Dodatak:Popis vrsta:Pte

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Sadržaj

  • Taksoni:

Ptechetelium , Ptecticus , Ptectisargus , Ptelea , Pteleobius , Pteleon , Ptelina , Ptenochirus , Ptenodactylus , Ptenogonostreptus , Ptenomela , Ptenopus , Ptenothrix , Pteracantha , Pteracanthus , Pterachaenia , Pteraclis , Pteraeolidia , Pteragogus , Pterallastes , Pteralopex , Pteralyxia , Pteramerus , Pterampharete , Pterandrophysalis , Pteranisomorpha , Pteranodon, , Pteranomalogramma , Pterapherapteryx , Pterapicus , Pterapion , Pterapogon , Pterapothrechus , Pterartoria , Pterartoriola , Pteraspidiformes Berg, 1940 † , Pteraspidomorphi , Pteraster , Pterastericola , Pterastericolidae , Pterasteridae , Pterasthenia , Pteraton , Pteraulacodes , Pteraulax , Pteredoa , Ptereleotridae , Ptereleotris , Pterella , Pteremis , Pterengraulis , Pterepidosis , Pterhemia , Pteria , Pterichis , Pterichnus , Pterichnus , Ptericoptomimus , Ptericoptus , Pteridaceae , Pteridichnites , Pteridichnites, , Pteridiniidae Richter, 1955 † , Pteridinium , Pteridinium Gürich, 1933 † , Pteridiosperma , Pteridiospora , Pteridium , Pteridium , Pteridocalyx , Pteridoiulus , Pteridomonas , Pteridomyces , Pteridomyia , Pteridopathes , Pteridophora , Pteridophyta , Pteridoporthis , Pteridoteloides , Pteridotelus , Pterigeron , Pterigynandraceae , Pterigynandrum , Pteriidae , Pterilia , Pterinochilus , Pterinopsyllotus , Pterinopsyllus , Pterinopus , Pterinotrematidae , Pterinoxylus , Pterioida , Pterioida , Pteriomorpha , Pteriomorphia , Pteris , Pterisemoppa , Pterispermostrobus Stopes † , Pternandra , Pternidora , Pternopetalum , Pternoscirta , Pternozyga , Pteroautolytus , Pterobates , Pterobates , Pterobatidae , Pterobius , Pterobranchia , Pterobranchia , Pterobrimus , Pterobryaceae , Pterobrycon , Pterobryella , Pterobryidium , Pterobryon , Pterobryopsis , Pterobunocephalus , Pterocaesio , Pterocalla , Pterocallis , Pterocalyx , Pterocanium , Pterocanium , Pterocardia , Pterocardiidae , Pterocardiinae , Pterocarpus , Pterocarya , Pterocaulon , Pterocella , Pterocella , Pteroceraphron , Pteroceras , Pterocerdale , Pterocerina , Pterocerota , Pterochaeta , Pterochaos , Pterocheilus , Pterochelus , Pterochilus , Pterochirella , Pterochloroides , Pterochondria , Pterochroa , Pterochromis , Pterochroza , Pterochthoniidae , Pterochthonius , Pterocirrus , Pterocladia , Pterocladiella , Pterocladiophila , Pterocladiophilaceae , Pterocladiopsis , Pteroclava , Pterocles , Pteroclididae , Pterocnemia , Pterococcus , Pterocodon , Pterocolus , Pterocomma , Pteroconium , Pterocoryidae , Pterocoryphe , Pterocoryphe , Pterocorys , Pterocorys , Pterocorythidae , Pterocroce , Pterocryptis , Pterocryptus , Pteroctopus , Pterocuma , Pterocyclon , Pterocyclonoides , Pterocyclophora , Pterocypha , Pterocypridina , Pterocypsela , Pterodactyloids , Pterodactylus , Pterodecta , Pterodesmus , Pterodictya , Pterodon , Pterodontia , Pterodoras , Pterodrilus , Pterodroma , Pteroeides , Pteroeides , Pteroeides , Pterogastra , Pterogaurax , Pterogenia , Pterogenomyia , Pteroglossa , Pteroglossus , Pterognathia , Pterognathia , Pterognathiidae , Pterognathus , Pterogobius , Pterogonaga , Pterogonia , Pterogonidium , Pterogoniella , Pterogoniopsis , Pterogonium , Pterogorgia , Pterogramma , Pterogrammoides , Pterographium , Pterogymnus , Pterogyne , Pterogyne , Pteroidichthys , Pterois , Pterokrohnia , Pterokrohniidae , Pterolamia , Pterolebias , Pterolepis , Pterolepis , Pterolibethra , Pterolichidae , Pterolobium , Pterolocera , Pterolonche , Pterolonchidae , Pterolophia , Pterolophiella , Pterolophioides , Pterolophosoma , Pterolucina , Pterolysippe , Pteroma , Pteromaktron , Pteromalidae , Pteromallosia , Pteromalus , Pteromenes , Pteromeris , Pteromicra , Pteromonas , Pteromya , Pteromyces , Pteromycula , Pteromylaeus , Pteromyrtea , Pteromys , Pteromyscus , Pteromysis , Pteronarcella , Pteronarcyidae , Pteronarcyidae Newman, 1853 , Pteronarcyoidea , Pteronarcyoidea Newman, 1853 , Pteronarcys , Pteroncola , Pteronemacheilus , Pteronemobius , Pteroneta , Pteronetta , Pteronia , Pteronidia † , Pteronisis , Pteronium , Pteronotropis , Pteronotus , Pteronura , Pteronycta , Pteronymia , Pteronyx , Pteroodes , Pteroparia , Pteropathes , Pterope , Pteropelor , Pteropeltarion , Pteropera , Pteroperina , Pteropexus , Pterophanes , Pterophoridae , Pterophoroidea , Pterophorus , Pterophthirus , Pterophylla , Pterophyllum , Pteropilium , Pteropilium , Pteroplatidius , Pteroplatus , Pteroplatytrygon , Pteroplectus , Pteroplegma , Pteroplistes , Pteroplius , Pteropodidae , Pteropora , Pteroporopterus , Pteroporus , Pteroprista , Pteropsaron , Pteropsiella , Pteroptochos , Pteroptrix , Pteroptychus , Pteropurpura , Pteropus , Pteropus , Pteropygme , Pteropyx , Pterorana , Pteroripoda , Pterorthacris , Pterorthochaetes , Pterosagitta , Pterosagittidae , Pterosauromorpha , Pterosaurs , Pteroscenium , Pteroscion , Pteroselinum , Pterosemigastra , Pterosemopsis , Pterosiphonia , Pterosis , Pterosperma , Pterospermataceae , Pterosphaeridiaceae , Pterospoda , Pterospondylus Jaekel, 1913-14 † , Pterospora , Pterosporidium , Pterostegia , Pterostemma , Pterostenella , Pterosthetops , Pterostichus , Pterostoma , Pterosturisoma , Pterostylis , Pterotaea , Pterotaenia , Pteroteinon , Pterotermes , Pterotes , Pterotettix , Pterothamnion , Pterotheca , Pterotheca , Pterothrissidae , Pterothrissus , Pterothrixidia , Pterothysanus , Pterotiltus , Pterotister , Pterotocera , Pterotolithus , Pterotomus , Pterotopeza , Pterotopteryx , Pterotosoma , Pterotrabs , Pterotrabs , Pterotrachea , Pterotracheidae , Pterotricha , Pterotrichina , Pterotrigonia , Pterotrigoniinae , Pterotrigoniini , Pterotropis , Pterotus , Pterotyphis , Pteroxanium , Pteroxena , Pteroxys , Pterozetes , Pterozonium , Pterula , Pterulaceae , Pterulicium , Pterulopsis , Pterunciola , Pterusa , Pteruthius , Pterycombus , Pterygascidia , Pterygellus , Pterygiodesmus , Pterygiopsis , Pterygiosperma , Pterygioteuthis , Pterygocythere , Pterygocythereis , Pterygodium , Pterygogramma , Pterygolepis Cossmann, 1920 † , Pterygoma , Pterygometopidae , Pterygometopus , Pterygonema , Pterygoneurum , Pterygonus , Pterygopappus , Pterygophora , Pterygophorosoma , Pterygophyllum , Pterygopleurum , Pterygoplichthys , Pterygorhabditidae , Pterygorhabditis , Pterygosomatidae , Pterygosporopsis , Pterygosquilla , Pterygostegia , Pterygotergum , Pterygotrigla , Pterynotus , Pteryxia , Ptesimogaster , Ptesimogastroides , Ptesiomyia , Ptetica

Ptec[uredi VE | uredi]

Ptechetelium Oberw. & Bandoni[uredi VE | uredi]

Fungi → Basidiomycota → Pucciniomycetes → Platygloeales → Eocronartiaceae

Ptel[uredi VE | uredi]

Pteleobius Bedel, 1888[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Curculionoidea → Curculionidae

Pteleon Jacoby, 1888[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Chrysomeloidea → Chrysomelidae

Pten[uredi VE | uredi]

Ptenochirus Peters, 1861[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Chiroptera → Pteropodidae → Pteropodinae

Ptenogonostreptus[uredi VE | uredi]

Sinonim, vidi Trichogonostreptus

Ptenopus[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Reptilia → Squamata → Gekkonidae

Ptenothrix Börner, 1906[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Entognatha → Collembola → Dicyrtomoidea → Dicyrtomidae

Pter[uredi VE | uredi]

Pteracantha[uredi VE | uredi]

  1. Pteracantha agrestis
  2. Pteracantha fasciata

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

Pteracanthus[uredi VE | uredi]

  1. Pterachaenia
  2. Pteraclis
  3. Pteraeolidia
  4. Pteragogus

Pteralopex Thomas, 1888[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Chiroptera → Pteropodidae → Pteropodinae

  1. Pteralyxia
  2. Pteramerus

Pterampharete[uredi VE | uredi]

Animalia > Annelida > Polychaeta > Terebellida > Ampharetidae

  1. Pterapion
  2. Pterapogon
  3. Pterapothrechus

Pterartoria Purcell, 1903[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Lycosidae

Pterartoriola Roewer, 1959[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Lycosidae

  1. Pterastericola
  2. Pteraton
  3. Ptereleotris
  4. Pterengraulis
  5. Pteria
  6. Pterichis

Ptericoptomimus[uredi VE | uredi]

  1. Ptericoptomimus truncatus

Ptericoptus[uredi VE | uredi]

  1. Ptericoptus acuminatus
  2. Ptericoptus avanyae
  3. Ptericoptus borealis
  4. Ptericoptus caudalis
  5. Ptericoptus columbianus
  6. Ptericoptus corumbaensis
  7. Ptericoptus crassicornis
  8. Ptericoptus dorsalis
  9. Ptericoptus fuscus
  10. Ptericoptus griseolus
  11. Ptericoptus intermedius
  12. Ptericoptus meridionalis
  13. Ptericoptus panamensis
  14. Ptericoptus similis
  15. Ptericoptus sinuatus

†Porodica Pteridiniidae Richter, 1955[uredi VE | uredi]

  1. Phyllozoon Jenkins & Gehling, 1978
  2. Pteridinium Gürich, 1933

Animalia → Vendobionta → Erniettamorpha

Pteridinium Gürich, 1933[uredi VE | uredi]

  1. Pteridinium simplex Gürich, 1930

Animalia → Vendobionta → Erniettamorpha → Pteridiniidae

  1. Pteridiosperma
  2. Pteridiospora
  3. Pteridium
  4. Pteridium
  5. Pteridocalyx
  6. Pteridoiulus
  7. Pteridomyces
  8. Pteridophora

