Dodatak:Popis vrsta:Ten

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Tenacibaculum , Tenaciphyllum , Tenaga , Tenagobia , Tenagodus , Tenagomysis , Tenagophila W.L. Peters, J.G. Peters & Edmunds, 1996 , Tenaphalara , Tenarea , Tenarea , Tenarea , Tenaspis , Tenaturris , Tendaguria Bonaparte, Heinrich & Wild, 2000 † , Tendaguriidae Bonaparte, Heinrich & Wild, 2000 † , Tendagurium , Tendeba , Tendipedini , Tendosphaera , Tendosphaeridae , Tendra , Tendridae , Tenebracris , Tenebrio , Tenebrionidae , Tenebrionoidea , Tenebrioscia , Tenebroides , Tenedos , Tenellia , Tenellopsis , Tenemotes , Tenemotides , Tenepidosis , Tenerella , Teneridrilus , Teneriffa , Teneriforma , Tenerobotys , Tenerognathia , Tenerrhynchus , Tengatka , Tengella , Tengellidae , Tengfengia , Tengfengiidae , Tengiomyces , Tengirhinus , Tengius , Tenguella , Tenguna , Tenieta , Teniolophora , Teniorhinus , Tenisonina , Tenisonina , Teniulus , Tenka , Tennantia , Tennesseellum , Tennysonia , Tennysonia , Tenoa , Tenodera , Tenomerga , Tenompoella , Tenonia , Tenoria , Tenorioseius , Tenothrips , Tenrec , Tenrecidae , Tenrhynea , Tensha , Tentacularia , Tentaculariidae , Tentaculata , Tentaculita , Tentaculita , Tentaculitoidea , Tentaculitoidea , Tentaoculus , Tentegia , Tenthecoris , Tenthes , Tenthras , Tenthredinidae , Tenthredinoidea , Tenthrenulina , Tentidonax , Tentidonox , Tentifrons , Tentifrons , Tentilenticulina , Tentilenticulina , Tentoriceps , Tentorina , Tentorium , Tenua , Tenuacia , Tenualosa , Tenuarus , Tenucephalus , Tenuelamellarea , Tenuia , Tenuiactaeon , Tenuiala , Tenuialidae , Tenuialoides , Tenuiaspis , Tenuibacillus , Tenuibaetis Kang & Yang in Kang, Chang & Yang, 1994 , Tenuicorbula , Tenuignathia , Tenuihippus , Tenuilapotamon , Tenuilichus , Tenuilineus , Tenuilongiaphis , Tenuimactra , Tenuinaclia , Tenuipalpidae , Tenuipalpoides , Tenuipalponychus , Tenuipalpus , Tenuipenna , Tenuipetiolus , Tenuiphantes , Tenuipotamon , Tenuiproboscis , Tenuirostritermes , Tenuisanus , Tenuisentidae , Tenuisentis , Tenuisis , Tenuisternum , Tenuitarsus , Tenuivirus , Tenuocharta , Tenuopus , Tenupedunculus ,

Tena[uredi | uredi kôd]

Tenacibaculum , Tenaciphyllum , Tenaga , Tenagobia , Tenagodus , Tenagomysis , Tenagophila W.L. Peters, J.G. Peters & Edmunds, 1996 , Tenaphalara , Tenarea , Tenarea , Tenarea , Tenaspis , Tenaturris ,

  1. Tenacibaculum
  2. Tenaciphyllum
  3. Tenagodus
  4. Tenagomysis
  5. Tenarea
  6. Tenaturris

Tend[uredi | uredi kôd]

Tendaguria Bonaparte, Heinrich & Wild, 2000 † , Tendaguriidae Bonaparte, Heinrich & Wild, 2000 † , Tendagurium , Tendeba , Tendipedini , Tendosphaera , Tendosphaeridae , Tendra , Tendridae ,

  1. Tendosphaera
  2. Tendra

Tene[uredi | uredi kôd]

Tenebracris , Tenebrio , Tenebrionidae , Tenebrionoidea , Tenebrioscia , Tenebroides , Tenedos , Tenellia , Tenellopsis , Tenemotes , Tenemotides , Tenepidosis , Tenerella , Teneridrilus , Teneriffa , Teneriforma , Tenerobotys , Tenerognathia , Tenerrhynchus ,

  1. Tenebracris

Tenebrio[uredi | uredi kôd]

  1. Tenebrio molitor
  2. Tenebrio obscurus

TenebrionidaeTenebrionoideaColeopteraInsectaArthropodaAnimalia

Tenebrionidae[uredi | uredi kôd]

