Dodatak:Popis zračnih luka po ICAO kodu: U

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Popis zračnih luka po ICAO kodovima: A - B - C - D - E - F - G - H - (I se ne koristi) - (J se ne koristi) - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - (X se ne koristi) - Y - Z


Način unosa:

  • ICAO (IATA) – Ime zračne luke (alternativno ime) – Blizina mjesta kojem služi.

U - Rusija (Ruska federacija)[uredi VE | uredi]

UE[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
UEAA ADH Zračna luka Aldan Aldan
UEEE YKS Zračna luka Yakutsk Jakutsk
UELL CNN Zračna luka Chulman Chulman
UERP PYJ Zračna luka Polyarny Polyarny
UERR MJZ Zračna luka Mirny Mirny
UESO CKH Zračna luka Chokurdakh Chokurdakh
UESS CYX Zračna luka Chersky Chersky
UEST IKS Zračna luka Tiksi Tiksi

UH[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
UHBB BQS Zračna luka Ignatyevo Blagoveschensk
UHBI GDG Zračna luka Magdagachi Magdagachi
UHHH KHV Zračna luka Novy Habarovsk
UHMA DYR Zračna luka Ugolny Anadyr
UHMD PVS Zračna luka Provideniya Bay Provideniya
UHMM GDX Zračna luka Sokol Magadan
UHMP PWE Zračna luka Pevek Pevek
UHPP PKC Zračna luka Yelizovo Petropavlovsk-Kamčatsky
UHPX Zračna luka Nikolskoye Nikolskoye, Kamčatka
UHSS UUS Zračna luka Yuzhno-Sakhalinsk Južno-Sahalinsk
UHWW VVO Zračna luka Vladivostok Vladivostok

UI[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
UIAA HTA Zračna luka Kadala Chita
UIBB BTK Zračna luka Bratsk Bratsk
UIII IKT Zračna luka Irkutsk Irkutsk
UIUU UUD Zračna luka Mukhino Ulan-Ude

UL[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
ULAA ARH Zračna luka Talagi Arhangelsk
ULAL LDG Zračna luka Leshukonskoye Arhangelsk
ULAM NNM Zračna luka Naryan-Mar Naryan-Mar
ULDD AMV Zračna luka Amderma Amderma
ULKK KSZ Zračna luka Kotlas Kotlas
ULLI LED Zračna luka Pulkovo Sankt-Peterburg
ULSS RVH Zračna luka Rzhevka Sankt-Peterburg
ULMM MMK Zračna luka Murmansk Murmansk
ULOL VLU Zračna luka Velikiye Luki Velikiye Luki
ULOO PKV Zračna luka Pskov Pskov
ULPB PES Zračna luka Besovets Petrozavodsk
ULWW VGD Zračna luka Vologda Vologda

UM[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
UMKK KGD Zračna luka Khrabrovo Kaliningrad
UMOO MVQ Zračna luka Mogilev Mogilev

UN[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
UNAA ABA Zračna luka Abakan Abakan (Hakasija, Rusija)
UNBB BAX Zračna luka Barnaul Barnaul
UNCC Zračna luka Severny Novosibirsk
UNEE KEJ Zračna luka Kemorovo Kemerovo
UNIW Zračna luka Vanavara Vanavara
UNKL KJA Zračna luka Krasnoyarsk Yemelyanovo Krasnojarsk
UNKY KYZ Zračna luka Kyzyl Kyzyl
UNNT OVB Zračna luka Novosibirsk Tolmachevo Novosibirsk
UNOO OMS Zračna luka Tsentralny Omsk
UNTT TOF Zračna luka Bogashevo Tomsk
UNWW NOZ Zračna luka Novokuznetsk Spichenkovo Novokuznetsk

UO[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
UOHH HTG Zračna luka Khatanga Hatanga
UOOO NSK Zračna luka Norilsk Norilsk

UR[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
URKA AAQ Zračna luka Vityazevo Anapa
URKK KRR Zračna luka Pashkovsky Krasnodar
URKM Zračna luka Maykop Majkop
URML MCX Zračna luka Uytash Mahačkala
URMM MRV Zračna luka Mineralnye Vody Mineralnye Vody
URMN NAL Zračna luka Nalchik Nalčik
URMO OGZ Zračna luka Beslan Vladikavkaz
URMT STW Zračna luka Shpakovskoye Stavropol
URRR ROV Zračna luka Rostov-on-Don Rostov na Donu
URSS AER Zračna luka Adler-Sochi Sochi
URWA ASF Zračna luka Astrakhan Astrakhan
URWI ESL Zračna luka Elista Elista
URWW VOG Zračna luka Gumrak Volgograd

