Dodatak:Popis vrsta:Pri

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search


Sadržaj

  • Taksoni:

Priacanthidae , Priacanthus , Priacma , Priapella , Priapichthys , Priapion , Priapipilumnus , Priapodes , Priapula , Priapulida , Priapulida , Priapulidae , Priapulimorpha , Priapulites , Priapulopsis , Priapulus , Pribylia , Pricea , Priceaspis , Priceomyces , Pricetrema , Pricomia , Prida , Priesneriella , Priestleya , Prietella , Prillieuxina , Prilukiellidae , Prilukielloidea , Primagistemus , Primarella , Primaspis , Primaspis , Primaspis ascitus , Primaspis churkini , Primates , Primavelans , Primerigonina , Primicimex , Primitiopsidae , Primnia , Primno , Primnoa , Primnoa , Primnoeides , Primnoella , Primnoidae , Primnoisis , Primocerioides , Primofavilla , Primolius , Primorella , Primoriella , Primorivularia , Primorya , Primospes , Primovula , Primula , Primulaceae , Primulales , Prinasura , Princaxelia , Principia , Principia , Principina , Princisaria , Princisia , Princisola , Prinerigone , Pringlea , Pringleella , Pringleochloa , Pringleophaga , Pringsheimia , Pringsheimia , Pringsheimiella , Prinia , Prinobius , Prinoessa , Prinsepia , Prinsiosphaera , Prinsiosphaera , Prinsius , Printechinus , Printzia , Printzina , Priobium , Priocharax , Priocnemis , Priocnemus , Priocycla , Priocyphus , Priodesmus , Priodontes , Priolepis , Prionacalus , Prionacantha , Prionace , Prionacis , Prionacris , Prionailurus , Prionanthium , Prionaphes , Prionapteron , Prionapterus , Prionapteryx , Prionaster , Prionchulus , Prionechinus , Prionella , Prioneris , Priones , Prionessus , Prionitis , Prionitis , Prioniturus , Prionium , Prionobaris , Prionobelum , Prionoblemma , Prionobrachium , Prionobrama , Prionobutis , Prionocera , Prionocheilus , Prionochelus , Prionochilus , Prionocidaris , Prionococcus , Prionocornis , Prionocrangon , Prionocyphon , Prionocypris , Prionodesmacea , Prionodesmus , Prionodon , Prionodon , Prionodonta , Prionodonta , Prionodontaceae , Prionodraco , Prionodura , Prionofrontia , Prionogale , Prionoglarididae , Prionoglossa , Prionognathus , Prionogonus , Prionolabis , Prionolaema , Prionolejeunea , Prionolopha , Prionomastix , Prionomatis , Prionomelia , Prionomerus , Prionomitoides , Prionomitus , Prionomma , Prionomyrmex , Prionomys , Prionomysis , Prionopaltis , Prionopelta , Prionopeltis , Prionopeltis , Prionopetalum , Prionopeza , Prionoplax , Prionopleurus , Prionoplus , Prionopodella , Prionops , Prionopsis , Prionoptera , Prionopterina , Prionopus , Prionoribatella , Prionoryctes , Prionosceles , Prionoscelia , Prionosciadium , Prionoscirtes , Prionosoma , Prionosoma , Prionosoma , Prionospio , Prionosternum , Prionosthenus , Prionota , Prionota , Prionota , Prionotalis , Prionothelphusa , Prionotoleberis , Prionotoma , Prionotropis , Prionotus , Prionoxystus , Prionurus , Prionus , Prionyx , Priophorus , Priopoda , Prioria , Priorvespa , Priosphys , Priotelus , Priotomis , Priotyrannus , Priperia , Priscagrion , Priscansermarinus , Priscansermarinus , Priscapalpus , Priscapennamarina , Priscatoides , Priscilla , Priscillina , Priscogalea , Priscomasaris , Priscorrhina , Priscosolenia , Priscosyrrhoe , Priscula , Prismaria , Prismatella , Prismatocarpus , Prismatolaimidae , Prismatolaimus , Prismatomeris , Prismatomorpha , Prismatomorpha , Prismatoolithidae , Prismatoolithidae , Prismatoolithus , Prismatopus , Prismenaspis , Prismopora , Prismopora , Prismosticta , Prisomera , Prisopodidae , Prisopus , Pristanepa , Pristarthria , Pristaspis , Pristaulacus , Pristella , Pristen , Pristerognatha , Pristerophora , Pristes , Pristes , Pristicerops , Pristiceros , Pristicola , Pristidactylus , Pristidae , Pristidia , Pristiformes , Pristigaster , Pristigasteridae , Pristigenys , Pristigloma , Pristiglomidae , Pristiglottis , Pristilepis , Pristiloma , Pristimantis , Pristimera , Pristimerus , Pristina , Pristinella , Pristinicola , Pristinosceptrella , Pristinosceptrella , Pristionema , Pristiophoridae , Pristiophoriformes , Pristiophorus , Pristiphora , Pristipomoides , Pristirrhina , Pristis , Pristisomus , Pristobrycon , Pristobunus , Pristoceraea , Pristocerella , Pristoceuthophilus , Pristocorypha , Pristolepis , Pristomerus , Pristomyrmex , Pristonotus , Pristonychus , Pristostegania , Pristotis , Pristurus , Pritchardia , Pritchardia , Pritchardomyia , Pritha , Prittwitzia , Pritzelia , Priva , Privesa , Privesomorphus , Privia

Pria[uredi VE | uredi]

Priacanthidae[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Perciformes

Priacanthus Oken, 1817[uredi VE | uredi]

  1. Priacanthus alalaua Jordan & Evermann, 1903
  2. Priacanthus arenatus Cuvier, 1829
  3. Priacanthus blochii Bleeker, 1853
  4. Priacanthus fitchi Starnes, 1988
  5. Priacanthus hamrur (Forsskål, 1775)
  6. Priacanthus macracanthus Cuvier, 1829
  7. Priacanthus meeki Jenkins, 1903
  8. Priacanthus nasca Starnes, 1988
  9. Priacanthus prolixus Starnes, 1988
  10. Priacanthus sagittarius Starnes, 1988
  11. Priacanthus tayenus Richardson, 1846
  12. Priacanthus zaiserae Starnes & Moyer, 1988

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Perciformes → Priacanthidae

Priacma LeConte, 1874[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Cupedidae

Priapella Regan, 1913[uredi VE | uredi]

  1. Priapella bonita (Meek, 1904)
  2. Priapella chamulae Schartl, Meyer & Wilde, 2006
  3. Priapella compressa Álvarez, 1948
  4. Priapella intermedia Álvarez & Carranza, 1952
  5. Priapella lacandonae Meyer, Schories & Schartl, 2011
  6. Priapella olmecae Meyer & Espinosa Pérez, 1990

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cyprinodontiformes → Poeciliidae

Priapichthys Regan, 1913[uredi VE | uredi]

  1. Priapichthys annectens (Regan, 1907)
  2. Priapichthys caliensis (Eigenmann & Henn, 1916)
  3. Priapichthys chocoensis (Henn, 1916)
  4. Priapichthys darienensis (Meek & Hildebrand, 1913)
  5. Priapichthys nigroventralis (Eigenmann & Henn, 1912)
  6. Priapichthys panamensis Meek & Hildebrand, 1916
  7. Priapichthys puetzi Meyer & Etzel, 1996

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cyprinodontiformes → Poeciliidae

Priapion Giard & Bonnier, 1888[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Isopoda → Bopyroidea → Entoniscidae

Priapipilumnus Davie, 1989[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Decapoda → Pilumnoidea → Pilumnidae

Priapodes Warren, 1895[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Lepidoptera → Geometroidea → Geometridae Priapula ,

Priapulida Théel, 1906 (valjčari)[uredi VE | uredi]

Animalia → Cephalorhyncha

Priapulidae , Priapulimorpha , Priapulites ,

Priapulopsis Koren & Danielssen, 1875[uredi VE | uredi]

Animalia → Cephalorhyncha → Priapulida → Priapulidae

Priapulus Lamarck, 1816[uredi VE | uredi]

Animalia → Cephalorhyncha → Priapulida → Priapulidae

Prib[uredi VE | uredi]

Pribylia ,

Pric[uredi VE | uredi]

Pricea , Priceaspis , Priceomyces , Pricetrema , Pricomia ,

  1. Pricea
  2. Priceomyces
  3. Pricetrema

Prid[uredi VE | uredi]

Prida Saaristo, 2001[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Oonopidae

Prie[uredi VE | uredi]

Priesneriella , Priestleya , Prietella ,

  1. Priesneriella
  2. Priestleya
  3. Prietella

Pril[uredi VE | uredi]

Prillieuxina , Prilukiellidae , Prilukielloidea ,

  1. Prillieuxina

Prim[uredi VE | uredi]

