Dodatak:Popis vrsta:Phl

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Phlaeglymma , Phlaeoba , Phlaeobacris , Phlaeobella , Phlaeobida , Phlaeoglymma , Phlaeopora , Phlaeopsis , Phlaeothripidae , Phlaeothrips , Phlattothrata , Phlaurocentrum , Phlebarcys , Phlebia , Phlebiastes , Phlebiella , Phlebiopsis , Phlebobranchia , Phlebocarya , Phlebodes , Phlebodium , Phlebogaster , Phlebogryllacris , Phlebohecta , Phlebolepidiformes , Phlebolobium , Phlebonema , Phlebonotus , Phlebopenes , Phlebophis , Phlebophyllum , Phlebopterum , Phlebopus , Phlebosmylus , Phlebosotera , Phlebosphales , Phlebothamnion , Phlebothrix , Phlebotomus , Phlebovirus , Phlebozemia , Phlegetonia , Phlegmatospermum , Phlegopsis , Phlegra , Phlegyas , Phleocryptes , Phleogena , Phleogenaceae , Phlepsanus , Phlepsius , Phlepsobahita , Phlepsopsius , Phlesirtes , Phleudecatoma , Phleum , Phliantidae , Phlibostroma , Phlocerus , Phloeobiopsis , Phloeobius , Phloeoborus , Phloeocecis , Phloeocetis , Phloeochilus , Phloeochopardia , Phloeochroa , Phloeocleptus , Phloeococcus , Phloeoconis , Phloeocranus , Phloeocurus , Phloeodes , Phloeodictyidae , Phloeoditica , Phloeographus , Phloeograptis , Phloeolaemus , Phloeolister , Phloeomimus , Phloeomys , Phloeomyzus , Phloeonemus , Phloeonotus , Phloeopeccania , Phloeopemon , Phloeophagoides , Phloeophagomorphus , Phloeophagosoma , Phloeophagus , Phloeophila , Phloeophilus , Phloeophthorus , Phloeopora , Phloeops , Phloeopthorus , Phloeosinites , Phloeosinopsioides , Phloeosinopsis , Phloeosinus , Phloeospora , Phloeospora , Phloeosporella , Phloeosporina , Phloeoterus , Phloeotragus , Phloeotribus , Phloeotrogus , Phloeotrupes , Phloeotrypetus , Phloeoxena , Phloeus , Phlogicylindrium , Phlogiellus , Phlogis , Phlogochroa , Phlogomera , Phlogophilus , Phlogophora , Phlogospora Qadri, 1962 , Phlogotettix , Phlogothamnus , Phlogothauma , Phloiocaulon , Phloiotribus , Phlojodicarpus , Phlomis , Phlomobacter , Phlox , Phlugidia , Phlugiola , Phlugiolopsis , Phlugis , Phlyaria , Phlyarus , Phlyax , Phlyctaenia , Phlyctaeniella , Phlyctaenodes , Phlyctaenogastra , Phlyctaenomorpha , Phlyctaenopora , Phlyctaina , Phlyctainophora , Phlyctema , Phlyctenactis , Phlyctenanthus , Phlyctenosis , Phlyctibasidium , Phlyctidaceae , Phlyctidocarpa , Phlyctimantis , Phlyctinus , Phlyctis , Phlyctis , Phlyctochytrium , Phlyctodesmus , Phlyctorhiza , Phlyda , Phlyzakium

Phla[uredi VE | uredi]

  1. Phlaeglymma
  2. Phlaeoglymma
  3. Phlaeopora
  4. Phlaeopsis

Phlaeothripidae[uredi VE | uredi]

  • Rodovi: Acallurothrips, Acanthothrips, Acrosothrips, Adelothrips, Adraneothrips, Agrothrips, Aleurodothrips, Allothrips, Amynothrips, Anaglyptothrips, Antillothrips, Apterygothrips, Atractothrips, Azaleothrips, Bactrothrips, Baeonothrips, Bagnalliella, Bolothrips, Carathrips, Carientothrips, Cartomothrips, Cephalothrips, Ceuthothrips, Chirothripoides, Cleistothrips, Compsothrips, Cryptothrips, Deplorothrips, Diceratothrips, Diphyothrips, Elaphrothrips, Emprosthiothrips, Eparsothrips, Eschatothrips, Eurythrips, Gastrothrips, Glyptothrips, Gnophothrips, Goniothrips, Gynaikothrips, Haplothrips, Heptathrips, Hindsiothrips, Holopothrips, Holothrips, Hoplandothrips, Hoplandrothrips, Hoplothrips, Hyidiothrips, Idolothrips, Illinothrips, Karnyothrips, Leptothrips, Liothrips, Lispothrips, Lissothrips, Macrophthalmothrips, Malacothrips, Megalothrips, Megathrips, Membrothrips, Mixothrips, Neothrips, Neurothrips, Ozothrips, Phlaeothrips, Plectrothrips, Podothrips, Poecilothrips, Preeriella, Priesneriella, Psalidothrips, Pygmaeothrips, Pygothrips, Scopaeothrips, Sophiothrips, Sporothrips, Stephanothrips, Stictothrips, Strepterothrips, Symphyothrips, Terthrothrips, Teuchothrips, Thorybothrips, Torvothrips, Trachythrips, Treherniella, Trichinothrips, Tropothrips, Tylothrips, Williamsiella, Yarnkothrips, Zaliothrips

