Dodatak:Popis vrsta:Pho

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Phobaeticus , Phoberia , Phoberopsis , Phoberopus , Phobetes , Phobetica , Phobeticomyia , Phobetinus , Phobetromimus , Phobetromyia , Phobetron , Phobetus , Phobocampe , Phobodesmus , Phobolosia , Phoboscincus , Phobus , Phoca , Phocanema , Phocarctos , Phoceana , Phoceana , Phoceanidae , Phocibidion , Phocidae , Phocides , Phocitrema , Phocitremoides , Phocoderma , Phocoena , Phocoenidae , Phocoenobacter , Phocoenoides , Phodilus , Phodopus , Phodoryctis , Phoebanthus , Phoebastria , Phoebe , Phoebella , Phoebemima , Phoebetria , Phoebichnus , Phoebichnus , Phoebis , Phoebolampta , Phoebophilus , Phoenicagrion , Phoenicanthus , Phoenicaulis , Phoeniciloricus , Phoenicircus , Phoenicladocera , Phoenico, , Phoenicobates , Phoenicobatopsis , Phoenicobiella , Phoenicococcidae , Phoenicococcus , Phoenicocoris , Phoenicophanta , Phoenicophorium , Phoenicoprocta , Phoenicopteridae , Phoenicopterus , Phoeniculidae , Phoeniculus , Phoenicurus , Phoenicurusia , Phoenicus , Phoenidnus , Phoeniostacta , Phoenix , Phoenoderus , Phoenodus , Phoenoteleia , Phoeococcus , Phoeosinus , Phoetalia , Phoetaliotes , Phoidagnostus , Pholadella , Pholadellinae , Pholadicola , Pholadida , Pholadidae , Pholadidae , Pholadidea , Pholadidea , Pholadiformii , Pholadina , Pholadinae , Pholadini , Pholadiphila , Pholadoblatta , Pholadoidea , Pholadoidea , Pholadomorpha , Pholadomya , Pholadomyacidae , Pholadomyida , Pholadomyidae , Pholadomyidae , Pholadomyinae , Pholadomyocardia , Pholadomyoida , Pholadomyoidea , Pholadopsis , Pholas , Pholas , Pholaseius , Pholcidae , Pholciella , Pholcipes , Pholcobates , Pholcoides , Pholcomma , Pholcophora , Pholcus , Pholenota , Pholeoaphodius , Pholeomyia , Pholeosilpha , Pholeter , Pholeterides , Pholetesor , Pholetiscus , Pholeus , Pholeus , Pholeutis , Pholicodes , Pholidae , Pholidapus , Pholidaster , Pholidichthyidae , Pholidichthys , Pholidobolus , Pholidocarpus , Pholidochris , Pholidochromis , Pholidoctenus , Pholidoforus , Pholidolepis , Pholidonotus , Pholidophoretes , Pholidophoridae , Pholidophoriformes , Pholidophorinae , Pholidophoristion , Pholidophoroidea , Pholidophoroides , Pholidophoropsis , Pholidophorus , Pholidopleuridae , Pholidopleuriformes , Pholidopora , Pholidoptera , Pholidorhynchodon , Pholidornis , Pholidoskepia , Pholidostachys , Pholidota , Pholidota , Pholidoteuthis , Pholiota , Pholiotina , Pholioxenus , Pholis , Pholisma , Pholisora , Pholistoma , Pholiurus , Phollicodes , Pholobius , Pholodes , Pholoe , Pholoidae , Pholoides , Phoma , Phomachora , Phomatosphaeropsis , Phomatospora , Phomatosporella , Phomites , Phomites Fritel † , Phomites myricae , Phomopsis , Phomyces , Phonapate , Phonarellus , Phoneutria , Phoneyusa , Phonicocleptes , Phonicosia , Phonicosia , Phonochorion , Phonogaster , Phonognatha , Phonomyia , Phonophilus , Phonopleurus , Phonorhynchella , Phonorhynchoides , Phonorhynchus , Phonotaenia , Phonotimpus , Phoperigea , Phora , Phoracantha , Phoracis , Phoradendrepulus , Phoradendron , Phoraspis , Phoratopodidae , Phoratopus , Phorbas , Phorbia , Phorcidella , Phoreiobothrium , Phorelliosoma , Phoremia , Phorica , Phoridae , Phorine , Phorinia , Phorinia , Phorioppnia , Phorioppniidae , Phoriospongia , Phorma , Phormacantha , Phormacantha , Phormia , Phormiata , Phormictopus , Phormidiaceae , Phormidium , Phormingochilus , Phormium , Phormobothrium , Phormocampe , Phormocyrtis , Phormoestes , Phormophora , Phormopora , Phormosoma , Phormosomatidae , Phormospyris , Phormospyris , Phormostichoartus , Phormostichoartus , Phorocephala , Phorocera , Phorocerosoma , Phorocerostoma , Phorochelifer , Phoroctenia , Phoroctenus , Phorodon , Phoroncidia , Phoronida , Phoronida , Phoronis , Phoronopsis , Phoropholus , Phorophylla , Phorostichus , Phorotrophus , Phortica , Phorticella , Phorticium , Phorticium , Phorticium , Phorticolea , Phorticum , Phorticum , Phorticus , Phortioeca , Phortioecoides , Phorus , Phorytocarpais , Phos , Phosichthyidae , Phosichthys , Phosocephala , Phosphaenus , Phosphaticola , Phosphila , Phosphorus , Phostria , Photedes , Photina , Photinella , Photinia , Photinus , Photis , Photobacterium , Photoblepharon , Photocharis , Photocorynus , Photocryptus , Photodotis , Photofugia , Photonectes , Photopectoralis , Photophilus , Photorhabdus , Photoscotosia , Photostomias , Photostylus , Photuris , Photyna , Phoxacris , Phoxacromion , Phoxichilidiidae , Phoxichilidium , Phoxinellus , Phoxinus , Phoxiphilyra , Phoxocampus , Phoxocephalidae , Phoxocephalus , Phoxomela , Phoxomeloides , Phoxonotus , Phoxophrys , Phoxoteles , Phoxus ,

