Dodatak:Popis vrsta:Por

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Poralia , Porandra , Porangonycha , Porania , Poraniella , Poraniidae , Poraniomorpha , Poraniopsis , Porannulus , Poranopsis , Poranthera , Poraspididae , Poraster , Poratia , Poratobolus , Poratophilus , Porauxus , Porcaconus , Porcaconus , Porcelia , Porcellana , Porcellanaster , Porcellanasteridae , Porcellanidae , Porcellanopagurus , Porcellidiidae , Porcellidium , Porcellio , Porcellio , Porcellionidae , Porcellionides , Porcellium , Porcia , Porcinolus , Porcorhinus , Porcostoma , Porcullosoma , Porela , Porella , Porella , Porella , Porellaceae , Porellales , Porelloides , Poretzkia , Poreuomena , Porguenia , Porhydrus , Poria , Poria , Poriagraulos , Poricalyptra , Poriceata , Poricella , Poricella , Poricellaria , Poricellaria , Poricellariidae , Poricellariidae , Porichthys , Poridiplosis , Porifera , Porifera , Porifera (spužve) , Porilorenzella , Porina , Porina , Porina , Porinaceae , Porinidae , Porinidae , Poriodontia , Porioides , Poriplethopeltis , Porisaccus , Poriskina , Porismittina , Porismus , Poritectolithus , Porites , Porites , Porithea , Porithodes , Poritia , Poriticae , Poritidae , Poritidae , Poritipora , Poritipora , Porius , Porizon , Porizonopteron , Pornothemis , Porobelba , Porobeltraniella , Porocephalichthys , Porocephalida , Porocephalida , Porocephalidae , Porocephalus , Porochara , Porocharaceae , Porochilus , Porochrysis , Porocladium , Porocleonus , Poroclinus , Porococcus , Porococcus , Porococcus , Porococcus , Porocoma , Poroconiochaeta , Porocottus , Porocyclia , Porocyphus , Porodaedalea , Poroderma , Porodisculus , Porodiscus , Porodiscus , Porodiscus , Porodiscus , Porodon Fr. , Poroeponides , Poroeponides , Poroeponides , Porogadus , Porogobius , Porogramme , Porogymnaspis , Porohylobius , Poroisariopsis , Porokalumma , Porolabium , Poroleda , Poroleprieuria , Poroliodes , Porolithon , Porolithon , Porolithon , Poromecyna , Poromera , Porometra , Poromitra , Poromya , Poromya , Poromyata , Poromyida , Poromyidae , Poromyidae , Poromyoidea , Porona , Poronea Raf. , Poronia , Poronidulus , Poropanchax , Poropeltarion , Poropeltis , Poropeza , Porophilomyces , Porophloeus , Porophoromyces , Porophorus , Porophyllum , Poroplagioecia , Poropodalius , Poropoea , Poropterculus , Poropterellus , Poropterinus , Poropteroides , Poropteropsis , Poropterus , Poropuntius , Pororhynchus , Pororrhynchus , Porosana , Poroscheloribates , Porosira , Porosorotalia , Porosorotalia , Porosphaerella , Porosphaerellopsis , Porosporidae , Porostereum , Porostreptus , Porostylon , Porosubramaniania , Porotachys , Porotaka , Porotenus , Porotergus , Porotermes , Porothamnium , Porothamnium , Porotheleum , Porotica , Porotrichodendron , Porotrichopsis , Porotrichum , Porotrichum , Porotyche , Porpacella , Porpacithemis , Porpacus , Porpax , Porpax , Porpema , Porphoracris , Porphyra , Porphyrella , Porphyria , Porphyridiaceae , Porphyridiales , Porphyridium , Porphyrinia , Porphyrio , Porphyrobacter , Porphyrochroa , Porphyrochrysa , Porphyrocrates , Porphyrodesme , Porphyrogenes , Porphyroglossum , Porphyroglottis , Porphyrolaema , Porphyromma , Porphyromonadaceae , Porphyromonas , Porphyromus , Porphyronoorda , Porphyronota , Porphyrophora , Porphyropsis , Porphyrorhegma , Porphyrosela , Porphyrosiphon , Porphyrosoma , Porphyrospiza , Porphyrostachys , Porphyrostemma , Porphyrostromium , Porpidia , Porpidia , Porpidiaceae , Porpita , Porpitidae , Porpocera , Porpodryas , Porpoloma , Porpomastix , Porpomiris , Porraxia , Porrectotheca , Porrerus , Porrhomma , Porrhoppia , Porrhotegaeus , Porrhothele , Porribius , Porricondyla , Porrocaecum , Porrocystis , Porroecia , Porroglossum , Porropis , Porrorchis , Porrorhachis , Porsenus , Porsica , Portalia , Portalites Hemer & Nygreen † , Portanus , Portaratrum , Portea , Portenschlagia , Portenschlagiella , Portentomorpha , Porterandia , Porteranthus , Porterella , Porteresia , Porteria , Porteriella , Porterinema , Porterpygus , Portevinia , Porthesaroa , Porthetes , Porthetis , Porthidium , Porthmeia , Porthmologa , Portia , Porticulasphaera , Porticulasphaera , Portieria , Portlandia , Portlandia , Portoricellus , Portoricona , Portoricoscia , Portschinskia , Portulaca , Portulacaceae , Portulacaria , Portumnus , Portunicepon , Portunidae , Portunion , Portunus , Porzana ,