US[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
USCC CEK Zračna luka Balandino Čeljabinsk
USCM MQF Zračna luka Magnitogorsk Magnitogorsk
USDD SLY Zračna luka Salekhard Salehard
USHH HMA Zračna luka Khanty-Mansiysk Khanty-Mansi
USKK KVX Zračna luka Kirov Kirov
USMM NYM Zračna luka Nadym Nadym
USMU NUX Zračna luka Novy Urengoy Novy Urengoy
USNN NJC Zračna luka Nizhnevartovsk Nižnjevartovsk
USNR RAT Zračna luka Raduzhny Raduzhny
USPI IJK Zračna luka Izhevsk Iževsk
USPP PEE Zračna luka Bolshoye Savino Perm
USRK KGP Zračna luka Kogalym Kogalym
USRO NOJ Zračna luka Noyabrsk Noyabrsk
USRR SGC Zračna luka Surgut Surgut
USSS SVX Zračna luka Koltsovo Jekaterinburg
USTO TOX Zračna luka Tobolsk Tobolsk
USTR TJM Zračna luka Roschino Tjumen
USUU KRO Zračna luka Kurgan Kurgan

UU[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
UUBB BKA Zračna luka Bykovo Moskva
UUBP BZK Zračna luka Bryansk Brjansk
UUDD DME Zračna luka Domodedovo Moskva
UUEE SVO Zračna luka Šeremetjevo Moskva
UUEM KLD Zračna luka Migalovo Tver
UUMO Zračna luka Ostafievo Moskva
UUMU CHE Zračna luka Chkalovsky Ščjolkovo
UUOB EGO Zračna luka Belgorod Belgorod
UUOO VOZ Zračna luka Chertovitskoye Voronjež
UUWR RZN Zračna luka Dyagilevo Rjazan
UUWV MOW Zračna luka Moskva FIR Moskva
UUWW VKO Zračna luka Vnukovo Moskva
UUYH UCT Zračna luka Ukhta Uhta
UUYP PBX Zračna luka Pechora Pečora
UUYW VKT Zračna luka Vorkuta Vorkuta
UUYY SCW Zračna luka Syktyvkar Syktyvkar

UW[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
UWGG GOJ Zračna luka Strigino Nižnij Novgorod
UWKD KZN Zračna luka Kazan Kazanj
UWKE NBC Zračna luka Begishevo Nižnjekamsk
UWKS CSY Zračna luka Cheboksary Čeboksari
UWKI JOK Zračna luka Chistopol Yoshkar-Ola
UWLW ULY Zračna luka Vostochny Uljanovsk
UWOO REN Zračna luka Tsentralny Orenburg
UWOR OSW Zračna luka Orsk Orsk
UWPP PEZ Zračna luka Penza Penza
UWPS SKX Zračna luka Saransk Saransk
UWSS RTW Zračna luka Tsentralny Saratov
UWUK OKT Zračna luka Oktyabrsky Oktyabrsky
UWUU UFA Zračna luka Ufa Ufa
UWWW KUF Zračna luka Kurumoch Samara

UA - Kazahstan, Kirgistan[uredi VE | uredi]

Kazahstan[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
UAAA ALA Zračna luka Almaty Almaty
UAAH BXH Zračna luka Balkhash Balhash
UACC TSE Zračna luka Astana Astana
UADD DMB Zračna luka Taraz Taraz
UAII CIT Zračna luka Shymkent Shymkent (Chimkent)
UAKD DZN Zračna luka Zhezkazgan Zhezkazgan
UAKK KGF Zračna luka Karaganda Karaganda
UAOO KZO Zračna luka Kyzylorda Kyzylorda
UARR URA Zračna luka Uralsk Uralsk
UASK UKK Zračna luka Oskemen Ust Kamenogorsk
UASP PWQ Zračna luka Pavlodar Pavlodar
UASS DLX Zračna luka Semey Semipalatinsk
UATE SCO Zračna luka Aktau Aktau
UATG GUW Zračna luka Atyrau Atyrau
UATT AKX Zračna luka Aktyubinsk Aktyubinsk
UAUR AYK Zračna luka Arkalyk Arkalyk
UAUU KSN Zračna luka Narimanovka Kostanay

