Gospođica Potter

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s Gospođica Potter (2006))
Gospođica Potter
Naslov izvornika
Miss Potter
RedateljChris Noonan
ScenaristRichard Maltby
Glavne ulogeRenée Zellweger
Ewan McGregor
Bill Paterson
Emily Watson
SnimateljAndrew Dunn
DistributerMGM
The Weinstein Company
Alliance Films
Godina izdanja2006.
Trajanje92 min.
Država Ujedinjeno Kraljevstvo
SAD
Jezikengleski
Mrežno sjedište
Profil na IMDb-u
Portal o filmu

Gospođica Potter (eng. Miss Potter) je biografski film o engleskoj spisateljici za djecu Beatrix Potter s Renee Zellweger i Ewanom McGregorom.

Radnja[uredi | uredi kôd]

Radnja govori o Beatrix Potter, engleskoj spisateljici za djecu i njenoj ljubavnoj vezi s Normanom Warnom. Beatrix je odlučila ne ulaziti u brak misleći da se nikad neće zaljubiti. To joj ne uspijeva. Zaljubljuje se u svog izdavača, Normana Warna, što se ne sviđa njenoj obitelji. On izdaje još 3 njene slikovnice. Za vrijeme njenog ljetovanja, on umire od posljedica kašlja (prava istina je da je umro od leukemije). Ona kupuje jedno imanje u Engleskoj gdje nastavlja stvarati do kraja života.

Kritike[uredi | uredi kôd]

Mišljenja kritike su podjeljenja. Claudia Puig iz "USA Today" nazvala ga je dragim filmom za praznično doba koji podsjeća na San za životom J.M.Barrieja, ali bez mračnog konteksta. Kritičarka iz Empire opisala ga je kao vrlo sladak i vrlo lijep, baš za curice koje idu na kino-matineju s mamom i bakom.

Nagrade[uredi | uredi kôd]

S obzirom na to da je plasiran u neugodno vrijeme (nakon dodjele Oscara), osvojio je tek nagradu u Heartlandu, ali je bio nominiran za Zlatni globus i Saturn.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]