Dodatak:Popis zračnih luka po ICAO kodu: R

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Popis zračnih luka po ICAO kodovima: A - B - C - D - E - F - G - H - (I se ne koristi) - (J se ne koristi) - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - (X se ne koristi) - Y - Z


Način unosa:

  • ICAO (IATA) – Ime zračne luke (alternativno ime) – Blizina mjesta kojem služi.

RC - Tajvan[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
RCBS KNH Zračna luka Kinmen Kinmen
RCCM CMJ Zračna luka Cimei Cimei
RCFG LZN Zračna luka Matsu Nangan Nangan
RCFN TTT Zračna luka Taitung Taitung
RCGI GNI Zračna luka Lyudao Lyudao
RCKH KHH Zračna luka Kaohsiung Kaohsiung City
RCKU CYI Zračna luka Chiayi Chiayi
RCKW HCN Zračna luka Hengchun Hengchun
RCLY KYD Zračna luka Lanyu Lanyu (Orchid Island)
RCMQ RMQ Zračna luka Taichung Taichung
RCMT MFK Zračna luka Matsu Beigan Matsu Islands
RCNN TNN Zračna luka Tainan Tainan City
RCPO Zrakoplovna baza Hsinchu Hsinchu
RCQC MZG Zračna luka Makung Makung
RCSQ PIF Zračna luka Pingtung Pingtung
RCSS TSA Zračna luka Taipei Songshan Taipei City
RCTP TPE Zračna luka Taiwan Taoyuan Taoyuan
RCWA WOT Zračna luka Wangan Wang-an
RCYU HUN Zračna luka Hualien Hualien

RJ RO - Japan[uredi VE | uredi]