Kirgistan[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
UAFM FRU Međunarodna zračna luka Manas Biškek
UAFO OSS Međunarodna zračna luka Oš
UAFA Zračna luka Tamga Tamga
UAFB Regionalna zračna luka Batken Batken
UAFE Zračna luka Kerben Kerben
UAFF Zračna luka Tokmok Tokmok
UAFG Zračna luka Cholpon-Ata Cholpon-Ata
UAFI Zračna luka Isfana Isfana
UAFJ Regionalna zračna luka Jalal-Abad Jalal-Abad
UAFL Međunarodna zračna luka Issyk-Kul Tamchy
UAFN Regionalna zračna luka Naryn Naryn
UAFP Zračna luka Karakol Karakol
UAFR Zračna luka Balykchy Balykchy
UAFS Zračna luka Kyzyl-Kiya Kyzyl-Kiya
UAFT Regionalna zračna luka Talas Talas
UAFU Zračna luka Ak-Chiy Bishkek
UAFW Zračna luka Kant Kant, Kirgistan
UAFZ Zračna luka Kazarman Kazarman

UB - Azerbajdžan[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
UBBB BAK Zračna luka Heydar Aliyev Baku
UBBG KVD Zračna luka Gyandzha Ganja (Gyandzha)
UBBN NAJ Zračna luka Nakhichevan Nakhichevan
UBEE Zračna luka Yevlakh Yevlakh

UD - Armenija[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
UDLS Zračna luka Stepanavan Stepanavan
UDSG LWN Zračna luka Shirak Gyumri
UDYE Zračna luka Erebuni Yerevan
UDYZ EVN Zračna luka Zvartnots Zvartnots (pored Yerevana)

UG - Gruzija[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
UGKO KUT Zračna luka Kopitnari Kutaisi
UGSB BUS Zračna luka Batumi Batumi
UGSS SUI Zračna luka Sukhumi Dranda Sukhumi, Abkhazia
UGTB TBS Zračna luka Tbilisi Tbilisi