Divizija Pteridophyta Schimp., 1879[uredi VE | uredi]

  • Porodice:
  1. Anemiaceae Link, 1841
  2. Apleniaceae Newman, 1840
  3. Aspleniaceae Newman, 1840
  4. Athyriaceae Alston, 1956
  5. Blechnaceae Newman, 1844
  6. Cibotiaceae Korall, 2006
  7. Culcitaceae Pic. Serm., 1970
  8. Cyatheaceae Kaulf., 1827
  9. Cystodiaceae Croft, 1986
  10. Cystopteridaceae Shmakov, 2001
  11. Davalliaceae M.R. Schomb. ex A.B. Frank, 1849
  12. Dennstaedtiaceae Lotsy, 1909
  13. Dicksoniaceae M.R. Schomb., 1849
  14. Diplaziopsidaceae X.C. Zhang & Christenh., 2011
  15. Dipteridaceae Seward & E. Dale, 1901
  16.  ?Dryopteridacae
  17. Dryopteridaceae Herter, 1949
  18. Equisetaceae Michx. ex DC., 1804
  19. Gleicheniaceae C. Presl, 1825
  20. Hymenophyllaceae Mart., 1835
  21. Hypodematiaceae Ching, 1975
  22. Isoëtaceae Dumort., 1829
  23. Lindsaeaceae C. Presl ex M.R. Schomb., 1848 [1849]
  24. Lomariopsidaceae Alston, 1956
  25. Lonchitidaceae Doweld, 2006
  26. Loxsomataceae C. Presl, 1847
  27. Lycopodiaceae P. Beauv. ex Mirb., 1802
  28. Lygodiaceae M. Roem., 1840
  29. Marattiaceae Kaulf., 1824
  30. Marsileaceae Mirb., 1802
  31. Matoniaceae C. Presl, 1847
  32. Metaxyaceae Pic. Serm., 1970
  33. Nephrolepidaceae Pic. Serm., 1974 [1975]
  34. Oleandraceae Ching ex Pic. Serm., 1965
  35. Onocleaceae Pic. Serm., 1970
  36. Ophioglossaceae Martinov, 1820
  37. Osmundaceae Martinov, 1820
  38. Plagiogyriaceae Bower, 1926
  39. Polypodiaceae J. Presl & C. Presl, 1822
  40. Psilotaceae J.W. Griff. & Henfr., 1855
  41. Pteridaceae E.D.M. Kirchn., 1831
  42. Rhachidosoraceae X.C. Zhang, 2011
  43. Saccolomataceae Doweld, 2008
  44. Salviniaceae Martinov, 1820
  45. Schizaeaceae Kaulf., 1827
  46. Selaginellaceae Willk., 1854
  47. Tectariaceae Panigrahi, 1986
  48. Thelypteridaceae Ching ex Pic. Serm., 1970
  49. Thyrsopteridaceae C. Presl, 1847
  50. Woodsiaceae Herter, 1949

Plantae → Embryophyta → Tracheophyta

Pteridoteloides[uredi VE | uredi]

  1. Pteridoteloides argentellus

Pteridotelus[uredi VE | uredi]

  1. Pterigeron

Podrazred Pterygota[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta

  1. Pterigynandrum
  2. Pterinochilus

Pterinopelma Pocock, 1901[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Theraphosoidea → Theraphosidae → Theraphosinae

  1. Pterinopsyllotus
  2. Pterinopsyllus

Infrarazred Pteriomorphia Beurlen 1944[uredi VE | uredi]

Animalia → Mollusca → Bivalvia → Eubivalvia → Autobranchia

Red Pterioida Newell 1965[uredi VE | uredi]

  • Niži taksoni: Acobaecardium, Ahtioconcha, Allobuchia, Alnifia, Altaipecten, Amphijanira, Amuropecten, Anderkenia, Annulinectes, Antijanira, Antipecten, Arcticeramus, Arctomyalina, Arzelella, Augea, Avichlamys, Avicularca, Aviculoperna, Aviculovulsa, Barbosaia, Barehamia, Bittneria, Boiomytilus, Bouleigmus, Burckhardtia, Calvaentolium, Cameleolopha, Canadotis, Capedopecten, Carinonychia, Chalmasia, Cheiopteria, Cleidochondrella, Cliopteria, Cochlearites, Colpentolium, Corallospondylus, Cornutoentolium, Costeina, Costentolium, Crenamussium, Cteniopleurium, Cussetostrea, Darteplicatula, Datta, Diotis, Dipleurites, Dolichopteron, Dolponella, Dorcadungula, Echinopecten, Enkelbergia, Ensipteria, Entoliopsis, Entomonotis, Euptera, Euthymipecten, Exputens, Fascinewellipecten, Fergania, Fibrosopecten, Follmannia, Fractoceramus, Freneixita, Freneixostrea, Fylgia, Gerlus, Gervilleiogoma, Gervilletia, Gervillia hanitschi, Glendella, Gondwanella, Grabella, Gryphaeligmus, Haenleinia, Haumea, Hayasakapecten, Heligmina, Heligmopsis, Heterostrea, Hoernesiella, Hokonuia, Hypotrema, Hypoxytoma, Ignara, Indonectes, Inoceramya, Intodesma, Jeletzkiella, Kabyaipecten, Kaparachlamys, Kinderkaella, Kobayshites, Kochia, Kokanostrea, Konbostrea, Lamellotacea, Langsonella, Lenella, Lentilla, Leproconcha, Lilangina, Limanomia, Limatuella, Limatulina, Linsdallia, Lissochlamis, Lissopecten, Lithioperna, Lituyapecten, Loemmelella, Longidaonella, Lywcea, Maorimonotis, Mclearnia, Merismopteria, Minervapecten, Mixtipecten, Monopteria, Morrisipecten, Moussonella, Mrassiella, Mulletia, Myalinopterella, Mysidoptera, Mytiloceramus, Nathorstella, Neithella, Neitheops, Neontolium, Newsomella, Nodonychia, Notochlamy, Notovola, Novaculaperma, Opiotoptera, Orbiculopecten, Ornithopecten, Ostreinella, Ostreonella, Oxypteria, Pachymytilus, Pachyperna, Pachypteria, Pacimonotis, Palaeocardia, Palaeoentolium, Palaeopinna, Parahalobia, Paraucellina, Parvochlamys, Pectinula, Pergamidia, Periclaria, Permoceramus, Pethopecten, Phialopecten, Pichlerella, Pinnina, Platygena, Plethocardia, Pleuromysidia, Plicatostylus, Pomiropecten, Pompeckjina, Praeamonotis, Praeaucellina, Praebuchia, Praesondylopecten, Procopievskia, Proostrea, Prospondylidea, Pseudodidymotis, Pseudogyra, Pseudoheligmus, Pseudopachymytilus, Pseudovola, Pteriina, Pterinoactinodesma, Pterioidina, Pteronitina, Qiyangia, Raricardium, Regalilima, Reubenia, Rhyssomytiloides, Saintiopsis, Scythemtolium, Semuridia, Septihoernesia, Sergipia, Sichuania, Sinectenolium, Sokolowia, Soleniscostrea, Songdaella, Sorngyaceramus, Spia, Spyridopecten, Stappyersella, Stefaninia, Stefaniniella, Striatoceramus, Subulatachlamys, Tarturia, Texigryphaea, Titaonpecten, Trematiconcha, Trichiplatula, Turkmenia, Umburra, Unica, Uralopteria, Veldidenlla, Ventalium, Vertinomia, Vertumnia, Vulsellina, Wuxuanites, Xenium

Animalia → Mollusca → Bivalvia → Eubivalvia → Autobranchia → Pteriomorphia

  1. Pteris
  2. Pternandra
  3. Pternopetalum
  4. Pteroautolytus
  5. Pterobates
  6. Pterobrycon
  7. Pterobryella
  8. Pterobryidium
  9. Pterobryon
  10. Pterobryopsis
  11. Pterobunocephalus
  12. Pterocaesio
  13. Pterocalyx
  14. Pterocarpus
  15. Pterocarya
  16. Pterocaulon
  17. Pterocella
  18. Pteroceras
  19. Pterocerdale
  20. Pterochaeta

Pterochaos[uredi VE | uredi]

  1. Pterochaos nebulosus
  2. Pterochelus
  3. Pterochirella
  4. Pterochondria

Pterochroa[uredi VE | uredi]

  1. Pterochroa funerea

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Araneae > Gnaphosidae

  1. Pterochromis

Pterochroza[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Tettigonioidea > Tettigoniidae

  1. Pterochthonius
  2. Pterocirrus
  3. Pterocladia
  4. Pterocladiella
  5. Pterocladiophila
  6. Pterocladiopsis
  7. Pterocles

Pterocnemia[uredi VE | uredi]

  1. Pterocolus
  2. Pteroconium
  3. Pterocroce
  4. Pterocryptis
  5. Pteroctopus
  6. Pterocuma
  7. Pterocyclon
  8. Pterocyclonoides
  9. Pterocypridina
  10. Pterocypsela
  11. Pterodesmus

Pterodiscus Hook.[uredi VE | uredi]

  1. Pterodiscus aurantiacus Welw.
  2. Pterodiscus brasiliensis Asch.
  3. Pterodiscus coeruleus Chiov.
  4. Pterodiscus kellerianus Schinz
  5. Pterodiscus ruspolii Engl.
statuis nije riješen:
  1. Pterodiscus augustifolius Engl.
  2. Pterodiscus elliottii Baker ex Stapf
  3. Pterodiscus gayi Decne.
  4. Pterodiscus heterophyllus Stapf
  5. Pterodiscus intermedius Engl.
  6. Pterodiscus luridus Hook.f.
  7. Pterodiscus ngamicus N.E.Br. ex Stapf
  8. Pterodiscus purpureus Chiov.
  9. Pterodiscus saccatus S.Moore
  10. Pterodiscus somaliensis Baker ex Stapf
  11. Pterodiscus speciosus Hook.
  12. Pterodiscus undulatus Baker f.
  13. Pterodiscus wellbyi Stapf

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Lamiales → Pedaliacae

  1. Pterodon
  2. Pterodoras
  3. Pterodrilus
  4. Pterodroma
  5. Pterogastra
  6. Pteroglossa
  7. Pteroglossus
  8. Pterognathus
  9. Pterogobius
  10. Pterogonidium
  11. Pterogoniella
  12. Pterogoniopsis
  13. Pterogonium
  14. Pterogymnus
  15. Pterogyne
  16. Pteroidichthys

Pterois Oken, 1817[uredi VE | uredi]

  1. Pterois andover Allen & Erdmann, 2008
  2. Pterois antennata (Bloch, 1787)
  3. Pterois brevipectoralis (Mandrytsa, 2002)
  4. Pterois lunulata Temminck & Schlegel, 1843
  5. Pterois miles (Bennett, 1828)
  6. Pterois mombasae (Smith, 1957)
  7. Pterois paucispinula Matsunuma & Motomura 2014
  8. Pterois radiata Cuvier, 1829
  9. Pterois russelii Bennett, 1831
  10. Pterois sphex Jordan & Evermann, 1903
  11. Pterois volitans (Linnaeus, 1758) (Invazivna)

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Scorpaeniformes → Scorpaenidae

Pterokrohnia Srinivasan, 1986[uredi VE | uredi]