  • Rodovi: Adelina, Alphitobius, Amarygmus, Ammophorus, Archeoglenes, Blapstinus, Capnochroa, Diaperis, Epantius, Eutochia, Gnathocerus, Gonocephalum, Hypophloeus, Labetis, Latheticus, Lobometopon, Lyphia, Mesomorphus, Myrmechixenus, Palembus, Palorus, Phaleria, Platydema, Pseudocistela, Sciophagus, Tagalus, Tenebrio, Tribolium, Uloma

TenebrionoideaColeopteraInsectaArthropodaAnimalia

Tenebrionoidea[uredi | uredi kôd]

  1. Porodica Aderidae
  2. Porodica Anthicidae
  3. Porodica Archeocrypticidae
  4. Porodica Boridae
  5. Porodica Ciidae
  6. Porodica Melandryidae
  7. Porodica Meloidae
  8. Porodica Mordellidae
  9. Porodica Mycetophagidae
  10. Porodica Mycteridae
  11. Porodica Oedemeridae
  12. Porodica Prostomidae
  13. Porodica Pyrochroidae
  14. Porodica Pythidae
  15. Porodica Rhipiphoridae
  16. Porodica Salpingidae
  17. Porodica Scraptiidae
  18. Porodica Stenotrachelidae
  19. Porodica Synchroidae
  20. Porodica Tenebrionidae
  21. Porodica Tetratomidae
  22. Porodica Zopheridae

ColeopteraInsectaArthropodaAnimalia

  1. Tenebrioscia
  2. Tenebroides
  3. Tenedos
  4. Tenellia
  5. Tenemotes
  6. Tenemotides
  7. Tenerella
  8. Teneridrilus
  9. Teneriforma
  10. Tenerognathia
  11. Tenerrhynchus

Teng[uredi | uredi kôd]

Tengatka , Tengella , Tengellidae , Tengfengia , Tengfengiidae , Tengiomyces , Tengirhinus , Tengius , Tenguella , Tenguna ,

  1. Tengella
  2. Tengiomyces
  3. Tengius

Teni[uredi | uredi kôd]

Tenieta , Teniolophora , Teniorhinus , Tenisonina , Tenisonina , Teniulus ,

  1. Teniolophora
  2. Teniulus

Tenk[uredi | uredi kôd]

Tenka ,

Tenn[uredi | uredi kôd]

  1. Tennantia

Tennesseellum Petrunkevitch, 1925[uredi | uredi kôd]

  1. Tennesseellum formica (Emerton, 1882) tipična
  2. Tennesseellum gollum Dupérré, 2013

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Tennysonia

Teno[uredi | uredi kôd]

Tenoa , Tenodera , Tenomerga , Tenompoella , Tenonia , Tenoria , Tenorioseius , Tenothrips ,

  1. Tenodera
  2. Tenomerga
  3. Tenonia
  4. Tenoria
  5. Tenorioseius
  6. Tenothrips

Tenr[uredi | uredi kôd]

Tenrec Lacépède, 1799[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Afrosoricida → Tenrecomorpha → Tenrecidae

Tenrecidae Gray, 1821[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Afrosoricida → Tenrecomorpha

Potporodica Tenrecinae Gray, 1821[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Afrosoricida → Tenrecomorpha → Tenrecidae

Tenrecomorpha Butler, 1972[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Afrosoricida

  1. Tenrhynea

Tens[uredi | uredi kôd]

Tensha ,

Tent[uredi | uredi kôd]

Tentacularia , Tentaculariidae ,

Tentaculata Eschscholtz, 1825[uredi | uredi kôd]

Animalia → Ctenophora

Razred †Tentaculita Bouček, 1964[uredi | uredi kôd]

Animalia → Animalia Incertae sedis

Tentaculites Schlotheim, 1820[uredi | uredi kôd]

Animalia → Animalia Incertae sedis → Tentaculita → Tentaculitida → Tentaculitidae

Red Tentaculitida Ljaschenko, 1955[uredi | uredi kôd]

Animalia → Animalia Incertae sedis → Tentaculita

† Razred Tentaculitoidea Ljashenko 1957[uredi | uredi kôd]

Eukaryota → Opisthokonta → Metazoa Tentaoculus , Tentegia , Tenthecoris , Tenthes , Tenthras , Tenthredinidae , Tenthredinoidea , Tenthrenulina , Tentidonax , Tentifrons , Tentilenticulina , Tentoriceps ,

Tentorina Burton, 1959[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Tetractinellida → Spirasigmidae

Tentorium Vosmaer, 1887[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Polymastiida → Polymastiidae

Tenu[uredi | uredi kôd]

