Dodatak:Popis vrsta:Hap

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Hapalemur , Hapalidiaceae , Hapalidiaceae , Hapaline , Hapalioloemus , Hapalocarcinus , Hapalochlaena , Hapalocystis , Hapalogaster , Hapalogenius , Hapalogenyidae , Hapalogenys , Hapalogymnes , Hapalomantis , Hapalomelus , Hapalomorpha , Hapalomus , Hapalomys , Hapalonoma , Hapalonotus , Hapalonychoides , Hapalopeza , Hapalopezella , Hapalophloeus , Hapalophragmium , Hapalophyllum , Hapalopilus , Hapalopleuridae , Hapalopsittaca , Hapaloptila , Hapalopus , Hapalorchis , Hapalorhynchus , Hapalosaris , Hapalosiphon , Hapalosoma , Hapalosphaeria , Hapalospongidion , Hapaloteucha , Hapalothrix , Hapalothyma , Hapalotrema , Hapalotremus , Hapda , Hapigia , Hapigiodes , Hapithoides , Hapithus , Haplacarus , Haplactiniinae , Hapladena , Haplamerus , Haplaner Chaudoir, 1878 , Haplanister Moore, 1996 , Haplaraea , Haplaraeidae , Haplaraeinae , Haplareidae , Haplaria , Haplariella , Haplariopsis , Haplarmadillo , Haplaxius , Hapleginella , Haplentactinia , Haplentactiniidae , Haplentactiniinae , Haplidia , Haplidoeme , Haplidus , Haplinis , Haploa , Haploangium , Haplobainosoma , Haplobainosomatidae , Haplobasidion , Haplobelba , Haploblepharus , Haplobothynus Tschitscherine, 1901 , Haplocampa , Haplocarpha , Haplocaulus , Haplocelis , Haplocephalopora , Haplocercus , Haploceros , Haplocestra , Haplochaeta , Haplocheira , Haplochela , Haplochelifer , Haplochernes , Haplochetus , Haplochorema , Haplochrois , Haplochromis , Haplochthoniidae , Haplochthonius , Haplochytis , Haplocladium , Haplocladium , Haplocladium , Haploclastus , Haplocleidus , Haplocnemata , Haplocochlias , Haplocolpodes Jeannel, 1951 , Haplocookia , Haplocope , Haplocorynus , Haplocosmia , Haplocyclodesmus , Haplocylix , Haplocytheridea , Haplodasya , Haplodelphax , Haplodendron , Haplodesmidae , Haplodinium , Haplodiplosis , Haplodiscus , Haploditha , Haplodontium , Haplodrassus , Haploeax , Haploembia , Haploesthes , Haploferonia Darlington, 1962 , Haplofijia , Haplogarypinus , Haplogaster Chaudoir, 1879 , Haplogeotrupes , Haploglenius , Haplogloia , Haploglomeris , Haploglossa , Haplognathia , Haplognathiidae , Haplogomphodesmus , Haplogona , Haplogonaria , Haplogonomorpha , Haplogonopus , Haplogonosoma , Haplographites Félix † , Haplographium , Haplogryllacris , Haplohexapodibius , Haplohyphes , Haplohyphes Allen, 1966 , Haploisotoma , Haploisotoma Izarra, 1965 , Haplolabida , Haplolejeunea , Haplolejeunea , Haplolepis , Haplolobus , Haplomacrobiotus , Haplomacrourus , Haplomaro , Haplomelitta , Haplomesus , Haplometrana , Haplomitriaceae , Haplomitriaceae , Haplomitriopsida , Haplomitriopsida , Haplomitrium , Haplomitrium , Haplomunna , Haplomunnidae , Haplomyces , Haplomydas , Haplonerita , Haploniscidae , Haploniscus , Haplonycteris , Haplonyx , Haplooecia , Haploolophus , Haploops , Haplopacha , Haplopalpus , Haplopappus , Haploparmena , Haplopediasia , Haplopelma , Haplopeltheca , Haplopeltis , Haplopeodes , Haploperla , Haplopeza Boheman, 1848 , Haplophaedia , Haplophallus , Haplopharyngomyia , Haplophileurus , Haplophiura , Haplophleba , Haplophlebium † , Haplophragmella , Haplophragmella , Haplophragmiina , Haplophragmiina , Haplophragmina , Haplophragmina , Haplophragmoides , Haplophryne , Haplophthalmus , Haplophylax , Haplophyllum , Haplophyse , Haplophyton , Haploplatytes , Haplopodia , Haplopogon , Haplopoma , Haplopoma , Haplopomella , Haplopomidae , Haploporatia , Haploporidae , Haploporus , Haploporus , Haploposthia , Haploposthiidae , Haplopsebium , Haplopsecas , Haplopseustis , Haplopteryx , Haplopus , Haplopus , Haplorchis , Haplorhabdus , Haplorhynchus , Haplormosia , Haplosaccus , Haploscapanes , Haploschendyla , Haplosciadium , Haplosclerida , Haploscoloplos , Haploscopa , Haploscythris , Haplosindris , Haplosoma , Haplosphaera , Haplosphaera , Haplosphaera , Haplosphaera , Haplospiza , Haplosplanchnidae , Haplospora , Haplosporea , Haplosporida , Haplosporidia , Haplosporidia , Haplosporidiidae , Haplosporidium , Haplosporidium , Haplosporium Mont. , Haplostachys , Haplostethops , Haplostichanthus , Haplostiche , Haplostiche , Haplostola , Haplostoma , Haplostomella , Haplostomides , Haplostylus , Haplosyllides , Haplosyllis , Haplosymploce , Haplota , Haplotaeniatum , Haplotaeniatum , Haplotaeniatumidae , Haplotaeniatumidae , Haplotaenium , Haplotaxida , Haplotaxidae , Haplotaxis , Haplotaxodon , Haplotestis , Haplothecium , Haplothismia , Haplothrips , Haplothrix , Haplothysanus , Haplothysaria , Haplotichnus , Haplotichnus , Haplotinea , Haplotmarus , Haplotrachelus Chaudoir, 1855 , Haplotrema , Haplotrematidae , Haplotrichum , Haplotropis , Haplotrypa , Haplovalva , Haplovejdovskya , Haplozana , Haplozetidae , Haplozoaceae , Haplozoon , Haplusia , Hapona , Happarana , Hapsiceraurus , Hapsidascus , Hapsidocare , Hapsidodesmus , Hapsidohedra , Hapsidomyces , Hapsidophrys , Hapsidopora , Hapsidospora , Hapsifera , Hapsiferona , Hapsinotus , Hapsiphlebia Peters & Edmunds, 1972 , Hapsizaphrentis , Hapsocysta , Haptenchelys , Hapterophycus , Haptocara , Haptocillium , Haptoclinus , Haptoderidius Straneo, 1975 , Haptoderodes Straneo, 1986 , Haptodontinae , Haptodus , Haptogenys , Haptoglossa , Haptoglossaceae , Haptoglossales , Haptolana , Haptomerus , Haptoncus , Haptophrya , Haptophryidae , Haptophyta , Haptophyta , Haptophyta , Haptophyta Cavalier-Smith, 1986 , Haptorida , Haptospora , Haptotrichion ,