Prima Foord, 2008[uredi VE | uredi]

  1. Prima ansieae Foord, 2008

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Hersiliidae

Primagistemus Fan & Zhang, 2002[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Prostigmata > Stigmaeidae Primarella , Primaspis , Primaspis , Primaspis ascitus , Primaspis churkini ,

Red Primates Linnaeus, 1758[uredi VE | uredi]

  1. Berruvius Russell 1964
  2. Ceciliolemur Weigelt 1933
  3. Ceciliolemuridae Weigelt 1933
  4. Ceciliolemuroidea Weigelt 1933
  5. Cheiromyoidea Wortman 1903
  6. Euprimateformes Bloch et al. 2007
  7. Megatarsius Weigelt 1933
  8. Micromomyidae Szalay 1974
  9. Microsyopidae Osborn and Wortman 1892
  10. Microtarsioides Weigelt 1933
  11. Notharctidae Trouessart 1879
  12. Omomyidae Gazin 1958
  13. Palaechthon Gazin 1958
  14. Paromomyidae Simpson 1940
  15. Pithecus Geoffroy and Cuvier 1795
  16. Plesiadapiformes Simons and Tattersall 1972
  17. Plesitarsiiformes Gingerich 1974
  18. Pliopithecus posthumus Schlosser 1924
  19. Prosimiae Milne Edwards
  20. Prosimii Illiger 1811
  21. Purgatorius Van Valen and Sloan 1965
  22. Rooneyia Wilson 1966
  23. Simia Linnaeus 1758
  24. Simia (Cercopithecus) sinicus pileatus Kerr 1792
  25. Simia apedia Linnaeus 1758
  26. Simiolemuriformes
  27. Tupaioidea Dobson 1882

Animalia → Chordata → Mammalia

Klada Primatomorpha Beard 1991[uredi VE | uredi]

  1. Dermoptera Illinger 1811

Animalia → Chordata → Mammalia

Primavelans de Blauwe, 2006[uredi VE | uredi]

Animalia > Bryozoa > Gymnolaemata > Cheilostomatida > Schizoporelloidea > Pacificincolidae

Primerigonina Wunderlich, 1995[uredi VE | uredi]

  1. Primerigonina australis Wunderlich, 1995

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae Primicimex , Primitiopsidae , Primnia ,

Primno Guérin Méneville, 1836[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Amphipoda → Phronimoidea → Phrosinidae Primnoa , Primnoa , Primnoeides , Primnoella , Primnoidae ,

Primnoisis Studer, 1887[uredi VE | uredi]

Animalia > Cnidaria > Anthozoa > Alcyonacea > Isididae Primocerioides , Primofavilla ,

Primolius Bonaparte, 1857[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Aves > Psittaciformes > Psittacidae Primorella , Primoriella ,

Primorivularia A.-S. Edholm, 1973[uredi VE | uredi]

RivulariaceaeNostocalesNostocophycideaeCyanophyceaeCyanobacteriaNegibacteriaBacteriaProkaryota Primorya ,

Primospes Sharp, 1882[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Dytiscidae

Primovula Thiele, 1925[uredi VE | uredi]

Animalia → Mollusca → Gastropoda → Littorinimorpha → Cypraeoidea → Ovulidae

Primula L.[uredi VE | uredi]

