Dodatak:Popis vrsta:Cae

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Caecanthrax , Caecarcturus , Caecatemnus , Caecianiropsis , Caecidae , Caecidium Ueno, 1971 , Caecidotea , Caecijaera , Caecilia , Caeciliidae , Caeciliusidae , Caeciliusoidea , Caecincola , Caecitellus , Caecobarbus , Caecocaelus Straneo, 1949 , Caecocaelus Straneo, 1949 , Caecocassidias , Caecocypris , Caecognathia , Caecogobius , Caecomyces , Caeconthobium , Caecoonops , Caecoparvus Jeannel, 1937 , Caecopilumnus , Caecosagitta , Caecosagitta , Caecoserolis , Caecosphaeroma , Caecossonus , Caecostenetroides , Caecula , Caeculidae , Caecum , Caedibacter , Caedicia , Caediscum , Caelatoglanis , Caelatura , Caelicola , Caelius , Caelorrhina , Caelostomus , Caelostomus W.S. Macleay, 1825 , Caelostomus W.S. Macleay, 1825 , Caenacantha , Caenacis , Caenacris , Caenagnesia , Caenanthura , Caenarolia , Caenaugochlora , Caeneressa , Caenia , Caeniamima , Caenibacterium , Caenidae , Caenides , Caeniopsis , Caenis , Caenisomopsis , Caenobrachymeria , Caenobrunettia , Caenocara , Caenocentrotus , Caenocephaloides , Caenocholax , Caenoclavator , Caenoclavator , Caenoclavator hubeiensis , Caenoclavator hubeiensis , Caenoconops , Caenocrepis , Caenocryptoides , Caenocryptus , Caenoculis , Caenodelphax , Caenognosis , Caenohalictus , Caenohomalopoda , Caenoidea , Caenolampis , Caenolestes , Caenolestidae , Caenolister , Caenomastax , Caenomorpha , Caenomorphidae , Caenomorphina , Caenomymar , Caenonetria , Caenoneura , Caenonomada , Caenopachyella , Caenopachys , Caenopamera , Caenopedina , Caenopelte , Caenophanes , Caenophanus , Caenophthalmus , Caenoplana , Caenoprosopina , Caenoprosopis , Caenoprosopon , Caenopsimorphus , Caenopsis , Caenopsylla , Caenorhabditis , Caenoriata , Caenorycta , Caenosamerus , Caenoschmidtia , Caenosilapillus , Caenosynteles , Caenota , Caenoteleia , Caenothericles , Caenotoides , Caenotropus , Caenotus , Caenurgia , Caenurgina , Caeoma , Caeparia , Caepidium , Caepovultus , Caerois , Caeroplastes , Caerosternus , Caerostris , Caerulea , Caeruleomyces , Caeruleuptychia , Caesalpinia , Caesariatoplia , Caesaromysis , Caesetius , Caesia , Caesio , Caesionidae , Caesioperca , Caesioscorpis , Caesonia , Caespitotheca , Caestocorbula , Caestocorbulinae , Caesulia ,

Caec[uredi | uredi kôd]

Caecalpiniaceae (sapanovke)[uredi | uredi kôd]

Caecarcturus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Isopoda > Antarcturidae

Caecatemnus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Pseudoscorpiones > Cheliferoidea > Atemnidae

Caecianiropsis[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Isopoda > Janiridae

Caecidae[uredi | uredi kôd]

Animalia > Mollusca > Gastropoda > Neotaenioglossa

Caecidotea[uredi | uredi kôd]