Phob[uredi VE | uredi]

Phobaeticus Brunner, 1907[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Phasmida → Phasmatidae

Phoberopus[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Rhaphidophoroidea > Rhaphidophoridae

  1. Phobetinus
  2. Phobetromimus
  3. Phobodesmus
  4. Phoboscincus

Phoc[uredi VE | uredi]

Phoca Linnaeus, 1758[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Carnivora → Caniformia → Phocidae

  1. Phocanema

Phocarctos Peters, 1866[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Carnivora → Caniformia → Otariidae

  1. Phoceana
  2. Phocibidion

Phocidae Gray, 1821[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Carnivora → Caniformia

  1. Phocitrema
  2. Phocitremoides

Phocoena G. Cuvier, 1816[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Cetacea → Odontoceti → Phocoenidae

Porodica Phocoenidae Gray, 1825[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Theria → Eutheria → Cetacea → Odontoceti

  1. Phocoenobacter

Phocoenoides Andrews, 1911[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Cetacea → Odontoceti → Phocoenidae

Phod[uredi VE | uredi]

  1. Phodaga
  2. Phodilus
  3. Phodopus

Phoe[uredi VE | uredi]

  1. Phoebanthus
  2. Phoebastria
  3. Phoebe
  4. Phoebella
  5. Phoebemima
  6. Phoebetria
  7. Phoebolampta
  8. Phoenicagrion
  9. Phoenicanthus
  10. Phoenicaulis

Phoeniciloricus[uredi VE | uredi]

Animalia → Cephalorhyncha → Loricifera → Nanaloricida → Nanaloricidae

  1. Phoenicircus

Phoenicogenus[uredi VE | uredi]

