Dodatak:Popis vrsta:Acc

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Acca , Accacidia , Accacladium , Accacladocoelium , Accacoeliidae , Accacoelium , Accalathura , Accara , Accedomoera , Accinctapubes , Accipiter , Accipitridae , Acco , Accoella Ueno, 1990 , Accra

Acca[uredi VE | uredi]

Acca O.Berg[uredi VE | uredi]

  1. Acca lanuginosa (Ruiz & Pav. ex G.Don) McVaugh
  2. Acca macrostema (Ruiz & Pav. ex G.Don) McVaugh
  3. Acca sellowiana (O.Berg) Burret

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Myrtales → Myrtaceae

Accacidia Dworakowska, 1971[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Hemiptera > Membracoidea > Cicadellidae

Accacladium Ohhner, 1928[uredi VE | uredi]

Animalia > Platyhelminthes > Trematoda > Azygiida > Accacoeliidae

Accacladocoelium Ohhner, 1928[uredi VE | uredi]

Animalia > Platyhelminthes > Trematoda > Azygiida > Accacoeliidae

Accacoeliidae Looss, 1912[uredi VE | uredi]

Animalia > Platyhelminthes > Trematoda > Azygiida

Accacoelium Monticelli, 1893[uredi VE | uredi]

Animalia > Platyhelminthes > Trematoda > Azygiida > Accacoeliidae

Accalathura Barnard, 1925[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Isopoda > Leptanthuridae

Accanthopus Dejean, 1821[uredi VE | uredi]

HelopiniTenebrioninaeTenebrionidaeTenebrionoideaCucujiformiaPolyphagaColeoptera

Accara Landrum[uredi VE | uredi]

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Myrtales → Myrtaceae

Accarana Distant, 1888[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Hemiptera > Pentatomoidea > Pentatomidae

Acce[uredi VE | uredi]

Accedomoera J. L. Barnard, 1964[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Amphipoda > Eusiridae

Acci[uredi VE | uredi]

Accinctapubes Solis, 1993[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Lepidoptera > Pyraloidea > Pyralidae

Rod Accipiter Brisson, 1760[uredi VE | uredi]

  1. Accipiter albogularis G. R. Gray, 1870
  2. Accipiter badius (Gmelin, 1788)
  3. Accipiter bicolor (Vieillot, 1817) slika
  4. Accipiter brachyurus (E. P. Ramsay, 1880) slika
  5. Accipiter brevipes (Severtzov, 1850) (Kratkoprsti kobac)
  6. Accipiter butleri (Gurney, Jr., 1898)
  7. Accipiter castanilius Bonaparte, 1853
  8. Accipiter chilensis Philippi & Landbeck, 1864
  9. Accipiter chionogaster (Kaup, 1852)
  10. Accipiter cirrhocephalus (Vieillot, 1817)
  11. Accipiter collaris P. L. Sclater, 1860 slika
  12. Accipiter cooperii (Bonaparte, 1828)
  13. Accipiter erythrauchen G. R. Gray, 1861
  14. Accipiter erythronemius (Kaup, 1850)
  15. Accipiter erythropus (Hartlaub, 1855) slika
  16. Accipiter fasciatus (Vigors & Horsfield, 1827)
  17. Accipiter francesii A. Smith, 1834
  18. Accipiter gentilis (Linnaeus, 1758) (jastreb)
  19. Accipiter griseiceps (Kaup, 1848) slika
  20. Accipiter gularis (Temminck & Schlegel, 1844) slika
  21. Accipiter gundlachii Lawrence, 1860
  22. Accipiter haplochrous P. L. Sclater, 1859
  23. Accipiter henicogrammus (G. R. Gray, 1861) slika
  24. Accipiter henstii (Schlegel, 1873) slika
  25. Accipiter hiogaster (S. Muller, 1841)
  26. Accipiter imitator Hartert, 1926 slika
  27. Accipiter luteoschistaceus Rothschild & Hartert, 1926
  28. Accipiter madagascariensis J. Verreaux, 1833 slika
  29. Accipiter melanochlamys (Salvadori, 1876) slika
  30. Accipiter melanoleucus A. Smith, 1830
  31. Accipiter meyerianus (Sharpe, 1878)
  32. Accipiter minullus (Daudin, 1800) slika
  33. Accipiter nanus (W. Blasius, 1897) slika
  34. Accipiter nisus (Linnaeus, 1758) (Kobac)
  35. Accipiter novaehollandiae (Gmelin, 1788)
  36. Accipiter ovampensis Gurney, 1875 slika
  37. Accipiter poliocephalus G. R. Gray, 1858 slika
  38. Accipiter poliogaster (Temminck, 1824) slika
  39. Accipiter princeps Mayr, 1934
  40. Accipiter rhodogaster (Schlegel, 1862)
  41. Accipiter rufitorques (Peale, 1848)
  42. Accipiter rufiventris A. Smith, 1830
  43. Acipiter soloensis (Horsfield, 1821) slika
  44. Accipiter striatus Vieillot, 1808
  45. Accipiter superciliosus (Linnaeus, 1766) slika
  46. Accipiter tachiro (Daudin, 1800) slika
  47. Accipiter toussenelii (J. Verreaux, E. Verreaux & Des Murs, 1855) slika
  48. Accipiter trinotatus Bonaparte, 1850
  49. Accipiter trivirgatus (Temminck, 1824)
  50. Accipiter ventralis P. L. Sclater, 1866
  51. Accipiter virgatus (Temminck, 1822) (besra)