  • Caecidotea acuticarpa
  • Caecidotea adenta
  • Caecidotea alabamensis
  • Caecidotea ancyla
  • Caecidotea antricola
  • Caecidotea attenuata
  • Caecidotea barri (ugrožen)
  • Caecidotea beattyi
  • Caecidotea bicrenata
  • Caecidotea bilineata
  • Caecidotea bowmani
  • Caecidotea brevicauda
  • Caecidotea cannula
  • Caecidotea carolinensis
  • Caecidotea catachaetus
  • Caecidotea chiapas
  • Caecidotea circulus
  • Caecidotea communis
  • Caecidotea cumberlandensis
  • Caecidotea cyrtorhynchus
  • Caecidotea dauphina
  • Caecidotea dentadactyla
  • Caecidotea dimorpha
  • Caecidotea extensolinguala
  • Caecidotea filicispeluncae
  • Caecidotea fonticulus
  • Caecidotea forbesi
  • Caecidotea foxi
  • Caecidotea franzi
  • Caecidotea fustis
  • Caecidotea henroti
  • Caecidotea hobbsi
  • Caecidotea holsingeri
  • Caecidotea holti
  • Caecidotea incurva
  • Caecidotea intermedia
  • Caecidotea intermedius <nepotvrđeni naziv>
  • Caecidotea jordani
  • Caecidotea kendeighi
  • Caecidotea kenki
  • Caecidotea laticaudata
  • Caecidotea lesliei
  • Caecidotea mackini
  • Caecidotea macropropoda
  • Caecidotea metcalfi
  • Caecidotea mitchelli
  • Caecidotea montana
  • Caecidotea nickajackensis
  • Caecidotea nodula
  • Caecidotea nortoni
  • Caecidotea obtusa
  • Caecidotea occidentalis
  • Caecidotea oculata
  • Caecidotea packardi
  • Caecidotea pasquinii
  • Caecidotea paurotrigona
  • Caecidotea phreatica
  • Caecidotea pricei
  • Caecidotea puebla
  • Caecidotea racovitzai
  • Caecidotea recurvata
  • Caecidotea reddelli
  • Caecidotea richardsonae
  • Caecidotea rotunda
  • Caecidotea salemensis
  • Caecidotea scrupulosa
  • Caecidotea scypha
  • Caecidotea sequoiae
  • Caecidotea serrata
  • Caecidotea simonini
  • Caecidotea simulator
  • Caecidotea sinuncus
  • Caecidotea spatulata
  • Caecidotea steevesi
  • Caecidotea stiladactyla
  • Caecidotea stygia
  • Caecidotea teresae
  • Caecidotea tomalensis
  • Caecidotea tridentata
  • Caecidotea vandeli
  • Caecidotea vomeri
  • Caecidotea williamsi
  • Caecidotea zullini

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Isopoda > Asellidae

Caecijaera[uredi | uredi kôd]

  1. Caecijaera borealis
  2. Caecijaera derjugini
  3. Caecijaera horvathi
  4. Caecijaera mirabilis

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Isopoda > Janiridae

Caecilia Linnaeus, 1758[uredi | uredi kôd]

  1. Caecilia abitaguae Dunn, 1942
  2. Caecilia albiventris Daudin, 1803
  3. Caecilia antioquiaensis Taylor, 1968
  4. Caecilia armata Dunn, 1942
  5. Caecilia attenuata Taylor, 1968
  6. Caecilia bokermanni Taylor, 1968
  7. Caecilia caribea Dunn, 1942
  8. Caecilia corpulenta Taylor, 1968
  9. Caecilia crassisquama Taylor, 1968
  10. Caecilia degenerata Dunn, 1942
  11. Caecilia disossea Taylor, 1968
  12. Caecilia dunni Hershkovitz, 1938
  13. Caecilia flavopunctata Roze and Solano, 1963
  14. Caecilia gracilis Shaw, 1802
  15. Caecilia guntheri Dunn, 1942
  16. Caecilia inca Taylor, 1973
  17. Caecilia isthmica Cope, 1877
  18. Caecilia leucocephala Taylor, 1968
  19. Caecilia marcusi Wake, 1985
  20. Caecilia mertensi Taylor, 1973
  21. Caecilia nigricans Boulenger, 1902
  22. Caecilia occidentalis Taylor, 1968
  23. Caecilia orientalis Taylor, 1968
  24. Caecilia pachynema Günther, 1859
  25. Caecilia perdita Taylor, 1968
  26. Caecilia pressula Taylor, 1968
  27. Caecilia subdermalis Taylor, 1968
  28. Caecilia subnigricans Dunn, 1942
  29. Caecilia subterminalis Taylor, 1968
  30. Caecilia tentaculata Linnaeus, 1758
  31. Caecilia tenuissima Taylor, 1973
  32. Caecilia thompsoni Boulenger, 1902
  33. Caecilia volcani Taylor, 1969

