Dodatak:Popis vrsta:Pan

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Pan , Panabrus , Panacanthus , Panacca , Panacea , Panacela , Panachraesta , Panachranta , Panacoma , Panacridops , Panacris , Panacus , Panaeolina , Panaeolopsis , Panaeolus , Panagaeus , Panagrellus , Panagrobelus , Panagrolaimidae , Panagrolaimus , Panagropsis , Panalipa , Panamacris , Panamadesmus , Panamamyia , Panamauropus , Panamicorbula , Panamomops , Panaphelix , Panaphilis , Panaphis , Panaqolus , Panaque , Panara , Panarchaegonus , Panarchaegonus , Panarchaeogonus , Panarche , Panarenia , Panaretella , Panarthropoda , Panaspis , Panastius , Panathura , Panaulix , Panava , Panax , Panaxia , Panca , Pancalia , Panchaetes , Panchaia , Panchala , Panchanania , Pancheilopora , Panchetocynodon , Panchlora , Panchrysia , Panchylissus , Pancicia , Panclintis , Pancoenia , Pancoloides , Pancolus , Pancorius , Pancovia , Pancra , Pancratium , Pancreadium , Pancroides , Pancrustacea , Panda , Pandaceae , Pandacerus , Pandaka , Pandala , Pandalidae , Pandalina , Pandaloidea , Pandalopsis , Pandalus , Pandanaceae , Pandanales , Pandanaspis , Pandanicola , Pandanicola , Pandanus , Pandaridae , Pandaros , Pandarus , Pandaspinapyga , Pandava , Pandea , Pandeidae , Pandeleteinus , Pandeleteius , Pandelleia , Pandelleola , Pandelus , Pandemis , Pandemos , Pandeopsis , Pandercetes , Panderia , Panderiidae , Pandesma , Pandineum , Pandion , Pandirodesmus , Pandisus , Pandita , Pandivirilia , Pandofella , Pandoflabella , Pandolaimus , Pandora , Pandora , Pandora , Pandoraea , Pandorida , Pandoridae , Pandoridae , Pandorina , Pandoroidea , Pandosentis , Pandrosos , Panduripharynx , Pandurista , Panegyra , Panegyrtes , Panellus , Panelus , Panemeria , Panerema , Paneryma , Panesthia , Panetela , Pangacarus , Pangaeus , Pangasella , Pangasianodon , Pangasiidae , Pangasius , Pangeogladiella , Pangio , Panglaphyra , Pangolinisis , Pangomyia , Pangonius , Pangrangiola , Pangrapta , Pangraptella , Pangrolaimidae , Pangullia , Panherpina , Panibole , Panicotricha , Panicovirus , Panicum , Paniella , Panigena , Panilla , Panimerus , Paniscus , Panisea , Panisopelma , Panisopus , Panjange , Panlongia , Panlongia , Panna , Pannaria , Pannariaceae , Pannellaina , Pannellaina , Panningia , Panningillo , Pannonibacter , Pannoparmelia , Pannoserpula , Pannosus , Pannota , Pannuceus , Pannus , Pannychella , Pannychia , Pannychina , Panoa , Panocalda , Panogena , Panolcus , Panolicella , Panolicellidae , Panolidia , Panolis , Panomya , Panomya , Panopea , Panopea , Panopeidae , Panopeinae , Panopeus , Panophrys , Panophthalmus , Panopides , Panopistus , Panoplax , Panoplitellus , Panoploea , Panoploscelis , Panopoda , Panops , Panoptes , Panoptidius , Panoquina , Panorbis , Panorhynchidae , Panorhynchus , Panormenis , Panormus , Panorpa , Panorpidae , Panorpodes , Panorpodidae , Panotima , Panotrogus , Panoumethus , Panousea , Panphagia Martínez & Alcober, 2009 † , Panphalea , Panscopidius , Panscopus , Pansemna , Pansepta , Pansmicrus , Pansporella , Panstenon , Pantachogon , Pantachordodes , Pantacordis , Pantadenia , Pantala , Pantaleon , Pantallus , Pantana , Pantanelliidae , Pantanelliidae , Pantanelliinae , Pantanelliinae , Pantanellium , Pantanellium , Pantanodon , Pantanopsis , Pantarbes , Pantecphylus , Pantelamprus , Panteleclita , Panteles , Pantelia , Pantelozetes , Panterpe , Pantetrapulmonata , Panthalis , Panthauma , Panthea , Pantheidae , Panthera , Pantherinus , Pantherodes , Pantherophis , Panthiades , Pantholops , Panthytarcha , Pantiala , Pantilema , Pantinia , Pantisarthrus , Pantodinus , Pantodon , Pantodontidae , Pantodontidae , Pantoea , Pantographa , Pantojaloria , Pantolabus , Pantolasius , Pantolia , Pantolytomyia , Pantomallus , Pantomorus , Pantomus , Pantoneura , Pantonyssus , Pantophaea , Pantophthalmidae , Pantophthalmus , Pantophyllum , Pantopipetta , Pantoplanes , Pantopoeus , Pantoporia , Pantopsalis , Pantoreites , Pantorhaenas , Pantorhaestes , Pantorhytes , Pantorrhytes , Pantosperma , Pantospora , Pantostomus , Pantoteles , Pantotrichum , Pantoxystus , Panturichthys , Panturichthys , Pantydia , Panula , Panulia , Panulirus , Panurea , Panurgica , Panurginus , Panurgopsis , Panurgus , Panurus , Panus , Panus , Panxinella , Panyapedaliodes , Panyptila , Panysinus , Panzeria , Panzeriaa , Panzia ,