Hapa[uredi VE | uredi]

Hapalemur I. Geoffroy Saint-Hilaire, 1851[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Theria → Eutheria → Primates → Lemuridae

Hapaline Schott[uredi VE | uredi]

Plantae → Tracheophyta → Liliopsida → Alismatales → Araceae

Hapalocarcinus Stimpson, 1859[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Decapoda → Cryptochiroidea → Cryptochiridae

Hapalochlaena Robson, 1929[uredi VE | uredi]

Animalia → Mollusca  → Cephalopoda → Octopoda → Incirrata → Octopodoidea → Octopodidae

  1. Hapalocystis
  2. Hapalogaster
  3. Hapalogenius

Porodica Hapalogenyidae[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Perciformes → Hapalogenyidae

Hapalogenys Richardson, 1844[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Perciformes → Hapalogenyidae

Hapalogymnes Kaltenbach, 1996[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Mantodea → Iridopterygidae

Hapalomantis Saussure, 1871[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Mantodea → Iridopterygidae Hapalomellinus Hapalomelus Hapalomorpha

  1. Hapalomus

Hapalomys Blyth, 1859[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Rodentia → Muroidea → Muridae Hapalonoma

  1. Hapalonotus

Hapalonychoides

  1. Hapalopeza
  2. Hapalopezella
  3. Hapalophloeus
  4. Hapalophragmium
  5. Hapalophyllum
  6. Hapalopilus
  7. Hapalopsittaca
  8. Hapaloptila
  9. Hapalopus
  10. Hapalorchis
  11. Hapalorhynchus
  12. Hapalosiphon
  13. Hapalosoma
  14. Hapalosphaeria
  15. Hapalotrema
  16. Hapalotremus

Hapi[uredi VE | uredi]

  1. Hapithoides
  2. Hapithus

Hapl[uredi VE | uredi]

  1. Haplacarus

Hapladena Linton, 1910[uredi VE | uredi]

Animalia → Platyhelminthes → Trematoda → Digenea → Plagiorchiida → Xiphidiata → Haploporoidea → Haploporidae

  1. Haplamerus
  2. Haplaria
  3. Haplariella
  4. Haplariopsis
  5. Haplarmadillo
  6. Haplidoeme
  7. Haplidus

Haplinis Simon, 1894[uredi VE | uredi]