Animalia → Chordata → Amphibia → Gymnophiona → Caeciliidae

Caeciliidae Rafinesque, 1814[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Amphibia → Gymnophiona

Caecincola[uredi | uredi kôd]

  1. Caecincola latostoma
  2. Caecincola parvulum
  3. Caecincola parvulus

Animalia > Platyhelminthes > Trematoda > Opisthorchiida > Cryptogonimidae

Caecitellidae[uredi | uredi kôd]

Biota > Chromista > Harosa > Heterokonta > Bigyra > Bicosoecia > Bicoecea > Bicosidia > Cyathobodoniae > Anoecida

Caecitellus[uredi | uredi kôd]

Biota > Chromista > Harosa > Heterokonta > Bigyra > Bicosoecia > Bicoecea > Bicosidia > Cyathobodoniae > Anoecida > Caecitellidae

Caecobarbus Boulenger, 1921[uredi | uredi kôd]

  1. Caecobarbus geertsii Boulenger, 1921

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Caecocassidias Kussakin, 1967[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Isopoda → Sphaeromatoidea → Sphaeromatidae

Caecocypris Banister & Bunni, 1980[uredi | uredi kôd]

  1. Caecocypris basimi Banister & Bunni, 1980

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Caecognathia[uredi | uredi kôd]

  • Caecognathia abyssorum
  • Caecognathia agwillisi
  • Caecognathia akaroensis
  • Caecognathia albescenoides
  • Caecognathia amakusaensis
  • Caecognathia andamanensis
  • Caecognathia antarctica
  • Caecognathia bicolor
  • Caecognathia branchyponera
  • Caecognathia caeca
  • Caecognathia calva
  • Caecognathia consobrina
  • Caecognathia coralliophila
  • Caecognathia crenulatifrons
  • Caecognathia diacamma
  • Caecognathia dolichoderus
  • Caecognathia elongata
  • Caecognathia floridensis
  • Caecognathia galzini
  • Caecognathia gnamptogenys
  • Caecognathia hirsuta
  • Caecognathia hodgsoni
  • Caecognathia huberia
  • Caecognathia kikuchii
  • Caecognathia leptanilla
  • Caecognathia nasuta
  • Caecognathia nieli
  • Caecognathia nipponensis
  • Caecognathia pacifica
  • Caecognathia paratrechia
  • Caecognathia pilosipes
  • Caecognathia polaris
  • Caecognathia polythrix
  • Caecognathia pustulosa
  • Caecognathia regalis
  • Caecognathia rhektos
  • Caecognathia robusta
  • Caecognathia saikaiensis
  • Caecognathia sanctaecrucis
  • Caecognathia schistifrons
  • Caecognathia serrata
  • Caecognathia stygia
  • Caecognathia trachymesopus
  • Caecognathia vanhoeffeni
  • Caecognathia vemae
  • Caecognathia wagneri

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Isopoda > Gnathiidae

Caecogobius[uredi | uredi kôd]

  1. Caecogobius cryptophthalmus

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae

Caecomyces[uredi | uredi kôd]

Fungi > Neocallimastigomycota > Neocallimastigomycetes > Neocallimastigales > Neocallimastigaceae

Caecoonops[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Araneae > Oonopidae

Caecopilumnus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Decapoda > Xanthoidea > Pilumnidae

Caecosagitta Tokioka, 1965[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chaetognatha → Sagittoidea → Aphragmophora → Sagittidae

Caecoserolis Wägele, 1994[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Isopoda → Seroloidea → Serolidae

Caecosphaeroma Dollfus, 1896[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Isopoda → Sphaeromatoidea → Sphaeromatidae

Caecossonus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae

Caecostenetroides[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Isopoda > Gnathostenetroidae

Caecula[uredi | uredi kôd]

