Garfield 2: Priča o dvije mačke

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Garfield 2: Priča o dvije mačke
Naslov izvornika Garfield 2: A Tail of Two Kitties
Redatelj Tim Hill
Producent John Davis
Scenarist Joel Cohen
Alec Sokolow
Pripovjedač(i) Roscoe Lee Browne
Glavne uloge Breckin Meyer
Jennifer Love Hewitt
Billy Connolly
Bill Murray
Glazba Christophe Beck
Snimatelj Peter Lyons Collister
Montaža Peter S. Elliot
Studio Davis Entertainment
Paws., Inc.
Distributer 20th Century Fox
Godina izdanja 2006.
Trajanje 80 minuta[1]
Država Sjedinjene Američke Države[2]
Ujedinjeno Kraljevstvo[2]
Jezik Engleski jezik
Žanr Komedija
avantura
Proračun 60 milijuna dolara[3]
Zarada 141,7 milijuna dolara[1]
Prethodni Garfield (2004.)
IMDB Logo 2016.svg Profil na IMDb-u
Applications-multimedia.svg Portal o filmu

Garfield 2: Priča o dvije mačke (engl. Garfield 2: A Tail of Two Kitties) je američko-britanski dugometražni igrano-računalni film iz 2006. Režirao ga je Peter Hewitt, a scenarij su napisali Joel Cohen i Alec Sokolow. Film je nastavak istoimenog filma iz 2004. i bio je toliko popularan da je po njemu nastala i videoigra.

Radnja[uredi VE | uredi]

Jon Arbuckle planira zaprositi svoju djevojku dr. Liz Wilson, koja ide na poslovno putovanje u London zajedno s Kraljevskim društvom za zaštitu životinja. Jon je slijedi u Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi je iznenadio; nakon bijega iz hotela za ljubimce, Garfield i Odie se sakriju u njegov kovčeg i pridruže mu se na izletu. Dok se Jon priprema iznenaditi Liz koja je u istom hotelu, Garfield i Odie bježe kroz prozor i izgube se u Londonu.

Istovremeno, u dvorcu Carlyle u unutrašnjosti Engleske, čita se oporuka gospe Eleanor Carlyle. Ona ostavlja cijeli svoj posjed svom omiljenom mačku Princu XII., što razbjesni njezinog pohlepnog nećaka, lorda Manfreda Dargisa. Lord Dargis će, prema odredbama oporuke, dobivati mjesečnu rentu od 50 funti, ali će zato naslijediti dvorac jednom kada Princ umre. Stoga lord Dargis zarobljava Princa u košari za piknik i baca ga u rijeku.

Princ izlazi iz rijeke i dolazi u London gdje sreće Odieja, a pronalazi ih Jon i vraća se s obojicom u hotel. Dargisov sluga Smithee pronalazi Garfielda koji se izgubio i uzima ga k sebi. Time su Garfield i Princ zamijenili mjesta. U velikom dvorcu Garfield dobiva mnogo slugu i upoznaje svoje životinjske podanike. Tijekom kratkotrajne vladavine pokreće neke reforme, od kojih je najvažnija ukidanje ponedjeljka. Garfield pouči svoje prijatelje kako napraviti lazanje, a Princ se pomalo ulijenio i naviknuo na način života kućne mačke. Lord Dargis ugleda Garfielda i pomisli da se vratio Princ, te više puta pokušava ubiti Garfielda kako bi odvjetnici prepisali dvorac na njega. Pritom zli plemić otkriva svoj tajni plan: uništiti farmu, pobiti životinje i sagraditi raskošne hotele. Jedan od pokušaja uključuje i huškanje rotvajlera Rommela, nazvanog po slavnom njemačkom generalu, da ubije Garfielda.

Odie uspije nagovoriti Princa da se vrati u dvorac Carlyle, pa Princ putem sretne Garfielda. Jon također otkriva zamjenu i stiže u dvorac, u kojem su odvjetnici, investitori i Liz. Garfield ohrabruje životinje i ponese se kao junak, te on i Princ suoče Dargisa čiji je plan otkriven. Dargis uzima oružje i prijeti svima ako ne prepišu posjed na njega. Životinje onesposobe Dargisa i Jon ga udara, a Smithee pozove policiju koja uhićuje Dargisa zbog njegovih zločina. Jon zaprosi Liz, ona prihvaća i oni se zagrle i poljube.

Glumci[uredi VE | uredi]

Pravi glumci[uredi VE | uredi]

Sinkronizacija[uredi VE | uredi]

Uloge[uredi VE | uredi]


Ostale uloge[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]