RJ[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
RJAA NRT Zračna luka Narita (Staro ime : Zračna luka New Tokyo) Narita, Chiba
RJAF MMJ Zračna luka Matsumoto Matsumoto, Nagano
RJAH Zrakoplovno pristanište Hyakuri (vojna baza; civilni dio je u izgradnji i otvoriti će se kao Zračna luka Ibaraki ) Omitama, Ibaraki
RJAM Zračna luka Minami Torishima Ogasawara, Tokyo (Minami Torishima)
RJAN Zračna luka Niijima Niijima, Tokyo
RJAW IWO Zrakoplovna baza Iwo Jima Ogasawara, Tokyo (Iwo Jima)
RJAZ Zračna luka Kozushima Kozushima, Tokyo
RJBB KIX Zračna luka Kansai Izumisano, Osaka
RJBD SHM Zračna luka Nanki-Shirahama Shirahama, Wakayama
RJBE UKB Zračna luka Kobe Kobe, Hyōgo
RJBH HIW Zračna luka Hiroshima-Nishi Hiroshima, Hiroshima
RJBT TJH Zračna luka Tajima Toyooka, Hyōgo
RJCB OBO Zračna luka Obihiro (Tokachi-Obihiro) Obihiro, Hokkaido
RJCC CTS Zračna luka New Chitose Chitose, Hokkaido (pored Sapporoa)
RJCH HKD Zračna luka Hakodate Hakodate, Hokkaido
RJCJ Zrakoplovna baza Chitose Chitose, Hokkaido (pored Sapporo)
RJCK KUH Zračna luka Kushiro Kushiro, Hokkaido
RJCM MMB Zračna luka Memanbetsu Ozora, Hokkaido
RJCN SHB Zračna luka Nakashibetsu Nakashibetsu, Hokkaido
RJCO OKD Zračna luka Okadama (Zrakoplovno pristanište Sapporo) Sapporo, Hokkaido
RJCR RBJ Zračna luka Rebun Rebun, Hokkaido
RJCT Zrakoplovno pristanište Tokachi Obihiro, Hokkaidō
RJCW WKJ Zračna luka Wakkanai Wakkanai, Hokkaido
RJDA AXJ Zrakoplovno pristanište Amakusa Amakusa, Kumamoto
RJDB IKI Zračna luka Iki Iki, Nagasaki
RJDC UBJ Zračna luka Yamaguchi Ube Ube, Yamaguchi
RJDK Zračna luka Kamigoto Shinkamigotō, Nagasaki
RJDO Zračna luka Ojika (Nagasaki Ojika) Ojika, Nagasaki
RJDT TSJ Zračna luka Tsushima Tsushima, Nagasaki
RJEB MBE Zračna luka Monbetsu (Okhotsk-Monbetsu) Monbetsu, Hokkaido
RJEC AKJ Zračna luka Asahikawa Higashikagura, Hokkaidō
RJEO OIR Zračna luka Okushiri Okushiri, Hokkaido
RJER RIS Zračna luka Rishiri Rishirifuji, Hokkaido
RJFC KUM Zračna luka Yakushima Yakushima, Kagoshima
RJFE FUJ Zračna luka Goto-Fukue Gotō, Nagasaki
RJFF FUK Zračna luka Fukuoka Fukuoka, Fukuoka
RJFG TNE Zračna luka New Tanegashima Nakatane, Kagoshima
RJFK KOJ Zračna luka Kagoshima Kirishima, Kagoshima
RJFM KMI Zračna luka Miyazaki Miyazaki, Miyazaki
RJFO OIT Zračna luka Oita Kunisaki, Ōita
RJFR KKJ Zračna luka New Kitakyushu Kitakyushu, Fukuoka
RJFS HSG Zračna luka Saga Saga, Saga
RJFT KMJ Zračna luka Kumamoto Mashiki, Kumamoto
RJFU NGS Zračna luka Nagasaki Omura, Nagasaki
RJGG NGO Zračna luka Chubu Centrair (Centrair) Chita, Aichi
RJKA ASJ Zračna luka Amami Amami, Kagoshima
RJKB OKE Zračna luka Okinoerabu Wadomari, Kagoshima
RJKI KKX Zračna luka Kikai Kikai, Kagoshima
RJKN TKN Zračna luka Tokunoshima Amagi, Kagoshima
RJNA NKM Zračna luka Nagoya Zrakoplovno pristanište (Zračna luka Prefectural Nagoya) Toyoyama, Aichi
RJNF FKJ Zračna luka Fukui Sakai, Fukui
RJNH Zrakoplovna baza Hamamatsu Hamamatsu, Shizuoka
RJNK KMQ Zračna luka Komatsu Komatsu, Ishikawa
RJNO OKI Zračna luka Oki Okinoshima, Shimane
RJNT TOY Zračna luka Toyama Toyama, Toyama
RJNW NTQ Zračna luka Noto Wajima, Ishikawa
RJOA HIJ Zračna luka Hiroshima Mihara, Hiroshima
RJOB OKJ Zračna luka Okayama Okayama, Okayama
RJOC IZO Zračna luka Izumo Hikawa, Shimane
RJOH YGJ Zrakoplovno pristanište Miho-Yonago (Zračna luka Yonago) Sakaiminato, Tottori
RJOI Pomorska zrakoplovna baza Iwakuni Iwakuni, Yamaguchi
RJOK KCZ Zračna luka Kochi Nankoku, Kochi
RJOM MYJ Zračna luka Matsuyama Matsuyama, Ehime
RJOO ITM Zračna luka Osaka (Zračna luka Itami) Itami, Hyogo
RJOR TTJ Zračna luka Tottori Tottori, Tottori
RJOS TKS Zračna luka Tokushima Matsushige, Tokushima
RJOT TAK Zračna luka Takamatsu Takamatsu, Kagawa
RJOW IWJ Zračna luka Iwami Masuda, Shimane
RJOY Zračna luka Yao Yao, Osaka
RJSA AOJ Zračna luka Aomori Aomori, Aomori
RJSC GAJ Zračna luka Yamagata Higashine, Yamagata
RJSD SDS Zračna luka Sado Sado, Niigata
RJSF FKS Zračna luka Fukushima Tamakawa, Fukushima
RJSI HNA Zračna luka Hanamaki Hanamaki, Iwate
RJSK AXT Zračna luka Akita Akita, Akita
RJSM MSJ Zrakoplovna baza Misawa / Misawa Misawa, Aomori
RJSN KIJ Zračna luka Niigata Niigata, Niigata
RJSR ONJ Zračna luka Odate-Noshiro (Zračna luka Akita-kita) Akita, Akita
RJSS SDJ Zračna luka Sendai Natori, Miyagi
RJSU Zračna luka Katsuminome Sendai, Miyagi
RJSY SYO Zračna luka Shonai Sakata, Yamagata
RJTA NJA Pomorska zrakoplovna baza Atsugi Ayase, Kanagawa
RJTC Zrakoplovno pristanište Tachikawa Tachikawa, Tokyo
RJTF Zračna luka Chofu Chōfu, Tokyo
RJTH HAC Zračna luka Hachijojima Hachijō, Tokyo
RJTK Pomoćno letjelište Kisarazu Kisarazu, Chiba
RJTO OIM Zračna luka Oshima Ōshima, Tokyo
RJTQ MYE Zračna luka Miyakejima Miyake, Tokyo
RJTT HND Zračna luka Tokyo (Haneda) Ota, Tokyo
RJTY OKO Zrakoplovna baza Yokota Fussa, Tokyo

