Dodatak:Popis vrsta:Glo

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Gloanna , Gloassamyophorous , Globanomalina , Globanomalina , Globanus , Globarcturus , Globarmadillo , Globator , Globba , Globencya , Globepipona , Globicarina , Globicatella , Globicephala , Globicuniculus , Globicuniculus , Globifomes , Globigerapsis , Globigerapsis , Globigerina , Globigerinatheka , Globigerinatheka, Globigerinella , Globigerinella , Globigerinidae , Globigerinina , Globigerinina , Globigerinita , Globigerinoides , Globigerinoidesella , Globigerinoidesella , Globigerinoita , Globigerinoita , Globigerinopsis , Globigerinopsis , Globigerinopsoides , Globigerinopsoides , Globignatha , Globimesosoma , Globimorphina , Globimorphina , Globisinum , Globispiroplectamminha , Globispiroplectamminha, Globochernella , Globitelphusa , Globivenus , Globoa , Globoasclerotes Stach & Pickh. † , Globobulimina , Globocalynda , Globocardium , Globocarpus , Globocephaloides , Globocephalus , Globochernella , Globoconusa , Globoconusa , Globocreagris , Globocunusa , Globocunusa , Globodera , Globodera , Globodiplostix , Globodynerus , Globofissurella , Globofissurella , Globogalumna , Globolaxtorum , Globomyces , Globomycetaceae , Globonautes , Globonectria , Globonila , Globopeza , Globopilumnus , Globoppia , Globorosalina , Globorosalina , Globorotalia , Globorotaliidae , Globorotalites , Globorotalites , Globosasclerotes Stach & Pickh. † , Globosita , Globosolembos , Globosomyces , Globosopyreno Lloyd , Globosphaeria , Globospirillina , Globospirillina , Globospora Lom, Noble & Laird, 1975 , Globostroma , Globosusa , Globotetrataxis , Globotetrataxis , Globotextularia , Globotruncanita , Globotruncanita, Globtruncanella , Globozetes , Globtruncanella , Globulaesphaeridium , Globulaspis , Globulencyrtus , Globuliciopsis , Globulicium , Globuligerina , Globuligerina , Globulina , Globulinella , Globulipora , Globuliroseum , Globulischiza , Globulitopa , Globulodus , Globulospinella , Globulospinella , Globuloviridae , Globulovirus , Globusia , Glochicopterus , Glochidion , Glochidopleurum , Glochina , Glochinocerus , Glochinomyia , Glochinorrhinus , Glochiococcus , Glochiphorus , Glockeria , Glockeria , Glodianus , Gloeandromyces , Gloeoasterostroma , Gloeobacter , Gloeobacteraceae , Gloeobotrydaceae , Gloeobotrys , Gloeocantharellus , Gloeocapsa , Gloeocapsopsis , Gloeocercospora , Gloeochaete , Gloeochlamys , Gloeochloris , Gloeochrysis , Gloeococcus , Gloeocorticium , Gloeocoryneum , Gloeocystaceae , Gloeocystidiellum , Gloeocystidiopsis , Gloeocystis , Gloeocystopsis , Gloeodema , Gloeodendron , Gloeodes , Gloeodiniaceae , Gloeodinium , Gloeodiscus , Gloeodontia , Gloeoheppiaceae , Gloeohypochnicium , Gloeolecta , Gloeomonas , Gloeomucro , Gloeomyces , Gloeonema , Gloeopeniophorella , Gloeopeziza , Gloeophycus , Gloeophyllaceae , Gloeophyllales , Gloeophyllum , Gloeoplax , Gloeopodiaceae , Gloeopodium , Gloeoporus , Gloeoskene , Gloeosoma , Gloeosphaeridium , Gloeosporidiella , Gloeosporidina , Gloeosporidium , Gloeosporiella , Gloeosporium , Gloeostereum , Gloeosynnema , Gloeothece , Gloeotila , Gloeotilopsis , Gloeotinia , Gloeotrichia , Gloeotrogus , Gloeotromera , Gloiobdella , Gloiocephala , Gloiocladia , Gloiocolax , Gloioderma , Gloiodermatopsis , Gloiodictyon , Gloiodon , Gloiopeltis , Gloiophloea , Gloiophyllis , Gloiopotes , Gloiosaccion , Gloiosiphonia , Gloiosiphoniaceae , Gloiosphaera , Gloiothele , Gloiotrichia , Gloiotrichus , Gloma , Glomera , Glomera Acciavatti & Pearson, 1989 , Glomeraceae , Glomerales , Glomerella , Glomerellaceae , Glomerellina , Glomeremus , Glomerexis , Glomericirrus , Glomerida , Glomeridae , Glomeridella , Glomeridellidae , Glomeridesmida , Glomeridesmidae , Glomeridesmus , Glomeris , Glomeroides , Glomeromycetes , Glomeromycota , Glomeromycota , Glomeropitcairnia , Glomeropyle , Glomeropyle , Glomerula , Glomerulidiplosis , Glomerulomyces , Glomerulus , Glomibidion , Glomites T.N. Taylor, W. Remy, Hass & Kerp † , Glomogonium , Glomopsis , Glomorphites García Mass. † , Glomospira , Glomospiranella , Glomospiranella , Glomospiroides , Glomospiroides , Glomospora , Glomosporiaceae , Glomosporium , Glomotrocholina , Glomotrocholina , Glomus , Gloniella , Gloniopsis , Glonium , Gloreugenia , Gloria , Gloriana , Gloridonus , Glorimontana , Glorioptychus , Gloriosa , Glossadelphus , Glossamia , Glossanodon , Glossarion , Glossidae , Glossidion Lugo-Ortiz & McCafferty, 1998 , Glossidionophora , Glossifungites Lomnicki † , Glossina , Glossinidae , Glossiphonia , Glossiphoniidae , Glossites , Glossobalanus , Glossobius , Glossocardia , Glossocardia , Glossocephalus , Glossocheilifer , Glossocratus , Glossodia , Glossodialictus , Glossodoris , Glossogobius , Glossogyne , Glossoidea , Glossolepis , Glossomastix , Glossomyophorus , Glossomyophorus , Glossonotus , Glossopappus , Glossopaschia , Glossopetalon , Glossophaga , Glossophora , Glossophorella , Glossophyllum Mueller † , Glossopsitta , Glossopteridopsida † , Glossopteris Raf. † , Glossoscolecidae , Glossoscolex , Glossosoma , Glossosomatidae , Glossosomatoidea , Glossosphecia , Glossostigma , Glossostipula , Glossothelepus , Glossotrophia , Glossotrypa , Glossurocolletes , Glostatus , Glottidia , Glottidium , Glotzia , Gloveria , Gloxinia , Gloydius ,