  1. Tenua

Tenuacia ,

  1. Tenualosa

Tenuarus , Tenucephalus ,

  1. Tenuelamellarea

Tenuia ,

  1. Tenuiactaeon
  2. Tenuiala

Tenuialidae ,

  1. Tenuialoides

Tenuiaspis ,

  1. Tenuibacillus

Tenuibaetis Kang & Yang in Kang, Chang & Yang, 1994 , Tenuicorbula ,

  1. Tenuignathia
  2. Tenuihippus
  3. Tenuilapotamon
  4. Tenuilichus
  5. Tenuilineus

Tenuilongiaphis , Tenuimactra , Tenuinaclia , Tenuipalpidae ,

  1. Tenuipalpoides

Tenuipalponychus ,

  1. Tenuipalpus

Tenuipenna , Tenuipetiolus ,

Tenuiphantes Saaristo & Tanasevitch, 1996[uredi | uredi kôd]

  1. Tenuiphantes aduncus (Zhu, Li & Sha, 1986)
  2. Tenuiphantes aequalis (Tanasevitch, 1987)
  3. Tenuiphantes alacris (Blackwall, 1853)
  4. Tenuiphantes altimontanus Tanasevitch & Saaristo, 2006
  5. Tenuiphantes ancatus (Li & Zhu, 1989)
  6. Tenuiphantes ateripes (Tanasevitch, 1988)
  7. Tenuiphantes canariensis (Wunderlich, 1987)
  8. Tenuiphantes cantabropyrenaeus Bosmans, 2016
  9. Tenuiphantes contortus (Tanasevitch, 1986)
  10. Tenuiphantes cracens (Zorsch, 1937)
  11. Tenuiphantes crassus Tanasevitch & Saaristo, 2006
  12. Tenuiphantes cristatus (Menge, 1866)
  13. Tenuiphantes drenskyi (van Helsdingen, 1977)
  14. Tenuiphantes flavipes (Blackwall, 1854)
  15. Tenuiphantes floriana (van Helsdingen, 1977)
  16. Tenuiphantes fogarasensis (Weiss, 1986)
  17. Tenuiphantes fulvus (Wunderlich, 1987)
  18. Tenuiphantes herbicola (Simon, 1884)
  19. Tenuiphantes jacksoni (Schenkel, 1925)
  20. Tenuiphantes jacksonoides (van Helsdingen, 1977)
  21. Tenuiphantes lagonaki Tanasevitch, Ponomarev & Chumachenko, 2016
  22. Tenuiphantes leprosoides (Schmidt, 1975)
  23. Tenuiphantes mengei (Kulczyński, 1887)
  24. Tenuiphantes miguelensis (Wunderlich, 1992)
  25. Tenuiphantes monachus (Simon, 1884)
  26. Tenuiphantes morosus (Tanasevitch, 1987)
  27. Tenuiphantes nigriventris (L. Koch, 1879)
  28. Tenuiphantes perseus (van Helsdingen, 1977)
  29. Tenuiphantes plumipes (Tanasevitch, 1987)
  30. Tenuiphantes retezaticus (Ruzicka, 1985)
  31. Tenuiphantes sabulosus (Keyserling, 1886)
  32. Tenuiphantes spiniger (Simon, 1929)
  33. Tenuiphantes stramencola (Scharff, 1990)
  34. Tenuiphantes striatiscapus (Wunderlich, 1987)
  35. Tenuiphantes suborientalis Tanasevitch, 2000
  36. Tenuiphantes teberdaensis Tanasevitch, 2010
  37. Tenuiphantes tenebricola (Wider, 1834)
  38. Tenuiphantes tenebricoloides (Schenkel, 1938)
  39. Tenuiphantes tenuis (Blackwall, 1852) tipična
  40. Tenuiphantes wunderlichi (Saaristo & Tanasevitch, 1996)
  41. Tenuiphantes zebra (Emerton, 1882)
  42. Tenuiphantes zelatus (Zorsch, 1937)
  43. Tenuiphantes zibus (Zorsch, 1937)
  44. Tenuiphantes zimmermanni (Bertkau, 1890)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Tenuipotamon

Tenuiproboscis Yamaguti, 1935[uredi | uredi kôd]

Animalia → Acanthocephala → Palaeacanthocephala → Echinorhynchida → Pomphorhynchidae Tenuirostritermes , Tenuisanus ,

Porodica Tenuisentidae[uredi | uredi kôd]

Animalia → Acanthocephala → Eoacanthocephala → Neoechinorhynchida

Tenuisentis[uredi | uredi kôd]

Animalia → Acanthocephala → Eoacanthocephala → Neoechinorhynchida → Tenuisentidae

Tenuisis[uredi | uredi kôd]

Animalia > Cnidaria > Anthozoa > Alcyonacea > Isididae

  1. Tenuisternum
  2. Tenuitarsus
  3. Tenuivirus
  4. Tenuocharta

Tenuopus ,

  1. Tenupedunculus

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vidi[uredi | uredi kôd]

Popis taksona:Te