Pora[uredi VE | uredi]

Poracanthium Dollfus, 1948[uredi VE | uredi]

Animalia → Platyhelminthes → Trematoda → Plagiorchiida → Opecoelidae

  1. Porandra
  2. Porangonycha
  3. Poranopsis
  4. Poranthera
  5. Poratia
  6. Poratobolus
  7. Poratophilus
  8. Porauxus

Porc[uredi VE | uredi]

Porcataraneus Mi & Peng, 2011[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Araneidae

  1. Porcelia

Porcellana[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Decapoda > Galatheoidea > Porcellanidae

Porcellanidae[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Decapoda > Galatheoidea

  1. Porcellanopagurus
  2. Porcellidium
  3. Porcellio
  4. Porcellionides
  5. Porcellium
  6. Porcia
  7. Porcostoma
  8. Porcullosoma
  9. Porcupinychus

Pore[uredi VE | uredi]

  1. Porella
  2. Porella
  3. Porelloides
  4. Poreuomena

Porh[uredi VE | uredi]

  1. Porhydrus

Pori[uredi VE | uredi]

  1. Poria
  2. Poria
  3. Poricella
  4. Poricellaria
  5. Porichthys

Koljeno Porifera Grant, 1836; (spužve)[uredi VE | uredi]

Vitae → Eukaryota → Opisthokonta → Animalia

Porifera incertae sedis[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera

  1. Porina
  2. Porina
  3. Poriodontia

Porioides Forster, 1989[uredi VE | uredi]

  1. Porioides rima (Forster, 1970) tipična vrsta
  2. Porioides tasmani (Forster, 1970)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Hahniidae

  1. Porismus

Poritella Schmidt, 1879[uredi VE | uredi]

Sinonimi:
  1. Porithea
  2. Porithodes
  3. Porius

Porl[uredi VE | uredi]

Porlieria Ruiz & Pav.[uredi VE | uredi]

  1. Porlieria angustifolia (Engelm.) A. Gray
  2. Porlieria arida Rusby
  3. Porlieria chilensis I.M. Johnst.
  4. Porlieria hygrometra Ruiz & Pav.
  5. Porlieria microphylla (Baill.) Descole, O'Donell & Lourteig
status nije riješen:
  1. Porlieria hygrometrica Pav. ex A.Gray

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Zygophyllales → Zygophyllaceae

Porn[uredi VE | uredi]

  1. Pornothemis

Poro[uredi VE | uredi]

  1. Porobelba
  2. Porobeltraniella
  3. Porocephalichthys
  4. Porocephalus
  5. Porochara
  6. Porochilus
  7. Porocladium
  8. Porocleonus
  9. Poroclinus
  10. Porocoma
  11. Poroconiochaeta
  12. Porocottus
  13. Porocyclia
  14. Porocyphus
  15. Porodaedalea
  16. Poroderma
  17. Porodisculus
  18. Porodiscus
  19. Porogadus
  20. Porogobius
  21. Porogramme
  22. Porohylobius
  23. Poroisariopsis
  24. Porokalumma
  25. Porolabium
  26. Poroleda
  27. Poroleprieuria
  28. Poroliodes
  29. Porolithon
  30. Poromecyna
  31. Poromera
  32. Poromitra
  33. Poromya
  34. Poronia
  35. Poronidulus
  36. Poropanchax
  37. Poropeltis
  38. Porophilomyces
  39. Porophoromyces
  40. Porophorus
  41. Porophyllum
  42. Poropodalius
  43. Poropterculus
  44. Poropterellus
  45. Poropterinus
  46. Poropteroides
  47. Poropteropsis
  48. Poropterus