Animalia → Chordata → Aves → Accipitriformes → Accipitridae

Accipitridae Vigors, 1824[uredi VE | uredi]

  • Rodovi: Accipiter, Aegypius, Aquila, Aviceda, Busarellus, Butastur, Buteo, Buteogallus, Chelictinia, Chondrohierax, Circaetus, Circus, Dryotriorchis, Elanoides, Elanus, Erythrotriorchis, Eutriorchis, Gampsonyx, Geranoaetus, Geranospiza, Gypaetus, Gypohierax, Gyps, Haliaeetus, Haliastur, Hamirostra, Harpagus, Harpia, Harpyhaliaetus, Harpyopsis, Henicopernis, Hieraaetus, Ichthyophaga, Ictinaetus, Ictinia, Kaupifalco, Leptodon, Leucopternis, Lophaetus, Lophoictinia, Macheiramphus, Megatriorchis, Melierax, Milvus, Morphnus, Necrosyrtes, Neophron, Oroaetus, Pandion, Parabuteo, Pernis, Pithecophaga, Polemaetus, Polyboroides, Rostrhamus, Sarcogyps, Spilornis, Spizaetus, Spizastur, Stephanoaetus, Terathopius, Torgos, Trigonoceps, Urotriorchis

Animalia > Chordata > Aves > Ciconiiformes

Acco[uredi VE | uredi]

Acco Bethune-Baker, 1904[uredi VE | uredi]

Accoella Ueno, 1990[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Carabidae

Accolona Strand, 1942[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

Accoluncus Wind, Dinkelman & Wise, 1977[uredi VE | uredi]

Animalia > Mollusca > Cephalopoda

Accompsia Bruand, 1850[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Lepidoptera

Accordiella Farinacci, 1962[uredi VE | uredi]

Protozoa > Granuloreticulosea > Foraminiferida

Accordiichnus Manni, Nicosia & Nobili, 2000[uredi VE | uredi]

Animalia

Accorombona Endl.[uredi VE | uredi]

  1. Accorombona tricolor (Hook.) Benth. ex Walp. ; status nije riješen

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Fabales → Fabaceae

Accr[uredi VE | uredi]

Accra Razowski, 1964[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Lepidoptera > Tortricoidea > Tortricidae

Accu[uredi VE | uredi]

Accubogammarus G. Karaman, 1974[uredi VE | uredi]

TyphlogammaridaeAmphipoda

Izvori[uredi VE | uredi]