Eternos

Izvor: Wikipedija
Grad Eternos iz serijala He-Man i Gospodari svemira (2002. – 2003.)

Eternos je izmišljena prijestolnica Eternije iz multimedijalne franšize Gospodari svemira. Sjedište je kraljevske vlasti i dom kraljevske dinastije. Eternosom i kraljevstvom vlada Kralj Randor sa suprugom, kraljicom Marlenom. Njihov sin i prijestolonasljednik je princ Adam, koji skriva svoj tajni identitet He-Mana, najmoćnijeg čovjeka u svemiru. Kraljevski par ima i drugo dijete, Adamovu blizankinju, princezu Adoru koja živi na planetu Etheriji, u drugoj dimenziji. Ona posjeduje moć preobrazbe u She-Ra-u, princezu moći.

U animiranoj TV seriji He-Man i Gospodari svemira, Eternos je glavni grad čitave planete Eternije kojim vlada kralj Randor. Grad je izgrađen od crvenih blokova i ima ujedno drevni i futuristički izgled.[1] Grad se nalazi na vrhu brijega i nadvisuje Plodne ravnice.

Animirana serija u realizaciji Mike Young Productionsa iz 2002. godine prikazuje glavni grad Eternos s kraljevskom palačom, ali grad je bijele boje nasvođen zlatnim kupolama.

Netflixova animirana serija Gospodari svemira: Otkriće predstavlja kombinaciju grada Eternosa zasnovanu na ranijim prezentacijama. Grad ima plavičaste zidove s ljubičastim kupolama. Kraljevska palača je okrugla oblika kao u originalu i grad ima tornjeve.

Grad Eternos je ujedno i središte Herojskih ratnika koji ga brane od sila zla. Kapetanica Kraljevske straže je Teela, a njen očuh Man-At-Arms je glavni vojni inžinjer. Orko je maleni čarobnjak koji živi u Kraljevskoj palači i često obnaša dužnost dvorske lude.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. He-Man and the Masters of the Universe: A Character Guide and World Compendium, vol. 2., str. 165.

Literatura[uredi | uredi kôd]

  • He-Man and the Masters of the Universe: A Character Guide and World Compendium, vol. 2.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]


Nedovršeni članak Eternos koji govori o Gospodarima svemira treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.