Dodatak:Popis vrsta:Eur

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Euradiculata , Euradiculata , Euragallia , Euranoxia , Euraphia , Eurata , Euratella , Eurato , Eurelus , Eurema , Euremina , Eurepa , Eurepella , Eureptilia , Euresia , Euretaster , Eurete , Euretidae , Euretus , Eurhabdus , Eurhabdus , Eurhadina , Eurhamphaea , Eurhamphaeidae , Eurhamphus , Eurhaphidophora , Eurhexius , Eurhin , Eurhinocola , Eurhinocricus , Eurhinopsella , Eurhinopsis , Eurhinosaurus , Eurhinosea , Eurhinus , Eurhizococcus , Eurhodia , Eurhodope , Eurhopala , Eurhopalothrix , Eurhophaea , Eurhoptus , Eurhynchidae , Eurhynchiella , Eurhynchium , Eurhynchium , Eurhynchomys , Eurhynchus , Eurhyncomyia , Eurhythma , Euricania , Euricrium , Eurilia , Eurima , Eurina , Eurinopsyche , Euripersia , Euriphene , Euripus , Euristhmus , Euritea , Eurithia , Euritina , Euritina , Euritmia , Eurobowmaniella , Eurobradysia , Eurocalia , Eurocephalus , Eurocerus , Eurocoelotes , Eurodachtha , Eurodryas , Eurogramma , Eurohypnum , Eurois , Euroleon , Euromoia , Euronirvanella , Euronotobrachys , Europiella , Europora , Europtera , Europtron , Eurorhinus , Euros , Euroscaptor , Eurosia , Eurosoma , Eurossia , Eurosta , Eurostacris , Eurostina , Eurostocepheus , Eurostopodus , Eurostylops , Eurotatoria , Eurotettix , Eurotiales , Eurotica , Eurotiomycetes , Eurotiomycetes , Eurotites Mesch. † , Eurotium , Eurotocus , Euroxenus , Eurozonosia , Eurrhypara , Eurrhyparodes , Eurrhypis , Eurukuttarus , Eurya , Euryabax Fauvel, 1903 , Euryachora , Euryades , Euryale , Euryale , Euryalida , Euryalidae , Euryalona , Euryancale , Euryaptus H.W. Bates, 1892 , Euryarchaeota , Euryarthron Guerin-Meneville, 1849 , Euryarthrum , Euryastes , Euryattus , Euryaulax , Eurybata , Eurybia , Eurybia , Eurybiacris , Eurybiades , Eurybistus , Euryblema , Eurybrachidae , Eurybrachys , Eurybregma , Eurycalleida Maindron, 1905 , Eurycallinus , Eurycantha , Eurycanthablatta , Eurycarcinus , Eurycardiochiles , Eurycare , Eurycarenus , Eurycarpus , Eurycea , Eurycentrum , Eurycentrus , Eurycephaloplectrus , Eurycercopis , Eurycercus , Euryceros , Eurychaeta , Eurychasma , Eurychasmataceae , Eurychasmidium , Eurychasmopsis , Eurycheilichthys , Eurycheilostoma , Eurycheilostoma , Eurychelus , Eurychilopterella , Eurychirus , Eurychoera , Eurychone , Eurychorda , Eurychoria , Eurychoromyia , Eurycis , Euryclelia , Eurycletodes , Euryclytosemia , Eurycnema , Eurycnemis , Eurycnemus , Eurycoccus , Eurycoleus Chaudoir, 1848 , Euryconus , Eurycope , Eurycoptosia , Eurycormus , Eurycorynes , Eurycorypha , Eurycotis , Eurycreadium , Eurycryptus , Euryctista , Eurycyde , Eurycypris , Eurydactylodes , Eurydactylus , Eurydacus , Eurydera Laporte de Castelnau, 1831 , Euryderus , Euryderus J. LeConte, 1846 , Eurydesmus , Eurydice , Eurydictya , Eurydictyella † , Eurydictyella † , Eurydinium , Eurydinoteloides , Eurydinotomorpha , Eurydiopsis , Eurydirorhachis , Eurydochus , Eurydoxa , Euryeidon , Euryestola , Eurygarka , Eurygaster , Eurygastor , Eurygastropsis , Eurygenius , Eurygenys , Eurygeophilus , Euryglossa , Euryglossina , Euryglossula , Euryglottis , Eurygnathomyia , Eurygnathus