  1. Caecula cincta
  2. Caecula kuro
  3. Caecula pterygera

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Anguilliformes > Ophichthidae

Caecum[uredi | uredi kôd]

  • Caecum antillarum
  • Caecum arcuatum
  • Caecum bakeri
  • Caecum bipartitum
  • Caecum breve
  • Caecum californicum
  • Caecum carolinianum
  • Caecum carpenteri
  • Caecum clava
  • Caecum condylum
  • Caecum cooperi
  • Caecum cornucopiae
  • Caecum crebricinctum
  • Caecum cubitatum
  • Caecum cycloferum
  • Caecum dalli
  • Caecum floridanum
  • Caecum glabrum
  • Caecum gurgulio
  • Caecum heladum
  • Caecum hemphilli
  • Caecum heptagonum
  • Caecum imbricatum
  • Caecum imperforatum
  • Caecum insularum
  • Caecum johnsoni
  • Caecum liratocinctum
  • Caecum nitidum
  • Caecum oahuense
  • Caecum occidentale
  • Caecum orcutti
  • Caecum plicatum
  • Caecum profundicolum
  • Caecum pulchellum
  • Caecum regulare
  • Caecum rosanum
  • Caecum ryssotitum
  • Caecum sepimentum
  • Caecum strigosum
  • Caecum subvolutum
  • Caecum textile
  • Caecum tornatum
  • Caecum tortile
  • Caecum vestitum

Animalia > Mollusca > Gastropoda > Neotaenioglossa > Caecidae

Caed[uredi | uredi kôd]

Caedibacter[uredi | uredi kôd]

Bacteria > Proteobacteria > Alphaproteobacteria > Rickettsiales

Caedicia[uredi | uredi kôd]

  • Caedicia acutifolia
  • Caedicia affinis
  • Caedicia albidiceps
  • Caedicia araucariae (Sotted Caedicia)
  • Caedicia bispinulosa
  • Caedicia chloronota
  • Caedicia chyzeri
  • Caedicia clavata
  • Caedicia concisa
  • Caedicia congrua
  • Caedicia extenuata
  • Caedicia flexuosa
  • Caedicia gloriosa
  • Caedicia goobita
  • Caedicia gracilis
  • Caedicia halmaturina
  • Caedicia hirsuta
  • Caedicia inermis
  • Caedicia kuranda
  • Caedicia longipennis
  • Caedicia longipennoides
  • Caedicia marginata (Queensland Caedicia)
  • Caedicia mesochides
  • Caedicia minor
  • Caedicia noctivaga
  • Caedicia obtusifolia
  • Caedicia pictipes
  • Caedicia porrecta
  • Caedicia punctifera
  • Caedicia scalaris
  • Caedicia septentrionalis
  • Caedicia simplex (Common garden Katydid)
  • Caedicia strenua
  • Caedicia thymifolia
  • Caedicia valida
  • Caedicia webberi

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Tettigonioidea > Tettigoniidae

Caediscum[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

Cael[uredi | uredi kôd]

Caelatoglanis[uredi | uredi kôd]

  1. Caelatoglanis zonatus

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Siluriformes > Erethistidae

Caelatura[uredi | uredi kôd]

Animalia > Mollusca > Gastropoda > Neotaenioglossa > Barleeiidae

Caelifera[uredi | uredi kôd]

OrthopteraNeoptera

Caelostomus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Carabidae

Caen[uredi | uredi kôd]

Caenacris[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Acridoidea > Acrididae

Caenagnesia[uredi | uredi kôd]

Animalia > Chordata > Ascidiacea > Enterogona > Agneziidae

Caenanthura[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Isopoda > Anthuridae

Caenibacterium[uredi | uredi kôd]

Bacteria > Proteobacteria > Betaproteobacteria > Burkholderiales > Comamonadaceae

Caenocholax[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Strepsiptera > Myrmecolacidae

Podrazred Caenogastropoda Cox, 1960[uredi | uredi kôd]