  1. Haplinis abbreviata (Blest, 1979)
  2. Haplinis alticola Blest & Vink, 2002
  3. Haplinis anomala Blest & Vink, 2003
  4. Haplinis antipodiana Blest & Vink, 2002
  5. Haplinis attenuata Blest & Vink, 2002
  6. Haplinis australis Blest & Vink, 2003
  7. Haplinis banksi (Blest, 1979)
  8. Haplinis brevipes (Blest, 1979)
  9. Haplinis chiltoni (Hogg, 1911)
  10. Haplinis contorta (Blest, 1979)
  11. Haplinis diloris (Urquhart, 1886)
  12. Haplinis dunstani (Blest, 1979)
  13. Haplinis exigua Blest & Vink, 2002
  14. Haplinis fluviatilis (Blest, 1979)
  15. Haplinis fucatinia (Urquhart, 1894)
  16. Haplinis fulvolineata Blest & Vink, 2002
  17. Haplinis horningi (Blest, 1979)
  18. Haplinis inexacta (Blest, 1979)
  19. Haplinis innotabilis (Blest, 1979)
  20. Haplinis insignis (Blest, 1979)
  21. Haplinis major (Blest, 1979)
  22. Haplinis marplesi Blest & Vink, 2003
  23. Haplinis minutissima (Blest, 1979)
  24. Haplinis morainicola Blest & Vink, 2002
  25. Haplinis mundenia (Urquhart, 1894)
  26. Haplinis paradoxa (Blest, 1979)
  27. Haplinis redacta (Blest, 1979)
  28. Haplinis rufocephala (Urquhart, 1888)
  29. Haplinis rupicola (Blest, 1979)
  30. Haplinis silvicola (Blest, 1979)
  31. Haplinis similis (Blest, 1979)
  32. Haplinis subclathrata Simon, 1894 tipična
  33. Haplinis subdola (O. Pickard-Cambridge, 1879)
  34. Haplinis subtilis Blest & Vink, 2002
  35. Haplinis taranakii (Blest, 1979)
  36. Haplinis tegulata (Blest, 1979)
  37. Haplinis titan (Blest, 1979)
  38. Haplinis tokaanuae Blest & Vink, 2002
  39. Haplinis wairarapa Blest & Vink, 2002

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Haploangium
  2. Haplobainosoma
  3. Haplobasidion
  4. Haplobelba

Haploblepharus[uredi VE | uredi]

  1. Haploblepharus edwardsii
  2. Haploblepharus fuscus
  3. Haploblepharus kistnasamyi
  4. Haploblepharus pictus

Animalia > Chordata > Elasmobranchii > Carcharhiniformes > Scyliorhinidae

  1. Haplocampa
  2. Haplocarpha
  3. Haplocaulus
  4. Haplocelis
  5. Haplocercus
  6. Haplochelifer
  7. Haplochernes
  8. Haplochetus
  9. Haplochorema

Haplochromis[uredi VE | uredi]

