Dodatak:Popis vrsta:Psyc

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Psycharium , Psyche , Psycheotrephes , Psychidae , Psychidarbela , Psychidea , Psychidocossus , Psychidopsis , Psychilis , Psychine , Psychobiella , Psychocampa , Psychocentra , Psychocidaridae , Psychocidaris , Psychoda , Psychodidae , Psychodocha , Psychodocha , Psychogena , Psychoglypha , Psychoides , Psychomantis , Psychomastax , Psychomorpha , Psychomyia , Psychomyiella , Psychomyiellodes , Psychomyiidae , Psychonotis , Psychophagoides , Psychophagus , Psychophasma , Psychophora , Psychopsidae , Psychopsis , Psychopsis , Psychopyge , Psychoronia , Psychospyris , Psychostrophia , Psychotria , Psychrelpidia , Psychrobacter , Psychrobatia , Psychrochlamys , Psychroflexus , Psychroflexus , Psychrogeton , Psychrolutes , Psychrolutidae , Psychromnestra , Psychromonadaceae , Psychromonas , Psychronaetes , Psychrophrynella , Psychroplanes , Psychropotes , Psychropotidae , Psychroptilus † , Psychroserpens , Psychrosoma , Psychroteuthidae , Psychroteuthis ,

Psycha[uredi | uredi kôd]

Psycharium ,

Psyche[uredi | uredi kôd]

Psyche , Psycheotrephes ,

Psychi[uredi | uredi kôd]

Psychidae , Psychidarbela , Psychidea , Psychidocossus , Psychidopsis , Psychilis , Psychine ,

Psychilis[uredi | uredi kôd]

  1. Psychilis atropurpurea
  2. Psychilis bifida
  3. Psychilis buchii
  4. Psychilis cogniauxii
  5. Psychilis correllii
  6. Psychilis dodii
  7. Psychilis domingensis
  8. Psychilis kraenzlinii
  9. Psychilis krugii
  10. Psychilis macconnelliae
  11. Psychilis monensis
  12. Psychilis olivacea
  13. Psychilis raganii
  14. Psychilis rubeniana
  15. Psychilis truncata
  16. Psychilis tudiana
  17. Psychilis vernicosa

OrchidaceaeAsparagalesLiliopsidaMagnoliophytaPlantae

Psychine Desf.[uredi | uredi kôd]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Capparales > Brassicaceae

Psycho[uredi | uredi kôd]

Psychobiella , Psychocampa , Psychocentra , Psychocidaridae , Psychocidaris , Psychoda , Psychodidae , Psychodocha , Psychodocha , Psychogena , Psychoglypha , Psychoides , Psychomantis , Psychomastax , Psychomorpha , Psychomyia , Psychomyiella , Psychomyiellodes , Psychomyiidae , Psychonotis , Psychophagoides , Psychophagus , Psychophasma , Psychophora , Psychopsidae , Psychopsis , Psychopsis , Psychopyge , Psychoronia , Psychospyris , Psychostrophia , Psychotria ,

  1. Psychobiella
  2. Psychoglypha
  3. Psychomantis
  4. Psychomastax
  5. Psychomyia

Psychomyiella G Ulmer, 1908[uredi | uredi kôd]

  • Psychomyiella acuta (Navas, 1934)
  • Psychomyiella acutipennis Ulmer, 1908
  • Psychomyiella babai Kobayashi, 1987
  • Psychomyiella billnis Kobayashi, 1987
  • Psychomyiella coreana Tsuda, 1942
  • Psychomyiella cruciata Kumanski, 1992
  • Psychomyiella feuerborni Ulmer, 1951
  • Psychomyiella fulmeki Ulmer, 1930
  • Psychomyiella hamus Hwang, 1957
  • Psychomyiella myohyangsanica Kumanski, 1992
  • Psychomyiella thienemanni Ulmer, 1951
  • Psychomyiella ulmeri Banks, 1939

