / Final Standings, pristupljeno 26. rujna 2021.
  7. a b c d e f g h (engl.) fina.org, MEDIA BOOK - FINA Men’s Water Polo World League 2012, str. 16-17, wayback arhiva
  8. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - 1994, pristupljeno 26. rujna 2021.
  9. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Group B - 1994 - Detailed results, pristupljeno 26. rujna 2021.
  10. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Second Round - Group E - 1994 - Detailed results, pristupljeno 26. rujna 2021.
  11. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Final Round - 1994 - Detailed results, pristupljeno 26. rujna 2021.
  12. a b (engl.) todor66.com, Men Water Polo World Championship 1998 Perth (AUS) - 09-18.01 Winner Spain, pristupljeno 26. rujna 2021.
  13. a b c (engl.) fina.org, 8th FINA World Championships 1998 / Australia, Perth / 08 - 18 Jan 1998 / Results / Waterpolo / Men / Group A, pristupljeno 26. rujna 2021.
  14. a b c (engl.) fina.org, 8th FINA World Championships 1998 / Australia, Perth / 08 - 18 Jan 1998 / Results / Waterpolo / Men / Group E, pristupljeno 26. rujna 2021.
  15. (engl.) fina.org, 8th FINA World Championships 1998 / Australia, Perth / 08 - 18 Jan 1998 / Results / Waterpolo / Men / Semifinals, pristupljeno 26. rujna 2021.
  16. (engl.) fina.org, 8th FINA World Championships 1998 / Australia, Perth / 08 - 18 Jan 1998 / Results / Waterpolo / Men / Finals, pristupljeno 26. rujna 2021.
  17. (engl.) fina.org, 8th FINA World Championships 1998 / Australia, Perth / 08 - 18 Jan 1998 / Results / Waterpolo / Men / Final Standings, pristupljeno 26. rujna 2021.
  18. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - 1998, pristupljeno 26. rujna 2021.
  19. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Group A - 1998 - Detailed results, pristupljeno 26. rujna 2021.
  20. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Second Round - Group E - 1998 - Detailed results, pristupljeno 26. rujna 2021.
  21. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Final Round - 1998 - Detailed results
  22. a b (engl.) todor66.com, Men Water Polo World Championship 2001 Fukuoka (JPN) - 19-29.07 Winner Spain, wayback arhiva
  23. a b c (engl.) fina.org, 9th FINA World Championships 2001 / Japan, Fukuoka / 16 - 29 Jul 2001 / Results / Waterpolo / Men / Group D, pristupljeno 8. listopada 2021.
  24. a b c (engl.) fina.org, 9th FINA World Championships 2001 / Japan, Fukuoka / 16 - 29 Jul 2001 / Results / Waterpolo / Men / Group F, pristupljeno 8. listopada 2021.
  25. (engl.) fina.org, 9th FINA World Championships 2001 / Japan, Fukuoka / 16 - 29 Jul 2001 / Results / Waterpolo / Men / Semifinals, pristupljeno 8. listopada 2021.
  26. (engl.) fina.org, 9th FINA World Championships 2001 / Japan, Fukuoka / 16 - 29 Jul 2001 / Results / Waterpolo / Men / Finals, pristupljeno 8. listopada 2021.
  27. (engl.) ina.org, 9th FINA World Championships 2001 / Japan, Fukuoka / 16 - 29 Jul 2001 / Results / Waterpolo / Men / Final Standings, pristupljeno 8. listopada 2021.
  28. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - 2001, pristupljeno 8. listopada 2021.
  29. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Group D - 2001 - Detailed results, pristupljeno 8. listopada 2021.
  30. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Second Round - Group F - 2001 - Detailed results, pristupljeno 8. listopada 2021.
  31. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Final Round - 2001 - Detailed results, pristupljeno 8. listopada 2021.
  32. a b c (engl.) fina.org, 10th FINA World Championships 2003 / Spain, Barcelona / 13 - 27 Jul 2003 / Results / Waterpolo / Men / Group A, pristupljeno 8. listopada 2021.