  1. Architaenioglossa Haller, 1890
  2. Littorinimorpha Golikov & Starobogatov, 1975
  3. Neogastropoda Wenz, 1938

Animalia → Mollusca → Gastropoda

Caenolestes Thomas, 1895[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Paucituberculata → Caenolestidae

Porodica Caenolestidae Trouessart 1898[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Paucituberculata

Caenomastax[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Eumastacoidea > Eumastacidae

Caenomorpha[uredi | uredi kôd]

CaenomorphidaeHeterotrichidaHeterotricheaCiliophoraProtozoa

Caenomorphina[uredi | uredi kôd]

CaenomorphidaeHeterotrichidaHeterotricheaCiliophoraProtozoa

Caenonetria Millidge & Russell-Smith, 1992[uredi | uredi kôd]

  1. Caenonetria perdita Millidge & Russell-Smith, 1992

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

Caenophanus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae

Caenoplana[uredi | uredi kôd]

Animalia > Platyhelminthes > Turbellaria > Tricladida > Geoplanidae

Caenopsimorphus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae

Caenopsis[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae

Caenopsylla[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Siphonaptera > Ceratophylloidea > Leptopsyllidae

Caenorhabditis[uredi | uredi kôd]

Animalia > Nematoda > Secernentea > Rhabditida > Rhabditidae

Caenosamerus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Sarcoptiformes > Amerobelboidea > Ameridae

Caenoschmidtia[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Eumastacoidea > Euschmidtiidae

Caenosilapillus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Erirhinidae

Caenota[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Trichoptera > Sericostomatoidea > Calocidae

Caenothericles[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Eumastacoidea > Thericleidae

Caenotropus[uredi | uredi kôd]

  1. Caenotropus labyrinthicus
  2. Caenotropus maculosus
  3. Caenotropus mestomorgmatos
  4. Caenotropus schizodon

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Characiformes > Chilodontidae

Caeo[uredi | uredi kôd]

Caeoma[uredi | uredi kôd]

Fungi > Basidiomycota > Pucciniomycetes > Pucciniales

Caep[uredi | uredi kôd]

Caeparia[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Blattodea > Blaberoidea > Blaberidae

Caer[uredi | uredi kôd]

Caeroplastes[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Isopoda > Porcellionidae

Caerostris Thorell, 1868[uredi | uredi kôd]

  1. Caerostris almae Gregorič, 2015
  2. Caerostris bojani Gregorič, 2015
  3. Caerostris corticosa Pocock, 1902
  4. Caerostris cowani Butler, 1882
  5. Caerostris darwini Kuntner & Agnarsson, 2010
  6. Caerostris ecclesiigera Butler, 1882
  7. Caerostris extrusa Butler, 1882
  8. Caerostris hirsuta (Simon, 1895)
  9. Caerostris indica Strand, 1915
  10. Caerostris linnaeus Gregorič, 2015
  11. Caerostris mayottensis Grasshoff, 1984
  12. Caerostris mitralis (Vinson, 1863)
  13. Caerostris pero Gregorič, 2015
  14. Caerostris sexcuspidata (Fabricius, 1793)
  15. Caerostris sumatrana Strand, 1915
  16. Caerostris tinamaze Gregorič, 2015
  17. Caerostris vicina (Blackwall, 1866)
  18. Caerostris wallacei Gregorič et al., 2015

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Araneidae

Caeruleomyces[uredi | uredi kôd]

Fungi > Basidiomycota > Agaricomycetes > Hymenochaetales

Caes[uredi | uredi kôd]

Caesalpinia[uredi | uredi kôd]