  1. Haplochromis acidens
  2. Haplochromis adolphifrederici
  3. Haplochromis aelocephalus
  4. Haplochromis aeneocolor
  5. Haplochromis akika
  6. Haplochromis albertianus
  7. Haplochromis altigenis
  8. Haplochromis ampullarostratus
  9. Haplochromis angustifrons
  10. Haplochromis annectidens
  11. Haplochromis antleter
  12. Haplochromis apogonoides
  13. Haplochromis arcanus
  14. Haplochromis argens nova vrsta
  15. Haplochromis argenteus
  16. Haplochromis artaxerxes
  17. Haplochromis astatodon
  18. Haplochromis avium
  19. Haplochromis azureus
  20. Haplochromis barbarae
  21. Haplochromis bareli
  22. Haplochromis bartoni
  23. Haplochromis bayoni
  24. Haplochromis beadlei
  25. Haplochromis bicolor
  26. Haplochromis boops
  27. Haplochromis brownae
  28. Haplochromis bullatus
  29. Haplochromis bwathondii
  30. Haplochromis cassius
  31. Haplochromis cavifrons
  32. Haplochromis chilotes
  33. Haplochromis chlorochrous
  34. Haplochromis chromogynos
  35. Haplochromis chrysogynaion
  36. Haplochromis cinctus
  37. Haplochromis cinereus
  38. Haplochromis cnester
  39. Haplochromis commutabilis
  40. Haplochromis coprologus
  41. Haplochromis crassilabris
  42. Haplochromis crebridens
  43. Haplochromis crocopeplus
  44. Haplochromis cronus
  45. Haplochromis cryptodon
  46. Haplochromis cryptogramma
  47. Haplochromis cyaneus
  48. Haplochromis decticostoma
  49. Haplochromis degeni
  50. Haplochromis dentex
  51. Haplochromis dichrourus
  52. Haplochromis diplotaenia
  53. Haplochromis dolichorhynchus
  54. Haplochromis dolorosus
  55. Haplochromis eduardianus
  56. Haplochromis eduardii
  57. Haplochromis elegans
  58. Haplochromis empodisma
  59. Haplochromis engystoma
  60. Haplochromis erythrocephalus
  61. Haplochromis erythromaculatus
  62. Haplochromis estor
  63. Haplochromis eutaenia
  64. Haplochromis exspectatus
  65. Haplochromis fischeri
  66. Haplochromis flavipinnis
  67. Haplochromis flavus
  68. Haplochromis fuelleborni
  69. Haplochromis fuscus
  70. Haplochromis fusiformis
  71. Haplochromis gigas
  72. Haplochromis gigliolii
  73. Haplochromis gilberti
  74. Haplochromis goldschmidti nova vrsta
  75. Haplochromis gowersii
  76. Haplochromis gracilior
  77. Haplochromis granti
  78. Haplochromis graueri
  79. Haplochromis greenwoodi
  80. Haplochromis guiarti
  81. Haplochromis harpakteridion
  82. Haplochromis heusinkveldi
  83. Haplochromis hiatus
  84. Haplochromis howesi
  85. Haplochromis humilior
  86. Haplochromis humilis
  87. Haplochromis igneopinnis
  88. Haplochromis insidiae
  89. Haplochromis iris
  90. Haplochromis ishmaeli
  91. Haplochromis kamiranzovu
  92. Haplochromis katavi
  93. Haplochromis katonga
  94. Haplochromis katunzii
  95. Haplochromis kujunjui
  96. Haplochromis labiatus
  97. Haplochromis labriformis
  98. Haplochromis lacrimosus
  99. Haplochromis laparogramma
  100. Haplochromis latifasciatus
  101. Haplochromis limax
  102. Haplochromis lividus
  103. Haplochromis loati
  104. Haplochromis longirostris
  105. Haplochromis luteus
  106. Haplochromis macconneli
  107. Haplochromis macrocephalus
  108. Haplochromis macrognathus
  109. Haplochromis macrops
  110. Haplochromis macropsoides
  111. Haplochromis maculipinna
  112. Haplochromis mahagiensis
  113. Haplochromis maisomei
  114. Haplochromis malacophagus
  115. Haplochromis mandibularis
  116. Haplochromis martini
  117. Haplochromis maxillaris
  118. Haplochromis mbipi
  119. Haplochromis megalops
  120. Haplochromis melanopterus
  121. Haplochromis melanopus
  122. Haplochromis melichrous
  123. Haplochromis mentatus
  124. Haplochromis mento
  125. Haplochromis michaeli
  126. Haplochromis microchrysomelas
  127. Haplochromis microdon
  128. Haplochromis multiocellatus
  129. Haplochromis mylergates
  130. Haplochromis mylodon
  131. Haplochromis nanoserranus
  132. Haplochromis nigrescens
  133. Haplochromis nigricans
  134. Haplochromis nigripinnis
  135. Haplochromis nigroides
  136. Haplochromis niloticus
  137. Haplochromis nubilus
  138. Haplochromis nuchisquamulatus
  139. Haplochromis nyanzae
  140. Haplochromis nyererei
  141. Haplochromis obesus
  142. Haplochromis obliquidens
  143. Haplochromis obtusidens
  144. Haplochromis occultidens
  145. Haplochromis oligolepis
  146. Haplochromis olivaceus
  147. Haplochromis omnicaeruleus
  148. Haplochromis oregosoma
  149. Haplochromis orthostoma
  150. Haplochromis pachycephalus
  151. Haplochromis pallidus
  152. Haplochromis paludinosus
  153. Haplochromis pancitrinus
  154. Haplochromis pappenheimi
  155. Haplochromis paradoxus
  156. Haplochromis paraguiarti
  157. Haplochromis paraplagiostoma
  158. Haplochromis paropius
  159. Haplochromis parorthostoma
  160. Haplochromis parvidens
  161. Haplochromis paucidens
  162. Haplochromis pellegrini
  163. Haplochromis percoides
  164. Haplochromis perrieri
  165. Haplochromis petronius
  166. Haplochromis pharyngalis
  167. Haplochromis pharyngomylus
  168. Haplochromis phytophagus
  169. Haplochromis piceatus
  170. Haplochromis pitmani
  171. Haplochromis placodus
  172. Haplochromis plagiodon
  173. Haplochromis plagiostoma
  174. Haplochromis plutonius
  175. Haplochromis prodromus
  176. Haplochromis prognathus
  177. Haplochromis pseudopellegrini
  178. Haplochromis ptistes
  179. Haplochromis pundamilia
  180. Haplochromis pyrrhocephalus
  181. Haplochromis pyrrhopteryx
  182. Haplochromis retrodens
  183. Haplochromis riponianus
  184. Haplochromis rubescens
  185. Haplochromis rubripinnis
  186. Haplochromis rudolfianus
  187. Haplochromis rufocaudalis
  188. Haplochromis rufus
  189. Haplochromis sauvagei
  190. Haplochromis saxicola
  191. Haplochromis scheffersi
  192. Haplochromis schubotzi
  193. Haplochromis schubotziellus
  194. Haplochromis serranus
  195. Haplochromis serridens
  196. Haplochromis simotes
  197. Haplochromis simpsoni
  198. Haplochromis smithii
  199. Haplochromis snoeksi
  200. Haplochromis spekii
  201. Haplochromis sphex
  202. Haplochromis squamipinnis
  203. Haplochromis squamulatus
  204. Haplochromis sulphureus
  205. Haplochromis tanaos
  206. Haplochromis taurinus
  207. Haplochromis teegelaari
  208. Haplochromis teunisrasi
  209. Haplochromis theliodon
  210. Haplochromis thereuterion
  211. Haplochromis thuragnathus
  212. Haplochromis tridens
  213. Haplochromis turkanae
  214. Haplochromis tyrianthinus
  215. Haplochromis ushindi
  216. Haplochromis vanoijeni
  217. Haplochromis velifer
  218. Haplochromis venator
  219. Haplochromis vicarius
  220. Haplochromis victoriae
  221. Haplochromis victorianus
  222. Haplochromis vittatus
  223. Haplochromis vonlinnei
  224. Haplochromis welcommei
  225. Haplochromis worthingtoni
  226. Haplochromis xanthopteryx
  227. Haplochromis xenognathus
  228. Haplochromis xenostoma

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Perciformes > Cichlidae

Haplochthonius[uredi VE | uredi]