  33. (engl.) fina.org, 10th FINA World Championships 2003 / Spain, Barcelona / 13 - 27 Jul 2003 / Results / Waterpolo / Men / Round of 16, pristupljeno 8. listopada 2021.
  34. (engl.) fina.org, 10th FINA World Championships 2003 / Spain, Barcelona / 13 - 27 Jul 2003 / Results / Waterpolo / Men / Semifinals, pristupljeno 8. listopada 2021.
  35. (engl.) fina.org, 10th FINA World Championships 2003 / Spain, Barcelona / 13 - 27 Jul 2003 / Results / Waterpolo / Men / Finals, pristupljeno 8. listopada 2021.
  36. (engl.) fina.org, 10th FINA World Championships 2003 / Spain, Barcelona / 13 - 27 Jul 2003 / Results / Waterpolo / Men / Final standings, pristupljeno 8. listopada 2021.
  37. (engl.) todor66.com, Men Water Polo X World Championship 2003 Barcelona (ESP) - 14-26.07 Winner Hungary, wayback arhiva
  38. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - 2003, pristupljeno 8. listopada 2021.
  39. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Group A - 2003 - Detailed results, pristupljeno 8. listopada 2021.
  40. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Final Round - 2003 - Detailed results, pristupljeno 8. listopada 2021.
  41. (engl.) swimnews.com, FINA World Championships 2003 Barcelona, pristupljeno 8. listopada 2021.
  42. (mađ.) kataca.hu, 10. úszó, műúszó, műugró, hosszútávúszó és vízilabda vb Barcelona - 2003. július 13-27., pristupljeno 8. listopada 2021.
  43. (mađ.) crigo.hu, A vízilabda-világbajnokság végeredménye, pristupljeno 8. listopada 2021.
  44. a b c (tal.) federnuoto.it, Qualificazioni Mondiali Italia in semifinale, objavljeno 6. siječnja 2006., wayback arhiva
  45. sportnet.rtl.hr, Hrvatska - Bjelorusija: Uspjelo zagrijavanje, objavljeno 4. siječnja 2005., pristupljeno 18. listopada 2021.
  46. sportnet.rtl.hr, Hrvatska - Slovenija: Ozbiljnost urodila plodom, objavljeno 5. siječnja 2005., pristupljeno 18. listopada 2021.
  47. Rumunjska - Hrvatska: Neizvjesno, ali uspješno, objavljeno 5. siječnja 2005., pristupljeno 18. listopada 2021.
  48. sportnet.rtl.hr, Hrvatska - Slovačka: Blitzkrieg Rudićevih izabranika, objavljeno 8. siječnja 2005., pristupljeno 18. listopada 2021.
  49. sportnet.rtl.hr, Italija - Hrvatska: Odlučujuća treća četvrtina, objavljeno 9. siječnja 2005., pristupljeno 18. listopada 2021.
  50. (engl.) en.wikipedia.org, 2005 FINA Men's World Water Polo Championship Qualifier, pristupljeno 18. listopada 2021.
  51. a b c (engl.) fina.org, 11th FINA World Championships 2005 / Canada, Montreal / 17 - 31 Jul 2005 / Results / Waterpolo / Men / Group C, pristupljeno 19. listopada 2021.
  52. (engl.) fina.org, 11th FINA World Championships 2005 / Canada, Montreal / 17 - 31 Jul 2005 / Results / Waterpolo / Men / Round of 16, pristupljeno 19. listopada 2021.
  53. (engl.) fina.org, 11th FINA World Championships 2005 / Canada, Montreal / 17 - 31 Jul 2005 / Results / Waterpolo / Men / Quaterfinals, pristupljeno 19. listopada 2021.
  54. (engl.) fina.org, 11th FINA World Championships 2005 / Canada, Montreal / 17 - 31 Jul 2005 / Results / Waterpolo / Men / Semifinals, pristupljeno 19. listopada 2021.
  55. (engl.) fina.org, 11th FINA World Championships 2005 / Canada, Montreal / 17 - 31 Jul 2005 / Results / Waterpolo / Men / Finals, pristupljeno 19. listopada 2021.