Wollaston, 1854 , Eurygonias , Eurygonium , Eurygryllodes , Eurygyrus , Euryhapsis , Euryhelmis , Euryischia , Euryischomyia , Eurylabus , Eurylaimidae , Eurylaimus , Eurylana , Eurylemma , Eurylepis , Eurylepta , Euryleptidae , Euryleptodes , Eurylestes , Euryligia , Eurylister , Eurylobus , Eurylomia , Eurylophella , Eurylophella Tiensuu, 1935 , Eurylophella Tiensuu, 1935 , Eurylophus , Eurylychnus Bates, 1891 , Eurymastinocerus , Eurymedusa , Eurymela , Eurymelella , Eurymelessa , Eurymelita , Eurymeloides , Eurymelops , Eurymen , Eurymerodesmidae , Eurymerodesmus , Eurymeros , Eurymerus , Eurymesosa , Eurymetopa , Eurymetopinus , Eurymetopocis , Eurymetopus , Eurymorion , Eurymorpha Hope, 1838 , Eurymorphopus , Eurymya , Eurymycter , Eurymyella , Eurynassa , Eurynchus , Euryneura , Eurynogaster , Eurynola , Eurynolambrus , Eurynome , Eurynomella , Eurynomeus , Eurynora , Eurynorhynchus , Eurynotacris , Eurynotia , Euryobeidia , Euryognathus , Euryolpium , Euryomia , Euryomma , Euryomma , Euryommatus , Euryomus , Euryomyrtus , Euryopa , Euryophion , Euryopis , Euryops , Euryozius , Eurypages , Eurypalpus , Eurypanopeus , Euryparasitus , Euryparyphes , Eurypatagidae , Eurypatagus , Eurypauropodidae , Eurypauropus , Eurypegasus , Eurypella , Eurypeplella , Eurypercus Jeannel, 1948 , Eurypetalum , Eurypeza , Euryphaedra , Euryphagus , Euryphalara , Euryphantia , Eurypharyngidae , Eurypharyngidae , Eurypharynx , Euryphlepsia , Euryphora , Euryphoridae , Euryphorus , Euryphrissa , Euryphryneta , Euryphthiria , Euryphura , Euryphymus , Euryplacidae , Euryplatea , Euryplax , Euryplegma , Eurypleuroglomeris , Eurypleuron , Euryplocia , Eurypoda , Eurypodius , Eurypoena , Eurypogon , Eurypon , Euryporopterus , Euryproctus , Euryprosopus , Euryprosthius , Eurypsyche , Euryptera , Eurypterna , Eurypteryx , Euryptila , Eurypyga , Eurypygidae , Eurypylus , Eurysa , Eurysacca , Eurysaces , Eurysanoides , Euryscaphus Macleay, 1865 , Euryscapus , Euryscelis , Euryschema , Euryschiza , Eurysciara , Eurysella , Eurysia , Eurysilenium , Eurysister , Eurysops , Eurysorchis , Eurysphindus , Euryspongia , Eurysquilla , Eurysquillidae , Eurysquilloidea , Eurystaura , Eurystaurella , Eurystauridia , Eurystauropsis , Eurysternacris , Eurysternus , Eurysthaea , Eurysthea , Eurystheus , Eurystichthys , Eurysticta , Eurystomella , Eurystomella , Eurystomellidae , Eurystomina , Eurystominidae , Eurystomis Chaudoir, 1878 , Eurystomis Chaudoir, 1878 , Eurystomoskevos , Eurystomus , Eurystrotos , Eurystrotos , Eurystyles , Eurysula , Eurysyllis , Eurytaenia , Eurytaphria , Euryte , Eurytela , Eurytellina , Eurytemora , Eurytenes , Eurytetranychoides , Eurytetranychus , Eurytheca , Eurythecta , Eurythemyia , Eurythenes , Eurythmasis , Eurythmia , Eurythmidia , Eurythmopteryx † , Eurythmopteryx † , Eurythmus , Eurythoe , Eurythrips , Eurythyrhombopora , Eurytides , Eurytion , Eurytium , Eurytoma , Eurytomaria , Eurytomidae , Eurytomidia , Eurytomocharis , Eurytomomma , Eurytorna , Eurytyla , Eurytyloides , Euryuridae , Euryurus , Euryvalgus , Euryxaenapta , Euryxanthops , Euryxena , Euryzeargyra , Euryzonella , Euryzonus , Euryzygomatomys ,