  1. Primula abchasica Sosn.
  2. Primula advena W.W. Sm.
  3. Primula aemula Balf. f. & Forrest
  4. Primula aerinantha Balf. f. & Purdom
  5. Primula agleniana Balf. f. & Forrest
  6. Primula alcalina Cholewa & Douglass M. Hend.
  7. Primula algida Adams
  8. Primula aliciae G. Taylor ex W.W. Sm. & H.R. Fletcher
  9. Primula allionii Loisel.
  10. Primula alpicola (W.W. Sm.) Stapf
  11. Primula alsophila Balf. f. & Farrer
  12. Primula ambita Balf. f.
  13. Primula amethystina Franch.
  14. Primula angustifolia Torr.
  15. Primula anisodora Balf. f. & Forrest
  16. Primula annulata Balf. f. & Kingdon-Ward
  17. Primula anvilensis S. Kelso
  18. Primula apennina Widmer
  19. Primula apicicallosa D. Fang
  20. Primula aromatica W.W. Sm. & Forrest
  21. Primula asarifolia H.R. Fletcher
  22. Primula atrodentata W.W. Sm.
  23. Primula aurantiaca W.W. Sm. & Forrest
  24. Primula auricula L.
  25. Primula baileyana Kingdon-Ward
  26. Primula barbatula W.W. Sm.
  27. Primula barbicalyx C.H. Wright
  28. Primula bathangensis Petitm.
  29. Primula beesiana Forrest
  30. Primula bella Franch.
  31. Primula bellidifolia King ex Hook. f.
  32. Primula bergenioides C.M. Hu & Y.Y. Geng
  33. Primula beringensis (A.E. Porsild) Jurtzev
  34. Primula blattariformis Franch.
  35. Primula blinii H. Lév.
  36. Primula bomiensis F.H. Chen & C.M. Hu
  37. Primula borealis Duby
  38. Primula boreiocalliantha Balf. f. & Forrest
  39. Primula bracteata Franch.
  40. Primula bracteosa W. G. Craib
  41. Primula breviscapa Franch.
  42. Primula bullata Franch.
  43. Primula bulleyana Forrest
  44. Primula bungeana C.A. Mey.
  45. Primula buryana Balf. f.
  46. Primula caldaria W.W. Sm. & Forrest
  47. Primula calderiana Balf. f. & R.E. Cooper
  48. Primula calliantha Franch.
  49. Primula calthifolia W.W. Sm.
  50. Primula calyptrata X. Gong & R.C. Fang
  51. Primula candicans W.W. Sm.
  52. Primula capillaris N.H. Holmgren & A.H. Holmgren
  53. Primula capitata Hook.
  54. Primula capitellata Boiss.
  55. Primula carniolica Jacq.
  56. Primula carpathica Fuss
  57. Primula caulifera C.M.Hu
  58. Primula cavaleriei Petitm.
  59. Primula caveana W.W. Sm.
  60. Primula cawdoriana Kingdon-Ward
  61. Primula celsiiformis Balf. f.
  62. Primula cerina H.R. Fletcher
  63. Primula cernua Franch.
  64. Primula chamaedoron W.W. Sm.
  65. Primula chamaethauma W.W. Sm.
  66. Primula chapaensis Gagnep.
  67. Primula chartacea Franch.
  68. Primula chienii W.P. Fang
  69. Primula chionantha Balf. f. & Forrest
  70. Primula chionata W.W. Sm.
  71. Primula chionogenes H.R. Fletcher
  72. Primula chrysochlora Balf. f. & Kingdon-Ward
  73. Primula chumbiensis W.W. Sm.
  74. Primula chungensis Balf. f. & Kingdon-Ward
  75. Primula cicutariifolia Pax
  76. Primula cinerascens Franch.
  77. Primula clarkei Watt
  78. Primula clusiana Tausch
  79. Primula clutterbuckii Kingdon-Ward
  80. Primula cockburniana Hemsl.
  81. Primula coerulea Forrest
  82. Primula comata H.R. Fletcher
  83. Primula concholoba Stapf & Sealy
  84. Primula concinna Watt
  85. Primula conspersa Balf. f. & Purdom
  86. Primula cortusoides L.
  87. Primula crassa Hand.-Mazz.
  88. Primula crocifolia Pax & K. Hoffm.
  89. Primula cuneifolia Ledeb.
  90. Primula cunninghamii King ex W. G. Craib
  91. Primula cusickiana (A. Gray) A. Gray
  92. Primula daonensis (Leyb.) Leyb.
  93. Primula davidii Franch.
  94. Primula deflexa Duthie
  95. Primula densa Balf. f.
  96. Primula denticulata Sm.
  97. Primula denticuloides Y.J. Nasir
  98. Primula deorum Velen.
  99. Primula diantha Bureau & Franch.
  100. Primula dickieana Watt
  101. Primula divaricata F.H. Chen & C.M. Hu
  102. Primula dryadifolia Franch.
  103. Primula duclouxii Petitm.
  104. Primula dumicola W.W. Sm. & Forrest
  105. Primula duthieana Balf. f. & W.W. Sm.
  106. Primula eburnea Balf. f. & R.E. Cooper
  107. Primula efarinosa Pax
  108. Primula effusa W.W. Sm. & Forrest
  109. Primula egaliksensis Wormsk.
  110. Primula elatior (L.) Hill
  111. Primula elizabethiae Ludlow ex W.W. Sm.
  112. Primula elliptica Royle
  113. Primula ellisiae Pollard & Cockerell
  114. Primula elongata Watt
  115. Primula epilithica F.H. Chen & C.M. Hu
  116. Primula epilosa W. G. Craib
  117. Primula erratica W.W. Sm.
  118. Primula erythrocarpa W. G. Craib
  119. Primula esquirolii Petitm.
  120. Primula eugeniae Fed.
  121. Primula euosma W. G. Craib
  122. Primula eximia Greene
  123. Primula faberi Oliv.
  124. Primula fagosa Balf. f. & W. G. Craib
  125. Primula falcifolia Kingdon-Ward
  126. Primula fangii F.H. Chen & C.M. Hu
  127. Primula fangingensis F.H. Chen & C.M. Hu
  128. Primula farinosa L.
  129. Primula farreriana Balf. f.
  130. Primula fasciculata Balf. f. & Kingdon-Ward
  131. Primula fernaldiana W.W. Sm.
  132. Primula filchnerae R. Knuth
  133. Primula firmipes Balf. f. & Forrest
  134. Primula fistulosa Turkev.
  135. Primula flabellifera W.W. Sm.
  136. Primula flaccida N.P. Balakr.
  137. Primula flava Maxim.
  138. Primula flexuosa Turkev.
  139. Primula floribunda Wall.
  140. Primula florindae Kingdon-Ward
  141. Primula forbesii Franch.
  142. Primula forrestii Balf. f.
  143. Primula frondosa Janka
  144. Primula gambeliana Watt
  145. Primula gemmifera Batalin
  146. Primula geraniifolia Hook. f.
  147. Primula giraldiana Pax
  148. Primula glabra Klatt
  149. Primula glaucescens Moretti
  150. Primula glomerata Pax
  151. Primula glutinosa Wulfen
  152. Primula gracilenta Dunn
  153. Primula gracilipes W. G. Craib
  154. Primula graminifolia Pax & K. Hoffm.
  155. Primula griffithii (Watt) Pax
  156. Primula groenlandica (Warm.) A.W. Hill
  157. Primula halleri J.F.Gmel.
  158. Primula handeliana W.W. Sm. & Forrest
  159. Primula hazarica Duthie
  160. Primula helodoxa Balf. f.
  161. Primula henryi (Hemsl.) Pax
  162. Primula heucherifolia Franch.
  163. Primula hilaris W.W. Sm.
  164. Primula hirsuta All.
  165. Primula hoffmanniana W.W. Sm.
  166. Primula hoii W.P. Fang
  167. Primula homogama F.H. Chen & C.M. Hu
  168. Primula hookeri Watt
  169. Primula huashanensis F.H. Chen & C.M. Hu
  170. Primula humilis Pax & K. Hoffm.
  171. Primula hylobia W.W. Sm.
  172. Primula hypoleuca Hand.-Mazz.
  173. Primula inayatii Duthie
  174. Primula incana M.E. Jones
  175. Primula inopinata H.R. Fletcher
  176. Primula intanoensis T.Yamaz.
  177. Primula integrifolia L.
  178. Primula intercedens Fernald
  179. Primula interjacens F.H. Chen
  180. Primula involucrata Wall. ex Duby
  181. Primula ioessa W.W. Sm.
  182. Primula jaffreyana King
  183. Primula jesoana Miq.
  184. Primula jucunda W.W. Sm.
  185. Primula kawasimae H. Hara
  186. Primula kialensis Franch.
  187. Primula kingii Watt
  188. Primula kitaibeliana Schott
  189. Primula klattii N.P. Balakr.
  190. Primula klaveriana Forrest
  191. Primula knuthiana Pax
  192. Primula kongboensis Kingdon-Ward
  193. Primula kwangtungensis W.W. Sm.
  194. Primula kweichouensis W.W. Sm.
  195. Primula lacerata W.W. Sm.
  196. Primula laciniata Pax & K. Hoffm.
  197. Primula lactucoides F.H. Chen & C.M. Hu
  198. Primula latifolia Lapeyr.
  199. Primula latisecta W.W. Sm.
  200. Primula laurentiana Fernald
  201. Primula laxiuscula W.W. Sm.
  202. Primula leptophylla W. G. Craib
  203. Primula levicalyx C.M. Hu & Z.R. Xu
  204. Primula limbata Balf. f. & Forrest
  205. Primula lithophila F.H. Chen & C.M. Hu
  206. Primula littledalei Balf. f. & Watt
  207. Primula loeseneri Kitag.
  208. Primula longiscapa Ledeb.
  209. Primula lungchiensis W.P. Fang
  210. Primula macrophylla D. Don
  211. Primula magellanica Lehm.
  212. Primula maikhaensis Balf. f. & Forrest
  213. Primula malacoides Franch.
  214. Primula mallophylla Balf. f.
  215. Primula malvacea Franch.
  216. Primula marginata Curtis
  217. Primula matsumurae Petitm.
  218. Primula matthioli (L.) K.Richt.
  219. Primula maximowiczii Regel
  220. Primula megalocarpa H. Hara
  221. Primula meiotera (W.W. Sm. & H.R. Fletcher) C.M. Hu
  222. Primula melanantha (Franch.) C.M. Hu
  223. Primula melanodonta W.W. Sm.
  224. Primula melanops W.W. Sm. & Kingdon-Ward
  225. Primula membranifolia Franch.