Animalia → Chaetognatha → Sagittoidea → Aphragmophora

Pterokrohniidae Bieri, 1991[uredi VE | uredi]

Rod: Pterokrohnia Animalia → Chaetognatha → Sagittoidea → Aphragmophora

Pterolamia[uredi VE | uredi]

  1. Pterolamia strandi
  2. Pterolebias
  3. Pterolepis
  4. Pterolepis
  5. Pterolobium

Pterolonchidae[uredi VE | uredi]

  • Rodovi: Anathyrsa (1)

Pterolonche (10) Animalia > Arthropoda > Insecta > Lepidoptera > Gelechioidea >

Pterolophia[uredi VE | uredi]

  1. Pterolophia aberrans
  2. Pterolophia adachii
  3. Pterolophia aeneipennis
  4. Pterolophia aequabilis
  5. Pterolophia aethiopica
  6. Pterolophia affinis
  7. Pterolophia agraria
  8. Pterolophia albanina
  9. Pterolophia albertisi
  10. Pterolophia albescens
  11. Pterolophia albicans
  12. Pterolophia albicollis
  13. Pterolophia albivenosa
  14. Pterolophia alboantennata
  15. Pterolophia albofasciata
  16. Pterolophia albohumeralis
  17. Pterolophia albolateralis
  18. Pterolophia albomaculata
  19. Pterolophia albomarmorata
  20. Pterolophia albonigra
  21. Pterolophia alboplagiata
  22. Pterolophia albopunctulata
  23. Pterolophia albosignata
  24. Pterolophia albotarsalis
  25. Pterolophia albovaria
  26. Pterolophia albovariegata
  27. Pterolophia albovittata
  28. Pterolophia albovitticollis
  29. Pterolophia alorensis
  30. Pterolophia alternata
  31. Pterolophia andamana
  32. Pterolophia andamanensis
  33. Pterolophia andamanica
  34. Pterolophia andrewsi
  35. Pterolophia angulata
  36. Pterolophia angusta
  37. Pterolophia annamensis
  38. Pterolophia annobonae
  39. Pterolophia annularis
  40. Pterolophia annulata
  41. Pterolophia annulitarsis
  42. Pterolophia anoplagiata
  43. Pterolophia antennata
  44. Pterolophia anticemaculata
  45. Pterolophia apicefasciata
  46. Pterolophia apicefasciculata
  47. Pterolophia apicefusca
  48. Pterolophia apicemaculata
  49. Pterolophia apiceplagiata
  50. Pterolophia apicespinosa
  51. Pterolophia approximata
  52. Pterolophia arabica
  53. Pterolophia arcuata
  54. Pterolophia armata
  55. Pterolophia arrowi
  56. Pterolophia arrowiana
  57. Pterolophia ashantica
  58. Pterolophia assamana
  59. Pterolophia assamensis
  60. Pterolophia assimilis
  61. Pterolophia assinica
  62. Pterolophia aurivillii
  63. Pterolophia australica
  64. Pterolophia australiensis
  65. Pterolophia australis
  66. Pterolophia baiensis
  67. Pterolophia baliana
  68. Pterolophia baloghi
  69. Pterolophia bambusae
  70. Pterolophia bangi
  71. Pterolophia banksi
  72. Pterolophia barbieri
  73. Pterolophia basalis
  74. Pterolophia basicristata
  75. Pterolophia basiflavipennis
  76. Pterolophia basilana
  77. Pterolophia basileensis
  78. Pterolophia basilewskyi
  79. Pterolophia basispinosa
  80. Pterolophia baudoni
  81. Pterolophia beccarii
  82. Pterolophia bedoci
  83. Pterolophia beesoni
  84. Pterolophia benjamini
  85. Pterolophia bialbomaculipennis
  86. Pterolophia biannulicornis
  87. Pterolophia biarcuata
  88. Pterolophia biarcuatoides
  89. Pterolophia bicarinata
  90. Pterolophia bicirculata
  91. Pterolophia bicolor
  92. Pterolophia bicoloriantennata
  93. Pterolophia bicostata
  94. Pterolophia bicristata
  95. Pterolophia bicristulata
  96. Pterolophia bifasciata
  97. Pterolophia biflavolineicollis
  98. Pterolophia bifuscomaculata
  99. Pterolophia bigibbera
  100. Pterolophia bigibbicollis
  101. Pterolophia bigibbosa
  102. Pterolophia bigibbulosa
  103. Pterolophia bigibbulosoides
  104. Pterolophia bilatevittata
  105. Pterolophia bilineaticeps
  106. Pterolophia bilineaticollis
  107. Pterolophia biloba
  108. Pterolophia bilunata
  109. Pterolophia bimaculata
  110. Pterolophia bimaculaticeps
  111. Pterolophia binaluana
  112. Pterolophia binaluanica
  113. Pterolophia binhana
  114. Pterolophia biochreovittata
  115. Pterolophia bipartita
  116. Pterolophia biplagiaticollis
  117. Pterolophia bipostfasciculata
  118. Pterolophia birmanica
  119. Pterolophia bisbinodula
  120. Pterolophia bispinosa
  121. Pterolophia bisulcaticollis
  122. Pterolophia bituberata
  123. Pterolophia bituberculata
  124. Pterolophia bituberculatithorax
  125. Pterolophia bituberculatoides
  126. Pterolophia bizonata
  127. Pterolophia blairiella
  128. Pterolophia bonthaini
  129. Pterolophia borneensis
  130. Pterolophia bottangensis
  131. Pterolophia brahma
  132. Pterolophia brevegibbosa
  133. Pterolophia brevicornis
  134. Pterolophia brunnea
  135. Pterolophia brunnescens
  136. Pterolophia bryanti
  137. Pterolophia buruensis
  138. Pterolophia caballinus
  139. Pterolophia caffrariae
  140. Pterolophia calceoides
  141. Pterolophia caledonica
  142. Pterolophia cambodgensis
  143. Pterolophia camela
  144. Pterolophia camerunensis
  145. Pterolophia cana
  146. Pterolophia canescens
  147. Pterolophia capensis
  148. Pterolophia capreola
  149. Pterolophia carinata
  150. Pterolophia carinipennis
  151. Pterolophia carinulata
  152. Pterolophia casta
  153. Pterolophia castaneivora
  154. Pterolophia caudata
  155. Pterolophia celebensis
  156. Pterolophia cervina
  157. Pterolophia ceylonensis
  158. Pterolophia ceylonica
  159. Pterolophia chapaensis
  160. Pterolophia chebana
  161. Pterolophia chekiangensis
  162. Pterolophia chinensis
  163. Pterolophia circulata
  164. Pterolophia clarior
  165. Pterolophia cochinchinensis
  166. Pterolophia colasi
  167. Pterolophia colffsi
  168. Pterolophia collarti
  169. Pterolophia collartiana
  170. Pterolophia compacta
  171. Pterolophia concreta
  172. Pterolophia conformis
  173. Pterolophia confusa
  174. Pterolophia conjecta
  175. Pterolophia conradti
  176. Pterolophia consimilis
  177. Pterolophia consularis
  178. Pterolophia convexa
  179. Pterolophia costalis
  180. Pterolophia costulata
  181. Pterolophia coxalis
  182. Pterolophia crassepuncta
  183. Pterolophia crassipes
  184. Pterolophia crenatocristata
  185. Pterolophia curticornis
  186. Pterolophia curvatocostata
  187. Pterolophia cylindricollis
  188. Pterolophia cylindripennis
  189. Pterolophia dahomeica
  190. Pterolophia dalbergiae
  191. Pterolophia dalbergicola
  192. Pterolophia dapensis
  193. Pterolophia dayremi
  194. Pterolophia declivis
  195. Pterolophia decolorata
  196. Pterolophia deducta
  197. Pterolophia deformis
  198. Pterolophia densefasciculata
  199. Pterolophia densepunctata
  200. Pterolophia dentaticornis
  201. Pterolophia denticollis
  202. Pterolophia dentifera
  203. Pterolophia detersa
  204. Pterolophia devittata
  205. Pterolophia digesta
  206. Pterolophia discalis
  207. Pterolophia discaloides
  208. Pterolophia diversefasciculata
  209. Pterolophia djampeana
  210. Pterolophia dohertyana
  211. Pterolophia dohrni
  212. Pterolophia dorsalis
  213. Pterolophia dorsivaria
  214. Pterolophia dorsotuberculare
  215. Pterolophia dubiosa
  216. Pterolophia duplicata
  217. Pterolophia dystasioides
  218. Pterolophia ecaudata
  219. Pterolophia egumensis
  220. Pterolophia elegans
  221. Pterolophia elongata
  222. Pterolophia elongatissima
  223. Pterolophia elongatula
  224. Pterolophia endroedyi
  225. Pterolophia enganensis
  226. Pterolophia ephippiata
  227. Pterolophia eritreensis
  228. Pterolophia everetti
  229. Pterolophia excavata
  230. Pterolophia excisa
  231. Pterolophia exigua
  232. Pterolophia externemaculata
  233. Pterolophia fasciata
  234. Pterolophia fasciatus
  235. Pterolophia fascicularis
  236. Pterolophia fasciolata
  237. Pterolophia ferrugata
  238. Pterolophia ferruginea
  239. Pterolophia ferrugineotincta
  240. Pterolophia finitima
  241. Pterolophia flavicollis
  242. Pterolophia flavofasciata
  243. Pterolophia flavolineata
  244. Pterolophia flavomarmorata
  245. Pterolophia flavopicta
  246. Pterolophia flavoplagiata
  247. Pterolophia flavopostscutellaris
  248. Pterolophia fletcheri
  249. Pterolophia forbesi
  250. Pterolophia formosana
  251. Pterolophia fortescapa
  252. Pterolophia forticornis
  253. Pterolophia fractilinea
  254. Pterolophia francoisi
  255. Pterolophia franzi
  256. Pterolophia freyi
  257. Pterolophia fuchsi
  258. Pterolophia fukiena
  259. Pterolophia fulva
  260. Pterolophia fulvescens
  261. Pterolophia fulvisparsa
  262. Pterolophia fulvobasalis
  263. Pterolophia funebris
  264. Pterolophia fusca
  265. Pterolophia fuscoapicata
  266. Pterolophia fuscobiplagiata
  267. Pterolophia fuscodiscalis
  268. Pterolophia fuscofasciata
  269. Pterolophia fuscolineata
  270. Pterolophia fuscomaculata