RO[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
ROAH OKA Zračna luka Naha Naha, Okinawa
RODN DNA Zrakoplovna baza Kadena Okinawa, Okinawa
ROIG ISG Zračna luka Ishigaki Ishigaki, Okinawa
ROIT Zračna luka Oitakenou Bungo-ōno, Ōita
ROKJ UEO Zračna luka Kumejima Kumejima, Okinawa
ROKR KJP Zračna luka Kerama Zamami, Okinawa
ROMD MMD Zračna luka Minami-Daito Minamidaito, Okinawa
ROMY MMY Zračna luka Miyako Miyakojima, Okinawa
RORA AGJ Zračna luka Aguni Aguni, Okinawa
RORE IEJ Zračna luka Iejima Ie, Okinawa
RORH HTR Zračna luka Hateruma Taketomi, Okinawa
RORK KTD Zračna luka Kita-Daito Kitadaito, Okinawa
RORS SHI Zračna luka Shimojishima Miyakojima, Okinawa
RORT TRA Zračna luka Tarama Tarama, Okinawa
RORY RNJ Zračna luka Yoron Yoron, Kagoshima
ROTM Pomorska zrakoplovna baza Futenma Ginowan, Okinawa
ROYN OGN Zračna luka Yonaguni Yonaguni, Okinawa

RK - Južna Koreja[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
RKJB MWX Zračna luka Muan Muan
RKJJ KWJ Zračna luka Gwangju Gwangju
RKJK KUV Zračna luka Gunsan Gunsan
RKJM MPK Zračna luka Mokpo Yeongam County (pored Mokpoa)
RKJK KUV Zrakoplovna baza Kunsan Kunsan
RKJY RSU Zračna luka Yeosu Yeosu
RKND SHO Zračna luka Sokcho Sokcho
RKNN KAG Zrakoplovna baza Gangneung Kangnung
RKNW WJU Zračna luka Wonju Wonju
RKNY YNY Zračna luka Yangyang Yangyang County
RKPC CJU Zračna luka Jeju Jeju
RKPK PUS Zračna luka Gimhae Pusan
RKPS HIN Zračna luka Sacheon Sacheon
RKPU USN Zračna luka Ulsan Ulsan
RKSI ICN Zračna luka Incheon Incheon (pored Seoula)
RKSM SSN Zrakoplovna baza Seoul Seongnam
RKSO OSN Zrakoplovna baza Osan Osan
RKSS GMP Zračna luka Gimpo Seoul
RKTE Zračna luka Seongmu Seongmu
RKTH KPO Zračna luka Pohang Pohang
RKTN TAE Zračna luka Daegu Daegu
RKTU CJJ Zračna luka Cheongju Cheongju