  • Caesalpinia acapulcensis (Cuasillo)
  • Caesalpinia acinaciformis
  • Caesalpinia acutifolia
  • Caesalpinia anacantha
  • Caesalpinia ancashiana
  • Caesalpinia andamanica
  • Caesalpinia angolensis
  • Caesalpinia angulata (Yerba Buena)
  • Caesalpinia aphylla
  • Caesalpinia argentina (Camiri)
  • Caesalpinia bahamensis
  • Caesalpinia barahonensis
  • Caesalpinia barbon
  • Caesalpinia barkeriana
  • Caesalpinia benthamiana
  • Caesalpinia bessac
  • Caesalpinia bonduc (Mysore Thorn)
  • Caesalpinia bracteosa (Pau De Rato)
  • Caesalpinia buchii
  • Caesalpinia cacalaco
  • Caesalpinia caesia
  • Caesalpinia caladenia (Margarita)
  • Caesalpinia calycina (Pau De Galinha)
  • Caesalpinia cassioides
  • Caesalpinia caudata (tailed nicker)
  • Caesalpinia caymanensis
  • Caesalpinia ciliata (mato)
  • Caesalpinia coccinea
  • Caesalpinia colimensis
  • Caesalpinia coluteifolia (Parolillo)
  • Caesalpinia coriaria (divi divi)
  • Caesalpinia coulterioides
  • Caesalpinia crista (gray nicker)
  • Caesalpinia cucullata
  • Caesalpinia culebrae (smooth yellow nicker)
  • Caesalpinia dasyrachis <nepotvrđen naziv>
  • Caesalpinia dauensis
  • Caesalpinia decapetala (Liane croc chien) (Invazivna)
  • Caesalpinia delphinensis
  • Caesalpinia digyna
  • Caesalpinia domingensis
  • Caesalpinia ebano
  • Caesalpinia echinata (Brazilwood) (Endangered)
  • Caesalpinia elata
  • Caesalpinia enneaphylla
  • Caesalpinia epifanioi
  • Caesalpinia erianthera
  • Caesalpinia eriostachys (Zorro)
  • Caesalpinia exilifolia
  • Caesalpinia exostemma (Guacamaya)
  • Caesalpinia ferrea (Pau-ferro)
  • Caesalpinia fimbriata
  • Caesalpinia furfuracea
  • Caesalpinia gardneriana (Catingueira)
  • Caesalpinia gaumeri (Peccary Wood)
  • Caesalpinia gilliesii (bird-of-paradise) (Attributes)
  • Caesalpinia glandulosa
  • Caesalpinia glandulosopedicellata
  • Caesalpinia glaucophylla (Guacalote Amarillo)
  • Caesalpinia globulorum (Mato Amarillo)
  • Caesalpinia godefroyana
  • Caesalpinia granadillo
  • Caesalpinia hildebrandtii
  • Caesalpinia hintonii (Juancanchire)
  • Caesalpinia hispida
  • Caesalpinia homblei
  • Caesalpinia hughesii (Quebrache)
  • Caesalpinia hymenocarpa
  • Caesalpinia insolita
  • Caesalpinia intermedia
  • Caesalpinia jayabo (Guacolote Amarillo)
  • Caesalpinia kauaiensis (kritično ugrožena)
  • Caesalpinia latisiliqua
  • Caesalpinia laxa
  • Caesalpinia laxiflora (Catingueira)
  • Caesalpinia leiostachya
  • Caesalpinia lucida
  • Caesalpinia macvaughii
  • Caesalpinia madagascariensis
  • Caesalpinia magnifoliolata
  • Caesalpinia marginata
  • Caesalpinia melanadenia
  • Caesalpinia merxmuelleriana
  • Caesalpinia mexicana (mexican poinciana)
  • Caesalpinia microphylla (Catinga De Porco)
  • Caesalpinia millettii
  • Caesalpinia mimosifolia (Pishcalilla)
  • Caesalpinia mimosoides
  • Caesalpinia minax
  • Caesalpinia mindorensis
  • Caesalpinia modesta
  • Caesalpinia mollis
  • Caesalpinia monensis (black nicker)
  • Caesalpinia mucronata
  • Caesalpinia murifructa
  • Caesalpinia myabensis
  • Caesalpinia nelsonii (Yuca-perichenche Gitanilla)
  • Caesalpinia nhatrangensis
  • Caesalpinia nicaraguensis (Malincha)
  • Caesalpinia nipensis (Cayo Chiquito)
  • Caesalpinia oligophylla
  • Caesalpinia oppositifolia
  • Caesalpinia ortegae
  • Caesalpinia paipai
  • Caesalpinia palmeri (Margarita)
  • Caesalpinia pannosa (Palo Estaca)
  • Caesalpinia paraguariensis (Guayacan)
  • Caesalpinia parviflora
  • Caesalpinia pauciflora (fewflower holdback)
  • Caesalpinia pearsoni
  • Caesalpinia pellucida
  • Caesalpinia phyllanthoides (wait-a-bit vine)
  • Caesalpinia pilosa
  • Caesalpinia pinnata (Clavellina De Costa)
  • Caesalpinia placida
  • Caesalpinia platyloba
  • Caesalpinia pluviosa
  • Caesalpinia porcina
  • Caesalpinia portoricensis (brown nicker)
  • Caesalpinia pringlei
  • Caesalpinia pubescens
  • Caesalpinia pulcheriana <nepotvrđen naziv>
  • Caesalpinia pulcherrima (dwarf poinciana)
  • Caesalpinia pumila
  • Caesalpinia pumilio
  • Caesalpinia punctata
  • Caesalpinia pyramidalis
  • Caesalpinia regia <Unverified Name>
  • Caesalpinia rhombifolia
  • Caesalpinia robinsoniana
  • Caesalpinia robusta
  • Caesalpinia rosei
  • Caesalpinia rostrata
  • Caesalpinia rubicunda
  • Caesalpinia rubra
  • Caesalpinia sappan (Sappan Wood Tree)
  • Caesalpinia sclerocarpa
  • Caesalpinia scortechinii
  • Caesalpinia secundiflora
  • Caesalpinia sessilifolia
  • Caesalpinia sinensis
  • Caesalpinia sphaerosperma
  • Caesalpinia spinosa (spiny holdback)
  • Caesalpinia standleyi (Viche)
  • Caesalpinia stipularis
  • Caesalpinia stuckertii
  • Caesalpinia subtropica
  • Caesalpinia sumatrana
  • Caesalpinia tortuosa
  • Caesalpinia trichocarpa (Arquita)
  • Caesalpinia trothae
  • Caesalpinia urophylla
  • Caesalpinia velutina
  • Caesalpinia vernalis
  • Caesalpinia vesicaria
  • Caesalpinia violacea (brasiletto)
  • Caesalpinia volkensii
  • Caesalpinia welwitschiana
  • Caesalpinia wrightiana
  • Caesalpinia yucatanensis (Cara Mayo)