  271. Pterolophia fuscomarmorata
  272. Pterolophia fuscoplagiata
  273. Pterolophia fuscoscutellata
  274. Pterolophia fuscosericea
  275. Pterolophia fuscostictica
  276. Pterolophia gabonica
  277. Pterolophia gardneri
  278. Pterolophia gardneriana
  279. Pterolophia geelwinkiana
  280. Pterolophia ghanaana
  281. Pterolophia ghanaensis
  282. Pterolophia gibbosipennis
  283. Pterolophia gigantea
  284. Pterolophia gigas
  285. Pterolophia gilmouri
  286. Pterolophia globosa
  287. Pterolophia graciosa
  288. Pterolophia granulata
  289. Pterolophia granulosa
  290. Pterolophia gregalis
  291. Pterolophia griseofasciata
  292. Pterolophia griseofasciatipennis
  293. Pterolophia griseovaria
  294. Pterolophia grisescens
  295. Pterolophia grossepunctata
  296. Pterolophia grossepuncticollis
  297. Pterolophia grossescapa
  298. Pterolophia guineensis
  299. Pterolophia handschini
  300. Pterolophia hebridarum
  301. Pterolophia henri-renaudi
  302. Pterolophia hiekei
  303. Pterolophia hiekiana
  304. Pterolophia hirsuta
  305. Pterolophia holobrunnea
  306. Pterolophia holorufa
  307. Pterolophia holzschuhi
  308. Pterolophia honesta
  309. Pterolophia hongkongensis
  310. Pterolophia horrida
  311. Pterolophia horridula
  312. Pterolophia hulstaerti
  313. Pterolophia humeralis
  314. Pterolophia humerosa
  315. Pterolophia humerosopunctata
  316. Pterolophia hybrida
  317. Pterolophia idioneus
  318. Pterolophia idoneoides
  319. Pterolophia illicita
  320. Pterolophia inaequalis
  321. Pterolophia inalbonotata
  322. Pterolophia incerta
  323. Pterolophia indica
  324. Pterolophia indistincta
  325. Pterolophia indistinctemaculata
  326. Pterolophia inexpectata
  327. Pterolophia infirmior
  328. Pterolophia ingrata
  329. Pterolophia innuganensis
  330. Pterolophia inplagiata
  331. Pterolophia instabilis
  332. Pterolophia insulana
  333. Pterolophia insularis
  334. Pterolophia insulicola
  335. Pterolophia intuberculata
  336. Pterolophia iringensis
  337. Pterolophia ivorensis
  338. Pterolophia izumikurana
  339. Pterolophia jacta
  340. Pterolophia javana
  341. Pterolophia javanica
  342. Pterolophia javicola
  343. Pterolophia jeanvoinei
  344. Pterolophia jiriensis
  345. Pterolophia jugosa
  346. Pterolophia kaleea
  347. Pterolophia kalisi
  348. Pterolophia kanoi
  349. Pterolophia kaszabi
  350. Pterolophia keyana
  351. Pterolophia keyensis
  352. Pterolophia kiangsina
  353. Pterolophia kilimandjaroensis
  354. Pterolophia kinabaluensis
  355. Pterolophia koreckae
  356. Pterolophia koshikijimana
  357. Pterolophia krishna
  358. Pterolophia kubokii
  359. Pterolophia kusamai
  360. Pterolophia kyushuensis
  361. Pterolophia lama
  362. Pterolophia laosensis
  363. Pterolophia latefascia
  364. Pterolophia lateflavovittata
  365. Pterolophia lateraliplagiata
  366. Pterolophia lateralis
  367. Pterolophia laterialba
  368. Pterolophia laterialbipennis
  369. Pterolophia lateripicta
  370. Pterolophia lateritia
  371. Pterolophia latipennis
  372. Pterolophia leiopodina
  373. Pterolophia lemoulti
  374. Pterolophia lepida
  375. Pterolophia lesnei
  376. Pterolophia leucoloma
  377. Pterolophia lichenea
  378. Pterolophia ligata
  379. Pterolophia lineatipennis
  380. Pterolophia lobata
  381. Pterolophia lombokensis
  382. Pterolophia longicornis
  383. Pterolophia longiuscula
  384. Pterolophia longula
  385. Pterolophia longulipennis
  386. Pterolophia luctuosus
  387. Pterolophia lumawigi
  388. Pterolophia lumawigiana
  389. Pterolophia lumawigiensis
  390. Pterolophia lundbladi
  391. Pterolophia lunigera
  392. Pterolophia luteomarmorata
  393. Pterolophia luzonica
  394. Pterolophia luzonicola
  395. Pterolophia lychrosoides
  396. Pterolophia maacki
  397. Pterolophia macra
  398. Pterolophia major
  399. Pterolophia malabarica
  400. Pterolophia malaisei
  401. Pterolophia mallicolensis
  402. Pterolophia marmorata
  403. Pterolophia marmorea
  404. Pterolophia marshalliana
  405. Pterolophia matsushitai
  406. Pterolophia medioalbicollis
  407. Pterolophia medioalbovittata
  408. Pterolophia mediocarinata
  409. Pterolophia mediochracea
  410. Pterolophia mediofasciata
  411. Pterolophia mediofuscipennis
  412. Pterolophia mediomaculata
  413. Pterolophia mediophthalma
  414. Pterolophia mediopicta
  415. Pterolophia medioplagiata
  416. Pterolophia mediovittata
  417. Pterolophia melanura
  418. Pterolophia meridionalis
  419. Pterolophia metallescens
  420. Pterolophia microphthalma
  421. Pterolophia mimecyroschema
  422. Pterolophia mimicus
  423. Pterolophia mimoconsularis
  424. Pterolophia mindanaonis
  425. Pterolophia mindoroensis
  426. Pterolophia minima
  427. Pterolophia ministrata
  428. Pterolophia minuta
  429. Pterolophia minutior
  430. Pterolophia minutissima
  431. Pterolophia misella
  432. Pterolophia mispiloides
  433. Pterolophia modesta
  434. Pterolophia montium
  435. Pterolophia mortoni
  436. Pterolophia mortoniana
  437. Pterolophia mouhoti
  438. Pterolophia moupinensis
  439. Pterolophia mozambica
  440. Pterolophia mucronata
  441. Pterolophia multicarinata
  442. Pterolophia multicarinatoides
  443. Pterolophia multicarinipennis
  444. Pterolophia multifasciculata
  445. Pterolophia multigibbulosa
  446. Pterolophia multimaculata
  447. Pterolophia multisignata
  448. Pterolophia multituberculata
  449. Pterolophia multituberculosa
  450. Pterolophia multivitticollis
  451. Pterolophia multivittipennis
  452. Pterolophia murina
  453. Pterolophia mutata
  454. Pterolophia neopomeriana
  455. Pterolophia niasana
  456. Pterolophia niasica
  457. Pterolophia nicobarica
  458. Pterolophia nigricans
  459. Pterolophia nigrita
  460. Pterolophia nigrobiarcuata
  461. Pterolophia nigrocincta
  462. Pterolophia nigrocirculata
  463. Pterolophia nigrocirculatipennis
  464. Pterolophia nigroconjuncta
  465. Pterolophia nigrodorsalis
  466. Pterolophia nigrofasciata
  467. Pterolophia nigrofasciculata
  468. Pterolophia nigrolineaticollis
  469. Pterolophia nigromaculipennis
  470. Pterolophia nigroornatipennis
  471. Pterolophia nigropicta
  472. Pterolophia nigroplagiata
  473. Pterolophia nigroscutellata
  474. Pterolophia nigrosignata
  475. Pterolophia nigrosparsa
  476. Pterolophia nigrotransversefasciata
  477. Pterolophia nigrovirgulata
  478. Pterolophia nilghirica
  479. Pterolophia nitidomaculata
  480. Pterolophia nivea
  481. Pterolophia nobilis
  482. Pterolophia nodicollis
  483. Pterolophia nousopae
  484. Pterolophia obducta
  485. Pterolophia obliquata
  486. Pterolophia obliquealbovittata
  487. Pterolophia obliquefasciculata
  488. Pterolophia obliquelineata
  489. Pterolophia obliqueplagiata
  490. Pterolophia obliquestriata
  491. Pterolophia obliquevittipennis
  492. Pterolophia obovata
  493. Pterolophia obscura
  494. Pterolophia obscurata
  495. Pterolophia obscuricolor
  496. Pterolophia obscuroides
  497. Pterolophia occidentalis
  498. Pterolophia ochraceolineata
  499. Pterolophia ochraceopicta
  500. Pterolophia ochreithorax
  501. Pterolophia ochreomaculata
  502. Pterolophia ochreomaculipennis
  503. Pterolophia ochreopunctata
  504. Pterolophia ochreoscutellaris
  505. Pterolophia ochreosignata
  506. Pterolophia ochreostictica
  507. Pterolophia ochreosticticollis
  508. Pterolophia ochreotriangularis
  509. Pterolophia ochreotriangularoices
  510. Pterolophia ochreovittata
  511. Pterolophia oculata
  512. Pterolophia olivacea
  513. Pterolophia omeishana
  514. Pterolophia oopsida
  515. Pterolophia orientalis
  516. Pterolophia ornatipennis
  517. Pterolophia oshimana
  518. Pterolophia ovalis
  519. Pterolophia ovatula
  520. Pterolophia ovipennis
  521. Pterolophia palauana
  522. Pterolophia palawanica
  523. Pterolophia pallida
  524. Pterolophia pallidifrons
  525. Pterolophia papuana
  526. Pterolophia parabaiensis
  527. Pterolophia parachapaensis
  528. Pterolophia paracompacta
  529. Pterolophia paraconsularis
  530. Pterolophia paraflavescens
  531. Pterolophia paraforticornis
  532. Pterolophia paralaosensis
  533. Pterolophia paralatipennis
  534. Pterolophia paramicrophthalma
  535. Pterolophia paramulticarinata
  536. Pterolophia parangolensis
  537. Pterolophia parapilosipes
  538. Pterolophia parascripta
  539. Pterolophia parassamensis
  540. Pterolophia paravariolosa
  541. Pterolophia parobliquata
  542. Pterolophia parobscuroides
  543. Pterolophia parovalis
  544. Pterolophia partealbicollis