Animalia > Arthropoda > Insecta > Thysanoptera

  1. Phlaeothrips

Phlattothrata Crosby & Bishop, 1933[uredi VE | uredi]

  1. Phlattothrata flagellata (Emerton, 1911) tipična
  2. Phlattothrata parva (Kulczyński, 1926)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Phlaurocentrum

Phle[uredi VE | uredi]

Phlebarcys Schmidt, 1910[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Cercopoidea → Cercopidae

  1. Phlebia
  2. Phlebiella
  3. Phlebiopsis
  4. Phlebocarya
  5. Phlebodium
  6. Phlebogaster
  7. Phlebogryllacris
  8. Phlebolobium
  9. Phlebonema
  10. Phlebophyllum
  11. Phlebopus
  12. Phlebosmylus
  13. Phlebothamnion
  14. Phlebovirus
  15. Phlegmatospermum
  16. Phlegopsis
  17. Phlegra
  18. Phleocryptes
  19. Phleogena
  20. Phlesirtes
  21. Phleum

Phlo[uredi VE | uredi]

  1. Phloeobiopsis
  2. Phloeobius
  3. Phloeoborus
  4. Phloeochilus
  5. Phloeocleptus
  6. Phloeoconis
  7. Phloeocranus
  8. Phloeocurus
  9. Phloeodes

Porodica Phloeodictyidae Carter, 1882[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Haplosclerida

  1. Phloeoditica
  2. Phloeographus
  3. Phloeolaemus
  4. Phloeomimus
  5. Phloeomys
  6. Phloeonemus
  7. Phloeonotus
  8. Phloeopeccania
  9. Phloeopemon
  10. Phloeophagoides
  11. Phloeophagomorphus
  12. Phloeophagosoma
  13. Phloeophagus
  14. Phloeophila
  15. Phloeophilus
  16. Phloeophthorus
  17. Phloeopora
  18. Phloeops
  19. Phloeopthorus
  20. Phloeosinites
  21. Phloeosinopsioides
  22. Phloeosinopsis
  23. Phloeosinus
  24. Phloeospora
  25. Phloeosporella
  26. Phloeosporina
  27. Phloeoterus
  28. Phloeotragus
  29. Phloeotribus
  30. Phloeotrogus
  31. Phloeotrupes
  32. Phloeotrypetus
  33. Phloeoxena
  34. Phloeus
  35. Phlogicylindrium
  36. Phlogiellus

Phlogophilus Gould, 1860[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Aves → Apodiformes → Trochilidae

  1. Phloiotribus
  2. Phlojodicarpus
  3. Phlomis
  4. Phlomobacter
  5. Phlox

Phlu[uredi VE | uredi]

Phlugidia Kevan, 1993[uredi VE | uredi]

PhlugidiniMeconematinaeTettigoniidae

Phlugidini Eichler, 1938[uredi VE | uredi]

MeconematinaeTettigoniidae

Phlugiola Karny, 1907[uredi VE | uredi]

PhlugidiniMeconematinaeTettigoniidae

Phlugiolopsis Zeuner, 1940[uredi VE | uredi]

  • Phlugiolopsis adentis Bian, Shi & Chang, 2012
  • Phlugiolopsis brevis Xia & Liu, 1992
  • Phlugiolopsis carinata Wang, Li & Liu, 2012
  • Phlugiolopsis chayuensis Wang, Li & Liu, 2012
  • Phlugiolopsis circolobosis Bian, Shi & Chang, 2013
  • Phlugiolopsis complanispinis Bian, Shi & Chang, 2013
  • Phlugiolopsis damingshanis Bian, Shi & Chang, 2012
  • Phlugiolopsis digitusis Bian, Shi & Chang, 2012
  • Phlugiolopsis elongata Bian, Shi & Chang, 2013
  • Phlugiolopsis emarginata Bian, Shi & Chang, 2013
  • Phlugiolopsis grahami (Tinkham, 1944)
  • Phlugiolopsis henryi Zeuner, 1940
  • Phlugiolopsis huangi Bian, Shi & Chang, 2012
  • Phlugiolopsis jinyunensis (Shi & Zheng, 1994)
  • Phlugiolopsis longiangulis Bian, Shi & Chang, 2013
  • Phlugiolopsis longicerca Wang, Li & Liu, 2012
  • Phlugiolopsis minuta (Tinkham, 1943)
  • Phlugiolopsis mistshenkoi (Gorochov, 1993)
  • Phlugiolopsis montana Wang, Li & Liu, 2012
  • Phlugiolopsis pectinis Bian, Shi & Chang, 2012
  • Phlugiolopsis pentagonis Bian, Shi & Chang, 2013
  • Phlugiolopsis punctata Wang, Li & Liu, 2012
  • Phlugiolopsis tribranchis Bian, Shi & Chang, 2012
  • Phlugiolopsis trullis Bian, Shi & Chang, 2012
  • Phlugiolopsis tuberculata Xia & Liu, 1992
  • Phlugiolopsis uncicercis Bian, Shi & Chang, 2013
  • Phlugiolopsis ventralis Wang, Li & Liu, 2012
  • Phlugiolopsis vietnamica Wang, Li & Liu, 2012
  • Phlugiolopsis xinanensis Bian, Shi & Chang, 2013
  • Phlugiolopsis yaeyamensis Yamasaki, 1986
  • Phlugiolopsis yunnanensis Shi & Ou, 2005