  226. Primula merrilliana Schltr.
  227. Primula meyeri Rupr.
  228. Primula minima L.
  229. Primula minor Balf. f. & Kingdon-Ward
  230. Primula minutissima Jacquem. ex Duby
  231. Primula mistassinica Michx.
  232. Primula miyabeana T. Itô & Kawak.
  233. Primula mollis Nutt. ex Hook.
  234. Primula monticola (Hand.-Mazz.) F.H. Chen & C.M. Hu
  235. Primula moschophora Balf. f. & Forrest
  236. Primula moupinensis Franch.
  237. Primula muscarioides Hemsl.
  238. Primula muscoides Hook. f. ex Watt
  239. Primula neurocalyx Franch.
  240. Primula ninguida W.W. Sm.
  241. Primula nivalis Pall.
  242. Primula nutans Georgi
  243. Primula nutantiflora Hemsl.
  244. Primula obconica Hance
  245. Primula obliqua W.W. Sm.
  246. Primula obsessa W.W. Sm.
  247. Primula obtusifolia Royle
  248. Primula occlusa W.W. Sm.
  249. Primula odontica W.W. Sm.
  250. Primula odontocalyx (Franch.) Pax
  251. Primula optata Farrer
  252. Primula orbicularis Hemsl.
  253. Primula oreodoxa Franch.
  254. Primula ovalifolia Franch.
  255. Primula oxygraphidifolia W.W. Sm. & Kingdon-Ward
  256. Primula palinuri Petagna
  257. Primula palmata Hand.-Mazz.
  258. Primula pamirica Fed.
  259. Primula parryi A. Gray
  260. Primula partschiana Pax
  261. Primula patens E.A. Busch
  262. Primula pauliana W.W. Sm. & Forrest
  263. Primula pedemontana Thomas ex Gaudin
  264. Primula pellucida Franch.
  265. Primula petelotii W.W.Sm.
  266. Primula petrocallis F.H. Chen & C.M. Hu
  267. Primula pinnatifida Franch.
  268. Primula poissonii Franch.
  269. Primula × polyantha Mill.
  270. Primula polyneura Franch.
  271. Primula praeflorens F.H. Chen & C.M. Hu
  272. Primula praenitens (Link) Ker Gawl.
  273. Primula praetermissa W.W. Sm.
  274. Primula prattii Hemsl.
  275. Primula prenantha Balf. f. & W.W. Sm.
  276. Primula prevernalis F.H. Chen & C.M. Hu
  277. Primula primulina (Spreng.) H. Hara
  278. Primula pseudodenticulata Pax
  279. Primula pseudoglabra Hand.-Mazz.
  280. Primula pskemensis Lazkov
  281. Primula × pubescens Jacq.
  282. Primula pulchella Franch.
  283. Primula pulchra Watt
  284. Primula pulverulenta Duthie
  285. Primula pumilio Maxim.
  286. Primula purdomii W. G. Craib
  287. Primula pycnoloba Bureau & Franch.
  288. Primula qinghaiensis F.H. Chen & C.M. Hu
  289. Primula reflexa Petitm.
  290. Primula reidii Duthie
  291. Primula reptans Hook. f. ex Watt
  292. Primula reticulata Wall.
  293. Primula rhodochroa W.W. Sm.
  294. Primula rimicola W.W. Sm.
  295. Primula rockii W.W. Sm.
  296. Primula rosea Royle
  297. Primula rotundifolia Wall.
  298. Primula rubicunda H.R. Fletcher
  299. Primula rubifolia C.M. Hu
  300. Primula rugosa N.P. Balakr.
  301. Primula runcinata C.M. Hu
  302. Primula rupestris Balf. f. & Farrer
  303. Primula rupicola Balf. f. & Forrest
  304. Primula rusbyi Greene
  305. Primula russeola Balf. f. & Forrest
  306. Primula sandemaniana W.W. Sm.
  307. Primula sapphirina Hook. f. & Thomson
  308. Primula saturata W.W. Sm. & H.R. Fletcher
  309. Primula saxatilis Kom.
  310. Primula scandinavica Brunn
  311. Primula scapigera (Hook. f.) W. G. Craib
  312. Primula schlagintweitiana Pax
  313. Primula scopulorum Balf. f. & Farrer
  314. Primula scotica Hook.
  315. Primula secundiflora Franch.
  316. Primula septemloba Franch.
  317. Primula serratifolia Franch.
  318. Primula sertulum Franch.
  319. Primula sherriffiae W.W. Sm.
  320. Primula siamensis Craib
  321. Primula sieboldii E.Morren
  322. Primula sikkimensis Hook.
  323. Primula silaensis Petitm.
  324. Primula sinoexscapa C.M. Hu
  325. Primula sinolisteri Balf. f.
  326. Primula sinomollis Balf. f. & Forrest
  327. Primula sinoplantaginea Balf. f.
  328. Primula sinuata Franch.
  329. Primula smithiana W. G. Craib
  330. Primula socialis F.H. Chen & C.M. Hu
  331. Primula sonchifolia Franch.
  332. Primula soongii F.H. Chen & C.M. Hu
  333. Primula souliei Franch.
  334. Primula spectabilis Tratt.
  335. Primula specuicola Rydb.
  336. Primula spicata Franch.
  337. Primula stenocalyx Maxim.
  338. Primula stenodonta Balf. f. ex W.W. Sm. & H.R. Fletcher
  339. Primula stricta Hornem.
  340. Primula strumosa Balf. f. & R.E. Cooper
  341. Primula subularia W.W. Sm.
  342. Primula suffrutescens A. Gray
  343. Primula szechuanica Pax
  344. Primula taliensis Forrest
  345. Primula tangutica Duthie
  346. Primula tanneri King
  347. Primula tardiflora (C.M. Hu) C.M. Hu
  348. Primula tayloriana H.R. Fletcher
  349. Primula tenella King ex Hook. f.
  350. Primula tenuiloba (Watt) Pax
  351. Primula tenuipes F.H. Chen & C.M. Hu
  352. Primula tenuis Small
  353. Primula tenuituba C.M. Hu & Y.Y. Geng
  354. Primula tibetica Watt
  355. Primula tongolensis Franch.
  356. Primula tridentifera F.H. Chen & C.M. Hu
  357. Primula triloba Balf. f. & Forrest
  358. Primula tsariensis W.W. Sm.
  359. Primula tschuktschorum Kjellm.
  360. Primula tsiangii W.W. Sm.
  361. Primula tsongpenii H.R. Fletcher
  362. Primula tyrolensis Schott
  363. Primula tzetsouensis Petitm.
  364. Primula urticifolia Maxim.
  365. Primula vaginata Watt
  366. Primula valentiniana Hand.-Mazz.
  367. Primula veitchiana Petitm.
  368. Primula veris L.
  369. Primula verticillata Forssk.
  370. Primula vialii Delavay ex Franch.
  371. Primula villosa Wulfen
  372. Primula vilmoriniana Petitm.
  373. Primula violacea W.W. Sm. & Kingdon-Ward
  374. Primula violaris W.W. Sm. & H.R. Fletcher
  375. Primula virginis H. Lév.
  376. Primula vulgaris Huds.
  377. Primula waddellii Balf. f. & W.W. Sm.
  378. Primula walshii W. G. Craib
  379. Primula waltonii Watt ex Balf. f.
  380. Primula wangii F.H. Chen & C.M. Hu
  381. Primula warshenewskiana B. Fedtsch.
  382. Primula watsonii Dunn
  383. Primula wenshanensis F.H. Chen & C.M. Hu
  384. Primula whitei W.W. Sm.
  385. Primula wilsonii Dunn
  386. Primula wollastonii Balf. f.
  387. Primula woodwardii Balf. f.
  388. Primula woonyoungiana W.P. Fang
  389. Primula woronowii Losinsk.
  390. Primula wulfeniana Schott
  391. Primula youngeriana W.W. Sm.
  392. Primula yunnanensis Franch.
status nije riješen:
  1. Primula adenophora Blatt.
  2. Primula adenophylla Gand.
  3. Primula × admontensis Gusmus ex Church.
  4. Primula × affinis Sünd.
  5. Primula afghanica Wendelbo
  6. Primula aitchisonii Pax
  7. Primula alba Hoffmanns.
  8. Primula albenensis Banfi & Ferl.
  9. Primula albiflos Kingdon-Ward
  10. Primula alpestris Schur
  11. Primula alpigena Dalla Torre & Sarnth.
  12. Primula altaica Lehm.
  13. Primula altaica Pall. ex Ledeb.
  14. Primula altaica Pax
  15. Primula altissima D.Don
  16. Primula ambigua Salisb.
  17. Primula ammatica W.W.Sm. & Forrest
  18. Primula amoena M.Bieb.
  19. Primula anglica Pax
  20. Primula × anisiaca Stapf
  21. Primula × aranensis Cadevall
  22. Primula × arctotis A.Kern.
  23. Primula arendsii Pax
  24. Primula aretiodes Kuntze
  25. Primula arunachalensis S.K.Basak & Maiti
  26. Primula assamica H.R.Fletcher
  27. Primula atropurpurea Pax
  28. Primula atroviolacea Jacquem. ex Duby
  29. Primula aucheri Jaub. & Spach
  30. Primula aureata H.R.Fletcher
  31. Primula aureostellata Balf.f. & R.E.Cooper
  32. Primula auriculata Lam.
  33. Primula auriculata Ledeb.
  34. Primula austriaca Wettst.
  35. Primula austrolisteri Balf.f.
  36. Primula balbisii Lehm.
  37. Primula baldshuanica B.Fedtsch.
  38. Primula balearica (Willk.) Losinsk.
  39. Primula balfouriana Watt ex Pax
  40. Primula bavarica Gand.
  41. Primula bayernii Rupr.
  42. Primula bellunensis Venzo ex Pamp.
  43. Primula × bergmansiae Bergmans
  44. Primula × berninae A.Kern.
  45. Primula bicolor Raf.
  46. Primula × biflora Huter ex A.Kern.
  47. Primula × bilekii Dalla Torre & Sarnth.
  48. Primula × bilekii Sünd.
  49. Primula blandula W.W.Sm.
  50. Primula × boni-auxilii Kress
  51. Primula boni-auxilii Kress
  52. Primula bonjeanii Nyman
  53. Primula × bosniaca Beck ex Fiala
  54. Primula bosniaka Fiala
  55. Primula botschantzevii Czukav. & Kovalevsk.
  56. Primula boveana Decne. ex Duby
  57. Primula × bowlesii Farrer
  58. Primula brachysiphon (W.W.Sm.) Halda
  59. Primula brachystoma W.W. Sm.
