Glupače ne idu na nebo

Izvor: Wikipedija
Glupače ne idu na nebo
Naslov izvornika
Las Tontas no van al Cielo
Formattelenovela
AutorRosy Ocampo
GlumciJacqueline Bracamontes
Valentino Lanus
Jaime Camil
Sabine Moussier
Država podrijetlaMeksiko
Broj epizoda140
Produkcija
Trajanje epizodecca 45 min
Prikazivanje
TV kućaTelevisa
Emitiranje11. veljače 2008.22. kolovoza 2008.
Vanjske poveznice
Članak o seriji na IMDb-u

Glupače ne idu u nebo (izvornog naziva Las Tontas no van al Cielo) je originalna meksička telenovela koja je s emitiranjem na meksičkom programu El Canal de las Estrellas krenula 11. veljače 2008. godine. Telenovela je nastala u produkciji Rosy Ocampo i Enrique Torresa, a glavne uloge tumače Jacqueline Bracamontes, Jaime Camil i Valentino Lanus.

Sinopsis[uredi | uredi kôd]

Candy je predivna, mlada djevojka puna snova i nadanja u vezi svoje budućnosti. Na svojoj rođendanskoj zabavi upoznaje muškarca svojih snova, Patricija. On je postao njen centar svemira. No, Patricio joj nije bio samo dečko, već i očev šef. Candy ne može biti sretnija, te svoju sreću dijeli sa svoje dvije sestre, Alicijom i Veronicom. Nakon nekoliko vremena, Alicia se seli u Tijuanu, a Veronica premine tijekom liposukcije na operacijskom stolu. Na proslavi svog 18-og rođendana, tjedan dana prije svog vjenčanja s Patricijem, Candy i on vode ljubav. Alicia dolazi na Candyino vjenčanje, dok se Candy osjeća krivom što je Alicia prekinula svoju karijeru plesačice. Alicia joj oprašta ili to samo Candy misli.

Patricio je, na drugu stranu, zaljubljen u Candy, te izlazeći s kćeri svog zaposlenika, Patricio trlja sol na ranu svom ocu, milijunašu, koji je bio alkoholičar i zlostavljao svoju suprugu, Patricijevu majku. Na Patricijevoj momačkoj večeri, sve se mjenja, kad mu prijatelji plate noć sa striptizetom. Alicia je pak znala za njihove planove i pojavila se gola u Patricijevoj sobi. On, pijan, vodi ljubav s Alicijom, a jutro kasnije se kaje zbog svoje gluposti.

Na Patricijevom i Candyinom vjenčanju sprema se prava tragedija. Candy poziva svog ujaka Meñu na vjenčanje, koji je protjeran iz obitelji otkad je priznao da je homoseksualac. Meño se pojavio na vjenčanju, no ubrzo je otišao kako bi izbjegao sukobe s ostatkom obitelji, ostavljajući Candy pozamašnu svotu novca na stolu. Tijekom zabave nakon vjenčanja, Patricio i Alicia odlaze u kupaonicu gdje se posvađaju oko jučerašnjeg provoda, no upravo tada u prostoriju ulazi Candy koja načuje njihov razgovor, otvara vrata i ugleda Patricija i Aliciju dok se ljube. Candy ljutito izlazi pred sve goste, dok je roditelji tješe kako je Patricio muškarac i kako ima svoje potrebe.

Candy sada ima dva izbora. Biti glupa, slijediti roditeljski savjet i ostati uz muškarca kojeg voli usprkos tome što ju je prevario sa sestrom. Ili, iskoristiti priliku, napustiti muškarca koji ju je izdao i pronaći svoju sudbinu na nekom drugom mjestu? Pred svim gostima, Candy skida svoju vjenčanu haljinu, te je baci u lice svog zaručnika i krene trčati plažom u svom donjem rublju. Candy otkriva omotnicu koju joj je ujak ostavio, te joj se to učini kao prava prilika da ubije staru Candy i postane nova, bolja i emancipirana žena. Candy odlazi u Meksiko k svom ujaku, te uskoro saznaje kako je trudna. Meño je pak uvjerio Candyinu obitelj kako je Candy smrt i kako je njen pepeo prosuo nad morem Guadalajare, gdje Candy i on trenutno žive. Mjesecima kasnije, Candyin i Patricijev sin, Salvador, je rođen.

Sedam godina kasnije, Candy i Santiago se susreću. Upoznali su se na dan njenog neuspješnog vjenčanja, no posvađali su se kad joj se Santiago predstavio kao plastični kirurg. Santiago je samohrani otac kojeg je napustila njegova žena Paulina, čim je rodila njihovu kćer Rocio. Kad je ostavila Santiaga, on se posvetio samo svojoj kćeri i svom poslu. Nakon Paulininog odlaska, Santiago više nije vjerovao ni poštovao žene, već ih je vidio samo kao jedan vid zabave. Kad upozna Candy, odlučan je odvesti je u krevet, no kad ju bolje upozna, shvaća kako je Candy ona prava i zaljubljuje se u nju.

Iako su se ispočetka mrzili, Candy isto osjeti iskru prema Santiagu, no na putu prema pravoj romansi im stoji Marissa, Santiagova djevojka i Candyina poslovna partnerica. Candy je naime kolumnistica u popularnom magazinu, te piše kolumnu Glupače ne idu na nebo. Kad se kolumna pokaže uspješnom, Candyin san o uspješnoj karijeri postaje stvarnost.

Sve se mjenja kad Patricio ponovno uđe u Candyin život, odlučan da je vrati u svoj. No, postoji jedan problem. Patricio je sad u braku s Alicijom. Candy će sad morati odlučiti kojem muškarcu pripada njeno srce? Patriciju, svojoj prvoj ljubavi, ocu njenog djeteta koji ju je izdao ili Santiagu, čovjeku koji je njen suparnik na poslovnom planu, no koji nudi Candy šansu za ponovno otkrivanje ljubavi?

Zanimljivosti[uredi | uredi kôd]

Uloge[uredi | uredi kôd]

Glumac/ica Lik
Jacqueline Bracamontes Candida "Candy" Morales Alcalde
Jaime Camil Santiago Lopez Carmona
Valentino Lanus Patricio Molina Lizarraga
Julio Aleman Arturo Molina
Fabiola Campopanes Alicia Morales de Molina-Lizarraga
Sabine Moussier Marissa †
Karla Álvarez Paulina de Lopez Carmona
Alejandro Ibarra Eduardo
Julio Mannino Rafael
Manuel Flaco Ibañez Meño
Reynaldo Rossaldo Toño
Raquel Garza Hortensia
Luis Manuel Avila Zamora
Carlos de la Mota Raul
Mauricio Herrera Jaime
Ana Bertha Espin Gregoria
Rosángela Balbó Margarita
Silvia Mariscal Isabel
Andrea Torre Soledad
Jackie Garcia Chayo
Julio Vega Donato
Lili Brillanti Tina
Gaby Platas Barbara
Ginny Hoffman Cecilia
Erik Guecha Carlo
Christina Pastor Lulu
Viviana Macouzet Evangelina
Violeta Isfel Lucia
Eleazar Gomez Charly
Robin Vega Chava
Diego Ramirez Beto
Mariana Lodoza Rocio
Agustin Arana Mario

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]