Genadij Petrovič Malahov

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Genadij Petrovič Malahov (Kamensk-Šahtinskij, 20. rujna 1954.) je ruski pisac, promotor zdravog načina života i alernativne medicine. Autor je velikog broja knjiga posvećenih spomenutom područja do danas je objavljeno više od 60 njegovih knjiga. Svoje ideje širi i putem televizije te interneta.

Životopis[uredi VE | uredi]

Genadij Petrovič Malahov rođen je 1954. u gradu Kamensk-Šahtinskij u Rostovskoj oblasti u Rusiji. Godine 1988. završio je Lenjinov Institut za fizičku kulturu u Moskvi. Sam Malahov je govorio, da je zdravom načinu života pristupio, onda kad je bio u nemogućnosti da se bavi sportom zbog oboljelih žlijezda. Pokušao je izliječiti se posredstvom čišćenja organizma i zbog toga se obratio izvjesnom Juriju Pavloviču, praktičaru joge koji mu je predstavio metodu "pravilnog" disanja uz pomoć koje se je uspio izliječiti. Kasnije Malahov se upoznao s autorom Vladimirom Čerkasovim koji mu je dao knjige Paula Bregga i Herberta Sheltona. Inače, Paul Bregg je jedan od autora-naturologa koji je zastupao metodu liječenja putem ljekovitog gladovanja. Godine 1986. Malahov je osnovao klub pod nazivom "Bodrost", u kojem je podučavao ljude kako da čiste jetru, kao i pravilima pravilne prehrane. Klub se bavio jogom, gimnastikom i djelomično u-šu-om. Sredinom devedesetih godina napisao je prve knjige "Ljekovite sile" 1. i 2. tom. Nakon toga uslijedile su mnoge druge knjige u kojima opisuje alternativne metode liječenja i principe zdravog načina života. Oženjen je i ima dvoje djece.

Televizija[uredi VE | uredi]

10. travnja 2006. prvi put je emitirana TV emisija o zdravom životu na televiziji "Prvi kanal" pod nazivom "Malahov Malahov plus" s glavnim voditeljem Genadijem Petrovičem Malahovim i kodomaćinom - Andrejem Malahovim.

Od svibnja 2006. godine, nakon što je televizija isključila iz emisije Andreja Malahova, emisija je preimenovana u "Malahov plus", a Andreja Malahova je zamijenila Elena Proklova.

Uslijed neslaganja s uredništvom "Prvog kanala" Malahov raskida ugovor i time prestaje snimanje ove popularne emisije.

Od siječnja 2011. godine Malahov je počeo sa snimanjem nove emisije "Zdravi bili s Malahovom" na ukrajinskom televizijskom kanalu Inter.

Kritika[uredi VE | uredi]

Mnogi ruski liječnici Malahovljeve ideje ismijavaju kao glupost i pseudoznanost.[1]

Djela prevedena na srpski jezik[uredi VE | uredi]

Popis djela Genadija Petroviča Malahova prema elektroničkom katalogu Narodne biblioteke Srbije:

Izvori[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]