Poropuntius Smith, 1931[uredi VE | uredi]

  1. Poropuntius alloiopleurus (Vaillant, 1893)
  2. Poropuntius angustus Kottelat, 2000
  3. Poropuntius bantamensis (Rendahl, 1920)
  4. Poropuntius birtwistlei (Herre, 1940)
  5. Poropuntius bolovenensis Roberts, 1998
  6. Poropuntius brevispinus (Nguyen & Doan, 1969)
  7. Poropuntius burtoni (Mukerji, 1933)
  8. Poropuntius carinatus (Wu & Lin, 1977)
  9. Poropuntius chondrorhynchus (Fowler, 1934)
  10. Poropuntius chonglingchungi (Tchang, 1938)
  11. Poropuntius cogginii (Chaudhuri, 1911)
  12. Poropuntius consternans Kottelat, 2000
  13. Poropuntius daliensis (Wu & Lin, 1977)
  14. Poropuntius deauratus (Valenciennes, 1842)
  15. Poropuntius exiguus (Wu & Lin, 1977)
  16. Poropuntius faucis (Smith, 1945)
  17. Poropuntius fuxianhuensis (Wang, Zhuang & Gao, 1982)
  18. Poropuntius genyognathus Roberts, 1998
  19. Poropuntius hampaloides (Vinciguerra, 1890)
  20. Poropuntius hathe Roberts, 1998
  21. Poropuntius heterolepidotus Roberts, 1998
  22. Poropuntius huangchuchieni (Tchang, 1962)
  23. Poropuntius huguenini (Bleeker, 1853)
  24. Poropuntius kontumensis (Chevey, 1934)
  25. Poropuntius krempfi (Pellegrin & Chevey, 1934)
  26. Poropuntius laoensis (Günther, 1868)
  27. Poropuntius lobocheiloides Kottelat, 2000
  28. Poropuntius margarianus (Anderson, 1879)
  29. Poropuntius melanogrammus Roberts, 1998
  30. Poropuntius normani Smith, 1931
  31. Poropuntius opisthopterus (Wu, 1977)
  32. Poropuntius rhomboides (Wu & Lin, 1977)
  33. Poropuntius scapanognathus Roberts, 1998
  34. Poropuntius shanensis (Hora & Mukerji, 1934)
  35. Poropuntius smedleyi (de Beaufort, 1933)
  36. Poropuntius solitus Kottelat, 2000
  37. Poropuntius speleops (Roberts, 1991)
  38. Poropuntius susanae (Banister, 1973)
  39. Poropuntius tawarensis (Weber & de Beaufort, 1916)

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

  1. Pororhynchus
  2. Pororrhynchus
  3. Poroscheloribates
  4. Porosphaerella
  5. Porosphaerellopsis
  6. Porostereum
  7. Porostreptus
  8. Porosubramaniania
  9. Porotachys

Porotaka Forster & Wilton, 1973[uredi VE | uredi]

  1. Porotaka detrita Forster & Wilton, 1973
  2. Porotaka florae Forster & Wilton, 1973

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Agelenidae

  1. Porotenus
  2. Porotergus
  3. Porothamnium
  4. Porotheleum
  5. Porotrichodendron
  6. Porotrichopsis
  7. Porotrichum

Porp[uredi VE | uredi]

Porpacella Schmidt, 1910[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Cercopoidea → Cercopidae

  1. Porpacithemis
  2. Porpacus
  3. Porpax
  4. Porpax
  5. Porphyra
  6. Porphyrella

Porphyria Bergquist, 1995[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Verongiida → Aplysinellidae

  1. Porphyridium
  2. Porphyrio
  3. Porphyrobacter
  4. Porphyrodesme
  5. Porphyroglossum
  6. Porphyroglottis
  7. Porphyrolaema
  8. Porphyromma
  9. Porphyromonas
  10. Porphyropsis
  11. Porphyrosiphon
  12. Porphyrosoma
  13. Porphyrospiza
  14. Porphyrostachys
  15. Porphyrostemma
  16. Porphyrostromium
  17. Porpoloma

Porr[uredi VE | uredi]

  1. Porrectotheca
  2. Porrerus

Porrhomma Simon, 1884[uredi VE | uredi]