  56. (engl.) fina.org, 11th FINA World Championships 2005 / Canada, Montreal / 17 - 31 Jul 2005 / Results / Waterpolo / Men / Final standings, pristupljeno 19. listopada 2021.
  57. (engl.) todor66.com, Men Water Polo World Championship 2005 Montreal (CAN) - 18-30.07 Winner Serbia Mont., pristupljeno 19. listopada 2021.
  58. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - 2005, pristupljeno 19. listopada 2021.
  59. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Group C - 2005 - Detailed results, pristupljeno 19. listopada 2021.
  60. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Final Round - 2005 - Detailed results, pristupljeno 19. listopada 2021.
  61. (mađ.) kataca.hu, 11. Úszó, műugró, műúszó, hosszútávúszó és vízilabda vb Montreal - 2005.07.15-31., wayback arhiva
  62. (mađ.) nemzetisport.hu, FÉRFI ÉS NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, obavljeno 3. kolovoza 2011., pristupljeno 19. listopada 2021.
  63. a b c (engl.) fina.org, 12th FINA World Championships 2007 / Australia, Melbourne / 17 Mar - 01 Apr 2007 / Results / Waterpolo / Men / Group B, pristupljeno 20. listopada 2021.
  64. (engl.) fina.org, 12th FINA World Championships 2007 / Australia, Melbourne / 17 Mar - 01 Apr 2007 / Results / Waterpolo / Men / Quaterfinals, pristupljeno 20. listopada 2021.
  65. (engl.) fina.org, 12th FINA World Championships 2007 / Australia, Melbourne / 17 Mar - 01 Apr 2007 / Results / Waterpolo / Men / Semifinals, pristupljeno 20. listopada 2021.
  66. (engl.) fina.org, 12th FINA World Championships 2007 / Australia, Melbourne / 17 Mar - 01 Apr 2007 / Results / Waterpolo / Men / Finals, pristupljeno 20. listopada 2021.
  67. (engl.) fina.org, '12th FINA World Championships 2007 / Australia, Melbourne / 17 Mar - 01 Apr 2007 / Results / Waterpolo / Men / Final Standings, pristupljeno 20. listopada 2021.
  68. (engl.) omegatiming.com, 12th FINA World Championships 2007 / March 17th to April 1st 2007 - Melbourne, Australia / Waterpolo, pristupljeno 20. listopada 2021.
  69. (engl.) omegatiming.com, 12th FINA WORLD CHAMPIONSHIPS MELBOURNE 2007 - Finals Summary - WATERPOLO - MEN, objavljeno 1. travnja 2007., preuzeto 20. listopada 2021.
  70. (engl.) todor66.com, Men Water Polo World Championship 2007 Melbourne (AUS) - 20.03-01.04 Winner Croatia, pristupljeno 20. listopada 2021.
  71. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - 2007, pristupljeno 20. listopada 2021.
  72. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Group B - 2007 - Detailed results, pristupljeno 20. listopada 2021.
  73. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Final Round - 2007 - Detailed results, pristupljeno 20. listopada 2021.
  74. a b c (engl.) fina.org, 13th FINA World Championships 2009 / Italy, Rome / 17 Jul - 02 Aug 2009 / Results / Waterpolo / Men / Group B, pristupljeno 21. listopada 2021.
  75. (engl.) fina.org, 13th FINA World Championships 2009 / Italy, Rome / 17 Jul - 02 Aug 2009 / Results / Waterpolo / Men / Round of 16, pristupljeno 21. listopada 2021.
  76. (engl.) fina.org, 13th FINA World Championships 2009 / Italy, Rome / 17 Jul - 02 Aug 2009 / Results / Waterpolo / Men / Semifinals, pristupljeno 21. listopada 2021.
  77. (engl.) fina.org, 13th FINA World Championships 2009 / Italy, Rome / 17 Jul - 02 Aug 2009 / Results / Waterpolo / Men / Finals, pristupljeno 21. listopada 2021.