  60. Primula brandisii Wiesb.
  61. Primula brevis Kuntze
  62. Primula brevis A.J.Richards
  63. Primula × brevistyla DC.
  64. Primula broadheadae M.E.Jones
  65. Primula brueggeri Derganc
  66. Primula bryodes Kuntze
  67. Primula bukukunica Kovt.
  68. Primula bulgarica Georgiev ex Degen
  69. Primula cadinensis Porta
  70. Primula caespitosa Steud.
  71. Primula calycantha Retz.
  72. Primula calycina Rchb.
  73. Primula calycina Duby ex Gaudin
  74. Primula candolleana Rchb.
  75. Primula cardioeides W.W.Sm. & H.R.Fletcher
  76. Primula carnea E.H.L.Krause
  77. Primula × caruelii Porta
  78. Primula cashmeriana Carrière
  79. Primula caucasica K.Koch
  80. Primula caulescens Pax
  81. Primula cavanillesii Fedde
  82. Primula chamaedryodes Kuntze
  83. Primula chamaejasmc E.H.L.Krause
  84. Primula chamissonis E.A.Busch
  85. Primula chasmophila Balf.f. ex Hutch.
  86. Primula chrysostoma O.Schwarz
  87. Primula churchilii Gusmus ex Kolb
  88. Primula ciliata Moretti
  89. Primula ciliata Schrank
  90. Primula clusii Wiest ex Nyman
  91. Primula coelata Stapf
  92. Primula comberi W.W.Sm.
  93. Primula commutata Schott
  94. Primula confinis Schott ex Rchb.
  95. Primula cooperi Balf.f.
  96. Primula × coquozii Palez.
  97. Primula coronaria Salisb.
  98. Primula coronata Porta
  99. Primula cortusa Sander ex A.Richt.
  100. Primula coryphaea Balf.f. & Kingdon-Ward
  101. Primula cottia Widmer
  102. Primula courtii Pax
  103. Primula crassifolia Lehm.
  104. Primula crenata Schur
  105. Primula crenata Lam.
  106. Primula crenata Ces., Pass. & Gibelli
  107. Primula cridalensis Gusmus ex Kolb
  108. Primula crispidens Kuntze
  109. Primula × cultorum Bergmans
  110. Primula cupularis Pax
  111. Primula cureana Nakai
  112. Primula curviflora Kuntze
  113. Primula cushia Buch.-Ham. ex D.Don
  114. Primula cynoglossifolia (Widmer) Landolt
  115. Primula danubialis K.Richt.
  116. Primula darialica Rupr.
  117. Primula davisii W.W.Sm.
  118. Primula davurica Spreng.
  119. Primula davurica Lehm.
  120. Primula decandollei Kuntze
  121. Primula decipiens Stein ex Pax
  122. Primula decipiens Stein ex Kolb
  123. Primula decipiens Duby
  124. Primula decora Sims
  125. Primula demula Balf.f. & Forrest
  126. Primula denticulata Wight
  127. Primula dentiflora Andrews
  128. Primula × deschmannii Ingw.
  129. Primula deusta Banks ex Roem. & Schult.
  130. Primula deuteronana Craib
  131. Primula dianae Balf.f. & R.E.Cooper
  132. Primula diapensiifolia Kuntze
  133. Primula dictyophylla W.W.Sm.
  134. Primula didyma W.W.Sm.
  135. Primula × digenea A.Kern.
  136. Primula × dinyana Lagger
  137. Primula discolor Schur ex Pax
  138. Primula × discolor Leyb.
  139. Primula discolor Schur
  140. Primula × dschungdienensis Hand.-Mazz.
  141. Primula dubyana Kuntze
  142. Primula dubyi (Derganc) Bennet & Raizada
  143. Primula dueckelmannii Gilli
  144. Primula × dumoulinii Stein ex Pax
  145. Primula × dumoulinii Stein
  146. Primula dyeriana Watt
  147. Primula edelbergii O.Schwarz
  148. Primula edgeworthii Pax
  149. Primula egalliccensis Lehm.
  150. Primula elata Buch.-Ham. ex D.Don
  151. Primula × elisabethae Sünd.
  152. Primula emiliae Balf.f. ex R.E.Cooper
  153. Primula erosa Wall.
  154. Primula erosioides Balf.f. & W.W.Sm.
  155. Primula erythra H.R.Fletcher
  156. Primula × escheri Brügger
  157. Primula euchaites W.W.Sm.
  158. Primula euprepes (W.W.Sm.) A.J.Richards
  159. Primula exaltata Lehm.
  160. Primula exscapa Hegetschw.
  161. Primula exscapa F.H.Chen & C.M.Hu
  162. Primula × facchinii Schott
  163. Primula falkneriana Porta ex Pax
  164. Primula × fallax K.Richt.
  165. Primula fallax K.Richt. ex Pax
  166. Primula farinifolia Rupr.
  167. Primula fea Kingdon-Ward
  168. Primula fedtschenkoi Regel
  169. Primula fenghwaiana C.M.Hu & G.Hao
  170. Primula filipes Watt
  171. Primula fimbriata Wall. ex Duby
  172. Primula flagellaris W.W.Sm.
  173. Primula × flagellicaulis A.Kern.
  174. Primula floerkeana Schrad.
  175. Primula flueggeana Lehm.
  176. Primula × forsteri Stein
  177. Primula fortunii Moore
  178. Primula freyeri Hoppe ex Rchb.
  179. Primula gageana Balf.f. & W.W.Sm.
  180. Primula gaisbergensis Pax
  181. Primula gambleana Watt
  182. Primula gammieana King ex Balf.f.
  183. Primula garhwalica (Balodi & S.Singh) K.K.Khanna & An.Kumar
  184. Primula gaubaeana Bornm.
  185. Primula gaudinii Derganc
  186. Primula geranophylla Kovalevsk.
  187. Primula glabrescens F.Nyl. ex Nyl. & Saell.
  188. Primula glabrescens Arv.-Touv.
  189. Primula glandulifera Balf.f. & W.W.Sm.
  190. Primula glandulosa Schur
  191. Primula globifera Griff.
  192. Primula gmelinii Kuntze
  193. Primula × goebelii A.Kern.
  194. Primula goeppertiana Pax
  195. Primula × gracilis Stein
  196. Primula gracilis Stein
  197. Primula grandiflora Lam.
  198. Primula grandiflora Bastard
  199. Primula grandis Trautv.
  200. Primula graveolens Hegetschw.
  201. Primula grignensis D.M.Moser
  202. Primula hakonensis Nakai
  203. Primula hakusanensis Franch.
  204. Primula hallaisanensis Nakai ex Kitag.
  205. Primula hampeana Wallr.
  206. Primula harsukhii Craib
  207. Primula hausmannii Kuntze
  208. Primula hayaschinei Petitm.
  209. Primula heeri Kuntze
  210. Primula × heeri Brügger
  211. Primula helenae auct.
  212. Primula helvetica Donn ex Lodd.
  213. Primula helvetica Kuntze
  214. Primula hemsleyi Petitm.
  215. Primula × henryi auct.
  216. Primula heterochroma Stapf
  217. Primula heterodonta Franch.
  218. Primula hidakana Kudô
  219. Primula hisauchii Miyabe & Tatew.
  220. Primula hispanica Wilmott
  221. Primula hoelscheri Pax
  222. Primula hoffmeisteri Klotzsch
  223. Primula hondoensis Nakai & Kitag.
  224. Primula hongshanensis D.W.H.Rankin, Z.D.Fang & H.Sun
  225. Primula hopeana Balf.f. & R.E.Cooper
  226. Primula × hugueninii Brügger
  227. Primula hungarica Borbás
  228. Primula hunnewellii Fernald
  229. Primula × huteri A.Kern.
  230. Primula hybrida E.H.L.Krause
  231. Primula hybrida Schrank
  232. Primula hyperborea Spreng.
  233. Primula ianthina Balf.f. & Cave
  234. Primula iljinskii Fed.
  235. Primula illibata Gand.
  236. Primula imperialis Jungh.
  237. Primula infecta (Kress) Landolt
  238. Primula inflata Lehm.
  239. Primula ingwerseniana Hesl.-Harr.
  240. Primula inodora Hill
  241. Primula × intermedia Port.
  242. Primula intermedia Sims
  243. Primula intermedia Ledeb.
  244. Primula × intermedia Facchini
  245. Primula intermedia Hegetschw.
  246. Primula intrusa Rchb.
  247. Primula irmingardis (Kress) Landolt
  248. Primula irregularis Craib
  249. Primula jaeschkeana A.Kern.
  250. Primula japonica A.Gray
  251. Primula jellenkiana Freyer ex Nyman
  252. Primula × jenensis O.Schwarz
  253. Primula jigmediana W.W.Sm.
  254. Primula jiraseckiana Tratt. ex Rchb.
  255. Primula × judicariensis Beyer
  256. Primula juliae Kusn.
  257. Primula × juribella Sünd.
  258. Primula justinii Sennen & Elias
  259. Primula kamuiana Miyabe & Tatew.
  260. Primula kaufmanniana Regel
  261. Primula × kellereri Ingw.
  262. Primula × kerneri Goebl & Stein
  263. Primula × kewensis W.Watson
  264. Primula kewensis W. Wats.
  265. Primula khasiana Balf.f. & W.W.Sm.
  266. Primula kisoana Miq.
  267. Primula kitadakensis Hara
  268. Primula knorringiana Fed.
  269. Primula × kolbeana Stein
  270. Primula kotschyi Kuntze
  271. Primula × kraettliana Brügger
  272. Primula kusnetzovii Fed.
  273. Primula laeschkeana A.Kern. ex Kolb
  274. Primula laevigata Duby ex Rchb.
  275. Primula larsenii C.M.Hu
  276. Primula lasiopetala Wallr.
  277. Primula lateriflora Goupil
  278. Primula × lebliana Gusmus ex Kolb.
  279. Primula legionensis Wilmott
  280. Primula × legionensis Rothm.
  281. Primula × legueana Camus
  282. Primula lehmannii Kuntze
  283. Primula leiocalyx Gand.
  284. Primula × lempergii Buxb.
  285. Primula lepida Duby
  286. Primula leskeniensis Koss
  287. Primula leudrensis Porta ex Pax
  288. Primula lihengiana C.M.Hu & R.Li
  289. Primula lilacina Pax
  290. Primula lilacina A.J.Richards
  291. Primula linearis Kuntze
  292. Primula listeri King ex Hook.f.
