FIFA 14

Izvor: Wikipedija
FIFA 14
ProizvođačEA Canada
Izdavač(i)Electronic Arts
Distributer(i) Algoritam
SerijalFIFA
Nadnevak izlaskaSAD24. rujna 2013.
EU27. rujna 2013.
Žanr(ovi)Nogometna simulacija
Način(i) igreSingle-player, multiplayer
PlatformaAndroid
iOS
Nintendo 3DS
PlayStation 2
PlayStation 3
PlayStation 4
PlayStation Portable
PlayStation Vita
Wii
Microsoft Windows
Xbox 360
Xbox One


FIFA 14 dvadesetprvo je izdanje Electronic Artsovog serijala FIFA. Proizvođač igre je EA Canada. Igra je izašla 24. rujna 2013. za PlayStation 3 i Xbox 360 u Sjevernoj Americi i 27. rujna 2013. u ostalim regijama. Igra je također izdana za Windows, PlayStation 2, PlayStation Portable, Wii, Nintendo 3DS, PlayStation Vita, uključujući i konzole nove generacije, PlayStation 4 i Xbox One. Također je izdana na uređajima koji pokreću Android i iOS operativne sustave.

Mogućnosti[uredi | uredi kôd]

Career Mode[uredi | uredi kôd]

Ima novo redizajnirano i intuitivnije sučelje, što omogućuje bolji pregled informacija, lakše kretanje unutar menia s manje prekida i skautiranjem igrača u realnom vremenu. Skautiranje igrača znatno je detaljnije i vrlo važno za uspjeh klubova.

Licence[uredi | uredi kôd]

Prateći dogovor između udruge profesionalnih igrača Crne Gore, FIFProa i EA Sportsa, u ožujku 2013. je objavljeno da će Crna Gora prvi put biti uvrštena u reprezentacije serijala FIFA-e kao potpuno licencirana ekipa. U srpnju 2013. EA Sports je objavio da su 19 brazilskih klubova službeno licencirani: 18 iz Campeonato Brasileiro Série A sezone 2013. a također će biti uključen i Palmerias.

Ignite[uredi | uredi kôd]

Novi engine nazvan Ignite Engite će biti dostupan u FIFI 14. Ovaj engine uključuje i grafičke i gameplay promjene kao što su poboljašnje publike, realističnije kretnje igrača i još puno toga. Ovaj engine će biti samo dostupan na PlayStation 4 i Xbox One verzijama.

Ultimate Team[uredi | uredi kôd]

FIFA Ultimate Team potvrđen je za FIFU 14 na svim platformama, s eksluzivnim dodatkom za skidanje za Xbox One.

Omoti[uredi | uredi kôd]

Lionel Messi se vraća kao glavna zvijezda za sve regije na globalnom omotu, nakon što je već bio na omotu za FIFA 13 i FIFA Street. Ovo će biti prvi put da se ime FIFA Soccer neće koristit u Sjevernoj Americi.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]