  1. Haplocladium
  2. Haplocladium
  3. Haploclastus
  4. Haplocleidus
  5. Haplocochlias
  6. Haplocookia
  7. Haplocope
  8. Haplocorynus
  9. Haplocosmia
  10. Haplocyclodesmus

Haplocylix[uredi VE | uredi]

  1. Haplocylix littoreus
  2. Haplocytheridea
  3. Haplodasya
  4. Haplodendron
  5. Haplodiscus
  6. Haploditha
  7. Haplodontium

Haplodrassus Chamberlin, 1922[uredi VE | uredi]

  1. Haplodrassus acrotirius (Roewer, 1928)
  2. Haplodrassus aenus Thaler, 1984
  3. Haplodrassus ambalaensis Gajbe, 1992
  4. Haplodrassus atarot Levy, 2004
  5. Haplodrassus belgeri Ovtsharenko & Marusik, 1988
  6. Haplodrassus bengalensis Gajbe, 1992
  7. Haplodrassus bicornis (Emerton, 1909)
  8. Haplodrassus bohemicus Miller & Buchar, 1977
  9. Haplodrassus canariensis Schmidt, 1977
  10. Haplodrassus caspius Ponomarev & Belosludtsev, 2008
  11. Haplodrassus caucasius Ponomarev & Dvadnenko, 2013
  12. Haplodrassus chamberlini Platnick & Shadab, 1975
  13. Haplodrassus chotanagpurensis Gajbe, 1987
  14. Haplodrassus cognatus (Westring, 1861)
  15. Haplodrassus cognatus ermolajewi Lohmander, 1942
  16. Haplodrassus concertor (Simon, 1878)
  17. Haplodrassus creticus (Roewer, 1928)
  18. Haplodrassus dalmatensis (L. Koch, 1866)
  19. Haplodrassus dalmatensis pictus (Thorell, 1875)
  20. Haplodrassus dentatus Xu & Song, 1987
  21. Haplodrassus deserticola Schmidt & Krause, 1996
  22. Haplodrassus dixiensis Chamberlin & Woodbury, 1929
  23. Haplodrassus dumdumensis Tikader, 1982
  24. Haplodrassus eunis Chamberlin, 1922
  25. Haplodrassus grazianoi Caporiacco, 1948
  26. Haplodrassus hatsushibai Kamura, 2007
  27. Haplodrassus hiemalis (Emerton, 1909)
  28. Haplodrassus huarong Yin & Bao, 2012
  29. Haplodrassus hunanensis Yin & Bao, 2012
  30. Haplodrassus invalidus (O. Pickard-Cambridge, 1872)
  31. Haplodrassus isaevi Ponomarev & Tsvetkov, 2006
  32. Haplodrassus jacobi Gajbe, 1992
  33. Haplodrassus kanenoi Kamura, 1995
  34. Haplodrassus kulczynskii Lohmander, 1942
  35. Haplodrassus lilliputanus Levy, 2004
  36. Haplodrassus macellinus (Thorell, 1871)
  37. Haplodrassus macellinus hebes (O. Pickard-Cambridge, 1874)
  38. Haplodrassus maculatus (Banks, 1904)
  39. Haplodrassus mayumiae Kamura, 2007
  40. Haplodrassus mediterraneus Levy, 2004
  41. Haplodrassus mimus Chamberlin, 1922
  42. Haplodrassus minor (O. Pickard-Cambridge, 1879)
  43. Haplodrassus moderatus (Kulczyński, 1897)
  44. Haplodrassus montanus Paik & Sohn, 1984
  45. Haplodrassus morosus (O. Pickard-Cambridge, 1872)
  46. Haplodrassus nojimai Kamura, 2007
  47. Haplodrassus ovtchinnikovi Ponomarev, 2008
  48. Haplodrassus paramecus Zhang, Song & Zhu, 2001
  49. Haplodrassus pargongsanensis Paik, 1992
  50. Haplodrassus parvicorpus (Roewer, 1951)
  51. Haplodrassus ponomarevi Kovblyuk & Seyyar, 2009
  52. Haplodrassus pseudosignifer Marusik, Hippa & Koponen, 1996
  53. Haplodrassus pugnans (Simon, 1880)
  54. Haplodrassus reginae Schmidt & Krause, 1998
  55. Haplodrassus rufus (Savelyeva, 1972)
  56. Haplodrassus rugosus Tuneva, 2004
  57. Haplodrassus sataraensis Tikader & Gajbe, 1977
  58. Haplodrassus seditiosus (Caporiacco, 1928)
  59. Haplodrassus severus (C. L. Koch, 1839)
  60. Haplodrassus signifer (C. L. Koch, 1839)
  61. Haplodrassus silvestris (Blackwall, 1833)
  62. Haplodrassus soerenseni (Strand, 1900)
  63. Haplodrassus stuxbergi (L. Koch, 1879)
  64. Haplodrassus taepaikensis Paik, 1992
  65. Haplodrassus taibo (Chamberlin, 1919)
  66. Haplodrassus tegulatus (Schenkel, 1963)
  67. Haplodrassus tehriensis Tikader & Gajbe, 1977
  68. Haplodrassus umbratilis (L. Koch, 1866)
  69. Haplodrassus umbratilis gothicus Lohmander, 1942
  70. Haplodrassus vastus (Hu, 1989)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Gnaphosidae