  545. Pterolophia partealboantenata
  546. Pterolophia partenigroantennalis
  547. Pterolophia partepostflava
  548. Pterolophia parvula
  549. Pterolophia pascoei
  550. Pterolophia pasteuri
  551. Pterolophia pedongana
  552. Pterolophia pedongensis
  553. Pterolophia pendleburyi
  554. Pterolophia penicillata
  555. Pterolophia peraffinis
  556. Pterolophia perakana
  557. Pterolophia perakensis
  558. Pterolophia perplexa
  559. Pterolophia persimilis
  560. Pterolophia persimiloides
  561. Pterolophia pfanneri
  562. Pterolophia phungi
  563. Pterolophia pici
  564. Pterolophia pictula
  565. Pterolophia pilosella
  566. Pterolophia pilosipennis
  567. Pterolophia pilosipes
  568. Pterolophia plicata
  569. Pterolophia ploemi
  570. Pterolophia plurialbostictica
  571. Pterolophia pluricarinipennis
  572. Pterolophia plurifasciculata
  573. Pterolophia pontianakensis
  574. Pterolophia postalbofasciata
  575. Pterolophia postbalteata
  576. Pterolophia postfasciculata
  577. Pterolophia postflava
  578. Pterolophia postflavomaculata
  579. Pterolophia postfuscomaculata
  580. Pterolophia postmedioalba
  581. Pterolophia postscutellaris
  582. Pterolophia postsubflava
  583. Pterolophia praeapicemaculata
  584. Pterolophia praeclara
  585. Pterolophia preapicecarinata
  586. Pterolophia principis
  587. Pterolophia propinqua
  588. Pterolophia prosoploides
  589. Pterolophia proxima
  590. Pterolophia pseudapicata
  591. Pterolophia pseudobasalis
  592. Pterolophia pseudobscuroides
  593. Pterolophia pseudocarinata
  594. Pterolophia pseudocaudata
  595. Pterolophia pseudocostalis
  596. Pterolophia pseudoculata
  597. Pterolophia pseudoculatoides
  598. Pterolophia pseudodapensis
  599. Pterolophia pseudolaosensis
  600. Pterolophia pseudolunigera
  601. Pterolophia pseudomucronata
  602. Pterolophia pseudoprincipis
  603. Pterolophia pseudosecuta
  604. Pterolophia pseudotincta
  605. Pterolophia pulchra
  606. Pterolophia pulla
  607. Pterolophia punctigera
  608. Pterolophia pusilla
  609. Pterolophia pygmaea
  610. Pterolophia quadricristata
  611. Pterolophia quadricristipennis
  612. Pterolophia quadricristulata
  613. Pterolophia quadrifasciata
  614. Pterolophia quadrifasciculata
  615. Pterolophia quadrifasciculatipennis
  616. Pterolophia quadrigibbosa
  617. Pterolophia quadrigibbosipennis
  618. Pterolophia quadrilineatus
  619. Pterolophia quadrimaculata
  620. Pterolophia quadrinodosa
  621. Pterolophia quadrituberculata
  622. Pterolophia quadrivittata
  623. Pterolophia queenslandensis
  624. Pterolophia quentini
  625. Pterolophia quinquegibbicollis
  626. Pterolophia raffrayi
  627. Pterolophia reducta
  628. Pterolophia reduplicata
  629. Pterolophia rhodesiana
  630. Pterolophia riouensis
  631. Pterolophia robinsoni
  632. Pterolophia robusta
  633. Pterolophia robustior
  634. Pterolophia romani
  635. Pterolophia rondoni
  636. Pterolophia rondoniana
  637. Pterolophia ropicoides
  638. Pterolophia rosacea
  639. Pterolophia rosselli
  640. Pterolophia rubiensis
  641. Pterolophia rubra
  642. Pterolophia rubricornis
  643. Pterolophia rufescens
  644. Pterolophia rufipennis
  645. Pterolophia rufobrunnea
  646. Pterolophia rufula
  647. Pterolophia rufuloides
  648. Pterolophia rugulosa
  649. Pterolophia rustenburgi
  650. Pterolophia saintaignani
  651. Pterolophia salebrosa
  652. Pterolophia salomonum
  653. Pterolophia sanghirica
  654. Pterolophia sanghiriensis
  655. Pterolophia sassensis
  656. Pterolophia schmidi
  657. Pterolophia schoutedeni
  658. Pterolophia schultzeana
  659. Pterolophia schultzei
  660. Pterolophia scopulifera
  661. Pterolophia scripta
  662. Pterolophia scutellaris
  663. Pterolophia secuta
  664. Pterolophia secutoides
  665. Pterolophia semiarcuata
  666. Pterolophia semilunaris
  667. Pterolophia serrata
  668. Pterolophia serraticornis
  669. Pterolophia serricornis
  670. Pterolophia servilis
  671. Pterolophia shiva
  672. Pterolophia shortlandensis
  673. Pterolophia siamana
  674. Pterolophia siamensis
  675. Pterolophia sibuyana
  676. Pterolophia sibuyensis
  677. Pterolophia sikkimana
  678. Pterolophia sikkimensis
  679. Pterolophia similata
  680. Pterolophia similis
  681. Pterolophia simillima
  682. Pterolophia simplicior
  683. Pterolophia simulans
  684. Pterolophia simulata
  685. Pterolophia sinensis
  686. Pterolophia siporensis
  687. Pterolophia sobrina
  688. Pterolophia sordidata
  689. Pterolophia speciosa
  690. Pterolophia spinicornis
  691. Pterolophia spinifera
  692. Pterolophia spinosa
  693. Pterolophia sterculiae
  694. Pterolophia sthenioides
  695. Pterolophia strandi
  696. Pterolophia strandiella
  697. Pterolophia strumosa
  698. Pterolophia subaequalis
  699. Pterolophia subaffinis
  700. Pterolophia subalbofasciata
  701. Pterolophia subbicarinata
  702. Pterolophia subbicolor
  703. Pterolophia subbitubericollis
  704. Pterolophia subchapaensis
  705. Pterolophia subcostata
  706. Pterolophia subdentaticornis
  707. Pterolophia subfasciata
  708. Pterolophia subflavescens
  709. Pterolophia subforticornis
  710. Pterolophia subfulvisparsa
  711. Pterolophia subgrisescens
  712. Pterolophia sublobata
  713. Pterolophia subminutissima
  714. Pterolophia subnigrosparsa
  715. Pterolophia subobscuricolor
  716. Pterolophia subovatula
  717. Pterolophia subropicoides
  718. Pterolophia subrubra
  719. Pterolophia subsellata
  720. Pterolophia subsignata
  721. Pterolophia subtincta
  722. Pterolophia subtriangularis
  723. Pterolophia subtubericollis
  724. Pterolophia subunicolor
  725. Pterolophia subvariolosa
  726. Pterolophia subvillaris
  727. Pterolophia suginoi
  728. Pterolophia suisapana
  729. Pterolophia sulcaticornis
  730. Pterolophia sulcatipennis
  731. Pterolophia sulcatithorax
  732. Pterolophia sumatrana
  733. Pterolophia sumatrensis
  734. Pterolophia sumbawana
  735. Pterolophia sumbawensis
  736. Pterolophia szetschuanensis
  737. Pterolophia szetschuanica
  738. Pterolophia szewezycki
  739. Pterolophia tenebrica
  740. Pterolophia tenebricoides
  741. Pterolophia tengahensis
  742. Pterolophia teocchii
  743. Pterolophia ternatensis
  744. Pterolophia theresae
  745. Pterolophia thibetana
  746. Pterolophia thomensis
  747. Pterolophia tibialis
  748. Pterolophia timorana
  749. Pterolophia timorensis
  750. Pterolophia todui
  751. Pterolophia toekanensis
  752. Pterolophia tonkinensis
  753. Pterolophia touzalini
  754. Pterolophia transversefasciata
  755. Pterolophia transversefasciatipennis
  756. Pterolophia transverselineata
  757. Pterolophia transverseplagiata
  758. Pterolophia transverseunifasciata
  759. Pterolophia transversevittata
  760. Pterolophia triangularis
  761. Pterolophia trichofera
  762. Pterolophia trichotibialis
  763. Pterolophia tricolor
  764. Pterolophia tricoloripennis
  765. Pterolophia trifasciculata
  766. Pterolophia trilineicollis
  767. Pterolophia tristis
  768. Pterolophia tristoides
  769. Pterolophia trivittata
  770. Pterolophia trobriandensis
  771. Pterolophia truncata
  772. Pterolophia truncatella
  773. Pterolophia truncatipennis
  774. Pterolophia tsurugiana
  775. Pterolophia tuberculatithorax
  776. Pterolophia tuberculatrix
  777. Pterolophia tuberculicollis
  778. Pterolophia tuberculifera
  779. Pterolophia tuberculithorax
  780. Pterolophia tubericollis
  781. Pterolophia tuberipennis
  782. Pterolophia tuberosicollis
  783. Pterolophia tuberosithorax
  784. Pterolophia tugelensis
  785. Pterolophia ugandae
  786. Pterolophia uhelensis
  787. Pterolophia undulata
  788. Pterolophia uniformipennis
  789. Pterolophia uniformis
  790. Pterolophia univinculata
  791. Pterolophia vagans
  792. Pterolophia vagestriata
  793. Pterolophia vagevittata
  794. Pterolophia variabilis
  795. Pterolophia varians
  796. Pterolophia variantennalis
  797. Pterolophia variegatus
  798. Pterolophia varievittata
  799. Pterolophia variolosa
  800. Pterolophia varipennis
  801. Pterolophia vientiannensis
  802. Pterolophia villaris
  803. Pterolophia villosa
  804. Pterolophia virgulata
  805. Pterolophia viridana
  806. Pterolophia viridegrisea
  807. Pterolophia vittata
  808. Pterolophia vittaticollis
  809. Pterolophia vitticollis
  810. Pterolophia wittmeri
  811. Pterolophia woodlarkiana
  812. Pterolophia yenae
  813. Pterolophia yunnana
  814. Pterolophia yunnanensis
  815. Pterolophia zebrina
  816. Pterolophia zebrinoides
  817. Pterolophia ziczac
  818. Pterolophia zonata