  293. Primula loczyi Kanitz
  294. Primula × loiseleurii Sünd.
  295. Primula longiflora All.
  296. Primula longiflora Aucher ex Duby
  297. Primula longifolia Curtis
  298. Primula longipes Freyn & Sint.
  299. Primula longobarda Porta ex Pax
  300. Primula longobarda Porta ex A.Kern.
  301. Primula ludlowii W.W.Sm.
  302. Primula luteola Rupr.
  303. Primula maccalliana Wiegand
  304. Primula macedonica Adamović
  305. Primula mackliniae A.J.Richards
  306. Primula maclarenii Balf.f.
  307. Primula macounii Greene
  308. Primula macrocarpa Maxim.
  309. Primula macrosiphonia Kuntze
  310. Primula magiassonica Porta ex Pax
  311. Primula magnobella Balf.f. & Forrest
  312. Primula mandarina Hoffm.
  313. Primula mazurenkoae A.P.Khokhr.
  314. Primula × media Peterm.
  315. Primula megaseifolia Boiss.
  316. Primula melantha (Franch.) C.M.Hu
  317. Primula melichlora Balf.f. & W.W.Sm.
  318. Primula metria Balf.f. & R.E.Cooper
  319. Primula michauxii Kuntze
  320. Primula microcalyx Lehm.
  321. Primula minkwitziae W.W.Sm.
  322. Primula minuta Banks ex Roem. & Schult.
  323. Primula mnischeikii Pax
  324. Primula modesta Bisset & S.Moore
  325. Primula montana Reut. ex Nyman
  326. Primula montana Opiz
  327. Primula montana Kuntze
  328. Primula × morissetii Lepage
  329. Primula moschata Salisb.
  330. Primula multiceps Freyer ex Duby
  331. Primula × murbeckii Lindq.
  332. Primula × muretiana Moritzi
  333. Primula muretii Charpent. ex W.D.J.Koch
  334. Primula nana Kuntze
  335. Primula nana Wall.
  336. Primula nanocapitata Balf.f. & W.W.Sm. ex S.K.Basak & Maiti
  337. Primula nelsonii Stein
  338. Primula nepalensis W.W.Sm.
  339. Primula nepalensis Derganc
  340. Primula nghialoensis D.W.H.Rankin
  341. Primula nipponica Yatabe
  342. Primula nivea Steud.
  343. Primula norwegica Retz.
  344. Primula × oblongifolia Schur
  345. Primula × obovata Huter
  346. Primula × obristii Stein
  347. Primula oculata Duthie ex Balf.f.
  348. Primula odontophylla Wall.
  349. Primula odora Kuntze
  350. Primula odorata Gilib.
  351. Primula odoratissima Kuntze
  352. Primula oenensis Thomas ex Schott
  353. Primula × oenipontina Mountfort
  354. Primula okamotoi Koidz.
  355. Primula olgae Regel
  356. Primula orientalis Willd. ex Roem. & Schult.
  357. Primula ornata Banks ex Roem. & Schult.
  358. Primula ossetica Kusn.
  359. Primula pachyscapa Goiran & Del Fabbro
  360. Primula pallida Schott
  361. Primula × pannonica A.Kern.
  362. Primula paritoshensis Raizada
  363. Primula parlatorii Porta ex Caruel
  364. Primula parvifolia Duby
  365. Primula paxiana Kuntze
  366. Primula paxiana Gilg
  367. Primula perreiniana Flüggé
  368. Primula petiolaris Wall.
  369. Primula × peyritschii Stein
  370. Primula pinnata Popov & Fed.
  371. Primula pistiifolia Griseb.
  372. Primula pistillaris Hoffmanns.
  373. Primula × plantae Brügger
  374. Primula polliniana Moretti
  375. Primula polonensis Kingdon-Ward
  376. Primula poloninensis Fed.
  377. Primula poluninii H.R.Fletcher
  378. Primula polyantha Mill.
  379. Primula × portae Huter ex A.Kern.
  380. Primula potaninii Derganc
  381. Primula prolifera Wall.
  382. Primula × pruhonicensis Bergmans
  383. Primula × pseudoacaulis Caruel
  384. Primula pseudoacaulis Schur
  385. Primula pseudoelatior Kusn.
  386. Primula pseudoforsteri Dalla Torre & Sarnth.
  387. Primula pseudopetiolaris Pax & K.Hoffm.
  388. Primula × puberula Schott
  389. Primula pubescens Loisel.
  390. Primula pulcherrima Pax
  391. Primula pulverea Fed.
  392. Primula × pumila A.Kern.
  393. Primula purpurascens Beck
  394. Primula pusilla Goldie
  395. Primula pusilla Wall.
  396. Primula pycnorhiza Ledeb.
  397. Primula pyrenaica Miégev.
  398. Primula radicata Balf.f. & W.W.Sm.
  399. Primula ramzanae W.W.Sm. & H.R.Fletcher
  400. Primula rebeccae A.J.Richards
  401. Primula rechingeri Derganc
  402. Primula recubariensis Prosser & Scorteg.
  403. Primula reichenbachii Derganc
  404. Primula reinii Franch. & Sav.
  405. Primula renifolia Volgunov
  406. Primula repentina O.Schwarz
  407. Primula rhaetica Gaudin
  408. Primula × rheiniana Ingw.
  409. Primula rhododendricola Sennen
  410. Primula rhodotricha Nakai & F.Maek.
  411. Primula richteri Pax
  412. Primula rivula L.
  413. Primula rosiflora Balf.f. & W.W.Sm.
  414. Primula × rotundifolia Wall.
  415. Primula rubra Honck.
  416. Primula rubra Dörfl.
  417. Primula rubra Kingdon-Ward
  418. Primula rubra J.F.Gmel.
  419. Primula ruprechtii Kusn. ex Lipsky
  420. Primula ruprechtii Kusn.
  421. Primula sachalinensis Nakai
  422. Primula saguramica Gavr.
  423. Primula salisburgensis Willd. ex Schott
  424. Primula × salisii Brügger
  425. Primula × salomonii Sünd.
  426. Primula × sanctae-coronae Beck
  427. Primula × santii Gola
  428. Primula saundersiana Royle ex Hook.f.
  429. Primula sauteri Schultz
  430. Primula sawyeri G.Watt
  431. Primula saxicola Craib
  432. Primula schinzii Derganc
  433. Primula × schmidelyi Gremli
  434. Primula schottii Sünd.
  435. Primula sciophila Balf.f. & Kingdon-Ward
  436. Primula scullyi Craib
  437. Primula semperflorens Loisel. ex Steud.
  438. Primula senanensis Koidz.
  439. Primula sericea Krock.
  440. Primula serra Small
  441. Primula serrata Georgi
  442. Primula sertulosa J.Kickx f.
  443. Primula sessilis Royle ex Craib
  444. Primula sharmae H.R.Fletcher
  445. Primula sherriffii auct.
  446. Primula shikokiana (Makino) Nakai
  447. Primula sieberi Derganc
  448. Primula × silva-taroucana C.K.Schneid. & Zemann
  449. Primula silvia Farrer
  450. Primula simensis Hochst.
  451. Primula × similis Stein
  452. Primula simplicissima Ledeb. ex Steud.
  453. Primula simsii Sweet
  454. Primula sinensis Lour.
  455. Primula siphonantha W.W.Sm.
  456. Primula soldanelloides Watt
  457. Primula sorachiana Miyabe & Tatew.
  458. Primula spathulata Royle
  459. Primula spathulifolia Craib
  460. Primula speciosa D.Don
  461. Primula speciosa J.G.Gmel. ex Steud.
  462. Primula squamosa Klatt ex Pax
  463. Primula × steinii Obrist ex Stein
  464. Primula stelviana Vulpius
  465. Primula stirtoniana Watt
  466. Primula stuartii Wall.
  467. Primula stuartii Hook.f.
  468. Primula × sturii Schott ex Kolb
  469. Primula × suaveolens Caruel
  470. Primula subansirica G.D.Pal
  471. Primula subarctica Schur
  472. Primula sumatrana Merr.
  473. Primula sylvestris Scop.
  474. Primula takedana Tatew.
  475. Primula × tauernensis Mountfort
  476. Primula telemachica Klatt
  477. Primula × ternovania A.Kern.
  478. Primula thearosa Kingdon-Ward
  479. Primula × thomassiana Ingw.
  480. Primula tommasinii Nyman
  481. Primula tosaensis Yatabe
  482. Primula tournefortii Rupr.
  483. Primula × travnicensis Wiesb.
  484. Primula tridentata D.Don
  485. Primula tristis Pax
  486. Primula tsiangiae W.P.Fang
  487. Primula umbratilis Balf.f. & R.E.Cooper
  488. Primula undulata Fisch. ex Rchb.
  489. Primula unicolor Lange
  490. Primula uralensis Fisch. ex Rchb.
  491. Primula valentinae Fed.
  492. Primula × vallarsae Prosser & Scorteg.
  493. Primula variabilis Bastard
  494. Primula × variabilis Goupil
  495. Primula × varians Sünd.
  496. Primula × variiflora Beck
  497. Primula velenovskyi Fritsch
  498. Primula × venusta Host
  499. Primula × venzoi Huter ex A.Kern.
  500. Primula × venzoides Huter ex Venzo
  501. Primula vernalis Salisb.
  502. Primula veronicoides Petitm.
  503. Primula vinosa Stapf
  504. Primula × vochinensis Gusmus
  505. Primula wallichiana Kuntze
  506. Primula warei Stein
  507. Primula wattii King ex Watt
  508. Primula weldeniana Dalla Torre & Sarnth.
  509. Primula × wettsteinii Wiedem.
  510. Primula × widmerae Dalla Torre & Sarnth.
  511. Primula widmerae (Pax) Landolt
  512. Primula wiesbaurii Pax
  513. Primula wigramiana W.W.Sm.
  514. Primula winteri W.Watson
  515. Primula wulfenia Kuntze
  516. Primula xanthobasis Fed.
  517. Primula xanthopa Balf.f. & R.E.Cooper
  518. Primula yesomontana Nakai & Kitag.
  519. Primula yuparensis Takeda
  520. Primula zahlbrukneri Vest
  521. Primula zeylamica Charadze & Kapell.
  522. Primula zeylanica Kharadze & Kapeller

