Gothic 2: Night of the Raven

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Gothic II: Night of the Raven
Izdavač(i) JoWood, Aspyr
Posljednja inačica 2.70
Nadnevak izlaska
GER 22. kolovoz 2003.
Žanr(ovi) Akcijski RPG
Način(i) igre jedan igrač
Dobna granica ESRB: Mature (M)
PEGI: 12+
Platforma Microsoft Windows
Sistemski zahtjevi Pentium 700 MHz, 256 MB RAM, 32MB grafička kartica, 2.2 GB slobodnog prostora na HDD
Ulazni uređaji tipkovnica, miš
Medij(i) 1 CD-ROM

Gothic 2: Night of the Raven[uredi VE | uredi]

Gothic 2:Night of the Raven [Gothic 2 : Noć Gavrana], skračeno NotR je službena ekspanzija Gothica 2. Ekspanzija se uglavnom kocentrira na daljnje produbljavanje priče i svijeta već prisutnih u Gothicu 2, dodajući novi svijet, nazvan Jharkendar, nove atribute, oružja, likove i druge predmete.

Kad je prvi put izašao 2003., Night of Raven bio je dostupan samo na njemačkom jeziku, dok je engleska verzija izašla 2005. kao dio Gothic II Gold paketa.

Igrivost[uredi VE | uredi]

Ekspanzija ne donosi značajne promjene u samu igrivost. Međutim, autori su rebalansirali cijelu igru, čineći je težom. To povečanje težine postigli su dodavanjem novih, opasnijih zvijeri i protivnika, ograničavanjem broja i efekata trajnih napitaka, atributi i stvari su mnogo skuplje.

Također su predstavljene nove vještine. Heroj sada može naučiti čitati natpise na kamenim pločama, koje imaju svojstvo povisiti njegove atribute. Također je vračena akrobatska vještina, koja se dobiva kad Heroj postigne 90 dexterity. Uz dodavanje novoga dijela svijeta, mnoge beznačajne lokacije i likovi iz Gothica 2 su modificirani i nađena im je svrha.

Priča[uredi VE | uredi]

Proširena priča iz Gothica 2 predstavlja novi svijet nazvan Jharkendar. Smješten na sjeveroistočnoj strani otoka Khorinisa, Jharkendar je predstavljen kao drevan, napušten grad. Heroj pomaže Čarobnjacima vode, prisutnih u Gothicu, ali koji su nedostajali u Gothicu 2, riješiti misterij nestanka ljudi iz Khorinisa. Otkrije da su ih oteli banditi i odveli kao roblje u Jharkendar. Poslije prolaska kroz portal do Jharkendara, Heroj saznaje o novim opasnostima koje prijete Khorinisu. Tamo otkrije da banditi koriste robove za iskapanja artifakata i zlata. Uz pomoć pirata (nove organizacije predstavljene u ekspanziji), Heroj uspije ući u banditski kamp, osloboditi robove i poraziti Ravena (lik iz Gothica koji nije bio prisutan u Gothicu 2). Heroj dolazi u posjed drevnog artifakta, Beliar's Claw. Po povratku iz Jharkendara, Heroj nastavlja priču iz Gothica 2.

Novi svijet[uredi VE | uredi]

Uz svijet koji je predstavljen u Gothicu 2, ekspanzija dodaje svijet nazvan Jharkendar. Novi svijet je podijeljen u više područja, svako predstavlja drugi tip klime. Nekoliko građevina, koje su pripadale drevnim ljudima koji su jednom nastanjivali Jharkendar, mogu se naći po Jharkendaru. Na sjeverozapadnom dijelu, blizu piratskog kampa nalazi se pustinjski kanjon, dok je u istočnom dijelu močvara u kojoj se nalazi banditski kamp, dok je na jugu šumovita dolina. Na jugu se nalaze planine koje odvajaju Jharkendar od Khorinisa i ostatka otoka.