Eura[uredi VE | uredi]

  1. Euraphia
  2. Euratella
  3. Eurato

Eure[uredi VE | uredi]

  1. Eurelus

Podrazred Eureptilia Olson 1947[uredi VE | uredi]

  1. Captorhina Olson 1947
  2. Captorhinidae Case 1911
  3. Parapsida Williston 1925
  4. Protorothyrididae Price 1937
  5. Romeriida Gauthier et al. 1988
  6. Thuringothyris Boy and Martens 1991

Animalia → Chordata → Reptilia

Eurete Semper, 1868[uredi VE | uredi]

  1. Eurete atlanticum Lopes, Hajdu & Reiswig, 2007
  2. Eurete bowerbanki Schulze, 1886
  3. Eurete freelandi Ijima, 1927
  4. Eurete irregulare Okada, 1932
  5. Eurete lamellina Tabachnick, 1988
  6. Eurete marshalli Schulze, 1886
  7. Eurete nipponicum Okada, 1932
  8. Eurete sacculiforme Okada, 1932
  9. Eurete schmidtii Schulze, 1886
  10. Eurete simplicissimum Semper, 1868
  11. Eurete spinosum Lendenfeld, 1915
  12. Eurete trachydocus Ijima, 1927

Animalia → Porifera → Hexactinellida → Hexactinosida → Euretidae

Porodica Euretidae Zittel, 1877[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Hexactinellida → Hexactinosida → Euretidae

Potporodica Euretinae Zittel, 1877[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Hexactinellida → Hexactinosida → Euretidae

  1. Euretus

Eurh[uredi VE | uredi]

  1. Eurhamphus
  2. Eurhexius
  3. Eurhin
  4. Eurhinocricus
  5. Eurhinopsella
  6. Eurhinopsis
  7. Eurhinus
  8. Eurhopala

Eurhopalothrix Brown & Kempf, 1961[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Hymenoptera > Vespoidea > Formicidae

  1. Eurhoptus
  2. Eurhynchiella
  3. Eurhynchium
  4. Eurhynchomys
  5. Eurhynchus

Euri[uredi VE | uredi]

  1. Eurilia

Euristhmus[uredi VE | uredi]

  1. Euristhmus lepturus
  2. Euristhmus microceps
  3. Euristhmus microphthalmus
  4. Euristhmus nudiceps
  5. Euristhmus sandrae
  6. Euritina
  7. Euritmia

Euro[uredi VE | uredi]

  1. Eurobowmaniella
  2. Eurobowmaniella

Eurocephalus A. Smith, 1836[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Aves → Passeriformes → Laniidae

  1. Eurocoelotes
  2. Eurohypnum
  3. Euroleon
  4. Eurorhinus

Euroscaptor[uredi VE | uredi]

