Dominion: Prethodnik Egzorciste

Izvor: Wikipedija
Dominion: Prethodnik Egzorciste
Naslov izvornika
Dominion: Prequel to the Exorcist
RedateljPaul Schrader
ProducentJames G. Robinson
ScenaristWilliam Wisher Jr.
Caleb Carr
Glavne ulogeStellan Skarsgård
Gabriel Mann
Clara Bellar
Billy Crawford
GlazbaAngelo Badalamenti
Dog Fashion Disco
Trevor Rabin
SnimateljVittorio Storaro
MontažaTim Silano
DistributerWarner Bros.
Godina izdanja2005.
Trajanje117 min.
Država SAD
Jezikengleski
Mrežno sjedište
Profil na IMDb-u
Portal o filmu

Dominion: Prethodnik Egzorciste (eng. Dominion: Prequel to the Exorcist) je američki horor / triler iz 2005. godine, kojeg je režirao Paul Schrader. Film je bio stavljen na čekanje nakon što je Renny Harlin zamijenio Schradera na mjestu redatelja filma Egzorcist: Početak (eng. Exorcist: The Beginning). No, nakon što je Harlinova verzija loše prošla, Morgan Creek je dopustio da Schraderova verzija filma izađe pod naslovom Dominion: Prethodnik Egzorciste.

Radnja filma je u biti ista kao u filmu Egzorcist: Početak, s tim da je raspoloženje u filmu više misaono a manje nasilno.

Radnja[uredi | uredi kôd]

Mladi velečasni Lankaster Merrin (kojeg glumi Skarsgård, koji je tumačio istog lika u prethodniku iz 2004.) putuje u istočnu Afriku. On namjerava ponovno izgraditi svoju vjeru, koja je bila uzdrmana, nakon što je svjedočio nekim od velikih užasa Drugog svjetskog rata. On se ondje susreće s ekipom arheologa, koji tragaju za crkvom za koju vjeruju da je bila zatrpana stoljećima. Naime, oni je žele iskopati. Merrin im u tom naumu pomaže, nakon čega slijed događaja vodi do njegovog susreta s Pazuzuom, demonom koji će se vratiti u filmu Egzorcist.

Glavne uloge[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]