Dodatak:Popis vrsta:Hete

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Sadržaj

  • Taksoni:

Heterobraueria , Heterobremia , Heterobrenthus , Heterobrissus , Heterocallia , Heterocalycina , Heterocampa , Heterocapsa , Heterocarpoides , Heterocarpus , Heterocentron , Heterocentrotus , Heterocephalobus , Heterocephalum , Heterocephalus , Heterocepon , Heteroceras , Heteroceratopogon , Heterocercus , Heteroceridae , Heterocerus , Heterochaenia , Heterochaerus , Heterochaeta , Heterochaeta , Heterochaete , Heterochaetula , Heterocharax , Heterochasta , Heterocheila , Heterocheilidae , Heterocheirodon , Heterochelamon , Heterochelus , Heterochemmis , Heterochernes , Heterochlamydomonas , Heterochloris , Heterochlorota , Heterochona , Heterochondria , Heterochone , Heterochordaria , Heterochordeuma , Heterochordeumatidae , Heterochorema , Heterochorista , Heterochroma , Heterochromis , Heterochrosis , Heterochthoniidae , Heterochthonius , Heterochyta , Heterocineta , Heterocirrus , Heterocithara , Heterocladia , Heterocladium , Heterocladius , Heteroclinus , Heteroclita , Heteroclitopus , Heterocloeon , Heteroclymene , Heteroclytomorpha , Heterocnemis , Heterocnephes , Heterococcidoxenus , Heterococcopsis , Heterococcus , Heterococcus , Heterocodon , Heterocola , Heterocoma , Heterocompsa , Heterocondylus , Heteroconger , Heteroconidium , Heteroconis , Heteroconium , Heteroconops , Heterocontarinia , Heteroconus , Heterocope , Heterocopus , Heterocordylus , Heterocoryne , Heterocotinis , Heterocotyle , Heterocranus , Heterocrasa , Heterocrita , Heterocrossa , Heterocrypta , Heteroctenia , Heterocucumis , Heterocuma , Heterocyanococcus , Heterocyatholaimus , Heterocyathus , Heterocybaeus , Heterocypha , Heterocyprideis , Heterocypris , Heterocypsela , Heterodactyla , Heterodactylus , Heterodactylus , Heterodelta , Heterodeltis , Heterodera , Heteroderces , Heteroderidae , Heteroderis , Heteroderma , Heterodermia , Heterodesmus , Heterodina , Heterodiniaceae , Heterodinium , Heterodisca , Heterodiscus , Heterodmeta , Heterodoassansia , Heterodon , Heterodonax , Heterodontidae , Heterodontiformes , Heterodontus , Heterodorididae , Heterodoris , Heterodoxa , Heterodoxia , Heterodoxus , Heterodrilus , Heteroecus , Heteroenopleus , Heteroepichloë , Heteroerythrops , Heterofragilia , Heterogalumna , Heterogamasus , Heterogamisca , Heterogamodes , Heterogamus , Heterogaster , Heterogastridae , Heterogastridiaceae , Heterogastridiales , Heterogastridium , Heterogena , Heterogenella , Heterogeniates , Heterogenius , Heterogenys , Heteroglaux , Heteroglenea , Heteroglobus , Heterogloea , Heterogloeaceae , Heterogloeales , Heteroglymma , Heteroglypta , Heterognatha , Heterogobius , Heterogomphus , Heterogorgia , Heterogramma , Heterographa , Heterogriffus , Heterogryllacris , Heterogryllus , Heteroguina , Heterogymna , Heterogyna , Heterogynaidae , Heterogynidae , Heterogynis , Heterohabditidae , Heterohabditis , Heterohabdus , Heterohelea , Heteroheliococcus , Heterohesma , Heterohormogonium , Heterohyrax , Heteroiulus , Heterojapygidae , Heterojapyx , Heterokrohnia , Heterolabus , Heterolagynion , Heterolaophonte , Heterolatzelia , Heterolatzeliidae , Heterolebes , Heterolecta , Heteroleibleinia , Heteroleius , Heterolepidoderma , Heterolepis , Heterolepisma , Heteroleptomydas , Heteroleuca , Heteroleucon , Heteroligus , Heterolimnophila , Heterolinyphia , Heteroliodon , Heteroliterna , Heterolithadia , Heterolobosea , Heterolocha , Heterolophus , Heterolpium , Heteromala , Heteromalius , Heteromallus , Heteromargarodes , Heteromarphysa , Heteromastax , Heteromastides , Heteromastix , Heteromastus , Heteromeles , Heteromema , Heteromema , Heteromenopon , Heteromera , Heteromeringia , Heteromesus , Heterometopia , Heterometopia , Heteromeyenia , Heteromias , Heteromicta , Heteromigas , Heteromirafra , Heteromma , Heteromolpadia , Heteromonocelis , Heteromormyrus , Heteromorpha , Heteromphrale , Heteromunia , Heteromurus , Heteromycophaga , Heteromycteris , Heteromydas , Heteromyia , Heteromyias , Heteromyidae , Heteromys , Heteromysis , Heteromysoides , Heteromyza , Heteromyzidae , Heteronaias , Heteronarce , Heteronardoa , Heteronchocotyle , Heteronema , Heteronemertes , Heteronemia , Heteronemiidae , Heteronereis , Heteronetta , Heteronitis , Heteronotia , Heteronotus , Heteronucia , Heteronus , Heteronutarsus , Heteronychia , Heteronychus , Heteronygmia , Heteronympha , Heteronymphon , Heteronyx , Heteronyx , Heterooecium , Heteroonops , Heteropacha , Heteropalpia , Heteropalpoides , Heteropalpus , Heteropan , Heteropanax , Heteropanope , Heteropappus , Heteropatella , Heteropaussina Janssens, 1953 , Heteropaussus J. Thomson, 1860 , Heteropedia , Heteropediaceae , Heteropelidnota , Heteropelma , Heteropeltis , Heteropenaeus , Heteropente , Heteroperipatus , Heteropeza , Heteropezina , Heteropezula , Heterophaea , Heterophallus , Heterophana , Heterophasia , Heterophasis , Heterophasma , Heterophilus , Heterophleps , Heterophlias , Heteropholis , Heterophotus , Heterophoxus , Heterophrynus , Heterophrys , Heterophryxus , Heterophthalmus , Heterophycus , Heterophyes , Heterophyidae , Heterophyllaea , Heterophyllium , Heterophyopsis , Heterophyridae , Heterophysa , Heterophysa , Heteropia , Heteropiidae , Heteropilumnus , Heteroplacidium , Heteroplax , Heteroplectron , Heteroplema , Heteroplexis , Heteroplocamus , Heteroplopomus , Heteropneustes , Heteropneustidae , Heteropoda , Heteropodagrion , Heteropodarke , Heteropogon , Heteropogon , Heteropolaria , Heteropolygonatum , Heteropolynoe , Heteroponera , Heteropora , Heteroporatia , Heteroporidae , Heteroporimyces M.K. Elias † , Heteroporus , Heteroppia , Heteropriacanthus , Heteroprymna , Heterops , Heteropsammia , Heteropsephenoides , Heteropseudinca , Heteropsis , Heteropsis , Heteropsis , Heteropsoa , Heteropsomys , Heteropsontus , Heteropsyche , Heteropsylla , Heteropsyllus , Heteropteris , Heteropterna , Heteropternis , Heteropteron , Heteropterus , Heteropterus , Heteropterygidae , Heteropterys , Heteropteryx , Heteroptila , Heteroptilis , Heteroptilus , Heteroptochus , Heteroptolis , Heteropus , Heteropygas , Heteropyge , Heteropyramis , Heteropyxis , Heterorachis , Heteroradulum Lloyd , Heteroralfsia , Heterorepetobasidium , Heterorete , Heterorhabdidae , Heterorhabditidae , Heterorhabditis , Heterorhabdus , Heterorhachis , Heterormista , Heterorotula , Heterorrhina , Heterorrhynchus , Heterorta , Heterosaccus , Heterosais , Heterosaphanus , Heterosaundersella , Heterosavia , Heteroscada , Heteroscapus , Heteroscelis , Heteroscelus , Heteroschema , Heteroschisma , Heteroschismoides , Heteroschista , Heteroschistis , Heteroschiza , Heteroschoinus , Heterosciadium , Heteroscinis , Heteroscinoides , Heteroscodra , Heteroscorpion , Heteroscorpionidae , Heteroscotia , Heteroscymnoides , Heteroscypha , Heteroscyphus , Heteroscyphus , Heterosentis , Heteroseptata , Heteroserica , Heteroserolis , Heterosigma , Heterosigmataceae , Heterosignum , Heterosiphonia , Heterosmilax , Heterosminthurus , Heterosmylus , Heterosoma , Heterospathe , Heterospathius , Heterosperma , Heterosphaeria , Heterosphaeriopsis , Heterosphaeroparia , Heterosphecia , Heterospila , Heterospilus , Heterospingus , Heterospio , Heterospionidae , Heterosporiopsis , Heterosporium , Heterosquilla , Heterosquilloides , Heterostachys , Heterostasis , Heterostegane , Heterostegania , Heterostegina , Heterostemon , Heterostentor , Heterosternus , Heterosternus , Heterosternuta , Heterostichus , Heterostigma , Heterostomus , Heterostraci Lankester, 1868 † , Heterostreptus , Heterostriatus , Heterostroma , Heterostropha , Heterostylidiplosis , Heterostylites , Heterostylodes , Heterostylum , Heterostylus , Heterosyllis , Heterosyphus , Heterota , Heterotactis , Heterotaenia , Heterotanais , Heterotanoides , Heterotanytarsus , Heterotardigrada , Heterotaxalus , Heterotaxis , Heterotella , Heterotentacula , Heterotentaculidae , Heterotephraea , Heteroterma , Heterotermes , Heterotetracystis , Heteroteucha , Heteroteuthis , Heterotextus , Heterothalamus , Heterothamnion , Heterotheca , Heterothele , Heterothelphusa , Heterothera , Heterothrichopsis , Heterothripidae , Heterothrips , Heterothyone , Heterothyonidae , Heterotis , Heterotis , Heterotolyposporium , Heterotoma , Heterotoma , Heterotoxus , Heterotricha , Heterotrichea , Heterotrichella , Heterotrichida , Heterotrichoncus , Heterotrigona , Heterotrissocladius , Heterotrochalus , Heterotropa , Heterotropus , Heterotrypus , Heterotyles , Heterotylus , Heterotyphlum , Heterovalgus , Heterovates , Heteroxenia , Heteroxenotrichula , Heteroxolmis , Heteroxya , Heteroxyidae , Heterozancla , Heterozetes , Heterozetidae , Heterozius , Heterozonias , Heterozonium , Heterozyga , Heterusia , Heterusinula , Heteryon