  78. (engl.) fina.org, 13th FINA World Championships 2009 / Italy, Rome / 17 Jul - 02 Aug 2009 / Results / Waterpolo / Men / Final Standings, pristupljeno 21. listopada 2021.
  79. (engl.) omegatiming.com, WORLD WATERPOLO CHAMPIONSHIPS / 17 July - 2 August 2009 - Roma, ITA, pristupljeno 21. listopada 2021.
  80. (engl.) waterpolo.sportresult.com, 13th FINA WORLD CHAMPIONSHIPS / 17 JULY - 2 AUGUST 2009 / ROME (ITA) / MEN / Tournament Summary, objavljeno 1. kolovoza 2009., preuzeto 21. listopada 2021.
  81. (engl.) todor66.com, Men Water Polo World Championship 2009 Roma (ITA) 20.0-01.08 - Winner Serbia, pristupljeno 21. listopada 2021.
  82. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - 2009, pristupljeno 21. listopada 2021.
  83. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Group B - 2009 - Detailed results, pristupljeno 21. listopada 2021.
  84. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Final Round - 2009 - Detailed results, pristupljeno 21. listopada 2021.
  85. a b (engl.) todor66.com, Men Water Polo XIV World Championship 2011 Shanghai (CHN) 18-31.07, pristupljeno 22. listopada 2021.
  86. a b c (engl.) fina.org, 14th FINA World Championships 2011 / People's Republic of China, Shanghai / 16 - 31 Jul 2011 / Results / Waterpolo / Men / Group C, pristupljeno 22. listopada 2021.
  87. (engl.) fina.org, 14th FINA World Championships 2011 / People's Republic of China, Shanghai / 16 - 31 Jul 2011 / Results / Waterpolo / Men / Round of 16, pristupljeno 22. listopada 2021.
  88. (engl.) fina.org, 14th FINA World Championships 2011 / People's Republic of China, Shanghai / 16 - 31 Jul 2011 / Results / Waterpolo / Men / Semifinals, pristupljeno 22. listopada 2021.
  89. (engl.) fina.org, 14th FINA World Championships 2011 / People's Republic of China, Shanghai / 16 - 31 Jul 2011 / Results / Waterpolo / Men / Finals, pristupljeno 22. listopada 2021.
  90. (engl.) fina.org, 14th FINA World Championships 2011 / People's Republic of China, Shanghai / 16 - 31 Jul 2011 / Results / Waterpolo / Men / Final Standings, pristupljeno 22. listopada 2021.
  91. (engl.) omegatiming.com, 14th FINA World Championships / July 16th to 31st 2011 - Shanghai, China, pristupljeno 22. listopada 2021.
  92. (engl.) omegatiming.com, 14th FINA WORLD CHAMPIONSHIPS / Shanghai (CHN) / 16 - 31 July 2011 / Men's Waterpolo / Tournament Summary / As of 30 JUL 2011, preuzeto 22. listopada 2021.
  93. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - 2011, pristupljeno 22. listopada 2021.
  94. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Group C - 2011 - Detailed results, pristupljeno 22. listopada 2021.
  95. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Final Round - 2011 - Detailed results, pristupljeno 22. listopada 2021.
  96. (mađ.) nemzetisport.hu, FÉRFI VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, SANGHAJ 2011, objavljeno 30. prosinca 2014., pristupljeno 22. listopada 2021.
  97. a b (engl.) todor66.com, Men Water Polo XV World Championship 2013 Barcelona (ESP) 22.07-03.08 - Winner Hungary, pristupljeno 24. listopada 2021.
  98. a b c (engl.) fina.org, 15th FINA World Championships 2013 / Spain, Barcelona / 19 Jul - 04 Aug 2013 / Results / Waterpolo / Men / Group B, pristupljeno 24. listopada 2021.
  99. (engl.) fina.org, 15th FINA World Championships 2013 / Spain, Barcelona / 19 Jul - 04 Aug 2013 / Results / Waterpolo / Men / Round of 16, pristupljeno 24. listopada 2021.
  100. (engl.) fina.org, 15th FINA World Championships 2013 / Spain, Barcelona / 19 Jul - 04 Aug 2013 / Results / Waterpolo / Men / Quaterfinals, pristupljeno 24. listopada 2021.