RP - Filipini[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
RPEN ENI Zračna luka El Nido (privatna) El Nido, Palawan
RPLA Zračna luka Pinamalayan Pinamalayan, Oriental Mindoro
RPLB SFS Zračna luka Subic Bay Subic Bay Freeport Zone, Bataan
RPLC CRK Zračna luka Diosdado Macapagal (Zračna luka Clark) Angeles City
RPLG Zračna luka Wasig Mansalay, Oriental Mindoro
RPLI LAO Zračna luka Laoag Laoag City, Ilocos Norte
RPLJ Zračna luka Jomalig Jomalig, Quezon
RPLL MNL Zračna luka Ninoy Aquino (Zračna luka Manila)/ Vojna zrakoplovna baza Villamor Metro Manila
RPLN Zračna luka Palanan Palanan, Isabela
RPLO CYU Zračna luka Cuyo Cuyo, Palawan
RPLP LGP Zračna luka Legazpi Legazpi City, Albay
RPLQ Zračna luka Crow Valley Gunnery Range (vojna) Capas, Tarlac
RPLR Zračna luka Rosales Rosales, Pangasinan
RPLS SGL Zrakoplovna baza Atienza (vojna) (bivša U.S. Naval Station Sangley Point) Cavite City, Cavite
RPLT Zračna luka Itbayat Itbayat, Batanes
RPLU LBX Zračna luka Lubang Lubang, Occidental Mindoro
RPLV Zrakoplovno pristanište Fort Magsaysay (vojno) Palayan City, Nueva Ecija
RPLX [[Letjelište Kindley Landing (Corregidor) Cavite City, Cavite
RPLY Zračna luka Alabat Perez, Quezon
RPLZ Zračna luka Sorsogon Sorsogon City, Sorsogon
RPMA AAV Zračna luka Allah Valley Surallah, Južni Cotabato
RPMB Zrakoplovna baza Rajah Buayan (vojna) General Santos City (kod je prije bio dodjeljen Pomorskoj zrakoplovnoj bazi SAD-a Cubi Point, danas RPLB - Zračna luka Subic Bay )
RPMC CBO Zračna luka Awang (Zračna luka Cotabato) Datu Odin Sinsuat, Maguindanao (kod je prije bio dodjeljen Zračnoj luci Cebu-Lahug, danas zatvorena)
RPMD DVO Zračna luka Francisco Bangoy Davao City
RPME BXU Zračna luka Bancasi (Zračna luka Butuan) Butuan City
RPMF BPH Zračna luka Bislig Bislig City, Surigao del Sur
RPMG DPL Zračna luka Dipolog Dipolog City, Zamboanga del Norte
RPMH CGM Zračna luka Camiguin Mambajao, Camiguin
RPMI IGN Zračna luka Maria Cristina (Zračna luka Iligan) Baloi, Lanao del Norte
RPMJ JOL Zračna luka Jolo Jolo, Sulu
RPMK Zračna luka Tacurong (Zračna luka Kenram) Tacurong City, Sultan Kudarat (kod je prije bio dodjeljen Zrakoplovnoj bazi Clark, danas RPLC - Zračna luka Diosdado Macapagal (Clark) )
RPML CGY Zračna luka Lumbia (Zračna luka Cagayan de Oro) Cagayan de Oro City (kod je prije bio dodjeljen Zračnoj luci Laoag, danas RPLI)
RPMM MLP Zračna luka Malabang Malabang, Lanao del Sur (kod je prije bio dodjeljen Zračnoj luci Ninoy Aqunio (Manila), danas RPLL)
RPMN SGS Zračna luka Sanga-Sanga (Zračna luka Bongao) Bongao, Tawi-Tawi
RPMO OZC Zračna luka Labo (Zračna luka Ozamiz) Ozamiz City, Misamis Occidental
RPMP PAG Zračna luka Pagadian Pagadian City, Zamboanga del Sur (kod je prije bio dodjeljen Zračnoj luci Legazpi, danas RPLP)
RPMQ MXI Zračna luka Imelda R. Marcos (Mati Zračna luka) Mati, Davao Oriental
RPMR GES Zračna luka General Santos General Santos City (kod je prije bio dodjeljen letjelištu na Romblon Islandu, danas neaktivno)
RPMS SUG Zračna luka Surigao Surigao City, Surigao del Norte (kod je prije bio dodjeljen Pomorskoj bazi SAD-a Sangley Point, danas RPLS - Zrakoplovna baza Atienza)
RPMT Pista Del Monte Plantation (privatna) Manolo Fortich, Bukidnon (kod je prije bio dodjeljen Zrakoplovnoj bazi Mactan, danas dio – Zračne luke Mactan-Cebu - RPVM)
RPMU Zračna luka Cagayan de Tawi-Tawi Mapun, Tawi-Tawi
RPMV IPE Zračna luka Ipil Ipil, Zamboanga Sibugay
RPMW TDG Zračna luka Tandag Tandag, Surigao del Sur
RPMX Zračna luka Liloy Liloy, Zamboanga del Norte
RPMY Zračna luka Malaybalay Malaybalay City, Bukidnon
RPMZ ZAM Zračna luka Zamboanga Zamboanga City
RPNO XSO Zračna luka Siocon Siocon, Zamboanga del Norte