  • Phoenicogenus inermis

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae

  1. Phoenicobates
  2. Phoenicobatopsis
  3. Phoenicobiella
  4. Phoenicophorium
  5. Phoenicopterus
  6. Phoeniculus
  7. Phoenicurus
  8. Phoenicus
  9. Phoenidnus

Phoenix L.[uredi VE | uredi]

Plantae → Tracheophyta → Liliopsida → Arecales → Arecaceae

  1. Phoenoderus
  2. Phoenodus
  3. Phoeosinus

Phol[uredi VE | uredi]

  1. Pholadicola
  2. Pholadidea
  3. Pholadiphila
  4. Pholas
  5. Pholaseius

Pholcidae (dugonogi pauci)[uredi VE | uredi]

  • Rodovi:

Aetana (3), Anansus (3), Anopsicus (64), Artema (4), Aucana (5), Aymaria (7), Belisana (67), Blancoa (2), Bryantina (2), Buitinga (20), Calapnita (4), Canaima (2), Carapoia (9), Carupania (1), Cenemus (3), Ceratopholcus (1), Chibchea (16), Chisosa (2), Ciboneya (4), Coryssocnemis (13), Crossopriza (7), Enetea (1), Falconia (1), Galapa (2), Gertschiola (2), Guaranita (3), Holocneminus (2), Holocnemus (3), Hoplopholcus (9), Ibotyporanga (4), Ixchela (5), Kambiwa (2), Khorata (4), Leptopholcus (18), Litoporus (10), Mecolaesthus (13), Mesabolivar (45), Metagonia (81), Micromerys (7), Micropholcus (2), Modisimus (56), Mystes (1), Nerudia (1), Ninetis (5), Nita (1), Nyikoa (1), Ossinissa (1), Otavaloa (5), Panjange (6), Papiamenta (2), Paramicromerys (14), Pehrforsskalia (1), Pholciella (1), Pholcoides (1), Pholcophora (6), Pholcus (125), Physocyclus (19), Pisaboa (4), Pomboa (3), Priscula (17), Psilochorus (41), Quamtana (25), Queliceria (1), Sanluisi (1), Savarna (3), Smeringopina (8), Smeringopus (22), Spermophora (37), Spermophorides (34), Stenosfemuraia (1), Stygopholcus (3), Systenita (1), Tainonia (1), Teuia (1), Tibetia (1), Tolteca (2), Trichocyclus (23), Tupigea (9), Uthina (2), Wanniyala (2), Waunana (4), Wugigarra (22), Zatavua (17)

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Araneae

  1. Pholciella
  2. Pholcipes

Pholcoides Roewer, 1960[uredi VE | uredi]

  1. Pholcoides afghana Roewer, 1960 tipična
  2. Pholcoides monticola (Spassky, 1941)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Filistatidae

  1. Pholcomma
  2. Pholcophora
  3. Pholcus
  4. Pholenota
  5. Pholeter
  6. Pholeterides
  7. Pholetiscus
  8. Pholicodes
  9. Pholidapus

Porodica Pholidichthyidae Jordan, 1896[uredi VE | uredi]

  1. Pholidichthys Bleeker, 1856

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Perciformes

Podred Pholidichthyioidei[uredi VE | uredi]

  1. Pholidichthyidae Jordan, 1896

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Perciformes

  1. Pholidichthys
  2. Pholidobolus
  3. Pholidocarpus
  4. Pholidochromis
  5. Pholidoforus
  6. Pholidonotus
  7. Pholidoptera
  8. Pholidornis
  9. Pholidostachys

Red Pholidota Weber, 1904[uredi VE | uredi]

Animalia → Bilateria → Deuterostomia → Chordata → Vertebrata → Gnathostomata → Tetrapoda → Mammalia → Theria → Eutheria

  1. Pholidoteuthis

Pholiota[uredi VE | uredi]