Animalia > Arthropoda > Insecta > Trichoptera > Hydropsychoidea > Psychomyiidae

Psychomyiellodes Mosely, 1931[uredi | uredi kôd]

  • Psychomyiellodes dentatus Kimmins, 1957
  • Psychomyiellodes excavatus Kimmins, 1963
  • Psychomyiellodes novus Marlier, 1965
  • Psychomyiellodes obscurus Kimmins, 1957
  • Psychomyiellodes spinifer Jacquemart & Statzner, 1981
  • Psychomyiellodes tropicus (Ulmer, 1905)
  • Psychomyiellodes ulmeri Jacquemart, 1961
  • Psychomyiellodes ungulatus Mosely, 1931

Animalia > Arthropoda > Insecta > Trichoptera > Hydropsychoidea > Ecnomidae

  1. Psychopsis
  2. Psychopsis
  3. Psychoronia
  4. Psychotria

Psychr[uredi | uredi kôd]

Psychrelpidia , Psychrobacter , Psychrobatia , Psychrochlamys , Psychroflexus , Psychroflexus , Psychrogeton , Psychrolutes , Psychrolutidae , Psychromnestra , Psychromonadaceae , Psychromonas , Psychronaetes , Psychrophrynella , Psychroplanes , Psychropotes , Psychropotidae , Psychroptilus † , Psychroserpens , Psychrosoma , Psychroteuthidae , Psychroteuthis ,

  1. Psychrobacter
  2. Psychrobatia

Psychrochlamys Jonkers, 2003[uredi | uredi kôd]

Animalia > Mollusca > Bivalvia > Ostreoida > Pectinidae >

Psychroflexus Bowman et al., 1999[uredi | uredi kôd]

Bacteria > Bacteroidetes > Flavobacteria > Flavobacteriales > Flavobacteriaceae

Psychroflexus[uredi | uredi kôd]

Bacteria > Proteobacteria > Gammaproteobacteria > Pseudomonadales > Moraxellaceae

Psychrogeton[uredi | uredi kôd]

  • Psychrogeton aellenii (Rech.f.) Grierson
  • Psychrogeton amorphoglossus (Boiss.) Novopokr.
  • Psychrogeton candidissimus (Rech.f. & Edelb.) Grierson
  • Psychrogeton capusi Novopokr. ex Krasch.
  • Psychrogeton chionophilus (Boiss.) Krasch.
  • Psychrogeton drabiformis Grierson
  • Psychrogeton lumbricoides (Gilli) Grierson
  • Psychrogeton nigromontanus (Boiss. & Buhse) Grierson
  • Psychrogeton persicus (Boiss.) Grierson
  • Psychrogeton pseuderigeron (Bunge) Novopokr. ex Nevski
  • Psychrogeton rotundifolius Grierson
  • Psychrogeton shahrestanicus Rech.f.
  • Psychrogeton shahrestanicus Rech.f.
  • Psychrogeton sphaeroxylus (Gilli) Grierson
  • Psychrogeton turkestanicus O.Hoffm. ex Paulsen

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Asterales > Asteraceae

Psychrolutes Günther, 1861[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Scorpaeniformes → Psychrolutidae

Porodica Psychrolutidae[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Scorpaeniformes

Psychromonas Mountfort et al., 1998[uredi | uredi kôd]

Bacteria > Proteobacteria > Gammaproteobacteria > Alteromonadales > Psychromonadaceae

Psychrophrynella Hedges et al., 2008 (20 sp.)[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Amphibia → Anura → Craugastoridae → Holoadeninae

Psychroserpens Bowman et al., 1997[uredi | uredi kôd]

Bacteria > Bacteroidetes > Flavobacteria > Flavobacteriales > Flavobacteriaceae >

Psychrosoma Mauries, 1966[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Diplopoda > Chordeumatida > Vandeleumatidae

Psychroteuthis Thiele, 1920[uredi | uredi kôd]

Animalia > Mollusca > Cephalopoda > Teuthida > Psychroteuthidae

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vidi[uredi | uredi kôd]

Popis taksona:Psy