Pan[uredi | uredi kôd]

Pan Oken, 1816[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Primates → Hominidae

Pana[uredi | uredi kôd]

Panabrus Fennah, 1953[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Cercopoidea → Cercopidae

  1. Panacanthus
  2. Panacca
  3. Panachraesta
  4. Panaeolina
  5. Panaeolopsis
  6. Panaeolus
  7. Panagaeus

Panagrellus[uredi | uredi kôd]

  1. Panagrellus dorsobidentata
  2. Panagrellus dubius
  3. Panagrellus ludwigii
  4. Panagrellus pycnus
  5. Panagrellus redividus (Linne, 1767) Goodey, 1945

Animalia → Nematoda → Secernentea → Rhabditida → Panagrolaimidae

Panagrobelus[uredi | uredi kôd]

  1. Panagrobelus coronatus
  2. Panagrobelus incisus
  3. Panagrobelus stammeri

Animalia → Nematoda → Secernentea → Rhabditida → Panagrolaimidae

Porodica Panagrolaimidae Thorne, 1937[uredi | uredi kôd]

  1. Anguilluloides Ruhm, 1956
  2. Halicephalobus Timm, 1956
  3. Macrolaimus
  4. Micronema
  5. Panagrellus Thorne, 1938
  6. Panagrobelium Andrassy, 1984
  7. Panagrobelus Thorne, 1939
  8. Panagrolaimus Fuchs, 1930
  9. Plectonchus
  10. Procephalobus Steiner, 1934
  11. Tricephalobus Steiner, 1936
  12. Trilabiatus
  13. Turbatrix Peters, 1927

Animalia → Nematoda → Secernentea → Rhabditida

  1. Panagrolaimus
  2. Panamadesmus
  3. Panamauropus

Panamomops Simon, 1884[uredi | uredi kôd]

  1. Panamomops affinis Miller & Kratochvíl, 1939
  2. Panamomops depilis Eskov & Marusik, 1994
  3. Panamomops dybowskii (O. Pickard-Cambridge, 1873)
  4. Panamomops fagei Miller & Kratochvíl, 1939
  5. Panamomops fedotovi (Charitonov, 1937)
  6. Panamomops inconspicuus (Miller & Valesova, 1964)
  7. Panamomops latifrons Miller, 1959
  8. Panamomops mengei Simon, 1926
  9. Panamomops mutilus (Denis, 1962)
  10. Panamomops palmgreni Thaler, 1973
  11. Panamomops pamiricus Tanasevitch, 1989
  12. Panamomops strandi Kolosváry, 1934
  13. Panamomops sulcifrons (Wider, 1834) tipična
  14. Panamomops tauricornis (Simon, 1881)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

