Dodatak:Popis vrsta:Por

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Poralia , Porandra , Porangonycha , Porania , Poraniella , Poraniidae , Poraniomorpha , Poraniopsis , Porannulus , Poranopsis , Poranthera , Poraspididae , Poraster , Poratia , Poratobolus , Poratophilus , Porauxus , Porcaconus , Porcaconus , Porcelia , Porcellana , Porcellanaster , Porcellanasteridae , Porcellanidae , Porcellanopagurus , Porcellidiidae , Porcellidium , Porcellio , Porcellio , Porcellionidae , Porcellionides , Porcellium , Porcia , Porcinolus , Porcorhinus , Porcostoma , Porcullosoma , Porela , Porella , Porella , Porella , Porellaceae , Porellales , Porelloides , Poretzkia , Poreuomena , Porguenia , Porhydrus , Poria , Poria , Poriagraulos , Poricalyptra , Poriceata , Poricella , Poricella , Poricellaria , Poricellaria , Poricellariidae , Poricellariidae , Porichthys , Poridiplosis , Porifera , Porifera , Porifera (spužve) , Porilorenzella , Porina , Porina , Porina , Porinaceae , Porinidae , Porinidae , Poriodontia , Porioides , Poriplethopeltis , Porisaccus , Poriskina , Porismittina , Porismus , Poritectolithus , Porites , Porites , Porithea , Porithodes , Poritia , Poriticae , Poritidae , Poritidae , Poritipora , Poritipora , Porius , Porizon , Porizonopteron , Pornothemis , Porobelba , Porobeltraniella , Porocephalichthys , Porocephalida , Porocephalida , Porocephalidae , Porocephalus , Porochara , Porocharaceae , Porochilus , Porochrysis , Porocladium , Porocleonus , Poroclinus , Porococcus , Porococcus , Porococcus , Porococcus , Porocoma , Poroconiochaeta , Porocottus , Porocyclia , Porocyphus , Porodaedalea , Poroderma , Porodisculus , Porodiscus , Porodiscus , Porodiscus , Porodiscus , Porodon Fr. , Poroeponides , Poroeponides , Poroeponides , Porogadus , Porogobius , Porogramme , Porogymnaspis , Porohylobius , Poroisariopsis , Porokalumma , Porolabium , Poroleda , Poroleprieuria , Poroliodes , Porolithon , Porolithon , Porolithon , Poromecyna , Poromera , Porometra , Poromitra , Poromya , Poromya , Poromyata , Poromyida , Poromyidae , Poromyidae , Poromyoidea , Porona , Poronea Raf. , Poronia , Poronidulus , Poropanchax , Poropeltarion , Poropeltis , Poropeza , Porophilomyces , Porophloeus , Porophoromyces , Porophorus , Porophyllum , Poroplagioecia , Poropodalius , Poropoea , Poropterculus , Poropterellus , Poropterinus , Poropteroides , Poropteropsis , Poropterus , Poropuntius , Pororhynchus , Pororrhynchus , Porosana , Poroscheloribates , Porosira , Porosorotalia , Porosorotalia , Porosphaerella , Porosphaerellopsis , Porosporidae , Porostereum , Porostreptus , Porostylon , Porosubramaniania , Porotachys , Porotaka , Porotenus , Porotergus , Porotermes , Porothamnium , Porothamnium , Porotheleum , Porotica , Porotrichodendron , Porotrichopsis , Porotrichum , Porotrichum , Porotyche , Porpacella , Porpacithemis , Porpacus , Porpax , Porpax , Porpema , Porphoracris , Porphyra , Porphyrella , Porphyria , Porphyridiaceae , Porphyridiales , Porphyridium , Porphyrinia , Porphyrio , Porphyrobacter , Porphyrochroa , Porphyrochrysa , Porphyrocrates , Porphyrodesme , Porphyrogenes , Porphyroglossum , Porphyroglottis , Porphyrolaema , Porphyromma , Porphyromonadaceae , Porphyromonas , Porphyromus , Porphyronoorda , Porphyronota , Porphyrophora , Porphyropsis , Porphyrorhegma , Porphyrosela , Porphyrosiphon , Porphyrosoma , Porphyrospiza , Porphyrostachys , Porphyrostemma , Porphyrostromium , Porpidia , Porpidia , Porpidiaceae , Porpita , Porpitidae , Porpocera , Porpodryas , Porpoloma , Porpomastix , Porpomiris , Porraxia , Porrectotheca , Porrerus , Porrhomma , Porrhoppia , Porrhotegaeus , Porrhothele , Porribius , Porricondyla , Porrocaecum , Porrocystis , Porroecia , Porroglossum , Porropis , Porrorchis , Porrorhachis , Porsenus , Porsica , Portalia , Portalites Hemer & Nygreen † , Portanus , Portaratrum , Portea , Portenschlagia , Portenschlagiella , Portentomorpha , Porterandia , Porteranthus , Porterella , Porteresia , Porteria , Porteriella , Porterinema , Porterpygus , Portevinia , Porthesaroa , Porthetes , Porthetis , Porthidium , Porthmeia , Porthmologa , Portia , Porticulasphaera , Porticulasphaera , Portieria , Portlandia , Portlandia , Portoricellus , Portoricona , Portoricoscia , Portschinskia , Portulaca , Portulacaceae , Portulacaria , Portumnus , Portunicepon , Portunidae , Portunion , Portunus , Porzana ,