  1. Euroscaptor grandis
  2. Euroscaptor klossi
  3. Euroscaptor longirostris
  4. Euroscaptor micrura
  5. Euroscaptor mizura
  6. Euroscaptor parvidens

TalpidaeSoricomorphaMammaliaChordataAnimalia

  1. Eurostocepheus
  2. Eurostopodus
  3. Eurostylops
  4. Eurotettix
  5. Eurotium

Eurotrochilus Mayr 2004[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Aves → Apodiformes → Trochilidae

Eury[uredi VE | uredi]

  1. Eurya

Euryapsida Colbert 1945[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Reptilia → Eosuchia → Neodiapsida

Koljeno Euryarchaeota[uredi VE | uredi]

  1. Archaeoglobi
  2. Halobacteria
  3. Methanobacteria
  4. Methanococci
  5. Methanomicrobia
  6. Methanopyri
  7. Thermococci
  8. Thermoplasmata

Archaea

  1. Euryachora
  2. Euryale
  3. Euryalona
  4. Euryancale
  5. Euryarthrum
  6. Euryattus

Euryaulax Kirkaldy, 1906[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Cercopoidea → Cercopidae

  1. Eurybia
  2. Eurybiacris
  3. Euryblema
  4. Eurycallinus
  5. Eurycanthablatta
  6. Eurycarcinus
  7. Eurycarpus
  8. Eurycea
  9. Eurycentrum

Eurycercopis Kirkaldy, 1906[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Cercopoidea → Aphrophoridae

  1. Eurycercus
  2. Euryceros

Eurycheilichthys[uredi VE | uredi]

  1. Eurycheilichthys limulus
  2. Eurycheilichthys pantherinus
  3. Eurychirus
  4. Eurychoera
  5. Eurychone
  6. Eurychorda
  7. Eurycis
  8. Euryclelia
  9. Eurycletodes
  10. Euryclytosemia

Eurycoma Jack[uredi VE | uredi]

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Sapindales → Simaroubaceae

  1. Eurycope
  2. Eurycoptosia
  3. Eurycorynes
  4. Eurycotis
  5. Eurycreadium
  6. Eurycyde
  7. Eurycypris
  8. Eurydactylodes
  9. Eurydactylus

Eurydema Laporte de Castelnau, 1833[uredi VE | uredi]

StrachiiniPentatominaePentatomidaePentatomoideaPentatomorphaHeteropteraHemiptera[4]

  1. Euryderus
  2. Eurydesmus
  3. Eurydice
  4. Eurydirorhachis
  5. Eurydochus
  6. Euryeidon
  7. Euryestola
  8. Eurygastor
  9. Eurygenius
  10. Eurygeophilus
  11. Eurygonium
  12. Eurygyrus
  13. Euryhelmis
  14. Eurylaimus
  15. Eurylana
  16. Eurylemma
  17. Eurylepis
  18. Eurylepta
  19. Euryleptodes
  20. Eurylestes
  21. Euryligia

Euryliterna Blöte, 1957[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Cercopoidea → Cercopidae

  1. Eurylobus
  2. Eurylophus
  3. Eurymedusa

Eurymen[uredi VE | uredi]

  1. Eurymen bassargini
  2. Eurymen gyrinus

Porodica Eurymerodesmidae Causey, 1951[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Diplopoda → Chilognatha → Merocheta → Polydesmida → Xystodesmoidea

  1. Eurymerodesmus
  2. Eurymerus
  3. Eurymesosa
  4. Eurymetopinus
  5. Eurymetopocis
  6. Eurymetopus

Eurymorion Millidge, 1993[uredi VE | uredi]

  1. Eurymorion insigne (Millidge, 1991) tipična
  2. Eurymorion mourai Rodrigues & Ott, 2010
  3. Eurymorion murici Rodrigues & Ott, 2010
  4. Eurymorion nobile (Millidge, 1991)
  5. Eurymorion triunfo Rodrigues & Ott, 2010