Potpleme Panaphidina Oestlund, 1923[uredi | uredi kôd]

  1. Appendiseta Richards, 1965
  2. Bicaudella Rusanova, 1943
  3. Chromaphis Walker, 1870
  4. Chromocallis Takahashi, 1961
  5. Chuansicallis Tao, 1964
  6. Chucallis Tao, 1964
  7. Cranaphis
  8. Ctenocallis
  9. Dasyaphis Takahashi, 1938
  10. Eucallipterus Schouteden, 1906
  11. Indiochaitophorus Verma, 1970
  12. Melanocallis Oestlund, 1923
  13. Mesocallis
  14. Monellia Oestlund, 1887
  15. Monelliopsis Richards, 1965
  16. Neochromaphis
  17. Neocranaphis
  18. Panaphis
  19. Phyllaphoides Takahashi, 1921
  20. Protopterocallis Richards, 1965
  21. Pseudochromaphis Zhang, 1982
  22. Pterocallis Passerini, 1860
  23. Quednaucallis
  24. Sarucallis Shinji, 1922
  25. Shivaphis Das, 1918
  26. Sinochaitophorus
  27. Subtakecallis
  28. Takecallis Matsumura, 1917
  29. Therioaphis Walker, 1870
  30. Tiliaphis Takahashi, 1961
  31. Tinocallis
  32. Tinocalloides Basu, 1970

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Aphidoidea → Aphididae

Pleme Panaphidini Oestlund, 1923[uredi | uredi kôd]

  1. Myzocallidina
  2. Panaphidina Oestlund, 1923

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Aphidoidea → Aphididae

  1. Panaphilis

Panaphis[uredi | uredi kôd]

  1. Panaphis caricicola
  2. Panaphis juglandis (Goeze, 1778)
  3. Panaphis nepalensis (Quednau, 1973)
  4. Panaphis nepalensis nepalensis (Quednau, 1973)
  5. Panaphis nepalensis yunlongensis (Zhang, Guangxue, 1985)
  6. Panaphis ulmicola (Thomas, C., 1879)

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Aphidoidea → Aphididae

  1. Panaqolus

Panaque Eigenmann and Eigenmann, 1889[uredi | uredi kôd]

  1. Panaque armbrusteri Lujan, Hidalgo & Stewart, 2010
  2. Panaque bathyphilus Lujan & Chamon, 2008
  3. Panaque cochliodon (Steindachner, 1879)
  4. Panaque nigrolineatus (Peters, 1877)
  5. Panaque schaeferi Lujan, Hidalgo & Stewart, 2010
  6. Panaque suttonorum Schultz, 1944
  7. Panaque titan Lujan, Hidalgo & Stewart, 2010

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Siluriformes → Loricariidae

Panaretella Lawrence, 1937[uredi | uredi kôd]

  1. Panaretella distincta (Pocock, 1896) tipična
  2. Panaretella immaculata Lawrence, 1952
  3. Panaretella minor Lawrence, 1952
  4. Panaretella scutata (Pocock, 1902)
  5. Panaretella zuluana Lawrence, 1937

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Sparassidae

Panarthropoda Nielsen, 1995[uredi | uredi kôd]

Animalia → Ecdysozoa

  1. Panaspis
  2. Panastius
  3. Panathura

Panax Hill[uredi | uredi kôd]

  1. Panax bipinnatifidus Seem.
  2. Panax ginseng C.A.Mey.
  3. Panax japonicus (T.Nees) C.A.Mey.
  4. Panax notoginseng (Burkill) F.H.Chen
  5. Panax pseudoginseng Wall.
  6. Panax quinquefolius L.
  7. Panax sokpayensis Shiva K.Sharma & Pandit
  8. Panax stipuleanatus H.T.Tsai & K.M.Feng
  9. Panax trifolius L.
  10. Panax vietnamensis Ha & Grushv.
  11. Panax wangianus S.C.Sun
  12. Panax zingiberensis C.Y.Wu & Feng
status nije riješen:
  1. Panax australasia Pers.
  2. Panax australis Spreng. ex Schult.
  3. Panax caribaeus Siebold
  4. Panax compactus Barb.Rodr.
  5. Panax fallax Miq.
  6. Panax hermannii Cordem.
  7. Panax lepidus W.Bull
  8. Panax margaritiferus Vis.
  9. Panax mastersianus Sander ex Mast.
  10. Panax micranthus Wall.
  11. Panax nitidus W.Bull
  12. Panax transitorius C. Ho

