Eben Alexander (1953.)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Disambig.svg Za druga značenja, pogledajte Eben Alexander.

Eben Alexander (11. prosinca 1953.), američki neurokirurg i pisac

Životopis[uredi | uredi kôd]

Eben Alexander ugledni je neurokirurg koji je uvijek bio skeptičan prema iskustvima svojih pacijenata koji su doživjeli iskustva kliničke smrti i svjedočili o postojanju onostranog svijeta, razgovorima s anđelima i Bogom. Sve dok i sam nije doživio takvo iskustvo. Naime, u svojoj 54. godini obolio je od rijetke bolesti i sedam dana bio u komi. Nakon toga je od žestokog kritičara takvih svjedočanstava postao jedan od najsnažnijih zagovornika ideje da raj postoji te da je duhovna stvarnost jednako realna kao i materijalna. Zbog toga ga je odbacio jedan dio znanstvene zajednice, ali su ga prigrlili milijuni ljudi širom svijeta.[1]

Djela[uredi | uredi kôd]

Napisao više djela, od kojih se ističu:[1]

  • Dokaz da postoji raj
Wikicitati „Moje mi je iskustvo pokazalo da smrt tijela i mozga nije kraj svijesti te da se ljudsko iskustvo nastavlja nakon fizičke smrti. Doživio sam kao svoju dužnost, svoj poziv, da ljudima ispričam o onome što sam doživio onkraj tijela i onkraj Zemlje. Mjesto na kojem sam se našao bilo je stvarno. Stvarno u tolikoj mjeri da se u usporedbi s njim ovaj život koji živimo ovdje i sad doima kao puki san. Međutim, to ne znači da ne cijenim život kojim sada živim. Zapravo, sad mi je draži nego ikada prije, jer ga sad vidim u njegovom istinskom kontekstu.”
(Uvod knjige Dokaz da postoji raj[2])

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b VerbumInačica izvorne stranice arhivirana 28. veljače 2018. Eben Alexander (pristupljeno 27. veljače 2018.)
  2. Verbum Dokaz da postoji raj (pristupljeno 27. veljače 2018.)
Crystal128-email.svg  
Ovaj tekst ili jedan njegov dio preuzet je s mrežnih stranica tvrtke Verbum (http://www.verbum.hr). Vidi dopusnicu za Wikipediju na hrvatskome jeziku: Verbum.
Dopusnica nije potvrđena VRTS-om.
Sav sadržaj pod ovom dopusnicom popisan je ovdje.