Gloa[uredi | uredi kôd]

Gloanna , Gloassamyophorous ,

Glob[uredi | uredi kôd]

Globanomalina , Globanomalina , Globanus , Globarcturus , Globarmadillo , Globator ,

Globba[uredi | uredi kôd]

Globencya , Globepipona , Globicarina , Globicatella ,

Globicephala Lesson, 1828[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Cetacea → Odontoceti → Delphinidae Globicuniculus , Globicuniculus ,

Tribus Globidensini (Bell, 1997)[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Reptilia → Squamata → Mosasauridae → Mosasaurinae Globifomes , Globigerapsis , Globigerapsis , Globigerina , Globigerinatheka , Globigerinatheka, Globigerinella , Globigerinella , Globigerinidae , Globigerinina , Globigerinina , Globigerinita , Globigerinoides , Globigerinoidesella , Globigerinoidesella , Globigerinoita , Globigerinoita , Globigerinopsis , Globigerinopsis , Globigerinopsoides , Globigerinopsoides , Globignatha , Globimesosoma , Globimorphina , Globimorphina , Globisinum , Globispiroplectamminha , Globispiroplectamminha, Globitelphusa , Globivenus , Globoa , Globoasclerotes Stach & Pickh. † , Globobulimina , Globocalynda , Globocardium , Globocarpus , Globocephaloides , Globocephalus , Globochernella , Globoconusa , Globoconusa , Globocreagris , Globocunusa , Globocunusa , Globodera , Globodera , Globodiplostix , Globodynerus , Globofissurella , Globofissurella , Globogalumna , Globolaxtorum , Globomyces , Globomycetaceae , Globonautes , Globonectria , Globonila , Globopeza , Globopilumnus , Globoppia , Globorosalina , Globorosalina , Globorotalia , Globorotaliidae , Globorotalites , Globorotalites , Globosasclerotes Stach & Pickh. † , Globosita , Globosolembos , Globosomyces , Globosopyreno Lloyd , Globosphaeria , Globospirillina , Globospirillina , Globospora Lom, Noble & Laird, 1975 , Globostroma , Globosusa , Globotetrataxis , Globotetrataxis , Globotextularia ,

