Graditeljstvo u Hrvatskoj: Arhitektura i urbanizam

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Graditeljstvo u Hrvatskoj: Arhitektura i urbanizam
Autor Andre Mohorovičić
Dizajn korica Damir Brčić
Država Hrvatska
Jezik hrvatski
Izdavač Školska knjiga, HAZU
Datum (godina)
izdanja
1992.
Korice tvrde
Broj stranica 201
ISBN broj 86-03-00564-8

Graditeljstvo u Hrvatskoj: Arhitektura i urbanizam naslov je knjige hrvatskog doktora arhitektonskih znanosti, povjesničara umjetnosti, sveučilišnog profesora i akademika Andre Mohorovičića. Knjiga ima 201 stranicu s tekstom i brojnim fotografijama, izdana je od Školske knjige, 1992. godine u Zagrebu, a u izradi je sudjelovala i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Podnaslov knjige je Arhitektura i urbanizam, a njezina dijagonala iznosi 28 cm. Knjiga je iznimno kvalitetne izrade.

Opis[uredi VE | uredi]

Knjiga ima tvrde korice i papirnati omot sa pozadinom bijelog mramora, Ninskom crkvom Sv. Križa i natpis kneza Branimira. Crnim slovima napisan je naslov knjige te iznad naslova ime autora ove knjige. Uvod ove knjige proteže se kroz gotovo cijelu jednu stranicu. Graditeljstvo u Hrvatskoj sadržava brojne fotografije hrvatskih graditeljskih umijeća, sve su fotografije u boji.

Urednik knjige je dr. Ive Mažuran, a recenzenti dr. Miroslav Begović i dr. Boris Magaš. Lektori su Ilijana Milenković i Ivan Martinčić, grafičko-likovni urednik je Marijan Goršić. Naslovnu stranicu i ostale ilustracije je napravio Damir Brčić. Korektorice knjige Graditeljstvo u hrvatskoj su Jadranka Hađur i Božena Pavičić.

Literatura[uredi VE | uredi]

Graditeljstvo u Hrvatskoj, I. izdanje, Zagreb, 1992; ISBN 86-03-005464-8 nevaljani ISBN

Izvori[uredi VE | uredi]