  1. Pholiota abstrusa
  2. Pholiota adiposa
  3. Pholiota alnicola
  4. Pholiota astragalina
  5. Pholiota aurivella
  6. Pholiota brunnescens
  7. Pholiota chrysmoides
  8. Pholiota conissans
  9. Pholiota decussata
  10. Pholiota flammans slika
  11. Pholiota flavida
  12. Pholiota formosa
  13. Pholiota glutinosa
  14. Pholiota gummosa
  15. Pholiota gymnopodia
  16. Pholiota henningsii
  17. Pholiota heteroclita
  18. Pholiota highlandensis
  19. Pholiota jahnii
  20. Pholiota lenta
  21. Pholiota limonella
  22. Pholiota lubrica
  23. Pholiota lucifera
  24. Pholiota malicola
  25. Pholiota mixta
  26. Pholiota multicingulata
  27. Pholiota nameko
  28. Pholiota ochrochlora
  29. Pholiota pinicola
  30. Pholiota polychroa
  31. Pholiota populnea
  32. Pholiota pseudofascicularis
  33. Pholiota pudica
  34. Pholiota pusilla
  35. Pholiota scamba
  36. Pholiota spumosa
  37. Pholiota squarrosa
  38. Pholiota subflammans
  39. Pholiota subochracea
  40. Pholiota tilopus
  41. Pholiota tuberculosa

Fungi > Basidiomycota > Agaricomycetes > Agaricales > Strophariaceae

Pholiotina[uredi VE | uredi]

  1. Pholis
  2. Pholisma
  3. Pholistoma
  4. Pholiurus
  5. Phollicodes
  6. Pholobius
  7. Pholoe
  8. Pholoides

Phom[uredi VE | uredi]

  1. Phoma
  2. Phomachora
  3. Phomatosphaeropsis
  4. Phomatospora
  5. Phomatosporella
  6. Phomopsis
  7. Phomyces

Phon[uredi VE | uredi]

Phonarellus[uredi VE | uredi]

  • Phonarellus afganicus
  • Phonarellus erythrocephalus
  • Phonarellus flavipes
  • Phonarellus humeralis
  • Phonarellus kareni
  • Phonarellus lucens
  • Phonarellus minor
  • Phonarellus mistshenkoi
  • Phonarellus miurus
  • Phonarellus nitidus

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Grylloidea > Gryllidae

Phoneutria Perty, 1833[uredi VE | uredi]

  1. Phoneutria bahiensis Simó & Brescovit, 2001
  2. Phoneutria boliviensis F. O. Pickard-Cambridge, 1897
  3. Phoneutria eickstedtae Martins & Bertani, 2007
  4. Phoneutria fera Perty, 1833
  5. Phoneutria keyserlingi F. O. Pickard-Cambridge, 1897
  6. Phoneutria nigriventer Keyserling, 1891
  7. Phoneutria pertyi F. O. Pickard-Cambridge, 1897
  8. Phoneutria reidyi F. O. Pickard-Cambridge, 1897

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Ctenidae

Phoneyusa[uredi VE | uredi]

  • Phoneyusa antilope
  • Phoneyusa belandana
  • Phoneyusa bettoni
  • Phoneyusa bidentata
  • Phoneyusa bouvieri
  • Phoneyusa buettneri
  • Phoneyusa celerierae
  • Phoneyusa chevalieri
  • Phoneyusa cultridens
  • Phoneyusa efuliensis
  • Phoneyusa elephantiasis
  • Phoneyusa gabonica
  • Phoneyusa giltayi
  • Phoneyusa gracilipes
  • Phoneyusa gregori
  • Phoneyusa lesserti
  • Phoneyusa manicata
  • Phoneyusa minima
  • Phoneyusa mutica
  • Phoneyusa nigroventris
  • Phoneyusa principium
  • Phoneyusa rufa
  • Phoneyusa rutilata
  • Phoneyusa westi

