Dodatak:Popis vrsta:Tul

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Tulaeopoda , Tularia , Tularosa , Tulasnella , Tulasnellaceae , Tulbaghia , Tulbaghia , Tulcoides , Tulcus , Tuleara , Tulearinia , Tuleariocaris , Tulefiorinia , Tulepyge , Tulipa , Tulla , Tullbergella , Tullbergia , Tullbergiidae , Tullgrenella , Tullgrenius , Tulongcardium , Tulongella , Tulongocardiinae , Tulostoma , Tulotoma , Tulpius , Tulsa , Tulumella , Tulumellidae ,

Tula[uredi VE | uredi]

Tularia Burn, 1966[uredi VE | uredi]

Animalia → Mollusca → Gastropoda → Nudibranchia → Flabellinoidea → Flabellinidae

Tularosa Peckham & Peckham, 1903[uredi VE | uredi]

sinonim = Thyenula Simon, 1902

Tulasnella J. Schröt. 1888[uredi VE | uredi]

  1. Tulasnella aggregata (L.S. Olive) L.S. Olive, 1957
  2. Tulasnella albida Bourdot & Galzin, 1928
  3. Tulasnella allantospora Wakef. & A. Pearson, 1923
  4. Tulasnella andina D. Cruz, J. P. Suárez & M. Piepenbr., 2016
  5. Tulasnella anguifera P. Roberts, 1992
  6. Tulasnella asymmetrica Warcup & P.H.B. Talbot, 1967
  7. Tulasnella balearica P. Roberts, 1996
  8. Tulasnella bifrons Bourdot & Galzin, 1924
  9. Tulasnella bourdotii Jülich, 1982
  10. Tulasnella brinkmannii Bres., 1920
  11. Tulasnella bucina B. Duhem & B. Schultheis, 2014
  12. Tulasnella calospora (Boud.) Juel, 1897
  13. Tulasnella cinchonae Racib., 1909
  14. Tulasnella conidiata L.S. Olive, 1957
  15. Tulasnella convivalis Trichiès, 2007
  16. Tulasnella cruciata Warcup & P.H.B. Talbot, 1971
  17. Tulasnella curvispora Donk, 1966
  18. Tulasnella cystidiophora Höhn. & Litsch., 1906
  19. Tulasnella danica Hauerslev, 1979
  20. Tulasnella deliquescens (Juel) Juel, 1915
  21. Tulasnella dissitispora P. Roberts, 1994
  22. Tulasnella echinospora P. Roberts, 2004
  23. Tulasnella eichleriana Bres., 1903
  24. Tulasnella eremophila M. Dueñas, Telleria & M.P. Martín, 2015
  25. Tulasnella falcifera P. Roberts, 1992
  26. Tulasnella fugax (Johan-Olsen) Juel, 1897
  27. Tulasnella fuscoviolacea Bres., 1900
  28. Tulasnella guttulata L.S. Olive, 1957
  29. Tulasnella helicospora Raunk., 1918
  30. Tulasnella hyalina Höhn. & Litsch., 1908
  31. Tulasnella inclusa (M.P. Christ.) Donk, 1966
  32. Tulasnella interrogans P. Roberts, 1992
  33. Tulasnella irregularis Warcup & P.H.B. Talbot, 1982
  34. Tulasnella kirschneri D. Cruz, J. P. Suárez, & M. Piepenbr., 2015
  35. Tulasnella kongoensis P. Roberts, 1997
  36. Tulasnella lilacina J. Schröt., 1888
  37. Tulasnella lividogrisea Rick, 1934
  38. Tulasnella pacifica L.S. Olive, 1957
  39. Tulasnella pallida Bres., 1903
  40. Tulasnella pallidocremea Jülich, 1976
  41. Tulasnella papillata (L.S. Olive) L.S. Olive, 1957
  42. Tulasnella permacra P. Roberts, 1993
  43. Tulasnella pinicola Bres., 1903
  44. Tulasnella pruinosa Bourdot & Galzin, 1924
  45. Tulasnella quasiflorens P. Roberts, 1994
  46. Tulasnella robusta Gresl. & Rajchenb., 2001
  47. Tulasnella rogersii (L.S. Olive) L.S. Olive, 1957
  48. Tulasnella rutilans (Johan-Olsen) Bres., 1900
  49. Tulasnella saveloides P. Roberts, 1993
  50. Tulasnella sphaerospora G.W. Martin, 1939
  51. Tulasnella subglobospora Hjortstam, 1983
  52. Tulasnella thelephorea (Juel) Juel, 1914
  53. Tulasnella tomaculum P. Roberts, 1993
  54. Tulasnella tulasnei (Pat.) Juel, 1897
  55. Tulasnella valentini Van de Put, 1996
  56. Tulasnella vernicosa Bourdot & Galzin, 1924
  57. Tulasnella violea (Quél.) Bourdot & Galzin, 1909
  58. Tulasnella vitrea Rick, 1934
  59. Tulasnella zooctonia Drechsler, 1969