UK - Ukrajina[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
UK59 Zračna luka Chuhuiv Ukrajina
UK60 Zračna luka Kharkiv Sokolniki Kharkiv
UKBB KBP Zračna luka Boryspil Boryspil (pored KievA)
UKBC Zračna luka Bila Tserkva
UKBF Zrakoplovna baza Konotop , Konotop
UKBM MXR Zračna luka Myrhorod Myrhorod
UKCC DOK Zračna luka Donetsk Donetsk
UKCK KRQ Zračna luka Kramatorsk
UKCM MPW Zračna luka Mariupol Mariupol
UKCS SEV Zračna luka Sieverodonetsk Sieverodonetsk
UKCW VSG Zračna luka Luhansk Luhansk
UKDB ERD Zračna luka Berdyansk Berdyansk
UKDD DNK Zračna luka Dnipropetrovsk Dnipropetrovsk
UKDE OZH Zračna luka Zaporizhia Zaporizhia
UKDM OOX Zračna luka Melitopol Ukrajina
UKDP Zračna luka Pidhorodne Ukrajina
UKDR KWG Zračna luka Kryvyi Rih Kryvyi Rih
UKFB BQB Zračna luka Sevastopol Sevastopol
UKFF SIP Zračna luka Simferopol Simferopol
UKFI Zračna luka Saky Ukrajina
UKFK KHC Zračna luka Kerch Kerch
UKFV Zračna luka Yevpatoriya Ukrajina
UKFW Zrakoplovno pristanište Zavodske Simferopol
UKFY Zračna luka Dzhankoy Ukrajina
UKHE Zračna luka Petrovske Ukrajina
UKHH HRK Zračna luka Kharkiv Kharkiv
UKHK KHU Zrakoplovno pristanište Kremenchuk Kremenchuk
UKHP PLV Zračna luka Poltava Poltava
UKHS UMY Zračna luka Sumy Sumy
UKKA Zračna luka Ukraviatrans Kiev
UKKD Zračna luka Drabiv Ukrajina
UKKE CKC Zračna luka Cherkasy Cherkasy
UKKG KGO Zračna luka Kirovohrad Kirovograd
UKKH Zračna luka Chepelevka Uzyn
UKKJ Zrakoplovno pristanište Chaika Kiev
UKKK IEV Zračna luka Kiev Kiev
UKKL CEJ Zračna luka Chernihiv Shestovitsa Chernihiv
UKKM GML Zračna luka Gostomel Gostomel
UKKO Zračna luka Ozerne Zhytomyr
UKKR UKRAERORUKH UkSATSE Kiev
UKKS Zračna luka Semenivka Ukrajina
UKKT NNN Zrakoplovno pristanište Sviatoshyn Kiev
UKKV ZTR Zračna luka Zhytomyr Ukrajina
UKLA Zračna luka Kalyniv Ukrajina
UKLB Zračna luka Brody Ukrajina
UKLC UCK Zračna luka Lutsk Lutsk
UKLF Zračna luka Tsuniv Ukrajina
UKLH HMJ Zračna luka Khmelnytskyi Khmelnytskyi
UKLI IFO Zračna luka Ivano-Frankivsk Ivano-Frankivsk
UKLL LWO Zračna luka Lviv Lviv
UKLN CWC Zračna luka Chernivtsi Chernivtsi
UKLO Zračna luka Kolomyia Ukrajina
UKLR RWN Zračna luka Rivne Rivne
UKLS Zračna luka Starokostiantyniv Ukrajina
UKLT TNL Zračna luka Ternopil Ternopil
UKLU UDJ Zračna luka Uzhhorod Uzhhorod
UKOG Zračna luka Henichesk Ukrajina
UKOH KHE Zračna luka Husakivka Kherson
UKOI IZL Zračna luka Izmail Izmail
UKOM Zračna luka Lymanske Lymanske
UKON NLV Zračna luka Mykolaiv Mykolaiv
UKOO ODS Zračna luka Odesa Odesa
UKRN Zračna luka Nizhyn Ukrajina
UKWW VIN Zračna luka Vinnytsia Vinnytsia

UM - Bjelorusija (i Kaliningrad)[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
UMBB BQT Zračna luka Brest Brest
UMGG GME Zračna luka Gomel Gomel
UMII VTB Zračna luka Vostochny Vitebsk
UMKK KGD Zračna luka Khrabrovo Kaliningrad
UMMG GNA Zračna luka Hrodna Obukhovo
UMMS MSQ Zračna luka Minsk Minsk
UMMM MHP Zračna luka Minsk-1 Minsk
UMOO MVQ Zračna luka Mogilev Mogilev

UT - Tadžikistan, Turkmenistan[uredi VE | uredi]

Turkmenistan[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
UTAA ASB Zračna luka Ashgabat (Zračna luka Ashkhabad) Ashgabat (Ashkhabad)
UTAK KRW Zračna luka Turkmenbashi Turkmenbashi
UTAM MYP Zračna luka Mary Mary
UTAT TAZ Zračna luka Dashoguz Dashoguz
UTAV CRZ Zračna luka Turkmenabat Turkmenabat (Chardzhou)

Tadžikistan[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
UTDD DYU Zračna luka Dushanbe Dushanbe
UTDL LBD Zračna luka Khudzhand Khudzhand
UTOD Zračna luka Khorog Khorog
UTDK Zračna luka Kulob Kulyab
UTDT Zračna luka Qurghonteppa Kurgan Tyube

Uzbekistan[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
UTFA AZN Zračna luka Andizhan Andizhan
UTFF FEG Zračna luka Fergana Fergana
UTFN NMA Zračna luka Namangan Namangan
UTNN NCU Zračna luka Nukus Nukus
UTNU UGC Zračna luka Urgench Urgench
UTSB BHK Zračna luka Bukhara Bukhara
UTSK KSQ Zračna luka Karshi Karshi
UTSL Zračna luka Karshi Khanabad Karshi Khanabad
UTSS SKD Zračna luka Samarkand Samarkand
UTST TMJ Zračna luka Termez Termez
UTTT TAS Zračna luka Tashkent Tashkent

Izvori[uredi VE | uredi]