Red †Haplodrili Lankester[uredi VE | uredi]

Animalia → Annelida → Polychaeta

  1. Haploeax
  2. Haploesthes
  3. Haplogarypinus
  4. Haploglenius
  5. Haploglomeris
  6. Haploglossa
  7. Haplognathia
  8. Haplogomphodesmus
  9. Haplogona
  10. Haplogonaria
  11. Haplogonomorpha
  12. Haplogonopus
  13. Haplogonosoma
  14. Haplographium
  15. Haplogryllacris
  16. Haplohexapodibius
  17. Haploisotoma
  18. Haplolejeunea
  19. Haplolepis
  20. Haplolobus
  21. Haplomacrobiotus

Haplomaro Miller, 1970[uredi VE | uredi]

  1. Haplomaro denisi Miller, 1970

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

Haplomacrourus[uredi VE | uredi]

  1. Haplomacrourus nudirostris

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Gadiformes > Macrouridae

  1. Haplomesus
  2. Haplometrana

Haplomitriopsida[uredi VE | uredi]

Plantae > Marchantiophyta

  1. Haplomitrium
  2. Haplomunna
  3. Haplomyces
  4. Haploniscus

Haplonycteris Lawrence, 1939[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Chiroptera → Pteropodidae → Pteropodinae

  1. Haplonyx
  2. Haplopappus
  3. Haploparmena
  4. Haplopelma
  5. Haplopeltheca
  6. Haplopeltis
  7. Haploperla

Haplophaedia Simon, 1918[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Aves → Apodiformes → Trochilidae

  1. Haplophallus
  2. Haplophiura

Haplophrentis Babcock & Robinson, 1988[uredi VE | uredi]

Animalia → Eumetazoa → Bilateria → Protostomia → Hyolitha

Haplophryne[uredi VE | uredi]

  1. Haplophryne mollis
  2. Haplophryne triregium

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Lophiiformes > Linophrynidae

  1. Haplophthalmus
  2. Haplophyllum
  3. Haplophyse
  4. Haplophyton
  5. Haplopodia
  6. Haplopoma
  7. Haploporatia

Porodica Haploporidae Nicoll, 1914[uredi VE | uredi]

  1. Allomonorchis Lü, Wu & Chen, 1999
  2. Forticulcitinae Blasco-Costa, Balbuena, Kostadinova & Olson, 2009
  3. Haploporinae Nicoll, 1914
  4. Megasoleninae Manter, 1935
  5. Waretrematinae Srivastava, 1937

Animalia → Platyhelminthes → Trematoda → Plagiorchiida → Haploporoidea

Natporodica Haploporoidea Nicoll, 1914[uredi VE | uredi]

  1. Atractotrematidae Yamaguti, 1939
  2. Cadenatellinae Gibson & Bray, 1982
  3. Haploporidae Nicoll, 1914

Animalia → Platyhelminthes → Trematoda → Plagiorchiida

Haploporus Looss, 1902[uredi VE | uredi]

Animalia → Platyhelminthes → Trematoda → Digenea → Plagiorchiida → Xiphidiata → Haploporoidea → Haploporidae

Haploporus (Polyporaceae)[uredi VE | uredi]

Fungi > Basidiomycota > Agaricomycetes > Polyporales > Polyporaceae

  1. Haploposthia
  2. Haplopsebium
  3. Haplopsecas
  4. Haplopus
  5. Haplopus
  6. Haplorchis
  7. Haplorhabdus
  8. Haplorhynchus
  9. Haplormosia

Podred Haplorrhini Pocock, 1918[uredi VE | uredi]

  1. Anthropoidea Mivart 1864
  2. Tarsiiformes Gregory 1915

Animalia → Chordata → Mammalia → Primates

  1. Haplosaccus
  2. Haploschendyla
  3. Haplosciadium

Red Haplosclerida Topsent, 1928[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae

Haploscoloplos[uredi VE | uredi]

  • Haploscoloplos abranchiata
  • Haploscoloplos bifurcatus
  • Haploscoloplos elongatus
  • Haploscoloplos foliosus
  • Haploscoloplos kerguelensis
  • Haploscoloplos mexicanus
  • Haploscoloplos panamensis
  • Haploscoloplos robustus
  • Haploscoloplos simplex

Animalia > Annelida > Polychaeta > Orbiniidae

Haplosphaera[uredi VE | uredi]

  1. Haplospiza

Haplosporidia[uredi VE | uredi]

Chromista → Harosa → Rhizaria

Haplosporidium (Caullery & Mesnil, 1899) Lühe, 1900[uredi VE | uredi]

Rhizaria → Haplosporea → Haplosporida → Haplosporidiidae

Haplosporidium (Ascomycota)|Haplosporidium Speg.[uredi VE | uredi]

Fungi → Ascomycota

  1. Haplostachys
  2. Haplostethops
  3. Haplostichanthus
  4. Haplostoma
  5. Haplostomella
  6. Haplostomides
  7. Haplostylus
  8. Haplostylus
  9. Haplosyllides
  10. Haplosyllis
  11. Haplota
  12. Haplotaenium
  13. Haplotaxis