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Fabales > Fabaceae. nekad u samostalnoj porodici Caesalpiniaceae (sapanovke)

Caesaromysis[uredi | uredi kôd]

  1. Caesaromysis hispida

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Mysida > Mysidae

Caesetius[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Araneae > Zodariidae

Caesia[uredi | uredi kôd]

  1. Caesia alpina
  2. Caesia calliantha
  3. Caesia capensis
  4. Caesia chlorantha
  5. Caesia contorta
  6. Caesia micrantha
  7. Caesia occidentalis
  8. Caesia parviflora
  9. Caesia rigidifolia
  10. Caesia setifera
  11. Caesia subulata
  12. Caesia viscida

Plantae > Magnoliophyta > Liliopsida > Asparagales > Xanthorrhoeaceae

Caesio[uredi | uredi kôd]

  1. Caesio caerulaurea
  2. Caesio cuning
  3. Caesio lunaris
  4. Caesio striata
  5. Caesio suevica
  6. Caesio teres
  7. Caesio varilineata
  8. Caesio xanthonota

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Perciformes > Caesionidae

Caesioperca[uredi | uredi kôd]

  1. Caesioperca lepidoptera
  2. Caesioperca rasor

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Perciformes > Serranidae

Caesioscorpis[uredi | uredi kôd]

  1. Caesioscorpis theagenes

Caespitotheca[uredi | uredi kôd]

Fungi > Ascomycota > Leotiomycetes > Erysiphales > Erysiphaceae

Caesulia[uredi | uredi kôd]

  1. Caesulia axillaris

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Asterales > Asteraceae

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vidi[uredi | uredi kôd]

Popis taksona:Ca