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Ericales

Porodica Primulaceae Batsch ex Borkh. (1797)[uredi VE | uredi]

  1. Aegiceras
  2. Amblyanthopsis
  3. Amblyanthus
  4. Anagallis
  5. Androsace
  6. Antistrophe
  7. Ardisia
  8. Ardisiandra
  9. Badula
  10. Bonellia
  11. Bryocarpum
  12. Clavija
  13. Conandrium
  14. Coris
  15. Ctenardisia
  16. Cybianthus
  17. Cyclamen
  18. Deherainia
  19. Dionysia
  20. Discocalyx
  21. Dodecatheon
  22. Elingamita
  23. Embelia
  24. Emblemantha
  25. Fittingia
  26. Geissanthus
  27. Grenacheria
  28. Heberdenia
  29. Hottonia
  30. Hymenandra
  31. Jacquinia
  32. Labisia
  33. Loheria
  34. Lysimachia
  35. Lysimachiopsis
  36. Maesa
  37. Marantodes
  38. Monoporus
  39. Myrsine
  40. Neomezia
  41. Nummularia
  42. Omphalogramma
  43. Oncostemum
  44. Parathesis
  45. Peckia
  46. Pelletiera
  47. Petesiodes
  48. Pleiomeris
  49. Pomatosace
  50. Primula
  51. Rapanea
  52. Sadiria
  53. Samodia
  54. Samolus
  55. Soldanella
  56. Steironema
  57. Stimpsonia
  58. Stylogyne
  59. Suttonia
  60. Systellantha
  61. Tapeinosperma
  62. Tetrardisia
  63. Theophrasta
  64. Trientalis
  65. Vitaliana
  66. Votschia
  67. Wallenia
  68. Weigeltia
nema piznatih vrsta:
  1. Aleuritia
  2. Apochoris
  3. Aretia
  4. Asterolinon
  5. Auganthus
  6. Bernardina
  7. Bladhia
  8. Carolinella
  9. Centunculus
  10. Comomyrsine
  11. Conomorpha
  12. Cortusa
  13. Douglasia
  14. Euparea
  15. Evotrochis
  16. Gentlea
  17. Grammadenia
  18. Graphardisia
  19. Icacorea
  20. Kablikia
  21. Kaufmannia
  22. Lubinia
  23. Lysis
  24. Meadia
  25. Parardisia
  26. Pelleteria
  27. Pimelandra
  28. Primulidium
  29. Samara
  30. Sheffieldia
  31. Solonia
  32. Tridynia
  33. Vegaea
  34. Walleniella

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Ericales

Primulina Hance[uredi VE | uredi]

Plantae > Tracheophyta > Magnoliopsida > Lamiales > Gesneriaceae

Prin[uredi VE | uredi]

Prinasura , Princaxelia , Principia , Principia ,

Principina[uredi VE | uredi]

Princisaria , Princisia , Princisola ,

Prinerigone Millidge, 1988[uredi VE | uredi]

  1. Prinerigone aethiopica (Tullgren, 1910)
  2. Prinerigone pigra (Blackwall, 1862)
  3. Prinerigone vagans (Audouin, 1826) tipična
  4. Prinerigone vagans arabica (Jocqué, 1981)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae Pringlea , Pringleella , Pringleochloa , Pringleophaga , Pringsheimia , Pringsheimia , Pringsheimiella , Prinia , Prinobius , Prinoessa , Prinsepia , Prinsiosphaera , Prinsiosphaera , Prinsius , Printechinus , Printzia ,

Printziella Skvortzov, 1958[uredi VE | uredi]

  • /

Plantae → Chlorophyta → Prasinophyceae → Pyramimonadales → Polyblepharidaceae Printzina ,

Prio[uredi VE | uredi]

Priobium , Priocharax , Priocnemis , Priocnemus , Priocycla , Priocyphus , Priodesmus ,

Priodontes F. Cuvier, 1825[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Cingulata → Dasypodidae → Tolypeutinae

  1. Priognathus

Priolepis , Prionacalus , Prionacantha , Prionace , Prionacis , Prionacris ,

Prionailurus Severtzov, 1858[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Carnivora → Feliformia → Felidae Prionanthium , Prionaphes , Prionapteron , Prionapterus , Prionapteryx , Prionaster , Prionchulus , Prionechinus , Prionella , Prioneris ,

Priones[uredi VE | uredi]

AminoacueaAphanobionta →Biota Prionessus ,

Potporodica Prioninae (Latreille, 1802)[uredi VE | uredi]

  1. Acanthophorini Thomson, 1864
  2. Aciderini
  3. Aegosomatini Thomson, 1861
  4. Anacolini Thomson, 1857
  5. Cacoscelini Thomson, 1861
  6. Callipogonini Thomson, 1861
  7. Calocomini Galileo & Martins, 1993
  8. Cantharocnemini Thomson, 1861
  9. Closterini Lacordaire, 1869
  10. Ergatini Fairmaire, 1864
  11. Eurypodini Gahan, 1906
  12. Hopliderini Thomson, 1864
  13. Macrodontiini Thomson, 1861
  14. Macrotomini (Archetypina) Lameere, 1912
  15. Macrotomini (Basitoxina) Lameere, 1912
  16. Macrotomini (Cnemoplitina) Lameere, 1904
  17. Macrotomini (Macrotomina) Thomson, 1861
  18. Macrotomini (Platygnathina) Gilmour, 1954
  19. Macrotomini (Xixuthrina) Lameere, 1912
  20. Mallaspini Thomson, 1861
  21. Mallodontini Thomson, 1861
  22. Meroscelisini Thomson, 1860
  23. Prionini Latreille, 1802
  24. Remphanini Lacordaire, 1869
  25. Solenopterini Lacordaire, 1869
  26. Tereticini Lameere, 1912
  27. Vesperoctenini Vives, 2001

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Cerambycoidea → Cerambycidae Prionitis , Prionitis , Prioniturus , Prionium , Prionobaris , Prionobelum , Prionoblemma , Prionobrachium , Prionobrama , Prionobutis , Prionocera , Prionocheilus , Prionochelus , Prionochilus , Prionocidaris , Prionococcus , Prionocornis , Prionocrangon , Prionocyphon , Prionocypris , Prionodesmacea , Prionodesmus , Prionodon , Prionodon ,

Nadred Prionodonta McNeil 1937[uredi VE | uredi]

Animalia → Mollusca → Bivalvia → Eubivalvia → Autobranchia → Pteriomorphia Prionodonta , Prionodontaceae , Prionodraco , Prionodura , Prionofrontia , Prionogale , Prionoglarididae , Prionoglossa , Prionognathus , Prionogonus , Prionolabis , Prionolaema , Prionolejeunea , Prionolopha , Prionomastix , Prionomatis , Prionomelia , Prionomerus , Prionomitoides , Prionomitus , Prionomma , Prionomyrmex , Prionomys , Prionomysis , Prionopaltis , Prionopelta , Prionopeltis , Prionopeltis , Prionopetalum , Prionopeza , Prionoplax , Prionopleurus , Prionoplus , Prionopodella , Prionops , Prionopsis , Prionoptera , Prionopterina , Prionopus , Prionoribatella , Prionoryctes , Prionosceles , Prionoscelia , Prionosciadium , Prionoscirtes , Prionosoma , Prionosoma , Prionosoma , Prionospio ,