  1. Porrhomma boreale (Banks, 1899)
  2. Porrhomma borgesi Wunderlich, 2008
  3. Porrhomma cambridgei Merrett, 1994
  4. Porrhomma campbelli F. O. Pickard-Cambridge, 1894
  5. Porrhomma cavernicola (Keyserling, 1886)
  6. Porrhomma convexum (Westring, 1851) tipična
  7. Porrhomma egeria Simon, 1884
  8. Porrhomma errans (Blackwall, 1841)
  9. Porrhomma gertschi Hackman, 1954
  10. Porrhomma indecorum Simon, 1910
  11. Porrhomma longjiangense Zhu & Wang, 1983
  12. Porrhomma macrochelis (Emerton, 1917)
  13. Porrhomma magnum Tanasevitch, 2012
  14. Porrhomma marphaense Wunderlich, 1983
  15. Porrhomma microcavense Wunderlich, 1990
  16. Porrhomma microphthalmum (O. Pickard-Cambridge, 1871)
  17. Porrhomma microps (Roewer, 1931)
  18. Porrhomma montanum Jackson, 1913
  19. Porrhomma myops Simon, 1884
  20. Porrhomma oblitum (O. Pickard-Cambridge, 1871)
  21. Porrhomma ocella Chamberlin & Ivie, 1943
  22. Porrhomma ohkawai Saito, 1977
  23. Porrhomma omissum Miller, 1971
  24. Porrhomma pallidum Jackson, 1913
  25. Porrhomma pallidum affinis Miller & Kratochvíl, 1940
  26. Porrhomma profundum Dahl, 1939
  27. Porrhomma pygmaeum (Blackwall, 1834)
  28. Porrhomma rakanum Yaginuma & Saito, 1981
  29. Porrhomma rosenhaueri (L. Koch, 1872)
  30. Porrhomma sodonta (Chamberlin, 1949)
  31. Porrhomma terrestre (Emerton, 1882)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Porrhoppia
  2. Porrhotegaeus

Porrhothele Simon, 1892[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Hexathelidae

Porribius Jordan, 1946[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Siphonaptera > Ceratophylloidea > Ischnopsyllidae

Porrocaecum Karokhin, 1946[uredi VE | uredi]

Animalia > Nematoda > Secernentea > Ascaridida > Toxocaridae

Porrocystis[uredi VE | uredi]

Animalia > Platyhelminthes > Turbellaria > Kalyptorhynchia > Polycystididae

  1. Porroecia
  2. Porroglossum

Porropis L. Koch, 1876[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Araneae > Thomisidae

Porrorchis[uredi VE | uredi]

  1. Porrorchis bazae
  2. Porrorchis centropi
  3. Porrorchis elongatus
  4. Porrorchis houdemeri
  5. Porrorchis hydromuris
  6. Porrorchis hylae
  7. Porrorchis indicus
  8. Porrorchis leibyi
  9. Porrorchis maxvachoni
  10. Porrorchis oti
  11. Porrorchis rotundus

PlagiorhynchidaePolymorphidaPalaeacanthocephalaAcanthocephalaAnimalia

  1. Porrorhachis

Port[uredi VE | uredi]

  1. Portalia
  2. Portaratrum
  3. Portea
  4. Portenschlagia
  5. Portenschlagiella
  6. Porterandia
  7. Porteranthus
  8. Porterella
  9. Porteresia

Porteria Simon, 1904[uredi VE | uredi]

  1. Porteria albopunctata Simon, 1904

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Desidae

  1. Porteriella
  2. Porthetes
  3. Porthidium
  4. Portia
  5. Portieria
  6. Portlandia
  7. Portlandia
  8. Portoricellus
  9. Portoricona
  10. Portoricoscia

Portulaca[uredi VE | uredi]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Caryophyllales > Portulacaceae

Portulacaceae[uredi VE | uredi]

  • Rodovi: Calandrinia, Cistanthe, Claytonia, Lewisia, Montia, Portulaca, Portulacaria, Talinopsis, Talinum

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Caryophyllales

Portulacaria[uredi VE | uredi]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Caryophyllales > Portulacaceae

  1. Portumnus
  2. Portunicepon
  3. Portunion
  4. Portunus

Porz[uredi VE | uredi]

  1. Porzana

Izvori[uredi VE | uredi]

Vidi[uredi VE | uredi]

Popis taksona:Po