Globothalamea[uredi | uredi kôd]

Chromista → Harosa → Rhizaria → Foraminifera Globotruncanita , Globotruncanita, Globozetes , Globtruncanella ,

Globulaesphaeridium R.S.Tiwari & A.A.Moiz[uredi | uredi kôd]

Protozoa → Acritarcha

Globulariaceae (glavuljevke)[uredi | uredi kôd]

Globulaspis , Globulencyrtus , Globuliciopsis , Globulicium , Globuligerina , Globuligerina , Globulina , Globulinella , Globulipora , Globuliroseum , Globulischiza , Globulitopa , Globulodus , Globulospinella , Globulospinella , Globuloviridae , Globulovirus , Globusia ,

Gloc[uredi | uredi kôd]

Glochicopterus , Glochidion , Glochidopleurum , Glochina , Glochinocerus , Glochinomyia , Glochinorrhinus , Glochiococcus , Glochiphorus , Glockeria , Glockeria ,

Glochicopterus[uredi | uredi kôd]

  1. Glochicopterus baphiae

CurculionidaeCurculionoideaColeopteraInsectaArthropodaAnimalia

  1. Glochidion
  2. Glochidopleurum

Glochinocerus[uredi | uredi kôd]

  1. Glochinocerus gemellus
  2. Glochinocerus retusipennis

CurculionidaeCurculionoideaColeopteraInsectaArthropodaAnimalia

Glochinorrhinus[uredi | uredi kôd]

  1. Glochinorrhinus cooki
  2. Glochinorrhinus doubledayi
  3. Glochinorrhinus evanidus

CurculionidaeCurculionoideaColeopteraInsectaArthropodaAnimalia

  1. Glochiococcus

Glochiphorus[uredi | uredi kôd]

  1. Glochiphorus alienus
  2. Glochiphorus globosus

CurculionidaeCurculionoideaColeopteraInsectaArthropodaAnimalia

Glod[uredi | uredi kôd]

Glodianus ,

Gloe[uredi | uredi kôd]

Gloeandromyces , Gloeoasterostroma , Gloeobacter , Gloeobacteraceae , Gloeobotrydaceae , Gloeobotrys , Gloeocantharellus , Gloeocapsa , Gloeocapsopsis , Gloeocercospora ,

Gloeochaete Lagerheim, 1883[uredi | uredi kôd]

  1. Gloeochaete protogenita Kutzing [2]
  2. Gloeochaete wittrockiana Lagerheim, 1883 [2]

Plantae → Glaucophyta → Glaucophyceae → Glaucocystales → Glaucocystaceae Gloeochlamys , Gloeochloris , Gloeochrysis , Gloeococcus , Gloeocorticium , Gloeocoryneum , Gloeocystaceae , Gloeocystidiellum , Gloeocystidiopsis , Gloeocystis , Gloeocystopsis ,

Gloeodema[uredi | uredi kôd]

  1. Gloeodema bispatulata
  2. Gloeodema ruficollis
  3. Gloeodema spatula

CurculionidaeCurculionoideaColeopteraInsectaArthropodaAnimalia

Gloeodendron , Gloeodes , Gloeodiniaceae , Gloeodinium , Gloeodiscus , Gloeodontia , Gloeoheppiaceae , Gloeohypochnicium ,

Gloeolecta[uredi | uredi kôd]

→Fungi Gloeomonas , Gloeomucro , Gloeomyces , Gloeonema , Gloeopeniophorella , Gloeopeziza , Gloeophycus , Gloeophyllaceae , Gloeophyllales , Gloeophyllum , Gloeoplax , Gloeopodiaceae , Gloeopodium , Gloeoporus , Gloeoskene ,