Hetera[uredi VE | uredi]

Heterabraxas Warren, 1894[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Lepidoptera > Geometroidea > Geometridae Heteracantha Brullé, 1834 , Heteracanthia ,

Heteracanthocephalidae[uredi VE | uredi]

EchinorhynchidaPalaeacanthocephalaAcanthocephalaAnimalia

Heterachaena , Heterachne , Heterachthes , Heteracia , Heteracris , Heteractaea , Heteractis , Heteractis , Heteraedoeus , Heteragrion , Heterakidae , Heterakis , Heteralcis , Heteralentia , Heteralepadidae , Heteralepas , Heteralex , Heterallactis , Heteralleucosma , Heteralocha , Heteralonia , Heteramphus ,

Heterandria Agassiz, 1853[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Cyprinodontiformes > Poeciliidae Heterandrium ,

Heteraneflus[uredi VE | uredi]

Heterangaeus , Heteranomia , Heteranthelium , Heteranthemis , Heteranthera , Heteranthoecia , Heteranthus , Heteraomus , Heteraphrodita , Heteraprium , Heterarmia , Heterarthrus , Heterasphondylia , Heterauge , Heteraulacus , Heteraxine , Heteraxinidae , Heteraxinoides ,

Hetere[uredi VE | uredi]

Heterecous

Hetereleotris[uredi VE | uredi]

  1. Hetereleotris apora
  2. Hetereleotris bipunctata
  3. Hetereleotris caminata
  4. Hetereleotris diademata
  5. Hetereleotris exilis
  6. Hetereleotris georgegilli
  7. Hetereleotris kenyae
  8. Hetereleotris margaretae
  9. Hetereleotris nebulofasciata
  10. Hetereleotris poecila
  11. Hetereleotris readerae
  12. Hetereleotris tentaculata
  13. Hetereleotris vinsoni
  14. Hetereleotris vulgaris
  15. Hetereleotris zanzibarensis
  16. Hetereleotris zonata

Heterelmis , Heterenchelyidae ,

Heteresmia[uredi VE | uredi]

Heteresthes ,

Heterh[uredi VE | uredi]

Heterhelus , Heterhydrus ,

Heteri[uredi VE | uredi]

Heteria , Heterias , Heteribalia , Heterillina , Heterischnus , Heterisobates ,

Heteristius Myers & Wade, 1946[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Perciformes > Dactyloscopidae

Heterixalus Laurent, 1944 (11 sp.)[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Amphibia → Anura → Hyperoliidae

Heterl[uredi VE | uredi]

Heterlimnius ,

Heterm[uredi VE | uredi]

Hetermalla ,

Hetero[uredi VE | uredi]

Heteroacanthella ,

Heteroacanthocephalus Petrochenko, 1956[uredi VE | uredi]

HeteracanthocephalidaeEchinorhynchidaPalaeacanthocephalaAcanthocephalaAnimalia

Heteroballus , Heterobapta , Heterobasidion , Heterobathmia , Heterobathmiidae , Heterobathmioidea , Heterobathra , Heterobelba , Heterobelbidae , Heterobilharzia ,

Heteroblysmia Kleine, 1917[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Brentidae Heteroborips , Heterobostrychus , Heterobothrium , Heterobothroides , Heterobothrus , Heterobranchus ,

Heterobranchus[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Siluriformes > Clariidae >

Heterobraueria[uredi VE | uredi]

  1. Heterobrenthus
  2. Heterobrissus
  3. Heterocarpoides
  4. Heterocarpus
  5. Heterocentron
  6. Heterocentrotus
  7. Heterocephalobus
  8. Heterocephalum

Heterocephalus Rüppell, 1842[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Rodentia → Bathyergidae

  1. Heterocepon
  2. Heterocercus

Heteroceridae[uredi VE | uredi]

ByrrhoideaColeopteraInsectaArthropodaAnimalia

  1. Heterochaenia
  2. Heterochaerus
  3. Heterochaeta
  4. Heterochaeta
  5. Heterochaete
  6. Heterochaetula

Heterocharax[uredi VE | uredi]

  1. Heterocharax leptogrammus
  2. Heterocharax macrolepis
  3. Heterocharax virgulatus

Heterocheirodon[uredi VE | uredi]

  1. Heterocheirodon jacuiensis
  2. Heterocheirodon yatai
  3. Heterochelamon
  4. Heterochernes
  5. Heterochlamydomonas
  6. Heterochona
  7. Heterochondria

Heterochone Ijima, 1927[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Hexactinellida → Hexactinosida → Aphrocallistidae

  1. Heterochordeuma
  2. Heterochorema

Heterochromis[uredi VE | uredi]

  1. Heterochromis multidens
  2. Heterochthonius
  3. Heterocineta
  4. Heterocirrus
  5. Heterocithara
  6. Heterocladia
  7. Heterocladium
  8. Heterocladius

Heteroclinus[uredi VE | uredi]

  1. Heteroclinus adelaidae
  2. Heteroclinus antinectes
  3. Heteroclinus eckloniae
  4. Heteroclinus equiradiatus
  5. Heteroclinus fasciatus
  6. Heteroclinus flavescens
  7. Heteroclinus heptaeolus
  8. Heteroclinus johnstoni
  9. Heteroclinus kuiteri
  10. Heteroclinus macrophthalmus
  11. Heteroclinus marmoratus
  12. Heteroclinus nasutus
  13. Heteroclinus perspicillatus
  14. Heteroclinus puellarum
  15. Heteroclinus roseus
  16. Heteroclinus tristis
  17. Heteroclinus whiteleggii
  18. Heteroclinus wilsoni
  19. Heteroclymene
  20. Heteroclytomorpha
  21. Heterocodon
  22. Heterocoma
  23. Heterocompsa

Infrarazred Heteroconchia Cox 1960[uredi VE | uredi]

Animalia → Mollusca → Bivalvia → Eubivalvia → Autobranchia

  1. Heterocondylus

Heteroconger[uredi VE | uredi]

  1. Heteroconger balteatus
  2. Heteroconger camelopardalis
  3. Heteroconger canabus
  4. Heteroconger chapmani
  5. Heteroconger cobra
  6. Heteroconger congroides
  7. Heteroconger digueti
  8. Heteroconger enigmaticus
  9. Heteroconger hassi
  10. Heteroconger klausewitzi
  11. Heteroconger lentiginosus
  12. Heteroconger longissimus
  13. Heteroconger luteolus
  14. Heteroconger mercyae
  15. Heteroconger obscurus
  16. Heteroconger pellegrini
  17. Heteroconger perissodon
  18. Heteroconger polyzona
  19. Heteroconger taylori
  20. Heteroconger tomberua
  21. Heteroconger tricia