RPNS SOS Zračna luka Sayak (Zračna luka Siargao) Del Carmen, Surigao del Norte
RPOB Zračna luka Pagbilao Grande (privatno) Pagbilao, Quezon
RPPN Zrakoplovno pristanište Rancudo Vojna – Kalayaan, Palawan
RPSB Zračna luka Bantayan Santa Fe, Cebu
RPSD RZP Zračna luka Taytay (Zračna luka Cesar Lim Rodriguez) Taytay, Palawan
RPSG ICO Zračna luka Sicogon Carles, Iloilo, Iloilo
RPSM Zračna luka Panan-awan Maasin City, Južniern Leyte
RPSN Zračna luka Ubay Ubay, Bohol
RPSR Zračna luka Semirara (privatna) Caluya, Antique
RPTP Zračna luka Tarumpitao Point Rizal, Palawan
RPUA Zračna luka Zračna luka Aparri Aparri, Cagayan
RPUB BAG Zračna luka Loakan Baguio City
RPUC Zračna luka Cabanatuan Cabanatuan City, Nueva Ecija
RPUD DTE Zračna luka Bagasbas Daet, Camarines Norte
RPUE Zračna luka Lucena Lucena City
RPUF Zrakoplovna baza Basa (vojna) Floridablanca, Pampanga
RPUG Zračna luka Lingayen Lingayen, Pangasinan
RPUH SJI Zračna luka San Jose (Occidental Mindoro) San Jose, Occidental Mindoro
RPUI Zračna luka Iba Iba, Zambales
RPUJ Zrakoplovno pristanište Castillejos (privatno) Castillejos, Zambales
RPUK CPP Zračna luka Calapan Calapan City, Oriental Mindoro
RPUL Zrakoplovna baza Fernando (vojna) Lipa City, Batangas
RPUM MBO Zračna luka Mamburao Mamburao, Occidental Mindoro
RPUN WNP Zračna luka Naga (Zračna luka Pili) Pili, Camarines Sur
RPUO BSO Zračna luka Basco Basco, Batanes
RPUP Zračna luka Jose Panganiban Jose Panganiban, Camarines Norte
RPUQ Zračna luka Mindoro (Zračna luka Vigan) Vigan City, Ilocos Sur
RPUR BQA Zračna luka Baler Baler, Aurora
RPUS SFE Zračna luka San Fernando (Zračna luka Poro Point) San Fernando City , La Union
RPUT TUG Zračna luka Tuguegarao Tuguegarao City, Cagayan
RPUU Zračna luka Bulan Bulan, Sorsogon
RPUV VRC Zračna luka Virac Virac, Catanduanes
RPUW MRQ Zračna luka Marinduque Gasan, Marinduque
RPUX Zračna luka Plaridel Plaridel, Bulacan
RPUY CYZ Zračna luka Cauayan Cauayan City, Isabela
RPUZ Zračna luka Bagabag Bagabag, Nueva Vizcaya
RPVA TAC Zračna luka Daniel Z. Romualdez (Zračna luka Tacloban) Tacloban City
RPVB BCD Zračna luka New Bacolod-Silay Silay City, Negros Occidental
RPVC CYP Zračna luka Calbayog Calbayog City, Samar
RPVD DGT Zračna luka Sibulan (Zračna luka Dumaguete) Sibulan, Negros Oriental
RPVE MPH Zračna luka Godofredo P. Ramos Malay, Aklan
RPVF CRM Zračna luka Catarman Catarman, Northern Samar
RPVG Zračna luka Guiuan Guiuan, Istočniern Samar
RPVH HIL Zračna luka Hilongos Hilongos, Leyte
RPVI ILO Zračna luka Iloilo Cabatuan, Iloilo
RPVJ MBT Zračna luka Masbate Masbate City, Masbate
RPVK KLO Zračna luka Kalibo Kalibo, Aklan
RPVL Zračna luka Roxas-del Pilar Roxas, Palawan
RPVM CEB Zračna luka Mactan-Cebu Lapu-Lapu City
RPVN Zračna luka Medellin Medellin, Cebu
RPVO OMC Zračna luka Ormoc Ormoc City
RPVP PPS Zračna luka Puerto Princesa Puerto Princesa City
RPVQ Zračna luka Biliran (Pomorska zračna luka) Naval, Biliran
RPVR RXS Zračna luka Roxas Roxas City, Capiz
RPVS EUQ Zračna luka Evelio Javier (Zračna luka Antique) San Jose de Buenavista, Antique
RPVT TAG Zračna luka Tagbilaran Tagbilaran City, Bohol
RPVU TBH Zračna luka Tugdan (Zračna luka Tablas/Romblon) Tablas, Romblon
RPVV USU Zračna luka Francisco Reyes (Zračna luka Busuanga) Coron, Palawan
RPVW BPR Zračna luka Borongan Borongan, Istočniern Samar
RPVX Zračna luka Dolores Dolores, Istočniern Samar
RPVY Zračna luka Catbalogan Catbalogan, Samar
RPVZ
također i RPSQ
Zračna luka Siquijor Siquijor, Siquijor
RPWV Zrakoplovno pristanište Buenavista Buenavista, Agusan del Norte
RPXX Zračna luka korištena kao vojno letjelište kojoj koš nije dodijeljen ICAO kod
RPZZ Zračna luka korištena kao vojno letjelište kojoj koš nije dodijeljen ICAO kod