Prionosternum Dunn, 1951[uredi VE | uredi]

  1. Prionosternum nitidiceps (Simon, 1909)
  2. Prionosternum porongurup Platnick, 2000
  3. Prionosternum scutatum Dunn, 1951 tipična vrsta

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Lamponidae Prionosthenus , Prionota , Prionota , Prionota , Prionotalis , Prionothelphusa , Prionotoleberis , Prionotoma , Prionotropis , Prionotus , Prionoxystus ,

Prionurus Lacépède, 1804[uredi VE | uredi]

  1. Prionurus biafraensis (Blache & Rossignol, 1962)
  2. Prionurus chrysurus Randall, 2001
  3. Prionurus laticlavius (Valenciennes, 1846)
  4. Prionurus maculatus Ogilby, 1887
  5. Prionurus microlepidotus Lacépède, 1804
  6. Prionurus punctatus Gill, 1862
  7. Prionurus scalprum Valenciennes, 1835

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Perciformes → Acanthuridae Prionus , Prionyx , Priophorus , Priopoda , Prioria , Priorvespa , Priosphys , Priotelus , Priotomis ,

Priotyrannus[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

Prip[uredi VE | uredi]

Priperia Simon, 1904[uredi VE | uredi]

  1. Priperia bicolor Simon, 1904

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

Pris[uredi VE | uredi]

Priscagrion , Priscansermarinus , Priscansermarinus , Priscapalpus , Priscapennamarina , Priscatoides , Priscilla , Priscillina , Priscogalea , Priscomasaris , Priscorrhina , Priscosolenia , Priscosyrrhoe , Priscula , Prismaria , Prismatella , Prismatocarpus , Prismatolaimidae , Prismatolaimus , Prismatomeris , Prismatomorpha , Prismatomorpha , Prismatoolithidae , Prismatoolithidae , Prismatoolithus , Prismatopus , Prismenaspis , Prismopora , Prismopora , Prismosticta , Prisomera , Prisopodidae , Prisopus , Pristanepa , Pristarthria , Pristaspis , Pristaulacus , Pristella , Pristen , Pristerognatha , Pristerophora , Pristes , Pristes , Pristicerops , Pristiceros , Pristicola , Pristidactylus , Pristidae ,

Pristidia Deeleman-Reinhold, 2001[uredi VE | uredi]

  1. Pristidia longistila Deeleman-Reinhold, 2001
  2. Pristidia prima Deeleman-Reinhold, 2001
  3. Pristidia ramosa Yu, Sun & Zhang, 2012
  4. Pristidia secunda Deeleman-Reinhold, 2001
  5. Pristidia viridissima Deeleman-Reinhold, 2001

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Clubionidae Pristiformes ,

Pristigaster[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Clupeiformes > Pristigasteridae Pristigasteridae ,

Pristigenys[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Perciformes > Priacanthidae Pristigloma , Pristiglomidae , Pristiglottis , Pristilepis , Pristiloma ,

Pristimantis Jiménez de la Espada, 1870 (473 sp.)[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Amphibia → Anura → Craugastoridae → Ceuthomantinae Pristimera , Pristimerus , Pristina , Pristinella , Pristinicola , Pristinosceptrella , Pristinosceptrella , Pristionema , Pristiophoridae , Pristiophoriformes ,

Pristiophorus[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Elasmobranchii > Pristiophoriformes > Pristiophoridae Pristiphora , Pristipomoides , Pristirrhina , Pristis , Pristisomus , Pristobrycon , Pristobunus , Pristoceraea , Pristocerella , Pristoceuthophilus , Pristocorypha , Pristolepis , Pristomerus , Pristomyrmex , Pristonotus , Pristonychus , Pristostegania , Pristotis , Pristurus ,

Prit[uredi VE | uredi]

Pritchardia , Pritchardia , Pritchardomyia , Pritha , Prittwitzia , Pritzelia ,

Pritchardia (Arecaceae) Bercht. & J.Presl[uredi VE | uredi]

  1. Pritchardia arecina Becc.
  2. Pritchardia bakeri Hodel
  3. Pritchardia beccariana Rock
  4. Pritchardia flynnii Lorence & Gemmill
  5. Pritchardia forbesiana Rock (ugrožena)
  6. Pritchardia glabrata Becc. & Rock (ugrožena)
  7. Pritchardia gordonii Hodel
  8. Pritchardia hardyi Rock (kritično ugrožena)
  9. Pritchardia hillebrandii Becc.
  10. Pritchardia kaalae Rock (kritično ugrožena)
  11. Pritchardia kahukuensis Caum
  12. Pritchardia lanigera Becc. (ugrožena)
  13. Pritchardia lowreyana Rock ex Becc.
  14. Pritchardia macrocarpa Linden ex André
  15. Pritchardia maideniana Becc. (kritično ugrožena)
  16. Pritchardia martii (Gaudich.) H.Wendl.
  17. Pritchardia minor Becc.
  18. Pritchardia mitiaroana J.Dransf. & Y.Ehrh.
  19. Pritchardia munroi Rock (kritično ugrožena)
  20. Pritchardia napaliensis H.St.John (kritično ugrožena)
  21. Pritchardia pacifica Seem. & H.Wendl.
  22. Pritchardia perlmanii Gemmill (ugrožena)
  23. Pritchardia remota (Kuntze) Becc. (ugrožena)
  24. Pritchardia schattaueri Hodel (kritično ugrožena)
  25. Pritchardia thurstonii F.Muell. & Drude
  26. Pritchardia viscosa Rock (kritično ugrožena)
  27. Pritchardia vuylstekeana H.Wendl.
  28. Pritchardia waialealeana Read
  29. Pritchardia woodii Hodel
status nije riješen:
  1. Pritchardia aurea Linden ex Becc.
  2. Pritchardia lowreyana Rock

Plantae → Tracheophyta → Liliopsida → Arecales → Arecaceae

Pritchardia (Asilidae) Stuardo Ortiz 1946[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Diptera → Asilidae

Pritha Lehtinen, 1967[uredi VE | uredi]

  1. Pritha albimaculata (O. Pickard-Cambridge, 1872)
  2. Pritha ampulla Wang, 1987
  3. Pritha bakeri (Berland, 1938)
  4. Pritha beijingensis Song, 1986
  5. Pritha condita (O. Pickard-Cambridge, 1873)
  6. Pritha crosbyi (Spassky, 1938)
  7. Pritha dharmakumarsinhjii Patel, 1978
  8. Pritha garciai (Simon, 1892)
  9. Pritha garfieldi Marusik & Zamani, 2015
  10. Pritha hasselti (Simon, 1906)
  11. Pritha heikkii Saaristo, 1978
  12. Pritha insularis (Thorell, 1891)
  13. Pritha littoralis (Roewer, 1938)
  14. Pritha nana (Simon, 1868) tipična
  15. Pritha nicobarensis (Tikader, 1977)
  16. Pritha pallida (Kulczyński, 1897)
  17. Pritha poonaensis (Tikader, 1963)
  18. Pritha spinula Wang, 1987
  19. Pritha sundaica (Kulczyński, 1908)
  20. Pritha tenuispina (Strand, 1914)
  21. Pritha zebrata (Thorell, 1895)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Filistatidae

Pritzelia Walp.[uredi VE | uredi]

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Apiales → Araliaceae

Priv[uredi VE | uredi]

Priva , Privesa , Privesomorphus , Privia

Priva Adans.[uredi VE | uredi]

  1. Priva adhaerens (Forssk.) Chiov.
  2. Priva africana Moldenke
  3. Priva armata S.Watson
  4. Priva aspera Kunth
  5. Priva auricoccea A.Meeuse
  6. Priva bahiensis Schauer
  7. Priva boliviana Moldenke
  8. Priva cordifolia (L.f.) Druce
  9. Priva curtisiae Kobuski
  10. Priva domingensis Urb.
  11. Priva favargeri R.Fern.
  12. Priva flabelliformis (Moldenke) R.Fern.
  13. Priva grandiflora (Ortega) Moldenke
  14. Priva humbertii Moldenke
  15. Priva ibugana Rzed. & Calderón
  16. Priva laciniata Moldenke
  17. Priva lappulacea (L.) Pers.
  18. Priva mexicana (L.) Pers.
  19. Priva meyeri Jaub. & Spach
  20. Priva pedicellata Moldenke
  21. Priva peruviana Moldenke
  22. Priva portoricensis Urb.
  23. Priva socotrana Moldenke
status nije riješen:
  1. Priva forskaolaei Jaub. & Spach
  2. Priva roxburghii Endl.

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Lamiales → Verbenaceae

Privia[uredi VE | uredi]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Lamiales > Verbenaceae

Izvori[uredi VE | uredi]

Vidi[uredi VE | uredi]

Popis taksona:Pr