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Apiales → Araliaceae

Panc[uredi | uredi kôd]

  1. Panchaetes
  2. Panchaia
  3. Panchanania
  4. Panchylissus
  5. Pancicia
  6. Pancoloides
  7. Pancolus
  8. Pancorius
  9. Pancovia
  10. Pancratium
  11. Pancreadium

Klada Pancrustacea Zrzavý & Štys, 1997[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda

Pand[uredi | uredi kôd]

  1. Panda
  2. Pandaka
  3. Pandalina
  4. Pandalopsis
  5. Pandalus
  6. Pandanicola
  7. Pandanus
  8. Pandaros

Pandaros Duchassaing & Michelotti, 1864[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Poecilosclerida → Microcionidae

  1. Pandarus
  2. Pandava
  3. Pandeleteinus
  4. Pandeleteius
  5. Pandercetes
  6. Panderia
  7. Pandineum

Pandinus Thorell, 1876[uredi | uredi kôd]

  1. Pandinus dictator (Pocock, 1888) [1] [2]
  2. Pandinus gambiensis Pocock, 1899 [1] [2]
  3. Pandinus imperator (C. L. Koch, 1841) [1] [2]
  4. Pandinus lowei Kovařík, 2012 [1] [2]
  5. Pandinus ugandaensis Kovařík, 2011 [1] [2]
  6. Pandinus ulderigoi Rossi, 2014 [1] [2]
  7. Pandinus viatoris (Pocock, 1890) [1] [2]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Scorpiones → Scorpionidae

  1. Pandion
  2. Pandirodesmus
  3. Pandisus
  4. Pandofella
  5. Pandolaimus
  6. Pandora
  7. Pandora
  8. Pandoraea
  9. Pandorina

Pandosentis[uredi | uredi kôd]

  1. Pandosentis iracundus

NeoechinorhynchidaeNeoechinorhynchidaEoacanthocephalaAcanthocephalaAnimalia

  1. Pandrosos
  2. Panduripharynx

Pane[uredi | uredi kôd]

  1. Panegyrtes

Panellus P. Karst.[uredi | uredi kôd]

  1. Panellus albifavolus Corner
  2. Panellus alutaceus Corner
  3. Panellus ambiguus Corner
  4. Panellus aureofactus E. Horak
  5. Panellus bambusarum Corner
  6. Panellus bambusifavolus Corner
  7. Panellus belangeri (Mont.) Singer
  8. Panellus brunneifavolus Corner, 1986
  9. Panellus brunneomaculatus Corner
  10. Panellus crawfordii (G. Stev.) Segedin, P.K. Buchanan & J.P. Wilkie, 1995
  11. Panellus cremeus G. Stev., 1964
  12. Panellus cystidiatus Singer, 1952
  13. Panellus dichotomus Corner
  14. Panellus diversipes (Berk.) Pegler, 1965
  15. Panellus dumontii Singer, 1977
  16. Panellus exiguus Corner
  17. Panellus flabellatus Murrill, 1915
  18. Panellus fulgens G. Stev., 1964
  19. Panellus fuscatus Corner
  20. Panellus globisporus Z.S. Bi, 1987
  21. Panellus glutinosus Corner
  22. Panellus haematopus (Berk.) Murrill, 1915
  23. Panellus hispidifavolus Corner
  24. Panellus intermedius Corner
  25. Panellus jalapensis Murrill, 1915
  26. Panellus luminescens (Corner) Corner
  27. Panellus luteolus (Speg.) Singer, 1973
  28. Panellus luteus (Dennis) Singer, 1973
  29. Panellus magnus Corner
  30. Panellus megalosporus Corner
  31. Panellus melleo-ochraceus Malençon
  32. Panellus microsporus Corner
  33. Panellus minimus (Jungh.) P.R. Johnst. & Moncalvo, 2006
  34. Panellus minusculus (Speg.) Raithelh., 2004
  35. Panellus mitis (Pers.) Singer
  36. Panellus niger G. Stev., 1964
  37. Panellus nubigenus Singer, 1969
  38. Panellus olivaceus de Meijer, 2009
  39. Panellus orientalis (Kobayasi) Corner, 1986
  40. Panellus parvulus Corner
  41. Panellus pauciporus Corner
  42. Panellus pendens Corner
  43. Panellus pteridophytorum Singer, 1973
  44. Panellus pubescens Z.S. Bi, 1987
  45. Panellus pusillus (Pers. ex Lév.) Burds. & O.K. Mill.
  46. Panellus pyrulifer Corner, 1986
  47. Panellus ringens (Fr.) Romagn.
  48. Panellus rupicola (Massee) Singer, 1942
  49. Panellus serotinus (Pers.) Kühner
  50. Panellus stenocystis Singer, 1973
  51. Panellus stipticus (Bull. :Fr.) Karst.
  52. Panellus subcantharelloides Murrill, 1915
  53. Panellus sublamelliformis Corner
  54. Panellus sublevatus Corner