Kodovi koji se više ne koriste:[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
RPAF Letjelište Nichols/Zrakoplovna baza Villamor (danas dio RPLL – Ninoy Aquino)
RPBY Zračna luka Ubay (danas RPSN)
RPCA Zračna luka Catbalogan (danas RPVY)
RPCU Zračna luka Cuyo (danas RPLO)
RPNA Zračna luka Biliran (danas RPVQ)
RPPA Zračna luka Palanan (danas RPLN)
RPSI Zračna luka Sayak (Zračna luka Siargao) (danas RPNS)
RPWA Zračna luka Alah Valley (danas RPMA)
RPWB Zrakoplovna baza Rajah Buayan (danas RPMB)
RPWC Zračna luka Awang (danas RPMC)
RPWD Zračna luka Francisco Bangoy (danas RPMD)
RPWE Zračna luka Bancasi (Zračna luka Butuan) (danas RPME)
RPWG Zračna luka Dipolog (danas RPMG)
RPWI Zračna luka Labo (Zračna luka Ozamiz) (danas RPMO)
RPWJ Zračna luka Jolo (danas RPMJ)
RPWK Zračna luka Tacurong (danas RPMK)
RPWL Zračna luka Lumbia (danas RPML)
RPWM Zračna luka Malabang (danas RPMM)
RPWN Zračna luka Sanga-Sanga (danas RPMN)
RPWP Zračna luka Pagadian (danas RPMP)
RPWS Zračna luka Surigao (danas RPMS)
RPWT Zrakoplovno pristanište Del Monte (danas RPMT)
RPWW Zračna luka Tandag (danas RPMW)
RPWX Zračna luka Maria Cristina (danas RPMI)
RPWY Zračna luka Malaybalay (danas RPMY)
RPWZ Zračna luka Bislig (danas RPMF)
RPXC Zračna luka Crow Valley Gunnery Range (danas RPLQ)
RPXI Zračna luka Itbayat (danas RPLT)
RPXJ Zračna luka Jomalig (danas RPLJ)
RPXG Zračna luka Lubang (danas RPLU)
RPXM Zrakoplovno pristanište Fort Magsaysay (danas RPLV)
RPXP Zrakoplovna baza Wallace (Poro Point) (rekodirano na RPLW – danas također nekorišten kod – nakon zatvaranja Vojnog postrojenja SAD-a uređeno kao Zračna luka San Fernando (RPUS))
RPXR Letjelište Kindley Landing (Corregidor) (danas RPLX)
RPXT Zračna luka Alabat (danas RPLY)
RPXU Zračna luka Sorsogon (danas RPLZ)

NAPOMENA: Prema trenutnoj shemi ICAO kodova, zračnim lukama u otočnoj skupini Luzon (uključujući Cuyo Otoci ali bez Masbate i preostalog dijela Palawana) su dodijeljeni RPL- i RPU- kodovi, onima u Visayasu, Masbatima i Palawanu (osim Cuyo-a), RPV- i RPS- a Mindanaou RPM- i RPN-. Zračne luke čiji su ICAO kodovi označeni u kurzivu imaju zastarjele kodove i ne uklapaju se u trenutne sheme.

Izvori[uredi VE | uredi]