MeconematiniMeconematinaeTettigoniidae

Phlugis Stål, 1861[uredi VE | uredi]

  • Phlugis abnormis (Redtenbacher, 1891)
  • Phlugis arborea Nickle, 2003
  • Phlugis arborealoides Nickle, 2005
  • Phlugis bullatinotum Nickle, 2003
  • Phlugis burgersi Jin, 1993
  • Phlugis buruensis Karny, 1924
  • Phlugis caudata (Redtenbacher, 1891)
  • Phlugis celerinicta Nickle, 2003
  • Phlugis chelifera Rehn, 1918
  • Phlugis chrysopa Bolívar, 1888
  • Phlugis chrysopoides Nickle, 2003
  • Phlugis convexitermina Nickle, 2003
  • Phlugis coriaceus (Redtenbacher, 1891)
  • Phlugis crassifemorata Kästner, 1932
  • Phlugis ecuador Gorochov, 2012
  • Phlugis gigantea Nickle, 2003
  • Phlugis glabra Nickle, 2003
  • Phlugis gracila Nickle, 2003
  • Phlugis herculi Nickle, 2003
  • Phlugis irregularis Bruner, 1915
  • Phlugis lewisi Nickle, 2003
  • Phlugis macilenta (Redtenbacher, 1891)
  • Phlugis marginata (Redtenbacher, 1891)
  • Phlugis morona Gorochov, 2012
  • Phlugis nemoptera Bolívar, 1888
  • Phlugis novaeguineaensis Jin, 1993
  • Phlugis ocraceovittata Piza, 1960
  • Phlugis orioni Nickle, 2003
  • Phlugis permutata Kästner, 1932
  • Phlugis poecila Hebard, 1927
  • Phlugis proseni Mello-Leitão, 1947
  • Phlugis proxima Bruner, 1915
  • Phlugis rapax Jin, 1993
  • Phlugis rhodophthalmus Mello-Leitão, 1940
  • Phlugis robertsi Nickle, 2005
  • Phlugis scalpra Nickle, 2003
  • Phlugis similis Bruner, 1915
  • Phlugis simplex Hebard, 1927
  • Phlugis spinipes (Fabricius, 1775)
  • Phlugis stigmata Nickle, 2003
  • Phlugis teres (De Geer, 1773)
  • Phlugis virens (Thunberg, 1815)
  • Phlugis wittmani Nickle, 2003

PhlugidiniMeconematinaeTettigoniidae

Phly[uredi VE | uredi]

  1. Phlyarus
  2. Phlyctaeniella
  3. Phlyctaenodes

Phlyctaenopora Topsent, 1904[uredi VE | uredi]

  1. Phlyctaenopora (Barbozia) Dendy, 1922
  2. Phlyctaenopora (Barbozia) bocagei Lévi & Lévi, 1983
  3. Phlyctaenopora (Barbozia) primitiva (Dendy, 1922)
  4. Phlyctaenopora (Phlyctaenopora) Topsent, 1904
  5. Phlyctaenopora (Phlyctaenopora) bitorquis Topsent, 1904
  6. Phlyctaenopora (Phlyctaenopora) halichondrioides van Soest & Stentoft, 1988

Animalia → Porifera → Demospongiae → Poecilosclerida → Mycalidae

  1. Phlyctainophora
  2. Phlyctema
  3. Phlyctenosis
  4. Phlyctibasidium
  5. Phlyctidocarpa
  6. Phlyctimantis
  7. Phlyctinus
  8. Phlyctis
  9. Phlyctis
  10. Phlyctochytrium
  11. Phlyctodesmus
  12. Phlyctorhiza
  13. Phlyda
  14. Phlyzakium

Izvori[uredi VE | uredi]

Vidi[uredi VE | uredi]

Popis taksona:Phl