Gloeosoma[uredi | uredi kôd]

Gloeosphaeridium , Gloeosporidiella , Gloeosporidina , Gloeosporidium , Gloeosporiella , Gloeosporium , Gloeostereum , Gloeosynnema , Gloeothece , Gloeotila , Gloeotilopsis , Gloeotinia , Gloeotrichia ,

Gloeotrogus[uredi | uredi kôd]

  1. Gloeotrogus politissimus

CurculionidaeCurculionoideaColeopteraInsectaArthropodaAnimalia

  1. Gloeotromera

Gloi[uredi | uredi kôd]

Gloiobdella , Gloiocephala , Gloiocladia , Gloiocolax , Gloioderma , Gloiodermatopsis , Gloiodictyon , Gloiodon , Gloiopeltis , Gloiophloea , Gloiophyllis , Gloiopotes , Gloiosaccion , Gloiosiphonia , Gloiosiphoniaceae , Gloiosphaera , Gloiothele , Gloiotrichia , Gloiotrichus ,

  1. Gloiobdella
  2. Gloiocephala
  3. Gloiocladia
  4. Gloiocolax
  5. Gloioderma
  6. Gloiodermatopsis
  7. Gloiodictyon
  8. Gloiodon
  9. Gloiopeltis
  10. Gloiophloea
  11. Gloiophyllis
  12. Gloiopotes
  13. Gloiosaccion
  14. Gloiosiphonia
  15. Gloiosphaera
  16. Gloiothele
  17. Gloiotrichia
  18. Gloiotrichus

Glom[uredi | uredi kôd]

Gloma , Glomera , Glomera Acciavatti & Pearson, 1989 , Glomeraceae , Glomerales , Glomerella , Glomerellaceae , Glomerellina , Glomeremus , Glomerexis , Glomericirrus , Glomerida , Glomeridae , Glomeridella , Glomeridellidae , Glomeridesmida , Glomeridesmidae , Glomeridesmus , Glomeris , Glomeroides , Glomeromycetes , Glomeromycota , Glomeromycota , Glomeropitcairnia , Glomeropyle , Glomeropyle , Glomerula , Glomerulidiplosis , Glomerulomyces , Glomerulus , Glomibidion , Glomites T.N. Taylor, W. Remy, Hass & Kerp † , Glomogonium , Glomopsis , Glomorphites García Mass. † , Glomospira , Glomospiranella , Glomospiranella , Glomospiroides , Glomospiroides , Glomospora , Glomosporiaceae , Glomosporium , Glomotrocholina , Glomotrocholina , Glomus ,

  1. Glomera

Glomeraceae[uredi | uredi kôd]

GlomeralesGlomeromycetesGlomeromycotaFungi

Glomerales[uredi | uredi kôd]

  1. Porodica Glomeraceae

GlomeromycetesGlomeromycotaFungi

  1. Glomerella
  2. Glomerellina
  3. Glomeremus
  4. Glomerexis
  5. Glomericirrus
  6. Glomeridella
  7. Glomeridesmus
  8. Glomeris
  9. Glomeroides

Glomeromycetes[uredi | uredi kôd]

  1. Red Archaeosporales
  2. Red Diversisporales
  3. Red Glomerales
  4. Red Paraglomerales

GlomeromycotaFungi

Glomeromycota[uredi | uredi kôd]

  1. Glomeromycetes

Fungi

  1. Glomeropitcairnia

Glomerosus Zhao & Li, 2014[uredi | uredi kôd]

  1. Glomerosus lateralis Zhao & Li, 2014

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Glomerula
  2. Glomerulomyces
  3. Glomerulus
  4. Glomibidion
  5. Glomogonium
  6. Glomopsis
  7. Glomospora
  8. Glomosporium

Glomus[uredi | uredi kôd]