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Cerambycoidea → Cerambycidae

Pterolophiella Breuning, 1952[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae > Lamiinae

Pterolophioides[uredi VE | uredi]

  1. Pterolophioides camerunensis
  2. Pterolophioides guineensis
  3. Pterolophioides laterifuscus
  4. Pterolophioides stramentosus
  5. Pterolophioides subunicolor

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

Pterolophosoma[uredi VE | uredi]

  1. Pterolophosoma otiliae
  2. Pterolysippe
  3. Pteromaktron

Pteromalidae[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Hymenoptera > Chalcidoidea

Potporodica Pteromalinae[uredi VE | uredi]

Ablaxia Delucchi, 1957 , Acroclisella Girault, 1915 , Acroclisis Forster, 1878 , Acroclisissa Girault, 1933 , Acroclisoides Girault & Dodd, 1915 , Acroclypa Boucek, 1988 , Acrocormus Foerster, 1856 , Aggelma Delucchi, 1956 , Agiommatus Crawford, 1911 , Aiemea Boucek, 1988 , Amandia Graham, 1984 , Anisopteromalus Ruschka, 1912 , Anogmoides Askew, 1970 , Anogmus Foerster, 1856 , Apelioma Delucchi, 1956 , Apsilocera Boucek, 1956 , Arthrolytus Thomson, 1878 , Atrichomalus Graham, 1956 , Bairamlia Waterston, 1929 , Caenacis Foerster, 1856 , Caenocrepis Thomson, 1878 , Cairnsia Boucek, 1988 , Calliprymna Graham, 1966 , Callitula Spinola, 1811 , Canberrana Boucek, 1988 , Capellia Delucchi, 1958 , Catolaccus Thomson, 1878 , Cecidolampa Askew, 1975 , Cecidostiba Thomson, 1878 , Cheiropachus Westwood, 1828 , Chlorocytus Graham, 1956 , Coelopisthia Foerster, 1856 , Conomorium Masi, 1924 , Coruna Walker, 1833 , Cryptoprymna Förster, 1856 , Cyclogastrella Bukowski, 1838 , Cyrtogaster Walker, 1833 , Cyrtoptyx Delucchi, 1956 , Delisleia Girault, 1936 , Dibrachoides Kurdjumov, 1913 , Dibrachys Foerster, 1913 , Diglochis Foerster, 1856 , Dimachus Thomson, 1878 , Dinarmoides Masi, 1924 , Dinarmus Thomson, 1878 , Dinotiscus Ghesquière, 1946 , Dinotoides Bouček, 1957 , Dirhicnus Thomson, 1878 , Dorcatomophaga Kryger, 1951 , Dudichilla Szelenyi, 1970 , Elderia Hedqvist, 1977 , Endomychobius Ashmead, 1896 , Epanogmus Girault, 1920 , Erdoesia Bouček, 1957 , Erdoesina Graham, 1957 , Erixestus Crawford, 1910 , Erythromalus Graham, 1956 , Eulonchetron Graham, 1966 , Eumacepolus Graham, 1957 , Euneura Walker, 1844 , Eurydinota Forster, 1878 , Eurydinotomorpha Girault, 1913 , Gastracanthus Westwood, 1833 , Gbelcia Boucek, 1961 , Goidanichium Boucek, 1970 , Guancheria Hedqvist, 1978 , Gugolzia Delucchi & Steffan, 1956 , Gyrinophagus Ruschka, 1914 , Habritella Girault & Dodd, 1915 , Habritys Thomson, 1878 , Halomalus Erdos, 1953 , Halticopterella Girault & Dodd, 1915 , Hemitrichus Thomson, 1878 , Heteroprymna Graham, 1956 , Hillerita Boucek, 1988 , Hobbya Delucchi, 1957 , Holcaeus Thomson, 1878 , Homoporus Thomson, 1878 , Inkaka Girault, 1939 , Ischyroptyx Delucchi, 1956 , Isocyrtus Walker, 1833 , Isoplatoides Girault, 1913 , Janssoniella Kerrich, 1957 , Kaleva Graham, 1957 , Klabonosa Boucek, 1976 , Lampoterma Graham, 1956 , Lariophagus Crawford, 1909 , Leptomeraporus Graham, 1957 , Lomonosoffiella Girault, 1913 , Lonchetron Graham, 1956 , Longinucha Boucek, 1988 , Makaronesa Graham, 1975 , Megadicylus Girault, 1929 , Meraporus Walker, 1834 , Merismomorpha Girault, 1913 , Merisus Walker, 1835 , Mesopolobus Westwood, 1833 , Metacolus Foerster, 1856 , Metastenus Walker, 1834 , Micradelus Walker, 1834 , Mirekia Boucek, 1988 , Miscogasteriella Girault, 1915 , Mokrzeckia Mokrzecki, 1933 , Muscidifurax Girault & Saunders, 1910 , Nasonia Ashmead, 1904 , Nazgulia Hedqvist, 1973 , Neanica Erdos, 1953 , Nedinotus Boucek, 1991 , Neocatolaccus Ashmead, 1904 , Neocylus Boucek, 1988 , Neopolycystus Girault, 1915 , Nephelomalus Graham, 1956 , Norbanus Walker, 1843 , Notoglyptus Masi, 1917 , Novitzkyanus Boucek, 1961 , Nuchata Boucek, 1988 , Obalana Boucek, 1991 , Ottaria Hedqvist, 1974 , Oxyharma Boucek, 1988 , Oxysychus Delucchi, 1956 , Pachycrepoideus Ashmead, 1904 , Pachyneuron Walker, 1833 , Pandelus Foerster, 1856 , Paracaratomus Ashmead, 1894 , Paracarotomus Ashmead, 1894 , Paracroclisis Girault, 1913 , Pegopus Foerster, 1856 , Peridesmia Foerster, 1856 , Perniphora Ruschka, 1923 , Pestra Boucek, 1988 , Pezilepsis Delucchi, 1955 , Phaenocytus Graham, 1969 , Platecrizotes Ferriere, 1934 , Platneptis Bouček, 1961 , Platygerrhus Thomson, 1878 , Platypteromalus Bouček, 1955 , Plutothrix Foerster, 1856 , Propicroscytus Szelényi, 1941 , Pseudanogmus Dodd & Girault, 1915 , Pseudocatolaccus Masi, 1908 , Psilocera Walker, 1833 , Psilonotus Walker, 1834 , Psychophagoides Graham, 1969 , Psychophagus Mayr, 1904 , Pterisemoppa Girault, 1933 , Pteromalus Swederus, 1795 , Pterosemigastra Girault & Dodd, 1915 , Pycnetron Gahan, 1925 , Rakosina Boucek, 1956 , Rhaphitelus Walker, 1834 , Rhopalicus Foerster, 1856 , Rohatina Bouček, 1954 , Roptrocerus Ratzeburg, 1848 , Sceptrothelys Graham, 1956 , Schizonotus Ratzeburg, 1852 , Sedma Boucek, 1991 , Selimnus Walker, 1842 , Sigynia Hedqvist, 1974 , Spaniopus Walker, 1833 , Sphegigaster Spinola, 1811 , Sphegipterosema Girault, 1913 , Sphegipterosemella Girault, 1913 , Spilomalus Graham, 1956 , Spintherus Thomson, 1878 , Staurothyreus Graham, 1956 , Stenetra Masi, 1931 , Stenomalina Ghesquière, 1946 , Stenoselma Delucchi, 1956 , Stichocrepis Foerster, 1878 , Stinoplus Thomson, 1878 , Strejcekia Bouček, 1972 , Synedrus Graham, 1956 , Syntomopus Walker, 1833 , Szelenyinus Boucek, 1974 , Termolampa Bouček, 1961 , Thureonella Gijswijt, 1990 , Tomicobia Ashmead, 1899 , Toxeuma Walker, 1833 , Toxeumorpha Girault, 1915 , Trichomalopsis Crawford, 1913 , Trichomalus Thomson, 1878 , Tricolas Bouček, 1967 , Trigonoderus Westwood, 1832 , Trigonogastrella Girault, 1915 , Tritneptis Girault, 1908 , Trychnosoma Graham, 1957 , Tsela Boucek, 1988 , Urolepis Walker, 1846 , Veltrusia Bouček, 1972 , Vrestovia Bouček, 1961 , Xiphydriophagus Ferrière, 1952 , Yanchepia Boucek, 1988 , Zdenekiana Huggert, 1976

Animalia > Arthropoda > Insecta > Hymenoptera > Chalcidoidea > Pteromalidae

Pteromallosia[uredi VE | uredi]

  1. Pteromallosia albolineata
  2. Pteromallosia anularis
  3. Pteromallosia kalashiani

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

  1. Pteromeris
  2. Pteromonas
  3. Pteromyces
  4. Pteromycula
  5. Pteromylaeus
  6. Pteromys
  7. Pteromyscus
  8. Pteromysis

Pteronema Pierre[uredi VE | uredi]

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Sapindales → Simaroubaceae

  1. Pteronemacheilus
  2. Pteronemobius

Pteroneta Deeleman-Reinhold, 2001[uredi VE | uredi]

  1. Pteroneta baiteta Versteirt, Deeleman-Reinhold & Baert, 2008
  2. Pteroneta brevichela Vrsteirt, Deeleman-Reinhold & Baert, 2008
  3. Pteroneta longichela Versteirt, Deeleman-Reinhold & Baert, 2008
  4. Pteroneta madangiensis Versteirt, Deeleman-Reinhold & Baert, 2008
  5. Pteroneta saltans Deeleman-Reinhold, 2001
  6. Pteroneta spinosa Raven & Stumkat, 2002
  7. Pteroneta tertia Deeleman-Reinhold, 2001
  8. Pteroneta ultramarina (Ono, 1989)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Clubionidae

  1. Pteronetta
  2. Pteronia

Pteronisis[uredi VE | uredi]

Animalia > Cnidaria > Anthozoa > Alcyonacea > Isididae

  1. Pteronium

Pteronotropis Fowler, 1935[uredi VE | uredi]

  1. Pteronotropis euryzonus (Suttkus, 1955)
  2. Pteronotropis grandipinnis (Jordan, 1877)
  3. Pteronotropis hubbsi (Bailey & Robison, 1978)
  4. Pteronotropis hypselopterus (Günther, 1868)
  5. Pteronotropis merlini (Suttkus & Mettee, 2001)
  6. Pteronotropis metallicus (Jordan & Meek, 1884)
  7. Pteronotropis signipinnis (Bailey & Suttkus, 1952)
  8. Pteronotropis stonei (Fowler, 1921)
  9. Pteronotropis welaka (Evermann & Kendall, 1898)

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Pteronotus Gray, 1838[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Chiroptera → Microchiroptera → Mormoopidae

Pteronura Gray, 1837[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Carnivora → Mustelidae

  1. Pteropelor
  2. Pteropeltarion

Pterophanes Gould, 1849[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Aves → Apodiformes → Trochilidae

  1. Pterophylla
  2. Pterophyllum

Pteroplatidius[uredi VE | uredi]

  1. Pteroplatidius octocostatus

Pteroplatus[uredi VE | uredi]

  1. Pteroplatus anchora
  2. Pteroplatus arrogans
  3. Pteroplatus atroviolaceus
  4. Pteroplatus bilineatus
  5. Pteroplatus dimidiatipennis
  6. Pteroplatus elegans
  7. Pteroplatus fasciatus
  8. Pteroplatus gracilis
  9. Pteroplatus nigriventris
  10. Pteroplatus pulcher
  11. Pteroplatus quadriscopulatus
  12. Pteroplatus rostainei
  13. Pteroplatus suturalis
  14. Pteroplatus transversalis
  15. Pteroplatus variabilis

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

Pteroplatytrygon[uredi VE | uredi]

  1. Pteroplectus

Tribus Pteropliini Thomson, 1860[uredi VE | uredi]