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Araneae > Theraphosidae

Phonicosia[uredi VE | uredi]

  • Phonicosia circinata
  • Phonicosia jousseaumi
  • Phonicosia oviseparata
  • Phonicosia reingensis
  • Phonicosia styphelia
  • Phonicosia vandiemenensis

Animalia > Bryozoa > Gymnolaemata > Cheilostomatida > Lacernidae >

Phonochorion[uredi VE | uredi]

  • Phonochorion artvinensis
  • Phonochorion satunini
  • Phonochorion uvarovi

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Tettigonioidea > Tettigoniidae

Phonognatha Simon, 1894[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Araneidae

Phonophilus Ehrenberg, 1831[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Lycosidae

Phonorhynchella[uredi VE | uredi]

Animalia > Platyhelminthes > Turbellaria > Kalyptorhynchia > Polycystididae

Phonorhynchoides[uredi VE | uredi]

  • Phonorhynchoides carinostylis
  • Phonorhynchoides flagellatus
  • Phonorhynchoides haegheni

Animalia > Platyhelminthes > Turbellaria > Kalyptorhynchia > Polycystididae

Phonorhynchus[uredi VE | uredi]

  • Phonorhynchus bitubatus
  • Phonorhynchus helgolandicus
  • Phonorhynchus paersei
  • Phonorhynchus pernix

Animalia > Platyhelminthes > Turbellaria > Kalyptorhynchia > Polycystididae >

Phonotimpus[uredi VE | uredi]

  1. Phonotimpus eutypus
  2. Phonotimpus separatus

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Araneae > Corinnidae

Phor[uredi VE | uredi]

Phoracantha[uredi VE | uredi]

  • Phoracantha acanthocera
  • Phoracantha alternata
  • Phoracantha ancoralis
  • Phoracantha complicata
  • Phoracantha concolor
  • Phoracantha cruciata
  • Phoracantha elegans
  • Phoracantha flavopicta
  • Phoracantha frenchi
  • Phoracantha freyi
  • Phoracantha gracilis
  • Phoracantha grallaria
  • Phoracantha immaculata
  • Phoracantha impavida
  • Phoracantha laetabilis
  • Phoracantha lata
  • Phoracantha longipennis
  • Phoracantha manifesta
  • Phoracantha mastersii
  • Phoracantha mitchelli
  • Phoracantha montana
  • Phoracantha multiformis
  • Phoracantha niamata
  • Phoracantha northamensis
  • Phoracantha obscura
  • Phoracantha odewahnii
  • Phoracantha perbella
  • Phoracantha placenta
  • Phoracantha porosa
  • Phoracantha princeps
  • Phoracantha punctata (Longicorn Beetle)
  • Phoracantha punctipennis
  • Phoracantha recurva
  • Phoracantha rugithoracica
  • Phoracantha semipunctata
  • Phoracantha solida
  • Phoracantha superans
  • Phoracantha synonyma
  • Phoracantha triangularis
  • Phoracantha tricuspis
  • Phoracantha tuberalis

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

  1. Phoracis
  2. Phoradendron
  3. Phoratopus

Phorbas Duchassaing & Michelotti, 1864[uredi VE | uredi]