Heteroconidium[uredi VE | uredi]

  1. Heteroconis
  2. Heteroconium
  3. Heterocope
  4. Heterocopus
  5. Heterocoryne
  6. Heterocotyle
  7. Heterocrypta
  8. Heterocucumis
  9. Heterocuma
  10. Heterocyanococcus
  11. Heterocyatholaimus
  12. Heterocyathus
  13. Heterocybaeus
  14. Heterocypha
  15. Heterocyprideis
  16. Heterocypris
  17. Heterocypsela
  18. Heterodactyla
  19. Heterodactylus
  20. Heterodactylus
  21. Heterodera
  22. Heteroderis
  23. Heteroderma
  24. Heterodermia

Heterodina Schotte & Kensley, 2005[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Isopoda → Sphaeromatoidea → Sphaeromatidae

  1. Heterodiscus
  2. Heterodoassansia
  3. Heterodon
  4. Heterodonax

†Podrazred Heterodonta Neumayr 1884[uredi VE | uredi]

Animalia → Mollusca → Bivalvia → Eubivalvia → Autobranchia → Heteroconchia

Heterodontosauridae Romer 1966[uredi VE | uredi]

OrnithischiaEudinosauria

Heterodontosaurinae Sereno 2012[uredi VE | uredi]

Heterodontosauridae

Heterodontosaurus Crompton and Charig 1962[uredi VE | uredi]

Heterodontosauridae

Heterodontus de Blainville 1816[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Elasmobranchii > Heterodontiformes > Heterodontidae

Heterodoris[uredi VE | uredi]

  1. Heterodoxia
  2. Heterodoxus
  3. Heterodrilus
  4. Heteroenopleus
  5. Heteroepichloë
  6. Heteroerythrops
  7. Heteroerythrops
  8. Heterofragilia
  9. Heterogalumna
  10. Heterogamasus
  11. Heterogastridium
  12. Heterogenys
  13. Heteroglaux
  14. Heteroglenea
  15. Heteroglymma
  16. Heteroglypta

Heterognatha Nicolet, 1849[uredi VE | uredi]

  1. Heterognatha chilensis Nicolet, 1849

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Araneidae

Heterogobius[uredi VE | uredi]

  1. Heterogobius chiloensis

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae

Heterogorgia[uredi VE | uredi]

  1. Heterogriffus
  2. Heterogryllacris
  3. Heterogryllus
  4. Heterohabditis
  5. Heterohabdus
  6. Heterohormogonium

Heterohyrax Gray, 1868[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Hyracoidea → Procaviidae

  1. Heteroiulus
  2. Heterojapyx

Infracarstvo Heterokonta[uredi VE | uredi]

Biota → Chromista → Harosa

Heterokontophyta[uredi VE | uredi]

Neprihvačeni naziv. Vidi Ochrophyta.

Heterokrohnia Ritter-Záhony, 1911[uredi VE | uredi]

Animalia → Chaetognatha → Sagittoidea → Phragmophora → Heterokrohniidae

Porodica Heterokrohniidae Casanova, 1985[uredi VE | uredi]

Animalia → Chaetognatha → Sagittoidea → Phragmophora

Heterolabus Jekel, 1860[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Curculionoidea → Attelabidae

Heterolaophonte Lang, 1948[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Maxillopoda → Harpacticoida → Laophontidae

Heterolatzelia Verhoeff, 1897[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Diplopoda → Chordeumatida → Heterolatzeliidae

Heterolebes Ozaki, 1935[uredi VE | uredi]

Animalia → Platyhelminthes → Trematoda → Digenea → Plagiorchiida → Xiphidiata → Allocreadioidea → Opistholebetidae

  1. Heteroleibleinia
  2. Heteroleius
  3. Heterolepidoderma
  4. Heterolepis
  5. Heterolepisma
  6. Heteroleucon

Heterolinyphia Wunderlich, 1973[uredi VE | uredi]

  1. Heterolinyphia secunda Thaler, 1999
  2. Heterolinyphia tarakotensis Wunderlich, 1973 tipična

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Heteroliodon

Heteroliterna Lallemand, 1949[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Cercopoidea → Cercopidae

  1. Heterolithadia

Heterolobosea[uredi VE | uredi]

Excavata

Heterolophus[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Pseudoscorpiones > Chthonioidea > Tridenchthoniidae

  1. Heterolpium
  2. Heteromalius
  3. Heteromallus
  4. Heteromarphysa
  5. Heteromastax
  6. Heteromastides
  7. Heteromastus
  8. Heteromeles
  9. Heteromema
  10. Heteromenopon
  11. Heteromera
  12. Heteromesus
  13. Heterometopia

Heteromeyenia Potts, 1881[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Spongillida → Spongillidae

  1. Heteromias
  2. Heteromigas
  3. Heteromirafra
  4. Heteromma
  5. Heteromolpadia
  6. Heteromonocelis

Heteromormyrus[uredi VE | uredi]

  1. Heteromormyrus pauciradiatus
  2. Heteromorpha
  3. Heteromunia
  4. Heteromurus
  5. Heteromycophaga

Heteromycteris[uredi VE | uredi]

  1. Heteromycteris capensis
  2. Heteromycteris hartzfeldii
  3. Heteromycteris japonicus
  4. Heteromycteris matsubarai
  5. Heteromycteris oculus
  6. Heteromycteris proboscideus
  7. Heteromyias
  8. Heteromys
  9. Heteromysis
  10. Heteromysis
  11. Heteromysoides
  12. Heteromysoides
  13. Heteronaias

Heteronarce[uredi VE | uredi]