Pora[uredi | uredi kôd]

Poracanthium Dollfus, 1948[uredi | uredi kôd]

Animalia → Platyhelminthes → Trematoda → Plagiorchiida → Opecoelidae

  1. Porandra
  2. Porangonycha
  3. Poranopsis
  4. Poranthera
  5. Poratia
  6. Poratobolus
  7. Poratophilus
  8. Porauxus

Porc[uredi | uredi kôd]

Porcataraneus Mi & Peng, 2011[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Araneidae

  1. Porcelia

Porcellana[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Decapoda > Galatheoidea > Porcellanidae

Porcellanidae[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Decapoda > Galatheoidea

  1. Porcellanopagurus
  2. Porcellidium
  3. Porcellio
  4. Porcellionides
  5. Porcellium
  6. Porcia
  7. Porcostoma
  8. Porcullosoma
  9. Porcupinychus

Pore[uredi | uredi kôd]

  1. Porella
  2. Porella
  3. Porelloides
  4. Poreuomena

Porh[uredi | uredi kôd]

  1. Porhydrus

Pori[uredi | uredi kôd]

  1. Poria
  2. Poria
  3. Poricella
  4. Poricellaria
  5. Porichthys

Koljeno Porifera Grant, 1836; (spužve)[uredi | uredi kôd]

Vitae → Eukaryota → Opisthokonta → Animalia

Porifera incertae sedis[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera

  1. Porina
  2. Porina
  3. Poriodontia

Porioides Forster, 1989[uredi | uredi kôd]

  1. Porioides rima (Forster, 1970) tipična vrsta
  2. Porioides tasmani (Forster, 1970)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Hahniidae

  1. Porismus

Poritella Schmidt, 1879[uredi | uredi kôd]

Sinonimi:
  1. Porithea
  2. Porithodes
  3. Porius

Porl[uredi | uredi kôd]

Porlieria Ruiz & Pav.[uredi | uredi kôd]

  1. Porlieria angustifolia (Engelm.) A. Gray
  2. Porlieria arida Rusby
  3. Porlieria chilensis I.M. Johnst.
  4. Porlieria hygrometra Ruiz & Pav.
  5. Porlieria microphylla (Baill.) Descole, O'Donell & Lourteig
status nije riješen:
  1. Porlieria hygrometrica Pav. ex A.Gray

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Zygophyllales → Zygophyllaceae

Porn[uredi | uredi kôd]

  1. Pornothemis

Poro[uredi | uredi kôd]

  1. Porobelba
  2. Porobeltraniella
  3. Porocephalichthys
  4. Porocephalus
  5. Porochara
  6. Porochilus
  7. Porocladium
  8. Porocleonus
  9. Poroclinus
  10. Porocoma
  11. Poroconiochaeta
  12. Porocottus
  13. Porocyclia
  14. Porocyphus
  15. Porodaedalea
  16. Poroderma
  17. Porodisculus
  18. Porodiscus
  19. Porogadus
  20. Porogobius
  21. Porogramme
  22. Porohylobius
  23. Poroisariopsis
  24. Porokalumma
  25. Porolabium
  26. Poroleda
  27. Poroleprieuria
  28. Poroliodes
  29. Porolithon
  30. Poromecyna
  31. Poromera
  32. Poromitra
  33. Poromya
  34. Poronia
  35. Poronidulus
  36. Poropanchax
  37. Poropeltis
  38. Porophilomyces
  39. Porophoromyces
  40. Porophorus
  41. Porophyllum
  42. Poropodalius
  43. Poropterculus
  44. Poropterellus
  45. Poropterinus
  46. Poropteroides
  47. Poropteropsis
  48. Poropterus