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Eurymycter
  2. Eurynassa
  3. Eurynchus
  4. Eurynolambrus
  5. Eurynome
  6. Eurynorhynchus
  7. Eurynotacris
  8. Eurynotia

Euryodus Olson 1939[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Amphibia → Lepospondyli

  1. Euryolpium
  2. Euryomma
  3. Euryommatus
  4. Euryomus
  5. Euryomyrtus
  6. Euryopis
  7. Euryops
  8. Euryozius
  9. Eurypages
  10. Eurypanopeus
  11. Euryparasitus

Euryparyphes[uredi VE | uredi]

  • Euryparyphes atlasicus
  • Euryparyphes bolivarii
  • Euryparyphes breviphallus
  • Euryparyphes cinerascens
  • Euryparyphes defauti
  • Euryparyphes flexuosus
  • Euryparyphes gharbensis
  • Euryparyphes kenitranus
  • Euryparyphes laetus
  • Euryparyphes mamorensis
  • Euryparyphes maroccanus
  • Euryparyphes nigripes
  • Euryparyphes olcesei
  • Euryparyphes paraflexuosus
  • Euryparyphes pictipes
  • Euryparyphes septentrionalis
  • Euryparyphes sitifensis
  • Euryparyphes stali
  • Euryparyphes tazzekensis
  • Euryparyphes terrulentus

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Acridoidea > Pamphagidae

  1. Eurypauropus

Eurypegasus[uredi VE | uredi]

  1. Eurypegasus draconis
  2. Eurypegasus papilio
  3. Eurypetalum
  4. Euryphagus

Eurypharynx Vaillant, 1882[uredi VE | uredi]

  1. Eurypharynx pelecanoides Vaillant, 1882

Pisces → Actinopterygii → Saccopharyngiformes → Eurypharyngidae

  1. Euryphorus
  2. Euryphryneta
  3. Euryphymus
  4. Euryplax

Euryplegma Schulze, 1886[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Hexactinellida → Aulocalycoida → Aulocalycidae

Eurypleuroglomeris[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Diplopoda > Glomerida > Glomeridae

Eurypleuron[uredi VE | uredi]

  1. Eurypleuron cinereum
  2. Eurypleuron owasianum
  3. Euryplocia
  4. Eurypoda
  5. Eurypodius
  6. Eurypoena

Eurypon Gray, 1867[uredi VE | uredi]