  1. Abaraeus Jordan, 1903
  2. Abryna Newman, 1842
  3. Acanthetaxalus Breuning, 1960
  4. Acronia Westwood, 1863
  5. Agniolophia Breuning, 1937
  6. Albana Mulsant, 1846
  7. Albapomecyna Breuning, 1980
  8. Alidopsis Breuning, 1954
  9. Alidus Gahan, 1893
  10. Anobrium Belon, 1902
  11. Aprophata Pascoe, 1862
  12. Ataxia Haldeman, 1847
  13. Atybe Pascoe, 1864
  14. Baraeus Thomson, 1858
  15. Batrachorhina Chevrolat, 1842
  16. Brachyale Breuning, 1963
  17. Cairnsia Blackburn, 1895
  18. Callimetopoides Breuning, 1981
  19. Callimetopus Blanchard, 1853
  20. Catafimbria Aurivillius, 1922
  21. Cenodocus Thomson, 1864
  22. Cicatripraonetha Breuning, 1980
  23. Cobria Pascoe, 1865
  24. Corrhenes Pascoe, 1865
  25. Corrhenispia Breuning, 1937
  26. Corrhenodes Breuning, 1942
  27. Cristodesisa Breuning, 1959
  28. Cryptocranium Lacordaire, 1830
  29. Cubilia Jordan, 1897
  30. Cubilioides Breuning, 1940
  31. Cyardium Pascoe, 1866
  32. Cyphoscyla Thomson, 1868
  33. Dasyerrus Pascoe, 1865
  34. Daxata Pascoe, 1864
  35. Demodioides Breuning, 1947
  36. Depsages Pascoe, 1865
  37. Desisa Pascoe, 1865
  38. Desisella Breuning, 1942
  39. Desisopsis Hüdepohl, 1995
  40. Diexia Pascoe, 1864
  41. Dystasia Pascoe, 1864
  42. Dystasiopsis Breuning & de Jong, 1941
  43. Eczemotellus Heller, 1924
  44. Eczemotes Pascoe, 1864
  45. Eczemothea Schwarzer, 1926
  46. Egesina Pascoe, 1864
  47. Emphytoecia Fairmaire & Germain, 1859
  48. Emphytoeciosoma Melzer, 1934
  49. Eosthenias Breuning, 1961
  50. Epectasis Bates, 1866
  51. Epopea Thomson, 1864
  52. Esaete Galileo & Martins, 2002
  53. Esthlogena Thomson, 1864
  54. Esthlogenopsis Breuning, 1942
  55. Etaxalus Pascoe, 1865
  56. Exarrhenodes Breuning, 1937
  57. Exarrhenus Pascoe, 1864
  58. Falsocoedomea Breuning, 1961
  59. Falsoprosoplus Breuning, 1974
  60. Falsoterinaea Matsushita, 1938
  61. Falsoterinaeopsis Breuning, 1964
  62. Falsozorilispe Breuning, 1943
  63. Faustabryna Breuning, 1961
  64. Gibbomesosella Pic, 1932
  65. Grammoechus Thomson, 1864
  66. Hathliodes Pascoe, 1866
  67. Hathliolophia Breuning, 1959
  68. Heterotaxalus Heller, 1926
  69. Ischioplites Thomson, 1864
  70. Ischnia Jordan, 1903
  71. Latabryna Hüdepohl, 1990
  72. Leptomesosella Breuning, 1938
  73. Lychrosimorphus Pic, 1925
  74. Macropraonetha Breuning, 1961
  75. Marmylaris Pascoe, 1866
  76. Menyllus Pascoe, 1864
  77. Mesiphiastus Breuning, 1959
  78. Mesosella Bates, 1884
  79. Metagnoma Aurivillius, 1924
  80. Microlophia Newman, 1842
  81. Micropraonetha Breuning, 1938
  82. Milothris Castelnau, 1840
  83. Mimabryna Breuning, 1937
  84. Mimacronia Vives, 2009
  85. Mimaspurgus Breuning, 1957
  86. Mimectatosia Breuning, 1959
  87. Mimetaxalus Breuning, 1957
  88. Mimiphiastus Breuning, 1978
  89. Mimischnia Breuning, 1971
  90. Mimodesisa Breuning & de Jong, 1941
  91. Mimomenyllus Breuning, 1973
  92. Mimoniphona Breuning, 1940
  93. Mimoprosoplus Breuning, 1970
  94. Mimosaperdopsis Breuning, 1959
  95. Mimosthenias Breuning, 1937
  96. Mimotropidema Breuning, 1957
  97. Mindanaona Özdikmen, 2008
  98. Mispila Pascoe, 1864
  99. Mispilodes Breuning, 1937
  100. Mispilopsis Breuning, 1937
  101. Moron Pascoe, 1858
  102. Mussardia Breuning, 1959
  103. Niphabryna Franz, 1972
  104. Nipholophia Gressitt, 1951
  105. Niphona Mulsant, 1839
  106. Niphonatossa Breuning, 1967
  107. Niphopterolophia Breuning, 1964
  108. Niphosoma Breuning, 1943
  109. Niphotragulus Kolbe, 1894
  110. Niphovelleda Breuning, 1940
  111. Notocorrhenes Breuning, 1959
  112. Ophthalmocydrus Aurivillius, 1925
  113. Parabryna Hüdepohl, 1995
  114. Paracoedomea Breuning, 1942
  115. Paracomeron Heller, 1912
  116. Paracorrhenes Breuning, 1978
  117. Paradaxata (Albodaxata) Breuning, 1963
  118. Paradaxata (Paradaxata) Breuning, 1937
  119. Paradesisa Breuning, 1937
  120. Paradiexia Heller, 1923
  121. Paralychrosimorphus Breuning, 1964
  122. Paramenyllus Breuning, 1937
  123. Paramesosella Breuning, 1940
  124. Paramispila Breuning, 1959
  125. Paramispilopsis Breuning, 1947
  126. Paramoron Aurivillius, 1908
  127. Paramussardia Breuning, 1965
  128. Paramussardiana Breuning, 1979
  129. Paranaches Breuning, 1959
  130. Paraniphona Breuning, 1970
  131. Parapeleconus Breuning, 1970
  132. Paraphemone Gressitt, 1935
  133. Pararhytiphora Breuning, 1937
  134. Parastesilea Breuning, 1959
  135. Parasthenias Breuning, 1937
  136. Parasybropis Breuning, 1963
  137. Paratybe Téocchi & Sudre, 2003
  138. Parazosmotes Breuning, 1959
  139. Parepectasoides Breuning, 1979
  140. Paretaxalus Breuning, 1937
  141. Parexarrhenus Breuning, 1937
  142. Penthea Castelnau, 1840
  143. Pentheopraonetha Breuning, 1960
  144. Phemonoides Breuning, 1940
  145. Phemonopsis Breuning, 1948
  146. Phesates Pascoe, 1865
  147. Phesatiodes Hüdepohl, 1995
  148. Platycranium Aurivillius, 1917
  149. Prosoplus Blanchard, 1853
  150. Protorhopala Thomson, 1860
  151. Pseudabryna Schultze, 1916
  152. Pseudalidus Breuning, 1959
  153. Pseudaprophata Breuning, 1961
  154. Pseudelasma Breuning, 1968
  155. Pseudetaxalus Breuning, 1939
  156. Pseudeuclea Schwarzer, 1931
  157. Pseudocomeron Breuning, 1963
  158. Pseudodoliops Schultze, 1934
  159. Pseudolophia Breuning, 1937
  160. Pseudomenyllus Breuning, 1970
  161. Pseudomiccolamia Pic, 1916
  162. Pseudomoron Breuning, 1965
  163. Pseudomussardia Breuning, 1974
  164. Pseudoparmena Breuning, 1956
  165. Pseudorhaphiptera Breuning, 1956
  166. Pseudostesilea Breuning, 1964
  167. Pterolamia Breuning, 1942
  168. Pterolophia Newman, 1842
  169. Pterolophiella Breuning, 1952
  170. Pteroplius Lacordaire, 1830
  171. Pterotragula Téocchi, 1991
  172. Rhaphiptera Audinet-Serville, 1835
  173. Rhaphipteroides Touroult & Tavakilian, 2007
  174. Rhytiphora Audinet-Serville, 1835
  175. Scaposodus Breuning, 1961
  176. Sesiosa Pascoe, 1865
  177. Similosodus McKeown, 1945
  178. Soridopsis Breuning, 1940
  179. Sotades Pascoe, 1864
  180. Spinetaxalus Breuning, 1968
  181. Spinopraonetha Breuning, 1960
  182. Spinosodus Breuning & de Jong, 1941
  183. Squamosaperdopsis Breuning, 1959
  184. Stesilea Pascoe, 1865
  185. Sthenias Castelnau, 1840
  186. Sybropis Pascoe, 1885
  187. Sybropraonetha Breuning, 1960
  188. Symphyletes Newman, 1842
  189. Synelasma Pascoe, 1858
  190. Synixais Aurivillius, 1911
  191. Thaumasesthes Fairmaire, 1894
  192. Thita Aurivillius, 1914
  193. Tigranella Breuning, 1940
  194. Tricheczemotes Breuning, 1937
  195. Trichepectasis Breuning, 1940
  196. Trichohathliodes Breuning, 1959
  197. Tricholophia Breuning, 1938
  198. Trichoniphona Breuning, 1968
  199. Trichopenthea Breuning, 1959
  200. Trichoprosoplus Breuning, 1961
  201. Trichopterolophia Breuning, 1960
  202. Trichovelleda Breuning, 1970
  203. Tuberculetaxalus Breuning, 1980
  204. Tuberculosodus Breuning, 1968
  205. Xiphohathlia Breuning, 1961
  206. Xiphotheata Pascoe, 1864
  207. Xiphotheopsis Breuning, 1961
  208. Xynenon Pascoe, 1865
  209. Zaeera Pascoe, 1865
  210. Zaeeroides Breuning, 1937
  211. Zaeeropsis Breuning, 1943
  212. Zosmotes Pascoe, 1865
  213. Zygrita Thomson, 1860

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Cerambycoidea → Cerambycidae

  1. Pteroplistes

Pteroplius[uredi VE | uredi]

  1. Pteroplius acuminatus

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

Porodica Pteropodidae Gray, 1821[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Theria → Eutheria → Chiroptera → Megachiroptera

Potporodica Pteropodinae Gray, 1821[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Theria → Eutheria → Chiroptera → Megachiroptera → Pteropodidae

  1. Pteroporopterus
  2. Pteroporus
  3. Pteropsaron
  4. Pteropsiella
  5. Pteroptochos

Pteroptychus[uredi VE | uredi]

  1. Pteroptychus simpliceps

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

  1. Pteropurpura
  2. Pteropus

Pteropus Erxleben, 1777[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Chiroptera → Pteropodidae

  1. Pterorana
  2. Pteroripoda
  3. Pterorthacris

Pterosagitta Tokioka, 1965[uredi VE | uredi]

Animalia → Chaetognatha → Sagittoidea → Aphragmophora → Pterosagittidae

Pterosagittidae Tokioka, 1965[uredi VE | uredi]

Animalia → Chaetognatha → Sagittoidea → Aphragmophora

  1. Pteroscion
  2. Pteroselinum
  3. Pterosiphonia

Pterosperma Pochet, 1893[uredi VE | uredi]

Plantae → Chlorophyta → Prasinophyceae → Halosphaerales → Pterospermataceae

Porodica Pterospermataceae[uredi VE | uredi]

Plantae → Chlorophyta → Prasinophyceae → Halosphaerales

Pterosphaera Jörgensen, 1899[uredi VE | uredi]

sinonimi:
  1. Pterospora
  2. Pterosporidium
  3. Pterostegia
  4. Pterostemma
  5. Pterosthetops

Pterostichus[uredi VE | uredi]