Poropuntius Smith, 1931[uredi | uredi kôd]

  1. Poropuntius alloiopleurus (Vaillant, 1893)
  2. Poropuntius angustus Kottelat, 2000
  3. Poropuntius bantamensis (Rendahl, 1920)
  4. Poropuntius birtwistlei (Herre, 1940)
  5. Poropuntius bolovenensis Roberts, 1998
  6. Poropuntius brevispinus (Nguyen & Doan, 1969)
  7. Poropuntius burtoni (Mukerji, 1933)
  8. Poropuntius carinatus (Wu & Lin, 1977)
  9. Poropuntius chondrorhynchus (Fowler, 1934)
  10. Poropuntius chonglingchungi (Tchang, 1938)
  11. Poropuntius cogginii (Chaudhuri, 1911)
  12. Poropuntius consternans Kottelat, 2000
  13. Poropuntius daliensis (Wu & Lin, 1977)
  14. Poropuntius deauratus (Valenciennes, 1842)
  15. Poropuntius exiguus (Wu & Lin, 1977)
  16. Poropuntius faucis (Smith, 1945)
  17. Poropuntius fuxianhuensis (Wang, Zhuang & Gao, 1982)
  18. Poropuntius genyognathus Roberts, 1998
  19. Poropuntius hampaloides (Vinciguerra, 1890)
  20. Poropuntius hathe Roberts, 1998
  21. Poropuntius heterolepidotus Roberts, 1998
  22. Poropuntius huangchuchieni (Tchang, 1962)
  23. Poropuntius huguenini (Bleeker, 1853)
  24. Poropuntius kontumensis (Chevey, 1934)
  25. Poropuntius krempfi (Pellegrin & Chevey, 1934)
  26. Poropuntius laoensis (Günther, 1868)
  27. Poropuntius lobocheiloides Kottelat, 2000
  28. Poropuntius margarianus (Anderson, 1879)
  29. Poropuntius melanogrammus Roberts, 1998
  30. Poropuntius normani Smith, 1931
  31. Poropuntius opisthopterus (Wu, 1977)
  32. Poropuntius rhomboides (Wu & Lin, 1977)
  33. Poropuntius scapanognathus Roberts, 1998
  34. Poropuntius shanensis (Hora & Mukerji, 1934)
  35. Poropuntius smedleyi (de Beaufort, 1933)
  36. Poropuntius solitus Kottelat, 2000
  37. Poropuntius speleops (Roberts, 1991)
  38. Poropuntius susanae (Banister, 1973)
  39. Poropuntius tawarensis (Weber & de Beaufort, 1916)

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

  1. Pororhynchus
  2. Pororrhynchus
  3. Poroscheloribates
  4. Porosphaerella
  5. Porosphaerellopsis
  6. Porostereum
  7. Porostreptus
  8. Porosubramaniania
  9. Porotachys

Porotaka Forster & Wilton, 1973[uredi | uredi kôd]

  1. Porotaka detrita Forster & Wilton, 1973
  2. Porotaka florae Forster & Wilton, 1973

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Agelenidae

  1. Porotenus
  2. Porotergus
  3. Porothamnium
  4. Porotheleum
  5. Porotrichodendron
  6. Porotrichopsis
  7. Porotrichum

Porp[uredi | uredi kôd]

Porpacella Schmidt, 1910[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Cercopoidea → Cercopidae

  1. Porpacithemis
  2. Porpacus
  3. Porpax
  4. Porpax
  5. Porphyra
  6. Porphyrella

Porphyria Bergquist, 1995[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Verongiida → Aplysinellidae

  1. Porphyridium
  2. Porphyrio
  3. Porphyrobacter
  4. Porphyrodesme
  5. Porphyroglossum
  6. Porphyroglottis
  7. Porphyrolaema
  8. Porphyromma
  9. Porphyromonas
  10. Porphyropsis
  11. Porphyrosiphon
  12. Porphyrosoma
  13. Porphyrospiza
  14. Porphyrostachys
  15. Porphyrostemma
  16. Porphyrostromium
  17. Porpoloma

Porr[uredi | uredi kôd]