Haplotaxodon[uredi VE | uredi]

  1. Haplotaxodon microlepis
  2. Haplotaxodon trifasciatus

Haplotestis[uredi VE | uredi]

  1. Haplothecium
  2. Haplothismia
  3. Haplothrips
  4. Haplothrix
  5. Haplothysanus
  6. Haplothysaria
  7. Haplotmarus
  8. Haplotrema
  9. Haplotrichum
  10. Haplotropis
  11. Haplovejdovskya

Hapo[uredi VE | uredi]

Hapona Forster, 1970[uredi VE | uredi]

  1. Hapona amira Forster, 1970
  2. Hapona aucklandensis (Forster, 1964)
  3. Hapona crypta (Forster, 1964)
  4. Hapona insula (Forster, 1964)
  5. Hapona marplesi (Forster, 1964)
  6. Hapona moana Forster, 1970
  7. Hapona momona Forster, 1970
  8. Hapona muscicola (Forster, 1964)
  9. Hapona otagoa (Forster, 1964)
  10. Hapona paihia Forster, 1970
  11. Hapona reinga Forster, 1970
  12. Hapona salmoni (Forster, 1964)
  13. Hapona tararua Forster, 1970

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Desidae

Happ[uredi VE | uredi]

  1. Happarana

Haps[uredi VE | uredi]

  1. Hapsidascus
  2. Hapsidodesmus
  3. Hapsidohedra
  4. Hapsidomyces

Hapsidopareiodontidae[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Amphibia → Lepospondyli → Microsauria

  1. Hapsidophrys
  2. Hapsidospora

Hapt[uredi VE | uredi]

  1. Haptenchelys
  2. Haptenchelys texis
  3. Haptocara
  4. Haptocillium

Haptoclinus[uredi VE | uredi]

  1. Haptoclinus apectolophus

Haptogenys Springer, 1972[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Perciformes → Blenniidae

Haptolana Bowman, 1966[uredi VE | uredi]

  1. Haptolana belizana Botosanenau & Iliffe, 1997
  2. Haptolana bowmani Botosaneanu & Iliffe, 1997
  3. Haptolana pholeta Bruce & Humphreys, 1993
  4. Haptolana somala Messana & Chelazzi, 1984
  5. Haptolana trichostoma Bowman, 1966
  6. Haptolana yarraloola Bruce, 2008

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Isopoda → Cymothooidea → Cirolanidae

  1. Haptomerus
  2. Haptoncus
  3. Haptophrya

Haptophyta D.J. Hibberd ex B. Edvardsen & W. Eikrem, 2000[uredi VE | uredi]

Chromista → Hacrobia

Razred Haptophyta incertae sedis[uredi VE | uredi]

