Dodatak:Popis vrsta:Plak

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Plakarthriidae , Plakarthrium , Plakidium , Plakina , Plakinastrella , Plakinidae , Plakolana , Plakoribates , Plakortis , Plakosyllis ,

Plak[uredi | uredi kôd]

Plakarthriidae Hansen, 1905[uredi | uredi kôd]

  1. Plakarthrium Chilton, 1883

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Isopoda → Seroloidea

Plakarthrium Chilton, 1883[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Isopoda → Seroloidea → Plakarthriidae

Plakidium Lendenfeld, 1907[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Heteroscleromorpha incertae sedis → Lithistida incertae sedis

Plakina Schulze, 1880[uredi | uredi kôd]

  1. Plakina atka Lehnert, Stone & Heimler, 2005
  2. Plakina australis (Gray, 1867)
  3. Plakina bioxea Green & Bakus, 1994
  4. Plakina bowerbanki (Sarà, 1960)
  5. Plakina brachylopha Topsent, 1927
  6. Plakina coerulea Cedro, Hajdu & Correia, 2013
  7. Plakina corticioides Vacelet, Vasseur & Lévi, 1976
  8. Plakina corticolopha Lévi & Lévi, 1983
  9. Plakina crypta Muricy, Boury-Esnault, Bézac & Vacelet, 1998
  10. Plakina dilopha Schulze, 1880
  11. Plakina elisa (de Laubenfels, 1936)
  12. Plakina endoumensis Muricy, Boury-Esnault, Bézac & Vacelet, 1998
  13. Plakina fragilis Desqueyroux-Faúndez & van Soest, 1997
  14. Plakina jamaicensis Lehnert & van Soest, 1998
  15. Plakina jani Muricy, Boury-Esnault, Bézac & Vacelet, 1998
  16. Plakina kanaky Ruiz & Pérez, 2015
  17. Plakina microlobata Desqueyroux-Faúndez & van Soest, 1997
  18. Plakina monolopha Schulze, 1880
  19. Plakina muricyae Cruz-Barraza, Vega & Carballo, 2014
  20. Plakina pacifica Desqueyroux-Faúndez & van Soest, 1997
  21. Plakina paradilopha Cruz-Barraza, Vega & Carballo, 2014
  22. Plakina reducta (Pulitzer-Finali, 1983)
  23. Plakina tanaga Lehnert, Stone & Heimler, 2005
  24. Plakina tetralopha (Hechtel, 1965)
  25. Plakina tetralophoides Muricy, Boury-Esnault, Bézac & Vacelet, 1998
  26. Plakina topsenti (Pouliquen, 1972)
  27. Plakina trilopha Schulze, 1880
  28. Plakina versatilis (Schmidt, 1880)
  29. Plakina weinbergi Muricy, Boury-Esnault, Bézac & Vacelet, 1998

Animalia → Porifera → Homoscleromorpha → Homosclerophorida → Plakinidae

Plakinastrella Schulze, 1880[uredi | uredi kôd]

  1. Plakinastrella ceylonica (Dendy, 1905)
  2. Plakinastrella clathrata Kirkpatrick, 1900
  3. Plakinastrella clippertonensis van Soest, Kaiser & van Syoc, 2011
  4. Plakinastrella copiosa Schulze, 1880
  5. Plakinastrella globularis Domingos, Moraes & Muricy, 2013
  6. Plakinastrella mammillaris Lendenfeld, 1907
  7. Plakinastrella microspiculifera Moraes & Muricy, 2003
  8. Plakinastrella minor (Dendy, 1916)
  9. Plakinastrella mixta Maldonado, 1992
  10. Plakinastrella onkodes Uliczka, 1929
  11. Plakinastrella oxeata Topsent, 1904
  12. Plakinastrella polysclera Lévi & Lévi, 1989
  13. Plakinastrella stinapa Van Soest, Meesters & Becking, 2014
  14. Plakinastrella trunculifera Topsent, 1927

Animalia → Porifera → Homoscleromorpha → Homosclerophorida → Plakinidae

Porodica Plakinidae Schulze, 1880[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Homoscleromorpha → Homosclerophorida

  1. Plakolana
  2. Plakoribates

Plakortis Schulze, 1880[uredi | uredi kôd]

  1. Plakortis albicans Cruz-Barraza & Carballo, 2005
  2. Plakortis angulospiculatus (Carter, 1879)
  3. Plakortis badabaluensis Ubare & Mohan, 2016
  4. Plakortis bergquistae Muricy, 2011
  5. Plakortis clarionensis Cruz-Barraza, Vega & Carballo, 2014
  6. Plakortis communis Muricy, 2011
  7. Plakortis copiosa Pulitzer-Finali, 1993
  8. Plakortis dariae Ereskovsky, Lavrov & Willenz, 2014
  9. Plakortis edwardsi Ereskovsky, Lavrov & Willenz, 2014
  10. Plakortis erythraena Lévi, 1958
  11. Plakortis fromontae Muricy, 2011
  12. Plakortis galapagensis Desqueyroux-Faúndez & van Soest, 1997
  13. Plakortis halichondrioides (Wilson, 1902)
  14. Plakortis hooperi Muricy, 2011
  15. Plakortis insularis Moraes & Muricy, 2003
  16. Plakortis japonica (Hoshino, 1977)
  17. Plakortis kenyensis Pulitzer-Finali, 1993
  18. Plakortis lita de Laubenfels, 1954
  19. Plakortis microrhabdifera Moraes & Muricy, 2003
  20. Plakortis myrae Ereskovsky, Lavrov & Willenz, 2014
  21. Plakortis nigra Lévi, 1953
  22. Plakortis petrupaulensis Domingos, Moraes & Muricy, 2013
  23. Plakortis potiguarensis Domingos, Moraes & Muricy, 2013
  24. Plakortis quasiamphiaster Díaz & van Soest, 1994
  25. Plakortis simplex Schulze, 1880
  26. Plakortis spinalis Domingos, Moraes & Muricy, 2013
  27. Plakortis zyggompha (de Laubenfels, 1934)

Animalia → Porifera → Homoscleromorpha → Homosclerophorida → Plakinidae

  1. Plakosyllis

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vidi[uredi | uredi kôd]

Popis taksona:Pl