  1. Heteronarce bentuviai
  2. Heteronarce garmani
  3. Heteronarce mollis
  4. Heteronarce prabhui

Heteronardoa[uredi VE | uredi]

  1. Heteronchocotyle
  2. Heteronema
  3. Heteronemertes
  4. Heteronemia
  5. Heteronereis
  6. Heteronetta

Infrared Heteroneura[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Pterygota → Neoptera → Holometabola → Lepidoptera → Glossata

  1. Heteronotia
  2. Heteronucia
  3. Heteronus
  4. Heteronutarsus
  5. Heteronymphon
  6. Heteronyx
  7. Heterooecium
  8. Heteroonops
  9. Heteropalpoides
  10. Heteropalpus
  11. Heteropanax
  12. Heteropanope
  13. Heteropappus
  14. Heteropatella
  15. Heteropeltis
  16. Heteropenaeus
  17. Heteropente

Heteroperipatus[uredi VE | uredi]

Animalia > Onychophora > Peripatidae

  1. Heterophaea

Heterophallus[uredi VE | uredi]

  1. Heterophallus milleri
  2. Heterophallus rachovii
  3. Heterophasia
  4. Heterophasis
  5. Heterophasma
  6. Heterophilus
  7. Heteropholis

Heterophotus[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Stomiiformes > Stomiidae

Heterophrynus[uredi VE | uredi]

  • Heterophrynus alces
  • Heterophrynus armiger
  • Heterophrynus batesii
  • Heterophrynus cervinus
  • Heterophrynus cheiracanthus
  • Heterophrynus elaphus
  • Heterophrynus gorgo
  • Heterophrynus longicornis
  • Heterophrynus nicefori
  • Heterophrynus seriatus
  • Heterophrynus vesanicus

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Amblypygi > Phrynoidea > Phrynidae

  • Heterophryxus
  • Heterophyes

Heterophyidae Leiper, 1909[uredi VE | uredi]

  • Rodovi: Adleriella (1)

Apophalloides (1) Apophallus (5) Ascocotyle (7) Centrocestus (1) Cercarioides (2) Ciureana (1) Condylocotyla (1) Cryptocotyle (3) Dexiogonimus (1) Euhaplorchis (1) Euryhelmis (2) Galactosomum (10) Haplorchis (2) Heterophyes (5) Heterophyopsis (1) Heterotestophyes (1) Knipowitschiatrema (1) Leighia (1) Metagonimoides (1) Metagonimus (2) Neostictodora (1) Phagicola (3) Phocitrema (1) Phocitremoides (1) Pholeter (1) Pricetrema (2) Procerovum (1) Pseudascocotyle (1) Pseudogalactosoma (1) Pygidiopsis (5) Pygidiopsoides (1) Rossicotrema (1) Scaphanocephalus (1) Stellantchasmas (1) Stictodora (9) Tetracladium (1) Animalia > Platyhelminthes > Trematoda > Plagiorchiida

  • Heterophyllaea
  • Heterophyllium
  • Heterophyopsis
  • Heterophysa

Heteropia Carter, 1886[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Calcarea → Leucosolenida → Heteropiidae

Porodica Heteropiidae Dendy, 1892[uredi VE | uredi]

  1. Grantessa Lendenfeld, 1885
  2. Grantilla Row, 1909
  3. Heteropia Carter, 1886
  4. Paraheteropia Borojevic, 1965
  5. Sycettusa Haeckel, 1872
  6. Syconessa Borojevic, Boury-Esnault & Vacelet, 2000
  7. Vosmaeropsis Dendy, 1893

Animalia → Porifera → Calcarea → Leucosolenida Heteropilumnus

  • Heteroplacidium
  • Heteroplax
  • Heteroplectron
  • Heteroplexis
  • Heteroplocamus

Heteroplopomus[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae

Heteropneustes[uredi VE | uredi]

  1. Heteropneustes fossilis
  2. Heteropneustes kemratensis
  3. Heteropneustes longipectoralis
  4. Heteropneustes microps

Heteropoda Latreille, 1804[uredi VE | uredi]