  1. Glomus aggregatum
  2. Glomus ambisporum
  3. Glomus arborense
  4. Glomus arenarium
  5. Glomus australe
  6. Glomus avelingiae
  7. Glomus bagyarasjii
  8. Glomus boreale
  9. Glomus botryoides
  10. Glomus caesaris
  11. Glomus caledonium
  12. Glomus canadense
  13. Glomus canum
  14. Glomus citricola
  15. Glomus claroideum
  16. Glomus clarum
  17. Glomus clavisporum
  18. Glomus constrictum
  19. Glomus convolutum
  20. Glomus coremioides
  21. Glomus coronatum
  22. Glomus corymbiforme
  23. Glomus cuneatum
  24. Glomus deserticola
  25. Glomus diaphanum
  26. Glomus dolichosporum
  27. Glomus eburneum
  28. Glomus epigaeum
  29. Glomus etunicatum
  30. Glomus fasciculatum
  31. Glomus flavisporum
  32. Glomus formosanum
  33. Glomus fragile
  34. Glomus fragilistratum
  35. Glomus fuegianum
  36. Glomus fulvum
  37. Glomus geosporum
  38. Glomus gibbosum
  39. Glomus globiferum
  40. Glomus glomerulatum
  41. Glomus heterosporum
  42. Glomus hoi
  43. Glomus invermaium
  44. Glomus kerguelense
  45. Glomus lamellosum
  46. Glomus liquidambaris
  47. Glomus luteum
  48. Glomus macrocarpum
  49. Glomus magnicaule
  50. Glomus melanosporum
  51. Glomus microaggregatum
  52. Glomus microcarpum
  53. Glomus minutum
  54. Glomus monosporum
  55. Glomus mortonii
  56. Glomus mosseae
  57. Glomus multicaule
  58. Glomus multiforum
  59. Glomus nanolumen
  60. Glomus pallidum
  61. Glomus pansihalos
  62. Glomus pellucidum
  63. Glomus przelewicense
  64. Glomus pubescens
  65. Glomus pulvinatum
  66. Glomus pustulatum
  67. Glomus radiatum
  68. Glomus rubiforme
  69. Glomus segmentatum
  70. Glomus sinuosum
  71. Glomus spinosum
  72. Glomus taiwanense
  73. Glomus tenebrosum
  74. Glomus tenue
  75. Glomus tortuosum
  76. Glomus trimurales
  77. Glomus verruculosum
  78. Glomus vesiculiferum
  79. Glomus viscosum
  80. Glomus warcupii

GlomeraceaeGlomeralesGlomeromycetesGlomeromycotaFungi

Glon[uredi | uredi kôd]

Gloniella , Gloniopsis , Glonium ,

  1. Gloniella
  2. Gloniopsis
  3. Glonium

Glor[uredi | uredi kôd]

Gloreugenia , Gloria , Gloriana , Gloridonus , Glorimontana , Glorioptychus , Gloriosa ,

  1. Gloreugenia
  2. Gloriosa

Glos[uredi | uredi kôd]

Glossadelphus , Glossamia , Glossanodon , Glossarion , Glossidae , Glossidion Lugo-Ortiz & McCafferty, 1998 , Glossidionophora , Glossifungites Lomnicki † , Glossina , Glossinidae , Glossiphonia , Glossiphoniidae , Glossites , Glossobalanus , Glossobius , Glossocardia , Glossocardia , Glossocephalus , Glossocheilifer , Glossocratus , Glossodia , Glossodialictus , Glossodoris , Glossogobius , Glossogyne , Glossoidea , Glossolepis , Glossomastix , Glossomyophorus , Glossomyophorus , Glossonotus , Glossopappus , Glossopaschia , Glossopetalon , Glossophaga , Glossophora , Glossophorella , Glossophyllum Mueller † , Glossopsitta , Glossopteridopsida † , Glossopteris Raf. † , Glossoscolecidae , Glossoscolex , Glossosoma , Glossosomatidae , Glossosomatoidea , Glossosphecia , Glossostigma , Glossostipula , Glossothelepus , Glossotrophia , Glossotrypa , Glossurocolletes , Glostatus ,

  1. Glossadelphus

Glossamia[uredi | uredi kôd]

  1. Glossamia abo
  2. Glossamia aprion
  3. Glossamia arguni
  4. Glossamia beauforti
  5. Glossamia gjellerupi
  6. Glossamia heurni
  7. Glossamia narindica
  8. Glossamia sandei
  9. Glossamia timika
  10. Glossamia trifasciata
  11. Glossamia wichmanni