  101. (engl.) fina.org, 15th FINA World Championships 2013 / Spain, Barcelona / 19 Jul - 04 Aug 2013 / Results / Waterpolo / Men / Semifinals, pristupljeno 24. listopada 2021.
  102. (engl.) fina.org, 15th FINA World Championships 2013 / Spain, Barcelona / 19 Jul - 04 Aug 2013 / Results / Waterpolo / Men / Finals, pristupljeno 24. listopada 2021.
  103. (engl.) fina.org, 15th FINA World Championships 2013 / Spain, Barcelona / 19 Jul - 04 Aug 2013 / Results / Waterpolo / Men / Final Standings, pristupljeno 24. listopada 2021.
  104. (engl.) waterpolo.sportresult.com, WORLD WATERPOLO CHAMPIONSHIPS - Timed by Omega / 21 July - 08 August 2013 - Barcelona, ESP, pristupljeno 24. listopada 2021.
  105. (engl.) waterpolo.sportresult.com, 15th FINA WORLD CHAMPIONSHIPS / Barcelona (ESP) / 19th JULY - 04th AUGUST 2013 / Men's Waterpolo / Tournament Summary, objavljeno 3. kolovoza 2013., preuzeto 24. listopada 2021.
  106. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - 2013, pristupljeno 24. listopada 2021.
  107. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Group B - 2013 - Detailed results, pristupljeno 24. listopada 2021.
  108. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Final Round - 2013 - Detailed results, pristupljeno 24. listopada 2021.
  109. (mađ.) nemzetisport.hu, FÉRFI VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, BARCELONA 2013, objavljeno 26. ožujka 2015., pristupljeno 24. listopada 2021.
  110. a b (engl.) todor66.com, Men Water Polo XVI World Championship 2015 Kazan (RUS) - 27.07-08.08 - Winner Serbia, pristupljeno 26. listopada 2021.
  111. a b c (engl.) fina.org, 16th FINA World Championships 2015 / Russian Federation, Kazan / 24 Jul - 09 Aug 2015 / Results / Waterpolo / Men / Group A, pristupljeno 26. listopada 2021.
  112. (engl.) fina.org, 16th FINA World Championships 2015 / Russian Federation, Kazan / 24 Jul - 09 Aug 2015 / Results / Waterpolo / Men / Quaterfinals, pristupljeno 26. listopada 2021.
  113. (engl.) fina.org, 16th FINA World Championships 2015 / Russian Federation, Kazan / 24 Jul - 09 Aug 2015 / Results / Waterpolo / Men / Semifinals, pristupljeno 26. listopada 2021.
  114. (engl.) fina.org, 16th FINA World Championships 2015 / Russian Federation, Kazan / 24 Jul - 09 Aug 2015 / Results / Waterpolo / Men / Finals, pristupljeno 26. listopada 2021.
  115. (engl.) fina.org, 16th FINA World Championships 2015 / Russian Federation, Kazan / 24 Jul - 09 Aug 2015 / Results / Waterpolo / Men / Final Standings, pristupljeno 26. listopada 2021.
  116. (engl.) waterpolo.sportresult.com, 16th FINA WORLD CHAMPIONSHIPS / 24 July - 09 August 2015 - Kazan, RUS, pristupljeno 26. listopada 2021.
  117. (engl.) waterpolo.sportresult.com, 16th FINA World Championships / Kazan (RUS) / July 24 - August 9, 2015 / Men's Water Polo / Tournament Summary, objavljeno 8. kolovoza 2015., preuzeto 26. listopada 2021.
  118. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - 2015, pristupljeno 26. listopada 2021.
  119. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Group A - 2015 - Detailed results, pristupljeno 26. listopada 2021.
  120. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Final Round - 2015 - Detailed results, pristupljeno 26. listopada 2021.
  121. (engl.) todor66.com, Men Water Polo XVII World Championship 2017 Budapest (HUN) - 17-29th July Winner Croatia 2nd title, pristupljeno 8. studenog 2021.