  • Pterostichus acomanus
  • Pterostichus acutipes
  • Pterostichus adoxus (Ground beetle)
  • Pterostichus adstrictus
  • Pterostichus agonus
  • Pterostichus alamedae
  • Pterostichus algidus
  • Pterostichus amethystinus
  • Pterostichus amnicolus
  • Pterostichus ampliatus
  • Pterostichus angustus
  • Pterostichus annosis
  • Pterostichus anomalus
  • Pterostichus arcanus
  • Pterostichus arcticola
  • Pterostichus arizonicus
  • Pterostichus auriga
  • Pterostichus aztecus
  • Pterostichus baldwini
  • Pterostichus barbarinus
  • Pterostichus barryorum
  • Pterostichus basilaris
  • Pterostichus beyeri
  • Pterostichus biocryus
  • Pterostichus bispiculatus
  • Pterostichus blanchardi
  • Pterostichus brachypterus
  • Pterostichus brevicornis
  • Pterostichus bryanti
  • Pterostichus bryantoides
  • Pterostichus bucolicus
  • Pterostichus cacumensi
  • Pterostichus californicus
  • Pterostichus caligans
  • Pterostichus canallatus
  • Pterostichus caribou
  • Pterostichus carolinus
  • Pterostichus castaneus
  • Pterostichus castanipes
  • Pterostichus caudicalis
  • Pterostichus chalcites
  • Pterostichus chipewyan
  • Pterostichus circulosus
  • Pterostichus cochlearis
  • Pterostichus coloradensis
  • Pterostichus congestus
  • Pterostichus coracinus
  • Pterostichus corrusculus
  • Pterostichus corvinus
  • Pterostichus corvus
  • Pterostichus costatus
  • Pterostichus craterense
  • Pterostichus crenicollis
  • Pterostichus cubensis
  • Pterostichus cuneatulus
  • Pterostichus cursitor
  • Pterostichus curtipennis
  • Pterostichus cyanicolor
  • Pterostichus diabolus
  • Pterostichus diligendus
  • Pterostichus diligens <Unverified Name>
  • Pterostichus diplophryus
  • Pterostichus ebeninus
  • Pterostichus ecarinatus
  • Pterostichus empetricola
  • Pterostichus esuriens
  • Pterostichus evanescens
  • Pterostichus falli
  • Pterostichus femoralis
  • Pterostichus fenyesi
  • Pterostichus flohri
  • Pterostichus fuchsi
  • Pterostichus fumorum
  • Pterostichus gerstlensis
  • Pterostichus gliscans
  • Pterostichus gracilior
  • Pterostichus gravis
  • Pterostichus gregalis
  • Pterostichus haematopus
  • Pterostichus haftorni
  • Pterostichus haldemani
  • Pterostichus hatchi
  • Pterostichus herculaneus
  • Pterostichus honestus
  • Pterostichus horne
  • Pterostichus horni
  • Pterostichus hudsonicus
  • Pterostichus humboldti
  • Pterostichus humidulus
  • Pterostichus humilis
  • Pterostichus hypogeus
  • Pterostichus idahoae
  • Pterostichus illini
  • Pterostichus inanis
  • Pterostichus inermis
  • Pterostichus infernalis
  • Pterostichus ingens
  • Pterostichus inopinus
  • Pterostichus intectus
  • Pterostichus iripennis
  • Pterostichus isabellae
  • Pterostichus jacobinus
  • Pterostichus johnsoni
  • Pterostichus kansanus
  • Pterostichus kotzebuei
  • Pterostichus laborans
  • Pterostichus lacertus
  • Pterostichus lachrymosus
  • Pterostichus laetulus
  • Pterostichus lama
  • Pterostichus lanei
  • Pterostichus lassulus
  • Pterostichus leconteianus
  • Pterostichus licinoides
  • Pterostichus liosomum <Unverified Name>
  • Pterostichus lobatus
  • Pterostichus longicollis
  • Pterostichus longissimus
  • Pterostichus longulus
  • Pterostichus louisinis
  • Pterostichus lubricus
  • Pterostichus luctuosus
  • Pterostichus lucublandus
  • Pterostichus lustrans
  • Pterostichus madius <Unverified Name>
  • Pterostichus malkini
  • Pterostichus mancus
  • Pterostichus mandibularis
  • Pterostichus marinensis
  • Pterostichus melanarius (Common black ground beetle)
  • Pterostichus menetriesi
  • Pterostichus mercedianus
  • Pterostichus mexicanus
  • Pterostichus microcephalus <Unverified Name>
  • Pterostichus minus
  • Pterostichus miscellus
  • Pterostichus moestus
  • Pterostichus monedulus
  • Pterostichus morionides
  • Pterostichus mottolensis
  • Pterostichus mutus
  • Pterostichus nearcticus
  • Pterostichus neobrunneus
  • Pterostichus niger <Unverified Name>
  • Pterostichus nigrita <Unverified Name>
  • Pterostichus nigrocoeruleus
  • Pterostichus nimius
  • Pterostichus nivalis
  • Pterostichus novus
  • Pterostichus obscurus
  • Pterostichus obsidianus
  • Pterostichus occultus
  • Pterostichus ohionis
  • Pterostichus ordinarius
  • Pterostichus oregonus
  • Pterostichus oscitans
  • Pterostichus osculans
  • Pterostichus ovalipennis
  • Pterostichus pacificus
  • Pterostichus palmi
  • Pterostichus panticulatus
  • Pterostichus parallelus
  • Pterostichus parasimilis
  • Pterostichus parens
  • Pterostichus patruelis
  • Pterostichus pensylvanicus
  • Pterostichus pergracilis
  • Pterostichus perseverus
  • Pterostichus pimalis
  • Pterostichus pinguedineus
  • Pterostichus placerensis
  • Pterostichus planctus
  • Pterostichus planus
  • Pterostichus plethorus
  • Pterostichus plutonicus
  • Pterostichus praetermissus
  • Pterostichus primus
  • Pterostichus proctractus
  • Pterostichus protensiformis
  • Pterostichus protensipennis
  • Pterostichus protractus
  • Pterostichus pumilus
  • Pterostichus punctatissimus
  • Pterostichus putus
  • Pterostichus relictus
  • Pterostichus riparius
  • Pterostichus rostratus
  • Pterostichus rothi
  • Pterostichus rubripes
  • Pterostichus scitulus
  • Pterostichus scrutator
  • Pterostichus scutellaris
  • Pterostichus sejungendus
  • Pterostichus sequoiarum
  • Pterostichus serratipes
  • Pterostichus serripes
  • Pterostichus setosus
  • Pterostichus shulli
  • Pterostichus sierranus
  • Pterostichus similis
  • Pterostichus soperi
  • Pterostichus sphodrinus
  • Pterostichus spissitarsis
  • Pterostichus splendidulus
  • Pterostichus sponsor
  • Pterostichus spraguei
  • Pterostichus stantonensis
  • Pterostichus stapedius
  • Pterostichus strenuus
  • Pterostichus strigosulus
  • Pterostichus stygicus
  • Pterostichus subacutus
  • Pterostichus sublaevis
  • Pterostichus suffusus
  • Pterostichus superciliosus
  • Pterostichus surgens
  • Pterostichus taeniolus
  • Pterostichus tahoensis
  • Pterostichus tareumiut
  • Pterostichus tarsalis
  • Pterostichus tartaricus
  • Pterostichus tenebricosus
  • Pterostichus termitiformis
  • Pterostichus testaceus
  • Pterostichus texanus
  • Pterostichus tiliaceoradix
  • Pterostichus trinitensis
  • Pterostichus tropicalis
  • Pterostichus tuberculofemoratus
  • Pterostichus tumescens
  • Pterostichus unicarum
  • Pterostichus vandykei
  • Pterostichus ventralis
  • Pterostichus ventricosus
  • Pterostichus vermiculosus
  • Pterostichus vernalis
  • Pterostichus vernix
  • Pterostichus vicinus
  • Pterostichus violaceotinctus
  • Pterostichus zunianus

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Carabidae

  1. Pterosturisoma
  2. Pterostylis
  3. Pterotettix
  4. Pterothamnion
  5. Pterotheca
  6. Pterothrissus
  7. Pterotolithus
  8. Pterotomus
  9. Pterotrachea

Pterotricha Kulczyński, 1903[uredi VE | uredi]

  1. Pterotricha aethiopica (L. Koch, 1875)
  2. Pterotricha algerica Dalmas, 1921
  3. Pterotricha arcifera (Simon, 1882)
  4. Pterotricha argentosa Charitonov, 1946
  5. Pterotricha auris (Tucker, 1923)
  6. Pterotricha cambridgei (L. Koch, 1872)
  7. Pterotricha chazaliae (Simon, 1895)
  8. Pterotricha conspersa (O. Pickard-Cambridge, 1872)
  9. Pterotricha dalmasi Fage, 1929
  10. Pterotricha djibutensis Dalmas, 1921
  11. Pterotricha egens Denis, 1966
  12. Pterotricha engediensis Levy, 1995
  13. Pterotricha insolita Dalmas, 1921
  14. Pterotricha kochi (O. Pickard-Cambridge, 1872)
  15. Pterotricha lentiginosa (C. L. Koch, 1837)
  16. Pterotricha lesserti Dalmas, 1921
  17. Pterotricha levantina Levy, 1995
  18. Pterotricha linnaei (Audouin, 1826)
  19. Pterotricha loeffleri (Roewer, 1955)
  20. Pterotricha lutata (O. Pickard-Cambridge, 1872)
  21. Pterotricha marginalis (Tucker, 1923)
  22. Pterotricha mauritanica Denis, 1945
  23. Pterotricha nomas (Thorell, 1875)
  24. Pterotricha parasyriaca Levy, 1995
  25. Pterotricha paupercula Denis, 1966
  26. Pterotricha pavlovskyi Spassky, 1952
  27. Pterotricha procera (O. Pickard-Cambridge, 1874)
  28. Pterotricha punctifera Dalmas, 1921
  29. Pterotricha quagga (Pavesi, 1884)
  30. Pterotricha saga (Dönitz & Strand, 1906)
  31. Pterotricha schaefferi (Audouin, 1826)
  32. Pterotricha simoni Dalmas, 1921
  33. Pterotricha sinoniae Caporiacco, 1953
  34. Pterotricha somaliensis Dalmas, 1921
  35. Pterotricha strandi Spassky, 1936
  36. Pterotricha syriaca Dalmas, 1921
  37. Pterotricha tikaderi Gajbe, 1983
  38. Pterotricha vicina Dalmas, 1921

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Gnaphosidae

Pterotrichina Dalmas, 1921[uredi VE | uredi]

  1. Pterotrichina elegans Dalmas, 1921
  2. Pterotrichina nova Caporiacco, 1934

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Gnaphosidae

  1. Pterotropis
  2. Pterotyphis
  3. Pteroxanium
  4. Pteroxena
  5. Pterozetes
  6. Pterozonium
  7. Pterula
  8. Pterulicium
  9. Pterulopsis
  10. Pteruthius
  11. Pterycombus
  12. Pterygascidia
  13. Pterygellus
  14. Pterygiodesmus
  15. Pterygiopsis
  16. Pterygiosperma
  17. Pterygioteuthis
  18. Pterygocythere
  19. Pterygocythereis
  20. Pterygodium
  21. Pterygonema
  22. Pterygoneurum
  23. Pterygonus
  24. Pterygopappus
  25. Pterygophorosoma
  26. Pterygophyllum
  27. Pterygopleurum
  28. Pterygoplichthys
  29. Pterygorhabditis
  30. Pterygosporopsis

Pterygosquilla Hilgendorf, 1890[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Stomatopoda → Squilloidea → Squillidae

  1. Pterygostegia

Podrazred Pterygota Lang, 1888[uredi VE | uredi]

Animalia → Eumetazoa → Bilateria → Protostomia → Arthropoda → Hexapoda → Insecta

Pterygota Schott & Endl.[uredi VE | uredi]

  1. Pterygota adolfi-friederici
  2. Pterygota alata
  3. Pterygota amazonica
  4. Pterygota augouardii
  5. Pterygota bequaertii
  6. Pterygota brasiliensis
  7. Pterygota bureavii
  8. Pterygota colombiana
  9. Pterygota excelsa
  10. Pterygota horsfieldii
  11. Pterygota macrocarpa
  12. Pterygota madagascariensis
  13. Pterygota mildbraedii
  14. Pterygota papuana
  15. Pterygota perrieri
  16. Pterygota schoorkopfii
  17. Pterygota schweinfurthii
  18. Pterygota thwaitesii
  19. Pterygota trinervia

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Malvales → Malvaceae

Pterygotergum[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Chilopoda > Lithobiomorpha > Lithobiidae

Pterygotrigla[uredi VE | uredi]

  • Pterygotrigla acanthomoplate
  • Pterygotrigla amaokai
  • Pterygotrigla andertoni
  • Pterygotrigla arabica
  • Pterygotrigla draiggoch
  • Pterygotrigla elicryste
  • Pterygotrigla guezei
  • Pterygotrigla hafizi
  • Pterygotrigla hemisticta
  • Pterygotrigla hoplites
  • Pterygotrigla leptacanthus
  • Pterygotrigla macrolepidota
  • Pterygotrigla macrorhynchus
  • Pterygotrigla megalops
  • Pterygotrigla multiocellata
  • Pterygotrigla multipunctata
  • Pterygotrigla pauli
  • Pterygotrigla picta
  • Pterygotrigla polyommata
  • Pterygotrigla robertsi
  • Pterygotrigla ryukyuensis
  • Pterygotrigla soela
  • Pterygotrigla spirai
  • Pterygotrigla tagala
  • Pterygotrigla urashimai

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Scorpaeniformes > Triglidae

Pterynotus[uredi VE | uredi]

  • Pterynotus ariomus
  • Pterynotus macleani
  • Pterynotus phaneus
  • Pterynotus phillipsi
  • Pterynotus phyllopterus
  • Pterynotus pinniger

Animalia > Mollusca > Gastropoda > Neogastropoda > Muricidae

Pteryxia[uredi VE | uredi]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Apiales > Apiaceae

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 [1] ORF subclass Pterygota

Vidi[uredi VE | uredi]

Popis taksona:Pte