Eternal Pyre

Izvor: Wikipedija
Eternal Pyre
Slayer (EP)
Žanrthrash metal
Objavljen6. lipnja 2006.
Trajanje12:13
IzdavačAmerican
Producent(i)Josh Abraham
Matthias Mirke
John Sherwood
Kronologija albuma – Slayer
God Hates Us All
(2001.)
Eternal Pyre
(2006.)
Christ Illusion
(2006.)

Eternal Pyre EP je američkog thrash metal sastava Slayer.[1] EP je objavljen 6. lipnja 2006. godine, a objavila ga je diskografska kuća American Recordings. EP je bio limitiran na samo 1,000 kopija, no kasnije na 5,000 kopija. EP je prethodnik nešto kasnije objavljenom albumu Christ Illusion, koji sadrži pjesmu s EP-a, "Cult". EP se isključivo prodavao samo u Sjedinjenim Američkim Državama, no nešto kasnije pojavio se i u Njemačkoj, Finskoj i Švedskoj. EP sadrži samo tri izvedbe, jedna je zvučna traka dok su ostale dvije video trake. EP je naišao na loše recenzije kritičara, premda je album recenziralo samo nekoliko kritičara. EP se pojavio na četiri ljestvice, u Finskoj na drugo, a u Danskoj na treće mjesto.

Pozadina[uredi | uredi kôd]

Album Christ Illusion trebao je biti objavljen 6. lipnja 2006., no gitarist Slayera Kerry King izjavio je kako je sastav htio još poraditi na albumu jer je bio "jebeno jadan", dok ostali govore da se sastav nije uspio dovršiti određene pjesme u studiju. Eternal Pyre je objavljen kako se obožavatelji ne bi razočarali. EP je u početku bio limitiran na samo 1,000 kopija, ali nakon nekog vremena objavljeno je još 4,000 kopija.

Recenzije[uredi | uredi kôd]

Kritičari nisu bili zadovoljni albumom, iako je samo nekoliko profesionalnih kritičara recenziralo album. Iako kritičari nisu bili zadovoljni albumom, obožavateljima se svidio. Također se uspio upisati na četiri ljestvice.

Popis pjesama[uredi | uredi kôd]

Glazbena strana
Br. SkladbaTekstopisacSkladatelj Trajanje
1. „Cult”  Kerry KingKing 4:40
Video strana
Br. SkladbaTekstopisac Trajanje
2. „War Ensemble (uživo)”  Tom Araya, Jeff Hanneman 5:59
3. „Slayer – In the Studio, Behind the Scenes”    1:34
12:13

Osoblje[uredi | uredi kôd]

Slayer
Ostalo osoblje

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. (engl.) Slayer Eternal Pyre na metal-archives.com pristupljeno 12. travnja 2018