  1. Heteropoda acuta Davies, 1994
  2. Heteropoda aemulans Bayer & Jäger, 2009
  3. Heteropoda afghana Roewer, 1962
  4. Heteropoda alta Davies, 1994
  5. Heteropoda altithorax Strand, 1907
  6. Heteropoda altmannae Jäger, 2008
  7. Heteropoda amphora Fox, 1936
  8. Heteropoda analis Thorell, 1881
  9. Heteropoda armillata (Thorell, 1887)
  10. Heteropoda atollicola Pocock, 1904
  11. Heteropoda atriventris Chrysanthus, 1965
  12. Heteropoda badiella Roewer, 1951
  13. Heteropoda bellendenker Davies, 1994
  14. Heteropoda belua Jäger, 2005
  15. Heteropoda beroni Jäger, 2005
  16. Heteropoda bhaikakai Patel & Patel, 1973
  17. Heteropoda binnaburra Davies, 1994
  18. Heteropoda boiei (Doleschall, 1859)
  19. Heteropoda bonthainensis Merian, 1911
  20. Heteropoda borneensis (Thorell, 1890)
  21. Heteropoda boutani (Simon, 1906)
  22. Heteropoda bulburin Davies, 1994
  23. Heteropoda camelia Strand, 1914
  24. Heteropoda cavernicola Davies, 1994
  25. Heteropoda cece Jäger, 2014
  26. Heteropoda cervina (L. Koch, 1875)
  27. Heteropoda chelata (Strand, 1911)
  28. Heteropoda chelata vittichelis (Strand, 1911)
  29. Heteropoda chengbuensis Wang, 1990
  30. Heteropoda christae Jäger, 2008
  31. Heteropoda conwayensis Davies, 1994
  32. Heteropoda cooki Davies, 1994
  33. Heteropoda cooloola Davies, 1994
  34. Heteropoda crassa Simon, 1880
  35. Heteropoda crediton Davies, 1994
  36. Heteropoda cyanichelis Strand, 1907
  37. Heteropoda cyanognatha Thorell, 1881
  38. Heteropoda cyperusiria Barrion & Litsinger, 1995
  39. Heteropoda dagmarae Jäger & Vedel, 2005
  40. Heteropoda dasyurina (Hogg, 1914)
  41. Heteropoda davidbowie Jäger, 2008
  42. Heteropoda debilis (L. Koch, 1875)
  43. Heteropoda distincta Davies, 1994
  44. Heteropoda duan Jäger, 2008
  45. Heteropoda duo Jäger, 2014
  46. Heteropoda elatana Strand, 1911
  47. Heteropoda eluta Karsch, 1892
  48. Heteropoda emarginativulva Strand, 1907
  49. Heteropoda ernstulrichi Jäger, 2008
  50. Heteropoda erythra Chrysanthus, 1965
  51. Heteropoda eungella Davies, 1994
  52. Heteropoda fabrei Simon, 1885
  53. Heteropoda fischeri Jäger, 2005
  54. Heteropoda flavocephala Merian, 1911
  55. Heteropoda furva Thorell, 1890
  56. Heteropoda garciai Barrion & Litsinger, 1995
  57. Heteropoda gemella Simon, 1877
  58. Heteropoda goonaneman Davies, 1994
  59. Heteropoda gordonensis Davies, 1994
  60. Heteropoda gourae Monga, Sadana & Singh, 1988
  61. Heteropoda graaflandi Strand, 1907
  62. Heteropoda grooteeylandt Davies, 1994
  63. Heteropoda gyirongensis Hu & Li, 1987
  64. Heteropoda hampsoni Pocock, 1901
  65. Heteropoda helge Jäger, 2008
  66. Heteropoda hermitis (Hogg, 1914)
  67. Heteropoda hildebrandti Jäger, 2008
  68. Heteropoda hillerae Davies, 1994
  69. Heteropoda hippie Jäger, 2008
  70. Heteropoda hirsti Jäger, 2008
  71. Heteropoda holoventris Davies, 1994
  72. Heteropoda homstu Jäger, 2008
  73. Heteropoda hosei Pocock, 1897
  74. Heteropoda hupingensis Peng & Yin, 2001
  75. Heteropoda ignichelis (Simon, 1880)
  76. Heteropoda imbecilla Thorell, 1892
  77. Heteropoda jacobii Strand, 1911
  78. Heteropoda jaegerorum Jäger, 2008
  79. Heteropoda jasminae Jäger, 2008
  80. Heteropoda javana (Simon, 1880)
  81. Heteropoda jiangxiensis Li, 1991
  82. Heteropoda jugulans (L. Koch, 1876)
  83. Heteropoda kabaenae Strand, 1911
  84. Heteropoda kalbarri Davies, 1994
  85. Heteropoda kandiana Pocock, 1899
  86. Heteropoda kuekenthali Pocock, 1897
  87. Heteropoda kuluensis Sethi & Tikader, 1988
  88. Heteropoda kusi Jäger, 2014
  89. Heteropoda laai Jäger, 2008
  90. Heteropoda languida Simon, 1887
  91. Heteropoda lashbrooki (Hogg, 1922)
  92. Heteropoda lentula Pocock, 1901
  93. Heteropoda leprosa Simon, 1884
  94. Heteropoda leptoscelis Thorell, 1892
  95. Heteropoda lindbergi Roewer, 1962
  96. Heteropoda listeri Pocock, 1900
  97. Heteropoda loderstaedti Jäger, 2008
  98. Heteropoda longipes (L. Koch, 1875)
  99. Heteropoda lunula (Doleschall, 1857)
  100. Heteropoda luwuensis Merian, 1911