  1. Porrectotheca
  2. Porrerus

Porrhomma Simon, 1884[uredi | uredi kôd]

  1. Porrhomma boreale (Banks, 1899)
  2. Porrhomma borgesi Wunderlich, 2008
  3. Porrhomma cambridgei Merrett, 1994
  4. Porrhomma campbelli F. O. Pickard-Cambridge, 1894
  5. Porrhomma cavernicola (Keyserling, 1886)
  6. Porrhomma convexum (Westring, 1851) tipična
  7. Porrhomma egeria Simon, 1884
  8. Porrhomma errans (Blackwall, 1841)
  9. Porrhomma gertschi Hackman, 1954
  10. Porrhomma indecorum Simon, 1910
  11. Porrhomma longjiangense Zhu & Wang, 1983
  12. Porrhomma macrochelis (Emerton, 1917)
  13. Porrhomma magnum Tanasevitch, 2012
  14. Porrhomma marphaense Wunderlich, 1983
  15. Porrhomma microcavense Wunderlich, 1990
  16. Porrhomma microphthalmum (O. Pickard-Cambridge, 1871)
  17. Porrhomma microps (Roewer, 1931)
  18. Porrhomma montanum Jackson, 1913
  19. Porrhomma myops Simon, 1884
  20. Porrhomma oblitum (O. Pickard-Cambridge, 1871)
  21. Porrhomma ocella Chamberlin & Ivie, 1943
  22. Porrhomma ohkawai Saito, 1977
  23. Porrhomma omissum Miller, 1971
  24. Porrhomma pallidum Jackson, 1913
  25. Porrhomma pallidum affinis Miller & Kratochvíl, 1940
  26. Porrhomma profundum Dahl, 1939
  27. Porrhomma pygmaeum (Blackwall, 1834)
  28. Porrhomma rakanum Yaginuma & Saito, 1981
  29. Porrhomma rosenhaueri (L. Koch, 1872)
  30. Porrhomma sodonta (Chamberlin, 1949)
  31. Porrhomma terrestre (Emerton, 1882)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Porrhoppia
  2. Porrhotegaeus

Porrhothele Simon, 1892[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Hexathelidae

Porribius Jordan, 1946[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Siphonaptera > Ceratophylloidea > Ischnopsyllidae

Porrocaecum Karokhin, 1946[uredi | uredi kôd]

Animalia > Nematoda > Secernentea > Ascaridida > Toxocaridae

Porrocystis[uredi | uredi kôd]

Animalia > Platyhelminthes > Turbellaria > Kalyptorhynchia > Polycystididae

  1. Porroecia
  2. Porroglossum

Porropis L. Koch, 1876[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Araneae > Thomisidae

Porrorchis[uredi | uredi kôd]

  1. Porrorchis bazae
  2. Porrorchis centropi
  3. Porrorchis elongatus
  4. Porrorchis houdemeri
  5. Porrorchis hydromuris
  6. Porrorchis hylae
  7. Porrorchis indicus
  8. Porrorchis leibyi
  9. Porrorchis maxvachoni
  10. Porrorchis oti
  11. Porrorchis rotundus

PlagiorhynchidaePolymorphidaPalaeacanthocephalaAcanthocephalaAnimalia

  1. Porrorhachis

Port[uredi | uredi kôd]

  1. Portalia
  2. Portaratrum
  3. Portea
  4. Portenschlagia
  5. Portenschlagiella
  6. Porterandia
  7. Porteranthus
  8. Porterella
  9. Porteresia

Porteria Simon, 1904[uredi | uredi kôd]

  1. Porteria albopunctata Simon, 1904

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Desidae

  1. Porteriella
  2. Porthetes
  3. Porthidium
  4. Portia
  5. Portieria
  6. Portlandia
  7. Portlandia
  8. Portoricellus
  9. Portoricona
  10. Portoricoscia

Portulaca[uredi | uredi kôd]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Caryophyllales > Portulacaceae

Portulacaceae[uredi | uredi kôd]

  • Rodovi: Calandrinia, Cistanthe, Claytonia, Lewisia, Montia, Portulaca, Portulacaria, Talinopsis, Talinum

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Caryophyllales

Portulacaria[uredi | uredi kôd]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Caryophyllales > Portulacaceae

  1. Portumnus
  2. Portunicepon
  3. Portunion
  4. Portunus

Porz[uredi | uredi kôd]

  1. Porzana

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vidi[uredi | uredi kôd]

Popis taksona:Po