Fungi → Basidiomycota → Agaricomycetes → Agaricales → Mycenaceae

Pang[uredi | uredi kôd]

  1. Pangacarus
  2. Pangasianodon
  3. Pangasius
  4. Pangio

Pangolinisis[uredi | uredi kôd]

Animalia > Cnidaria > Anthozoa > Alcyonacea > Isididae

  1. Pangrangiola
  2. Pangullia

Pani[uredi | uredi kôd]

  1. Panicovirus
  2. Panicum
  3. Paniella
  4. Panigena

Subtribus Panina[uredi | uredi kôd]

  • Rod Pan Oken, 1816

Animalia → Chordata → Mammalia → Primates → Hominidae

  1. Paniscus
  2. Panisea
  3. Panisopus

Panj[uredi | uredi kôd]

Panjange Deeleman-Reinhold & Deeleman, 1983[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Pholcidae

Pann[uredi | uredi kôd]

  1. Panna
  2. Pannaria
  3. Panningillo
  4. Pannonibacter
  5. Pannoparmelia
  6. Pannoserpula
  7. Pannosus
  8. Pannus
  9. Pannychella
  10. Pannychina

Pano[uredi | uredi kôd]

Panoa Forster, 1970[uredi | uredi kôd]

  1. Panoa contorta Forster, 1970
  2. Panoa fiordensis Forster, 1970
  3. Panoa mora Forster, 1970
  4. Panoa tapanuiensis Forster, 1970

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Desidae

Panolax Cope 1874[uredi | uredi kôd]

  1. Panolax sanctaefidei Cope 1874

Animalia → Chordata → Mammalia → Lagomorpha → Leporidae

Panolcus[uredi | uredi kôd]

  1. Panolicella
  2. Panomya
  3. Panonychus
  4. Panopea

Porodica Panopeidae Ortmann, 1893[uredi | uredi kôd]

  1. Eucratopsinae Stimpson, 1871 ; nije prihvaćeno
  2. Chasmophora Rathbun, 1914
  3. Cycloplax Guinot, 1969
  4. Cyrtoplax Rathbun, 1914
  5. Eucratopsis Smith, 1869
  6. Glyptoplax Smith, 1870
  7. Homoioplax Rathbun, 1914
  8. Malacoplax Guinot, 1969
  9. Odontoplax Garth, 1986
  10. Panoplax Stimpson, 1871
  11. Prionoplax H. Milne Edwards, 1852
  12. Robertsella Guinot, 1969
  13. Tetraplax Rathbun, 1901
  14. Thalassoplax Guinot, 1969
  15. Panopeinae Ortmann, 1893

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Decapoda → Xanthoidea

Potporodica Panopeinae Ortmann, 1893[uredi | uredi kôd]