Fungi → Basidiomycota → Agaricomycetes → Cantharellales → Tulasnellaceae

Porodica Tulasnellaceae Juel[uredi VE | uredi]

  1. Epulorhiza R.T. Moore, 1987
  2. Gloeotulasnella Höhn. & Litsch., 1908
  3. Pseudotulasnella Lowy, 1964
  4. Tulasnella J. Schröt., 1888

Fungi → Basidiomycota → Agaricomycetes → Cantharellales

Tulb[uredi VE | uredi]

  1. Tulbaghia

Tulc[uredi VE | uredi]

Tulcoides Martins & Galileo, 1990[uredi VE | uredi]

  1. Tulcoides pura Martins & Galileo, 1990
  2. Tulcoides tibialis Martins & Galileo, 2009

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Cerambycidae

Tulcus Dillon & Dillon, 1945[uredi VE | uredi]

  1. Tulcus amazonicus (Thomson, 1860)
  2. Tulcus crudus (Erichson, 1847)
  3. Tulcus diaphorus Martins & Galileo, 2009
  4. Tulcus dimidiatus (Bates, 1865)
  5. Tulcus distinctus (Dillon & Dillon, 1945)
  6. Tulcus fulvofasciatus (Dillon & Dillon, 1945)
  7. Tulcus hebes (Dillon & Dillon, 1945)
  8. Tulcus liturus (Dillon & Dillon, 1945)
  9. Tulcus lycimnius (Dillon & Dillon, 1945)
  10. Tulcus obliquefasciatus (Dillon & Dillon, 1952)
  11. Tulcus paganus (Pascoe, 1859)
  12. Tulcus pallidus (Dillon & Dillon, 1945)
  13. Tulcus pepoatus (Martins & Galileo, 1996)
  14. Tulcus picticornis (Bates, 1865)
  15. Tulcus pigrus (Martins & Galileo, 1990)
  16. Tulcus pullus (Dillon & Dillon, 1945)
  17. Tulcus signaticorne (Thomson, 1868)
  18. Tulcus somus (Dillon & Dillon, 1945)
  19. Tulcus subfasciatus (Thomson, 1860)
  20. Tulcus thysbe (Dillon & Dillon, 1945)
  21. Tulcus tigrinatus (Thomson, 1868)

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Cerambycidae

Tule[uredi VE | uredi]

Tulearinia Vacelet, 1977[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Calcarea → Lithonida → Minchinellidae

  1. Tuleariocaris

Tuleariosquilla Manning, 1978[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Stomatopoda → Squilloidea → Squillidae

Tuli[uredi VE | uredi]

  1. Tulipa

Tull[uredi VE | uredi]

  1. Tullbergella
  2. Tullbergia
  3. Tullgrenella
  4. Tullgrenius

Tullimonstrum Richardson 1966[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Hyperoartia

Tulo[uredi VE | uredi]

  1. Tulostoma
  2. Tulotoma

Tulp[uredi VE | uredi]

  1. Tulpius

Tulu[uredi VE | uredi]

Tulumella[uredi VE | uredi]

TulumellidaeThermosbaenaceaMalacostracaArthropodaAnimalia

Tulumellidae[uredi VE | uredi]

ThermosbaenaceaMalacostracaArthropodaAnimalia

Izvori[uredi VE | uredi]

Vidi[uredi VE | uredi]