Glossanodon[uredi | uredi kôd]

  1. Glossanodon australis
  2. Glossanodon danieli
  3. Glossanodon elongatus
  4. Glossanodon kotakamaru
  5. Glossanodon leioglossus
  6. Glossanodon lineatus
  7. Glossanodon melanomanus
  8. Glossanodon mildredae
  9. Glossanodon nazca
  10. Glossanodon polli
  11. Glossanodon pseudolineatus
  12. Glossanodon pygmaeus
  13. Glossanodon semifasciatus
  14. Glossanodon struhsakeri

Glossarion Maguire & Wurdack[uredi | uredi kôd]

StifftioideaeAsteraceaeAsterales

Podred Glossata[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Pterygota → Neoptera → Holometabola → Lepidoptera

  1. Glossiphonia
  2. Glossobius
  3. Glossocardia
  4. Glossocardia
  5. Glossocephalus
  6. Glossodia
  7. Glossodoris

Glossogobius[uredi | uredi kôd]

  1. Glossogobius ankaranensis
  2. Glossogobius aureus
  3. Glossogobius bellendenensis
  4. Glossogobius bicirrhosus
  5. Glossogobius brunnoides
  6. Glossogobius bulmeri
  7. Glossogobius callidus
  8. Glossogobius celebius
  9. Glossogobius circumspectus
  10. Glossogobius coatesi
  11. Glossogobius concavifrons
  12. Glossogobius flavipinnis
  13. Glossogobius giuris
  14. Glossogobius hoesei
  15. Glossogobius intermedius
  16. Glossogobius kokius
  17. Glossogobius koragensis
  18. Glossogobius matanensis
  19. Glossogobius minutus
  20. Glossogobius muscorum
  21. Glossogobius obscuripinnis
  22. Glossogobius olivaceus
  23. Glossogobius robertsi
  24. Glossogobius sparsipapillus
  25. Glossogobius torrentis
  1. Glossogyne

Glossolepis[uredi | uredi kôd]

  1. Glossolepis dorityi
  2. Glossolepis incisus
  3. Glossolepis kabia
  4. Glossolepis leggetti
  5. Glossolepis maculosus
  6. Glossolepis multisquamata
  7. Glossolepis pseudoincisus
  8. Glossolepis ramuensis
  9. Glossolepis wanamensis
  10. Glossopappus
  11. Glossopetalon

Glossophaga E. Geoffroy, 1818[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Chiroptera → Microchiroptera → Phyllostomidae → Glossophaginae

Potporodica Glossophaginae Bonaparte, 1845[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Theria → Eutheria → Chiroptera → Microchiroptera → Phyllostomidae

  1. Glossopsitta
  2. Glossoscolex
  3. Glossosoma
  4. Glossostigma
  5. Glossostipula
  6. Glossothelepus

Glostatus[uredi | uredi kôd]

  1. Glostatus acaciae
  2. Glostatus assimilis
  3. Glostatus bispinosus
  4. Glostatus carinifer
  5. Glostatus declividepressus
  6. Glostatus delicatus
  7. Glostatus gracilior
  8. Glostatus hirsutus
  9. Glostatus kenyae
  10. Glostatus leprosus
  11. Glostatus multispinosus
  12. Glostatus nigrivestis
  13. Glostatus perplexus
  14. Glostatus pondoanus
  15. Glostatus seydeli
  16. Glostatus spinicarinatus
  17. Glostatus squamosus
  18. Glostatus vrydaghi
  19. Glostatus xyloctonus

CurculionidaeCurculionoideaColeopteraInsectaArthropodaAnimalia

Glot[uredi | uredi kôd]

Glottidia Dall, 1870[uredi | uredi kôd]

Animalia → Brachiopoda → Lingulata → Lingulida → Linguloidea → Lingulidae Glottidium , Glotzia ,

Glov[uredi | uredi kôd]

Gloveria ,

Glox[uredi | uredi kôd]

  1. Gloxinia

Gloy[uredi | uredi kôd]

Gloydius Hoge & Romano-Hoge, 1981[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Reptilia → Squamata → Viperidae

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vidi[uredi | uredi kôd]

Popis taksona:Gl