  1. Eurypon brunum Aguilar-Camacho & Carballo, 2013
  2. Eurypon cactoides (Burton & Rao, 1932)
  3. Eurypon calypsoi Lévi, 1958
  4. Eurypon cinctum Sarà, 1960
  5. Eurypon clavatella Little, 1963
  6. Eurypon clavatum (Bowerbank, 1866)
  7. Eurypon clavigerum (Bowerbank, 1866)
  8. Eurypon clavilectuarium Santos, França & Pinheiro, 2014
  9. Eurypon coronula (Bowerbank, 1874)
  10. Eurypon debrumi (de Laubenfels, 1954)
  11. Eurypon denisae Vacelet, 1969
  12. Eurypon distyli Santos, França & Pinheiro, 2014
  13. Eurypon diversicolor Aguilar-Camacho & Carballo, 2013
  14. Eurypon duoacanthostyla (Hoshino, 1981)
  15. Eurypon encrusta (Thomas, 1981)
  16. Eurypon fulvum Lévi, 1969
  17. Eurypon gracile Bertolino, Calcinai & Pansini, 2013
  18. Eurypon graphidiophora (Hentschel, 1911)
  19. Eurypon hispidulum (Topsent, 1904)
  20. Eurypon hispidum Bergquist, 1970
  21. Eurypon incipiens Topsent, 1927
  22. Eurypon inuisitatiacanthostyla (Hoshino, 1981)
  23. Eurypon lacazei (Topsent, 1891)
  24. Eurypon lamellatum (Lévi, 1993)
  25. Eurypon lictor (Topsent, 1904)
  26. Eurypon longispiculum (Carter, 1876)
  27. Eurypon major Sarà & Siribelli, 1960
  28. Eurypon miniaceum Thiele, 1905
  29. Eurypon mixtum (Topsent, 1928)
  30. Eurypon mucronale (Topsent, 1928)
  31. Eurypon nigrum Bergquist, 1967
  32. Eurypon obtusum Vacelet, 1969
  33. Eurypon patriciae Aguilar-Camacho & Carballo, 2013
  34. Eurypon polyplumosum (Lévi, 1958)
  35. Eurypon radiatum (Bowerbank, 1866)
  36. Eurypon scabiosum (Topsent, 1927)
  37. Eurypon sessile (Carter, 1880)
  38. Eurypon simplex (Bowerbank, 1874)
  39. Eurypon spinularia (Bowerbank, 1875)
  40. Eurypon spitzbergense (Fristedt, 1887)
  41. Eurypon suassunai Santos, França & Pinheiro, 2014
  42. Eurypon topsenti (Burton, 1954)
  43. Eurypon topsenti Pulitzer-Finali, 1983
  44. Eurypon toureti (Topsent, 1894)
  45. Eurypon tylospinosum Aguilar-Camacho & Carballo, 2013
  46. Eurypon unispiculum (Carter, 1880)
  47. Eurypon vescicularis Sarà & Siribelli, 1960
  48. Eurypon viride (Topsent, 1889)

Animalia → Porifera → Demospongiae → Axinellida → Raspailiidae

  1. Euryporopterus
  2. Euryprosopus
  3. Euryptera
  4. Euryptila
  5. Eurypyga
  6. Eurypylus
  7. Eurysaces
  8. Euryscapus
  9. Euryscelis
  10. Eurysia
  11. Eurysilenium
  12. Eurysops
  13. Eurysorchis
  14. Eurysphindus

Euryspongia Row, 1911[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Dictyoceratida → Dysideidae

  1. Eurysquilla
  2. Eurysquilla
  3. Eurysternacris
  4. Eurysthea
  5. Eurysticta
  6. Eurystomella
  7. Eurystomina
  8. Eurystomus
  9. Eurystrotos
  10. Eurystyles
  11. Eurysyllis
  12. Eurytaenia
  13. Euryte
  14. Eurytemora
  15. Eurytetranychoides
  16. Eurytetranychus
  17. Eurytheca

Eurythoe Kinberg, 1857[uredi VE | uredi]

  1. Eurythoe brasiliensis Hansen, 1882
  2. Eurythoe clavata Baird, 1868
  3. Eurythoe complanata (Pallas, 1766)
  4. Eurythoe dubia Horst, 1912
  5. Eurythoe encopochaeta (Schmarda, 1861)
  6. Eurythoe hedenborgi Kinberg, 1857
  7. Eurythoe indica (Schmarda, 1861)
  8. Eurythoe karachiensis Bindra, 1927
  9. Eurythoe laevisetis Fauvel, 1914
  10. Eurythoe longicirra (Schmarda, 1861)
  11. Eurythoe matthaii Bindra, 1927
  12. Eurythoe paupera (Grube, 1856)
  13. Eurythoe rullieri Fauvel, 1953
  14. Eurythoe syriaca Kinberg, 1857

Animalia → Annelida → Polychaeta → Amphinomida → Amphinomidae

  1. Eurythrips
  2. Eurytion
  3. Eurytium
  4. Euryurus
  5. Euryxaenapta
  6. Euryxanthops
  7. Euryxena
  8. Euryzeargyra
  9. Euryzonus
  10. Euryzygomatomys

Izvori[uredi VE | uredi]

Vidi[uredi VE | uredi]

Popis taksona:Eu