  1. Phorbas acanthochela (Koltun, 1964)
  2. Phorbas amaranthus Duchassaing & Michelotti, 1864
  3. Phorbas arborescens (Ridley, 1884)
  4. Phorbas arbuscula (Lendenfeld, 1888)
  5. Phorbas areolatus (Thiele, 1905)
  6. Phorbas armatus (Schmidt, 1868)
  7. Phorbas aurantiacus Rützler, Piantoni, Van Soest & Diaz, 2014
  8. Phorbas baffini (Brøndsted, 1933)
  9. Phorbas bardajii (Uriz, 1988)
  10. Phorbas benguelensis (Uriz, 1984)
  11. Phorbas bergmontae Hajdu & Teixeira, 2011
  12. Phorbas bihamiger (Waller, 1878)
  13. Phorbas burtoni Hajdu & Teixeira, 2011
  14. Phorbas caespitosus (Carter, 1885)
  15. Phorbas californiana (de Laubenfels, 1932)
  16. Phorbas capixaba Hajdu & Teixeira, 2011
  17. Phorbas clathratus (Lévi, 1963)
  18. Phorbas clathrodes (Dendy, 1922)
  19. Phorbas dayi (Lévi, 1963)
  20. Phorbas demonstrans (Topsent, 1890)
  21. Phorbas dendyi (Topsent, 1890)
  22. Phorbas dives (Topsent, 1891)
  23. Phorbas domini (Boury-Esnault & van Beveren, 1982)
  24. Phorbas epizoaria (Lévi, 1958)
  25. Phorbas equiosculatus (Pansini, 1987)
  26. Phorbas erectus Lévi, 1993
  27. Phorbas ferrerhernandezi van Soest, 2002
  28. Phorbas ferrugineus Goodwin, Jones, Neely & Brickle, 2011
  29. Phorbas fibrosus (Lévi, 1963)
  30. Phorbas fibulatus (Topsent, 1893)
  31. Phorbas fictitioides (Dendy & Frederick, 1924)
  32. Phorbas fictitius (Bowerbank, 1866)
  33. Phorbas frutex Pulitzer-Finali, 1993
  34. Phorbas fulvus (Bergquist & Fromont, 1988)
  35. Phorbas fusifer (Ridley & Dendy, 1887)
  36. Phorbas glaberrimus (Topsent, 1917)
  37. Phorbas gravidus (Dendy, 1896)
  38. Phorbas gukhulensis Sim & Kim, 2004
  39. Phorbas hechteli Hajdu & Teixeira, 2011
  40. Phorbas hoffmani (Bakus, 1966)
  41. Phorbas intermedia Bergquist, 1961
  42. Phorbas kovdaicum (Rezvoi, 1925)
  43. Phorbas lamellatus (Lévi, 1963)
  44. Phorbas lieberkuehni (Burton, 1930)
  45. Phorbas longurioides (Burton, 1932)
  46. Phorbas megasigma Rios & Cristobo, 2007
  47. Phorbas mercator (Schmidt, 1868)
  48. Phorbas microchelifer (Cabioch, 1968)
  49. Phorbas mollis (Kirkpatrick, 1903)
  50. Phorbas nexus (Koltun, 1964)
  51. Phorbas osculosus (Topsent, 1892)
  52. Phorbas palmatus Pulitzer-Finali, 1993
  53. Phorbas papillatus (Dendy, 1922)
  54. Phorbas papillosa (Arnesen, 1903)
  55. Phorbas paucistylifer Koltun, 1958
  56. Phorbas perarmatus (Bowerbank, 1866)
  57. Phorbas plumosus (Montagu, 1814)
  58. Phorbas posidoni Voultsiadou-Koukoura & van Soest, 1991
  59. Phorbas punctatus Picton & Goodwin, 2007
  60. Phorbas purpureus (Carter, 1886)
  61. Phorbas pustulosus (Carter, 1882)
  62. Phorbas ramosus (Lendenfeld, 1888)
  63. Phorbas reginae Aguilar-Camacho & Carballo, 2012
  64. Phorbas repens (Topsent, 1904)
  65. Phorbas roemeri (Hentschel, 1929)
  66. Phorbas roxasi (de Laubenfels, 1935)
  67. Phorbas salebrosus Koltun, 1958
  68. Phorbas scabida (sensu Vacelet, Vasseur & Lévi, 1976)
  69. Phorbas shackletoni Goodwin, Jones, Neely & Brickle, 2011
  70. Phorbas stylifer Burton, 1959
  71. Phorbas tailliezi Vacelet & Perez, 2008
  72. Phorbas tanitai Hajdu & Teixeira, 2011
  73. Phorbas tenacior (Topsent, 1925)
  74. Phorbas tenuis (Cuartas, 1992)
  75. Phorbas tenuispiculatus (Dendy, 1896)
  76. Phorbas thela (Vosmaer, 1880)
  77. Phorbas tokushima (Tanita, 1970)
  78. Phorbas topsenti Vacelet & Perez, 2008
  79. Phorbas uncifer (Dendy, 1896)
  80. Phorbas viecquensis Duchassaing & Michelotti, 1864

