Goku

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Goku
Goku.jpg
Goku iz originalnog Dragon Ball serijala
Izvorno ime Son Goku
Prvo pojavljivanje Dragon Ball epizoda Br.1
Zadnje pojavljivanje Dragon Ball Hereos epizoda Br.2
Autor Akira Toriyama
Glas posudio Japanski
Masako Nozawa
Engleski
Stephanie Nadolny (dijete)
Sean Schemmel (odrasla osoba)
Profil
Drugo ime Kakarot
Zero
Rasa Saiyan
Spol Muški
Rodbina Bardock (otac)
Raditz (brat)
Djed Son Gohan (usvojitelj, djed)
Chi Chi (žena)
Son Gohan (sin)
Son Goten (sin)
Gine "(majka)"

Son Goku (Kakarotto) je glavni lik u anime seriji Dragon Ball. Poznat po imenima Kakarot, Kakaroto, Zero, Son Gokou/Gokuh.

Kao dijete je poslan na planet Zemlju da je uništi, ali slučajno udara glavu i zaboravlja svoje zapovijedi. Saiyan je te dolazi s planeta Vegeta.

Dragon Ball[uredi VE | uredi]

U 1.epizodi Dragon Ball-a "The Secret of the Dragon Balls" Goku kojemu je 10 godina upoznaje Bulmu koja će mu promijeniti život.Zajedno odlaze u potragu za zmajevim kuglama i upoznaju mnoge likove: Yamchu,Puara,Oolonga...i bore se protiv zloga Pilafa koji želi zavladati svijetom. Nakon toga Goku upozna učitelja Roshija i Krilina i pridružuje se njihovom treningu za turnir koji se u Animu zove "Martial Arts Tournament". Goku dolazi sve do finala gdje izgubi protiv Jackiea Chuna (preobučeni učitelj Roshi).Nakon toga kreće u potragu za zmajevim kuglama i nailazi na vojsku "Red Ribbon".Sam pobjeđuje vojsku i najjačeg ratnika Tao-a.Upoznaje indijance po imenu Bora i njegovog sina Upu.Odlazi trenirati na Korinov toranj i priprema se za sljedeći turnir. Guku je tada imao 15 godina i došao je do finala turnira u kojem se suočio sa učenikom učitelja Shina - Tienom Shinhanom koji mu se želi osvetiti za ubojstvo brata učitelja Shina-Tao-a.Na kraju Goku izgubi od Tiena samo zato što je prvi pao na travu tj. sekundu prije Tiena i Tien je proglašen pobjednikom.Tien i Goku se sprijatelje.Na večeri Krilin ode po Gokuov štap i zmajevu kuglu, ali bude ubijen...Nakon toga saznaju da je to djelo kralja Piccola.On pobijedi i učitelja Roshija i Chaotzua,ali na kraju borbe ga je Goku pobijedio i oživio umrle prijatelje sa zmajevim kuglama. Uskoro Goku upoznaje g.Popa i Kamija koji je zaštitnik Zemlje i priča mu o tome kako je on prije bio jedna osoba s Piccolom.Goku trenira s njima za novi turnir da bi se mogao suočiti sa sinom kralja Piccola - Piccolom.Na turniru Goku i Piccolo pobijeđuju sve i finale su: Goku protiv Piccola. Imaju dugu borbu,ali na kraju Goku jedva pobijedi.Goku se oženi s Chi-chi i žive sretno i veselo...

Dragon Ball Z[uredi VE | uredi]

Pet godina je prošlo od pobjede nad Piccolom. Goku živi sretan život sa Chi-chi i sinom Gohanom. Ubrzo nakon toga na zemlju dolazi njegov zločesti brat Raditz koji mu nudi mogućnost da mu se pridruži ili će u suprotnome ubiti sve na zemlji uključujući i njegovu obitelj. Goku se pokušao suprostaviti Raditzu ali on je jednostavno bio prejak za njega. Kako je Raditz uzeo malog Son Gohana (njegovog sina), dao mu je 12h da donese odluku ili će početi sa ubijanjem. Goku se pridružuje njegov najveći neprijatelj iz dijetinjstva Piccolo i zajedno kreću u borbu protiv Raditza. Uspijeli su pobijediti Raditza ali ta borba je zahtijevala žrtvovanje, gdje je Goku izgubio život. Nakon što je Raditz poražen, dobili su informaciju da na Zemlju dolaze još 2 Saiyana koja su mnogo jača od njega i da će ih oni uništiti. To je zahtijevalo samo jednu stvar, da se svi udruže i skupe zmajeve kugle kako bi ponovno oživjeli Gokua. Piccolo se uhvatio treninga i zajedno sa Gokuovim sinom Gohanom krenuo u pripremu protiv Saiyana koji će za točno 1 godinu doći na zemlju.


Film reel.svg Nedovršeni članak Goku koji govori o filmskoj umjetnosti treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.