  101. Heteropoda malitiosa Simon, 1906
  102. Heteropoda marillana Davies, 1994
  103. Heteropoda martinae Jäger, 2008
  104. Heteropoda martusa Jäger, 2000
  105. Heteropoda maukin Jäger, 2014
  106. Heteropoda maxima Jäger, 2001
  107. Heteropoda mecistopus Pocock, 1898
  108. Heteropoda mediocris Simon, 1880
  109. Heteropoda meriani Jäger, 2008
  110. Heteropoda merkarensis Strand, 1907
  111. Heteropoda meticulosa Simon, 1880
  112. Heteropoda minahassae Merian, 1911
  113. Heteropoda mindiptanensis Chrysanthus, 1965
  114. Heteropoda modiglianii Thorell, 1890
  115. Heteropoda monroei Davies, 1994
  116. Heteropoda montana Thorell, 1890
  117. Heteropoda monteithi Davies, 1994
  118. Heteropoda mossman Davies, 1994
  119. Heteropoda murina (Pocock, 1897)
  120. Heteropoda muscicapa Strand, 1911
  121. Heteropoda nagarigoon Davies, 1994
  122. Heteropoda natans Jäger, 2005
  123. Heteropoda nebulosa Thorell, 1890
  124. Heteropoda nigriventer Pocock, 1897
  125. Heteropoda nilgirina Pocock, 1901
  126. Heteropoda ninahagen Jäger, 2008
  127. Heteropoda nirounensis (Simon, 1903)
  128. Heteropoda nobilis (L. Koch, 1875)
  129. Heteropoda novaguineensis Strand, 1911
  130. Heteropoda nyalama Hu & Li, 1987
  131. Heteropoda obe Jäger, 2014
  132. Heteropoda obtusa Thorell, 1890
  133. Heteropoda ocyalina (Simon, 1887)
  134. Heteropoda onoi Jäger, 2008
  135. Heteropoda opo Jäger, 2014
  136. Heteropoda pakawini Jäger, 2008
  137. Heteropoda parva Jäger, 2000
  138. Heteropoda pedata Strand, 1907
  139. Heteropoda pedata magna Strand, 1909
  140. Heteropoda pekkai Jäger, 2014
  141. Heteropoda phasma Simon, 1897
  142. Heteropoda pingtungensis Zhu & Tso, 2006
  143. Heteropoda planiceps (Pocock, 1897)
  144. Heteropoda plebeja Thorell, 1887
  145. Heteropoda pressula Simon, 1886
  146. Heteropoda procera (L. Koch, 1867)
  147. Heteropoda raveni Davies, 1994
  148. Heteropoda reinholdae Jäger, 2008
  149. Heteropoda renibulbis Davies, 1994
  150. Heteropoda richlingi Jäger, 2008
  151. Heteropoda robusta Fage, 1924
  152. Heteropoda rosea Karsch, 1879
  153. Heteropoda rubra Chrysanthus, 1965
  154. Heteropoda rufognatha Strand, 1907
  155. Heteropoda rundle Davies, 1994
  156. Heteropoda ruricola Thorell, 1881
  157. Heteropoda sarotoides Järvi, 1914
  158. Heteropoda sartrix (L. Koch, 1865)
  159. Heteropoda schlaginhaufeni Strand, 1911
  160. Heteropoda schwalbachorum Jäger, 2008
  161. Heteropoda schwendingeri Jäger, 2005
  162. Heteropoda sexpunctata Simon, 1885
  163. Heteropoda signata Thorell, 1890
  164. Heteropoda silvatica Davies, 1994
  165. Heteropoda simplex Jäger & Ono, 2000
  166. Heteropoda speciosus (Pocock, 1898)
  167. Heteropoda spenceri Davies, 1994
  168. Heteropoda spinipes (Pocock, 1897)
  169. Heteropoda spurgeon Davies, 1994
  170. Heteropoda squamacea Wang, 1990
  171. Heteropoda steineri Bayer & Jäger, 2009
  172. Heteropoda strandi Jäger, 2002
  173. Heteropoda strasseni Strand, 1915
  174. Heteropoda striata Merian, 1911
  175. Heteropoda striatipes (Leardi, 1902)
  176. Heteropoda submaculata Thorell, 1881
  177. Heteropoda submaculata torricelliana Strand, 1911
  178. Heteropoda subplebeia Strand, 1907
  179. Heteropoda subtilis Karsch, 1892
  180. Heteropoda sumatrana Thorell, 1890
  181. Heteropoda sumatrana javacola Strand, 1907
  182. Heteropoda teranganica Strand, 1911
  183. Heteropoda tetrica Thorell, 1897
  184. Heteropoda udolindenberg Jäger, 2008
  185. Heteropoda uexkuelli Jäger, 2008
  186. Heteropoda umbrata Karsch, 1892
  187. Heteropoda variegata (Simon, 1874)
  188. Heteropoda veiliana Strand, 1907
  189. Heteropoda venatoria (Linnaeus, 1767) * tipična
  190. Heteropoda venatoria emarginata Thorell, 1881
  191. Heteropoda venatoria foveolata Thorell, 1881
  192. Heteropoda venatoria pseudomarginata Strand, 1909
  193. Heteropoda vespersa Davies, 1994
  194. Heteropoda warrumbungle Davies, 1994
  195. Heteropoda warthiana Strand, 1907
  196. Heteropoda willunga Davies, 1994
  197. Heteropoda zuviele Jäger, 2008