Animalia → Porifera → Demospongiae → Poecilosclerida → Hymedesmiidae

  1. Phoreiobothrium
  2. Phoremia
  3. Phorioppnia

Phoriospongia Marshall, 1880[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Poecilosclerida → Chondropsidae

  1. Phormictopus
  2. Phormidium
  3. Phormingochilus
  4. Phormium
  5. Phormobothrium
  6. Phorochelifer
  7. Phoroctenus
  8. Phoroncidia

Koljeno Phoronida Hatschek, 1888[uredi VE | uredi]

Animalia → Eumetazoa → Bilateria → Protostomia

Phoronis Wright, 1856[uredi VE | uredi]

Animalia → Eumetazoa → Bilateria → Protostomia → Phoronida

Phoronopsis Gilchrist, 1907[uredi VE | uredi]

Animalia → Eumetazoa → Bilateria → Protostomia → Phoronida

  1. Phoropholus
  2. Phorostichus
  3. Phorytocarpais

Phos[uredi VE | uredi]

  1. Phos
  2. Phosichthys
  3. Phosphorus

Phot[uredi VE | uredi]

  1. Photina
  2. Photinella
  3. Photinia
  4. Photobacterium
  5. Photoblepharon
  6. Photocharis
  7. Photocorynus
  8. Photofugia
  9. Photonectes
  10. Photopectoralis
  11. Photophilus
  12. Photorhabdus
  13. Photostomias
  14. Photostylus

Phox[uredi VE | uredi]

  1. Phoxacris
  2. Phoxacromion
  3. Phoxichilidium

Phoxinellus Heckel, 1843[uredi VE | uredi]

  1. Phoxinellus alepidotus Heckel, 1843
  2. Phoxinellus dalmaticus Zupančič & Bogutskaya, 2000
  3. Phoxinellus pseudalepidotus Bogutskaya & Zupančič, 2003

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Phoxinus Agassiz, 1835[uredi VE | uredi]

  1. Phoxinus bigerri Kottelat, 2007
  2. Phoxinus brachyurus Berg, 1912
  3. Phoxinus colchicus Berg, 1910
  4. Phoxinus grumi Berg, 1907
  5. Phoxinus issykkulensis Berg, 1912
  6. Phoxinus jouyi (Jordan & Snyder, 1901)
  7. Phoxinus keumkang (Chyung, 1977)
  8. Phoxinus kumgangensis Kim, 1980
  9. Phoxinus lumaireul (Schinz, 1840)
  10. Phoxinus oxyrhynchus (Mori, 1930)
  11. Phoxinus phoxinus (Linnaeus, 1758)
  12. Phoxinus semotilus (Jordan & Starks, 1905)
  13. Phoxinus septimaniae Kottelat, 2007
  14. Phoxinus steindachneri Sauvage, 1883
  15. Phoxinus strandjae Drensky, 1926
  16. Phoxinus strymonicus Kottelat, 2007
  17. Phoxinus tchangi Chen, 1988
  18. Phoxinus ujmonensis Kaschenko, 1899

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

  1. Phoxiphilyra
  2. Phoxocampus
  3. Phoxophrys
  4. Phoxoteles

Phoxus[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae

Izvori[uredi VE | uredi]

Vidi[uredi VE | uredi]

Popis taksona:Ph