  1. Acantholobulus Felder & Martin, 2003
  2. Dyspanopeus Martin & Abele, 1986
  3. Eurypanopeus A. Milne-Edwards, 1880
  4. Eurytium Stimpson, 1859
  5. Hexapanopeus Rathbun, 1898
  6. Lophopanopeus Rathbun, 1898
  7. Lophoxanthus A. Milne-Edwards, 1879
  8. Metopocarcinus Stimpson, 1860
  9. Neopanope A. Milne-Edwards, 1880
  10. Panopeus H. Milne Edwards, 1834
  11. Rhithropanopeus Rathbun, 1898
  12. Tetraxanthus Rathbun, 1898

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Decapoda → Xanthoidea → Panopeidae

  1. Panopeus
  2. Panophrys
  3. Panophthalmus
  4. Panopides
  5. Panopistus
  6. Panoplax
  7. Panoploscelis
  8. Panoptes
  9. Panoptidius

Panopula[uredi | uredi kôd]

Animalia → Platyhelminthes → Trematoda → Digenea → Plagiorchiida → Xiphidiata → Microphalloidea → Zoogonidae

  1. Panorbis
  2. Panorhynchus
  3. Panormus
  4. Panorpa
  5. Panorpodes
  6. Panoumethus
  7. Panousea

Panp[uredi | uredi kôd]

  1. Panphalea

Pans[uredi | uredi kôd]

  1. Panscopidius
  2. Panscopus
  3. Pansmicrus

Pant[uredi | uredi kôd]

  1. Pantachordodes
  2. Pantadenia
  3. Pantala

†Porodica Pantanelliidae Pessagno 1977[uredi | uredi kôd]

  1. Capnodocinae Pessagno et al. 1979
  2. Ellipsoxiphus Dunikowski 1882
  3. Liassobetraccium Kozur 1996
  4. Pantanelliinae Pessagno 1977
  5. Vallupinae Pessagno and MacLeod 1987

Chromista → Radiozoa → Polycystina

†Potporodica Pantanelliinae Pessagno 1977[uredi | uredi kôd]

  1. Betraccium Pessagno et al. 1979
  2. Cantalum Pessagno et al. 1979
  3. Cecrops Pessagno 1977
  4. Gorgansium Pessagno and Blome 1980
  5. Pachyonchus Pessagno and Blome 1980
  6. Pantanellium Pessagno 1977
  7. Pseudopantanellium Yeh 1987
  8. Trillus Pessagno and Blome 1980
  9. Zartus Pessagno and Blome 1980

Chromista → Radiozoa → Polycystina → Pantanelliidae

Pantanellium Pessagno 1977[uredi | uredi kôd]

  1. Pantanellium bangaense Cheng 1992
  2. Pantanellium berriasianum Baumgartner 1984
  3. Pantanellium brevispinum Gorican et al. 2006
  4. Pantanellium browni Pessagno and Blome 1980
  5. Pantanellium cantuchapai Pessagno and MacLeod 1987
  6. Pantanellium carlense Carter et al. 1998
  7. Pantanellium coronense Cheng 1992
  8. Pantanellium danaense Pessagno and Blome 1980
  9. Pantanellium deflectum Yang 1993
  10. Pantanellium fischeri Pessagno 1973
  11. Pantanellium formosum Yang 1993
  12. Pantanellium fosteri Pessagno and Blome 1980
  13. Pantanellium foveatum Mizutani and Kido 1983
  14. Pantanellium freboldi Carter et al. 1998
  15. Pantanellium heimi Pessagno and MacLeod 1987
  16. Pantanellium inornatum Pessagno and Poisson 1981
  17. Pantanellium josephinense Pessagno et al. 1993
  18. Pantanellium kluense Pessagno and Blome 1980
  19. Pantanellium kungaense Pessagno and Blome 1980
  20. Pantanellium meraceibaense Pessagno and MacLeod 1987
  21. Pantanellium newkluense Carter 1993
  22. Pantanellium nodaculeatum Steiger 1992
  23. Pantanellium oligoporum Vinassa de Regny 1899
  24. Pantanellium parvulum Pessagno and MacLeod 1987
  25. Pantanellium pinguisfloreus Yeh 2009
  26. Pantanellium quintachillaense Pessagno and MacLeod 1987
  27. Pantanellium ranchitoense Pessagno and MacLeod 1987
  28. Pantanellium rarum Hull 1997
  29. Pantanellium riedeli Pessagno 1977
  30. Pantanellium silberlingi Pessagno et al. 1979
  31. Pantanellium sincerum Pessagno and Blome 1980
  32. Pantanellium sixi Carter et al. 1998
  33. Pantanellium skedansense Pessagno and Blome 1980
  34. Pantanellium skidegatense Pessagno and Blome 1980
  35. Pantanellium squinaboli Tan Sin Hok 1927
  36. Pantanellium tanuense Pessagno and Blome 1980
  37. Pantanellium tierrablancaense Pessagno and MacLeod 1987
  38. Pantanellium tozeri Pessagno et al. 1979
  39. Pantanellium ultrasincerum Pessagno and Blome 1980
  40. Pantanellium westermanni Pessagno and MacLeod 1987
  41. Pantanellium whalenae Pessagno and MacLeod 1987
  42. Pantanellium wui Yeh 1987