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Araneae > Sparassidae >

Heteropodagrion[uredi VE | uredi]

  1. Heteropodarke
  2. Heteropogon
  3. Heteropolaria
  4. Heteropolygonatum
  5. Heteropolynoe
  6. Heteropora
  7. Heteroporatia
  8. Heteroporus
  9. Heteroppia

Heteropriacanthus[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Perciformes > Priacanthidae

  1. Heterops
  2. Heteropsammia
  3. Heteropsis
  4. Heteropsis
  5. Heteropsomys
  6. Heteropsyllus

Podred Heteroptera Latreille, 1810; (Stjenice)[uredi VE | uredi]

  1. Cimicomorpha Leston, Pendergrast & Southwood, 1954
  2. Dispsocoromorpha Miyamoto, 1961
  3. Enicocephalomorpha
  4. Gerromorpha Popov, 1971
  5. Leptopodomorpha Popov, 1971
  6. Nepomorpha Popov, 1968
  7. Pentatomorpha Leston, Pendergrast & Southwood, 1954

Insecta → Hemiptera

Heteropteris[uredi VE | uredi]

  1. Heteropternis
  2. Heteropterus
  3. Heteropterys
  4. Heteropteryx
  5. Heteroptilis
  6. Heteroptilus
  7. Heteroptochus
  8. Heteropus
  9. Heteropyge
  10. Heteropyramis
  11. Heteropyxis
  12. Heterorepetobasidium

Heterorete Dendy, 1916[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Hexactinellida → Hexactinosida → Euretidae

  1. Heterorhabditis
  2. Heterorhabdus
  3. Heterorhachis

Heterorotula Penney & Racek, 1968[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Spongillida → Spongillidae

  1. Heterorrhynchus
  2. Heterosaccus
  3. Heterosaphanus
  4. Heterosavia
  5. Heteroscapus
  6. Heteroscelus
  7. Heteroschismoides
  8. Heteroschoinus
  9. Heterosciadium

Podrazred Heteroscleromorpha Cárdenas et al., 2012[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae

Red Heteroscleromorpha incertae sedis Morrow & Cárdenas, 2015[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae

  1. Heteroscodra
  2. Heteroscorpion

Heteroscymnoides[uredi VE | uredi]

  1. Heteroscymnoides marleyi
  2. Heteroscypha
  3. Heteroscyphus

Heterosentis[uredi VE | uredi]