  1. Acanthosolenia F.Bernard, 1939
  2. Ahmuellerella P.Reinhardt, 1964
  3. Alisphaeraceae J.R.Young, Kleijne & Cros in Young, Geisen, Cros, Kleijne, Sprengel, Probert & Ostergaard, 2003
  4. Angulofenestrellithus J.D.Bukry
  5. Annulithus Rood, Hay & Barnard
  6. Arkhangelskiella V.N.Vekschina, 1959
  7. Aspidiophora Sjöstedt
  8. Aspidolithus Noël
  9. Aspidorhabdus Hay & Towe
  10. Assipetra P.H.Roth
  11. Astrionis Wilcoxon
  12. Axopodorhabdus F.H.Wind & S.W.Wise, 1977
  13. Bicolumnus W.Wei & S.W.Wise Jr., 1990
  14. Bidiscorhabdus Prins
  15. Bidiscus Bukry, 1969
  16. Bipodorhabdus Noël
  17. Birkelundia Perch-Nielsen
  18. Boletuvelum F.H.Wind & S.W.Wise, 1977
  19. Bomolithus P.H.Roth
  20. Broinsonia Bukry, 1969
  21. Bucculinus Noël
  22. Bukryaster Prins
  23. Bukrylithus M.Black
  24. Campylosphaera E.Kamptner, 1963
  25. Caryptococcolithus
  26. Centosphaera F.H.Wind & S.W.Wise, 1977
  27. Ceratolithaceae Norris, 1965
  28. Chiasmolithus W.Hay, Mohler & M.Wade, 1966
  29. Chiastozygus Gartner, 1968
  30. Coccolithites Kamptner, 1955
  31. Conococcolithus Hay & Mohler
  32. Corannulus Stradner
  33. Corbilithus Haq
  34. Coronocyclus Hay, Mohler & Wade, 1966
  35. Craspedolithus Kamptner, 1963
  36. Crassapontosphaera Boudreaux & W.Hay, 1969
  37. Cretarhabdella M.Black, 1971
  38. Cretarhabdus Bramlette & E.Martini, 1964
  39. Cribrosphaerella Deflandre, 1952
  40. Cryptococcolithus S.Gartner, 1992
  41. Cuneatus Shamrai
  42. Curvidiscoaster Prins
  43. Cyathosphaera Haeckel
  44. Cyclagelosphaera Noël, 1965
  45. Cyclococcolithella
  46. Cyclococcolithinus
  47. Cyclodiscolithus Kamptner
  48. Cyclolithella Loeblich & Tappan
  49. Cyclolithus Kamptner ex Deflandre, 1952
  50. Cylindralithus Bramlette & E.Martini, 1964
  51. Deflandrius Bramlette & Martini
  52. Diademopetra W.W.Hay, H.Mohler & M.E.Wade
  53. Diadorhombus T.R.Worsley
  54. Diadozygus Rood, W.Hay & Barnard, 1971
  55. Diazomatolithus D.Noël
  56. Dictyococcites
  57. Dictyolithus H.Górka
  58. Discolobatus Haq.
  59. Discorhabdus Noël
  60. Discoturbella P.H.Roth
  61. Ellipsagelosphaera Noël, 1965
  62. Ellipsolithus F.Sullivan, 1964
  63. Ellipsoplacolithus Kamptner, 1963
  64. Eocricosphaera Deflandre
  65. Eodiscoaster Martini
  66. Gartnerago Bukry, 1969
  67. Glaukolithotus Reinhardt
  68. Glaukolithus Reinhardt
  69. Grantarhabdus M.Black, 1971
  70. Hayella S.Gartner
  71. Hayesites H.Manivit
  72. Heimiella H.Lohmann
  73. Helenea T.R.Worsley
  74. Helicopontosphaera W.Hay & Mohler, 1967
  75. Heliodiscoaster Sin Hok Tan
  76. Heliorthus Brönnimann & Stradner, 1960
  77. Heteromarginatus J.D.Bukry
  78. Heterorhabdus D.Noël, 1970
  79. Hexalithus Gardet n.man.
  80. Hexangulolithus Bukry
  81. Heyneckia Lohmann
  82. Hornibrookina A.R.Edwards, 1973
  83. Kamptnerius Deflandre
  84. Kizakimonas Skvortzov
  85. Koczyia Boudreaux & Hay
  86. Lacrymasphaera J.Lecal, 1966
  87. Laffittius Noël
  88. Markalius Bramlette & E.Martini, 1964
  89. Micrantholithus Deflandre
  90. Microstaurus M.Black, 1971
  91. Monomarginatus F.H.Wind & S.W.Wise, 1977
  92. Neochiastozygus K.Perch-Nielsen, 1971
  93. Neococcolithes Sujkowski
  94. Nephrolithus Górka, 1957
  95. Octocyclus M.Black, 1972
  96. Palmicricothus Deflandre
  97. Parachrysidalis Hulbert, 1965
  98. Parhabdolithus Deflandre, 1952
  99. Pedinocyclus Bukry & Bramlette
  100. Pemma Klumpp
  101. Pentalitus
  102. Percivalia Bukry, 1969
  103. Petrarhabdus F.H.Wind & S.W.Wise Jr, 1983
  104. Placorhombus J.R.Young & Geisen, 2003
  105. Podorhabdus Noël, 1965
  106. Prinsius W.Hay & Mohler, 1967
  107. Prolatipatella Gartner
  108. Pyrocyclus W.W.Hay & K.M.Towe
  109. Pyxolithus G.V.Deflandre
  110. Reinhardtites Perch-Nielsen, 1968
  111. Rhabdolithina P.Reinhardt, 1967
  112. Rhabdolithus Kamptner ex Deflandre, 1952
  113. Rucinolithus L.Stover, 1966
  114. Scampanella S.Forchheimer & H.Stradner, 1973
  115. Seribiscutum M.V.Filewicz, F.H.Wind & S.W.Wise, 1977
  116. Sphenolithus G.Deflandre, 1952
  117. Staurorhabdus D.Noël
  118. Stephanolithion G.Deflandre
  119. Stradnerlithus M.Black, 1971
  120. Striatococcolithus Bukry
  121. Striatomarginis B.Prins ex A.P.Rood, 1973
  122. Sujkowskiella Hay, Mohler & Wade
  123. Tetralithoides Theodoridis, 1984
  124. Tetrapodorhabdus M.Black, 1971
  125. Tribrachiatus Shamrai
  126. Trochastrites H.Stradner
  127. Trochoaster B.Klumpp
  128. Trochoastrites
  129. Truncodiscoaster Prins
  130. Tubirhabdus Prins
  131. Tubodiscus Thierstein
  132. Turbodiscoaster Prins
  133. Turrilithus R.W.Jordan, Knappertsbusch, W.R.Simpson & A.H.L.Chamberlain, 1991
  134. Umbellosphaeraceae J.R.Young & Kleinje in Young et al., 2003
  135. Uniplanarius J.G.Hattner & S.W.Wise Jr., 1980
  136. Vermiculithina Bukry & Percival
  137. Vesillarius Jordan & A.H.L.Chamberlain, 1993
  138. Vexillarius Jordan & A.H.L.Chamberlain, 1993
  139. Wiseorhabdus D.Bukry, 1981
  140. Zeugrhabdotus P.Reinhardt, 1965
  141. Zygolithus Kamptner ex Deflandre, 1952
  142. Zygostephanos N.Hoffmann
  143. Zygrhablithus Deflandre

Chromista → Hacrobia → Haptophyta

  1. Haptospora
  2. Haptotrichion

Izvori[uredi VE | uredi]

Vidi[uredi VE | uredi]

Popis taksona:Ha