Chromista → Radiozoa → Polycystina → Pantanelliidae

  1. Pantanodon
  2. Pantecphylus
  3. Pantelia
  4. Pantelozetes

Panterpe Cabanis & Heine, 1860[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Aves → Apodiformes → Trochilidae

  1. Panthalis

Porodica Pantheidae[uredi | uredi kôd]

  1. Anacronicta Warren, 1909
  2. Anepholcia Prout, 1924
  3. Bathyra Walker, 1865
  4. Brandtina Bytinski-Salz & Brandt, 1937
  5. Charadra Walker, 1865
  6. Colocasia Ochsenheimer, 1816
  7. Disepholcia Prout, 1924
  8. Elydnodes Hampson, 1913
  9. Gaujonia Dognin, 1891
  10. Lichnoptera Herrich-Schäffer, 1856
  11. Meleneta Smith, 1908
  12. Moma Hübner, 1820
  13. Panthauma Staudinger, 1892
  14. Panthea Hübner, 1820
  15. Pantheaforma Behounek, H.L. Han & Kononenko, 2015
  16. Pseudopanthea McDunnough, 1942
  17. Smilepholcia Prout, 1924
  18. Tambana Moore, 1882
  19. Trichosea Grote, 1875
  20. Trisulipsa Berio, 1973
  21. Trisuloides Butler, 1881
  22. Xanthomantis Warren, 1909

Animalia → Arthropoda → Insecta → Lepidoptera → Noctuoidea

Panthera Oken, 1816[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Carnivora → Felidae

Potporodica Pantherinae Pocock, 1917[uredi | uredi kôd]

  1. Neofelis Gray, 1867
  2. Panthera Oken, 1816
  3. Uncia Gray, 1854

Animalia → Chordata → Mammalia → Carnivora → Feliformia → Felidae

Pantherophis Fitzinger, 1843[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Reptilia → Squamata → Colubridae

Pantholops Hodgson, 1834[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Artiodactyla → Bovidae → Caprinae

  1. Pantiala
  2. Pantilema
  3. Pantodon
  4. Pantoea
  5. Pantolabus
  6. Pantomallus
  7. Pantomorus
  8. Pantomus
  9. Pantoneura
  10. Pantonyssus
  11. Pantopipetta
  12. Pantoplanes
  13. Pantopoeus
  14. Pantopsalis
  15. Pantoreites
  16. Pantorhaenas
  17. Pantorhytes
  18. Pantorrhytes
  19. Pantospora
  20. Pantoteles
  21. Pantotrichum
  22. Pantoxystus
  23. Panturichthys

Panu[uredi | uredi kôd]

Panulena Iredale, 1945[uredi | uredi kôd]

Animalia → Mollusca → Gastropoda → Pulmonata → Helicarionoidea → Helicarionidae

  1. Panulirus
  2. Panurea
  3. Panurgica
  4. Panurus
  5. Panus
  6. Panus

Pany[uredi | uredi kôd]

Panyptila Cabanis, 1847[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Aves → Apodiformes → Apodidae → Apodinae

Panysinus Simon, 1901[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Salticoidea → Salticidae

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b c d e f g [1] Euscorpius
  2. a b c d e f g [2] Scorpionidae Latreille, 1802

Vidi[uredi | uredi kôd]

Popis taksona:Pa