  1. Heterosentis fusiformis
  2. Heterosentis heteracanthus
  3. Heterosentis overstreeti
  4. Heterosentis paraplagusiarum
  5. Heterosentis plotosi
  6. Heterosentis septacanthus
  7. Heterosentis thapari

ArhythmacanthidaeEchinorhynchidaPalaeacanthocephalaAcanthocephalaAnimalia

  1. Heteroseptata

Heteroserolis Brandt, 1991[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Isopoda → Seroloidea → Serolidae

  1. Heterosignum
  2. Heterosiphonia
  3. Heterosmilax
  4. Heterosminthurus
  5. Heterosmylus
  6. Heterospathe
  7. Heterosperma
  8. Heterosphaeria
  9. Heterosphaeriopsis
  10. Heterosphaeroparia
  11. Heterospingus
  12. Heterospio
  13. Heterosporiopsis
  14. Heterosporium
  15. Heterosquilla
  16. Heterosquilloides
  17. Heterostachys
  18. Heterostemon
  19. Heterostentor
  20. Heterosternus
  21. Heterosternuta

Heterostichus[uredi VE | uredi]

  1. Heterostichus rostratus

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Perciformes > Clinidae

Heterostigma[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Ascidiacea > Pleurogona > Pyuridae

  1. Heterostreptus
  2. Heterostroma
  3. Heterostylites
  4. Heterostylus
  5. Heterosyllis
  6. Heterota
  7. Heterotaenia
  8. Heterotanais
  9. Heterotanoides

Heterotardigrada[uredi VE | uredi]

Animalia > Tardigrada

  1. Heterotaxalus
  2. Heterotaxis

Heterotella Gray, 1867[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Hexactinellida → Lyssacinosida → Euplectellidae

  1. Heterotentacula
  2. Heterotetracystis
  3. Heteroteuthis
  4. Heterotextus
  5. Heterothalamus
  6. Heterothamnion
  7. Heterotheca
  8. Heterothele
  9. Heterothelphusa
  10. Heterothrichopsis

Heterothripidae[uredi VE | uredi]

  • Rodovi: Heterothrips

Animalia > Arthropoda > Insecta > Thysanoptera

Heterothrips[uredi VE | uredi]

  • Heterothrips aesculi
  • Heterothrips analis
  • Heterothrips arisaemae
  • Heterothrips auranticornis
  • Heterothrips azaleae
  • Heterothrips decacornis
  • Heterothrips eversi
  • Heterothrips gillettei
  • Heterothrips lasquerellae
  • Heterothrips limbatus
  • Heterothrips lyoniae
  • Heterothrips pectinifer
  • Heterothrips prosopidis
  • Heterothrips quercicola
  • Heterothrips salicis
  • Heterothrips vernus
  • Heterothrips vitifloridus
  • Heterothrips vitis
  • Heterothrips watsoni
  • Heterothrips xolismae

Animalia > Arthropoda > Insecta > Thysanoptera > Heterothripidae

  1. Heterothyone
  2. Heterotis

Heterotis[uredi VE | uredi]

  1. Heterotis niloticus

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Osteoglossiformes > Arapaimidae

  1. Heterotolyposporium
  2. Heterotoma
  3. Heterotoxus

Heterotremata[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Crustacea > Malacostraca > Eumalacostraca > Eucarida > Decapoda > Pleocyemata > Brachyura > Eubrachyura

Razred Heterotrichea Stein, 1859[uredi VE | uredi]

  1. Heterotrichida Stein, 1859

Chromista → Alveolata → Ciliophora → Postciliodesmatophora

Red Heterotrichida Stein, 1859[uredi VE | uredi]

  1. Blepharismidae Jankowksi in Small & Lynn, 1985
  2. Climacostomidae Repak, 1972
  3. Condylostomatidae Kahl in Doflein & Reichenow, 1929
  4. Folliculinidae Dons, 1914
  5. Heterotrichida incertae sedis
  6. Maristentoridae Miao, Simpson, Fu & Lobban, 2005
  7. Peritromidae Stein, 1867
  8. Spirostomidae Stein, 1867
  9. Stentoridae Carus, 1863
  10. Stentoridae incertae sedis

Chromista → Ciliophora → Postciliodesmatophora → Heterotrichea

Heterotrichoncus Wunderlich, 1970[uredi VE | uredi]

  1. Heterotrichoncus pusillus (Miller, 1958)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Heterotrypus
  2. Heterotyles
  3. Heterotylus
  4. Heterotyphlum
  5. Heterovates
  6. Heteroxenia

Heteroxenotrichula Wilke, 1954[uredi VE | uredi]

Animalia → Gastrotricha → Chaetonotida → Paucitubulatina → Xenotrichulidae → Xenotrichulinae

Heteroxolmis Lanyon, 1986[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Aves → Passeriformes → Tyrannidae

Sinonimi: Xolmis dominicana, Xolmis dominicanus (Vieillot, 1823)

Heteroxya Topsent, 1898[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Axinellida → Heteroxyidae

Porodica Heteroxyidae Dendy, 1905[uredi VE | uredi]

  1. Acanthoclada Bergquist, 1970
  2. Alloscleria Topsent, 1927
  3. Desmoxya Hallmann, 1917
  4. Didiscus Dendy, 1922
  5. Heteroxya Topsent, 1898
  6. Julavis de Laubenfels, 1936
  7. Microxistyla Topsent, 1928
  8. Myrmekioderma Ehlers, 1870
  9. Negombo Dendy, 1905
  10. Parahigginsia Dendy, 1924

Animalia → Porifera → Demospongiae → Axinellida

  1. Heterozetes
  2. Heterozius
  3. Heterozonias
  4. Heterozonium

Izvori[uredi VE | uredi]

Vidi[uredi VE | uredi]

Popis taksona:He