  122. a b c (engl.) fina.org, 17th FINA World Championships 2017 / Hungary, Budapest / 14 - 30 Jul 2017 / Results / Waterpolo / Men / Group D, pristupljeno 8. studenog 2021.
  123. (engl.) fina.org, 17th FINA World Championships 2017 / Hungary, Budapest / 14 - 30 Jul 2017 / Results / Waterpolo / Men / Quaterfinals, pristupljeno 8. studenog 2021.
  124. (engl.) fina.org, 17th FINA World Championships 2017 / Hungary, Budapest / 14 - 30 Jul 2017 / Results / Waterpolo / Men / Semifinals, pristupljeno 8. studenog 2021.
  125. (engl.) fina.org, 17th FINA World Championships 2017 / Hungary, Budapest / 14 - 30 Jul 2017 / Results / Waterpolo / Men / Finals, pristupljeno 8. studenog 2021.
  126. (engl.) fina.org, 17th FINA World Championships 2017 / Hungary, Budapest / 14 - 30 Jul 2017 / Results / Waterpolo / Men / Final Standings, pristupljeno 8. studenog 2021.
  127. (engl.) waterpolo.sportresult.com, 17th FINA WORLD CHAMPIONSHIPS / 14 July - 30 July 2017 - Budapest, HUN, pristupljeno 8. studenog 2021.
  128. (engl.) waterpolo.sportresult.com, 17th FINA WORLD CHAMPIONSHIPS / Budapest (HUN) / 14 - 30 July 2017 / Men's Water Polo / Tournament Summary, objavljeno 29. srpnja 2027., preuzeto 8. studenog 2021.
  129. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - 2017, pristupljeno 8. studenog 2021.
  130. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Group D - 2017 - Detailed results, pristupljeno 8. studenog 2021.
  131. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Final Round - 2017 - Detailed results, pristupljeno 8. studenog 2021.
  132. a b (engl.) todor66.com, Men Water Polo XVIII World Championship 2019 Gwuangju, South Korea - 15-27.07 - Winner Italy 4th, pristupljeno 10. studenog 2021.
  133. a b c (engl.) fina.org, 18th FINA World Championships 2019 / Republic of Korea, Gwangju / 12 - 28 Jul 2019 / Results / Waterpolo / Men / Group B, pristupljeno 10. studenog 2021.
  134. (engl.) fina.org, 18th FINA World Championships 2019 / Republic of Korea, Gwangju / 12 - 28 Jul 2019 / Results / Waterpolo / Men / Quaterfinals, pristupljeno 10. studenog 2021.
  135. (engl.) fina.org, 18th FINA World Championships 2019 / Republic of Korea, Gwangju / 12 - 28 Jul 2019 / Results / Waterpolo / Men / Semifinals, pristupljeno 10. studenog 2021.
  136. (engl.) fina.org, 18th FINA World Championships 2019 / Republic of Korea, Gwangju / 12 - 28 Jul 2019 / Results / Waterpolo / Men / Finals, pristupljeno 10. studenog 2021.
  137. (engl.) fina.org, 18th FINA World Championships 2019 / Republic of Korea, Gwangju / 12 - 28 Jul 2019 / Results / Waterpolo / Men / Final Standings, pristupljeno 10. studenog 2021.
  138. (engl.) waterpolo.sportresult.com, 18th FINA World Championships 2019 / July 12th - 28th 2019 - Gwangju, KOR, pristupljeno 10. studenog 2021.
  139. (engl.) waterpolo.sportresult.com, 18th FINA World Championships 2019 / Gwangju (KOR) / July 12 - 28, 2019 / Men's Water Polo / Tournament Summary, objavljeno 27. srpnja 2019., preuzeto 10. studenog 2021.
  140. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - 2019, pristupljeno 10. studenog 2021.
  141. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Group B - 2019 - Detailed results, pristupljeno 10. studenog 2021.
  142. (engl.) the-sports.org, Water Polo - Men's World Championships - Final Round - 2019 - Detailed results, pristupljeno 10. studenog 2021.