Ova stranica dio je WikiProjekta žene u crvenom. Kliknite ovdje za više informacija

Dorothea Wierer

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Osvojene medalje
Biatlon
Center
Dorothea Wierer
Olimpijske igre
bronca Soči 2014. mješovita štafeta
bronca Pjongčang 2018. mješovita štafeta

Dorothea Wierer Corradini (Brunico, 3. travnja 1990.) - talijanska biatlonka

Na Svjetskim prvenstvima za juniore u biatlonu osvojila je pet zlatnih i jednu srebrnu medalju. Na Svjetskom prvenstvu za seniore debitirala je 2011. Sa ženskom štafetom zauzela je četvrto mjesto, a pojedinačno najbolji plasman ostvarila je u dohvatnoj utrci, deveto mjesto. Na Svjetskom prvenstvu 2012. dvanaesta je bila u štafeti, a naredne godine osvojila je prvu medalju, broncu u ženskoj štafeti, a četvrto mjesto u mješovitoj štafeti.

Na Olimpijskim igrama u Sočiju došla je do bronce u mješovitoj štafeti. Sa ženskom štafetom bila je šesta, a najbolji plasman u pojedinačnim disciplinama joj je također šesto mesto u sprintu.

Na Svjetskom prvenstvu 2015. došla je do nove bronce sa ženskom štafetom, u pojedinačnoj utrci bila je četvrta, u dohvatnoj utrci deveta, a s mješovitom štafetom sedma. Na Svjetskom prvenstvu 2016. osvojila je svoju prvu medalju u pojedinačnim disciplinama, srebro u dohvatnoj utrci. U sprintu je bila peta, u pojedinačnoj utrci osma, sa ženskom štafetom sedma, a s mješovitom štafetom osma. Na Svjetskom prvenstvu 2018. najbolje plasmane postigla je sa štafetama, četvrto mjesto u mješovitoj, peto sa ženskom štafetom, a u masovnom startu bila je osma.

Na Olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018., osvojila je još jednu brončanu medalju sa mješovitom štafetom.[1]

U Svjetskom kupu u sezoni 2015.–'16. zauzela je treće mjesto u generalnom plasmanu, a u disciplini 15 km pojedinačno je osvojila mali kristalni globus.

Trenutno je vodeća u ukupnom poretku u Svjetskom kupu u sezoni 2018.–'19.

Udala se za člana talijanske biatlonske reprezentacije Stefana Corradinija 2015. godine. Svoju vjenčanicu dala je na aukciju za pomoć stradalima u elementarnoj nepogodi u Nepalu.

Izvori[uredi | uredi kôd]