H2O: Uz malo vode

Izvor: Wikipedija
H2O: Uz malo vode
Naslov izvornika
H2O: Just Add Water
Formatfantazija
tinejdžerska dramska serija
AutorJonathan M. Shiff
GlumciClaire Holt
Phoebe Tonkin
Cariba Heine
Angus McLaren
Indiana Evans
Luke Mitchell
Država podrijetlaAustralija
Broj epizoda78
Broj sezona3
Produkcija
Trajanje epizode23-25 min
Prikazivanje
U HrvatskojMini TV
HTV 2
Nickelodeon
Emitiranje7. srpnja 2006.16. travnja 2010.
Vanjske poveznice
Članak o seriji na IMDb-u

H2O: Uz malo vode (eng. H2O: Just Add Water) kod nas pevedeno i kao H2O: Samo dodaj vodu, australiajska je dramatična fantastična televizijska serija za djecu i tinejdžere koju je stvorio Jonathan M. Shiff. Prvi je puta prikazana na australskoj Mreži NetworkTen i pokretao se udruživanjem na kanalima u preko 120 zemalja i ima svjetsku publiku od preko 250 milijuna.

Sadržaj serije[uredi | uredi kôd]

Emma Gilbert, Cleo Sertori i Rikki Chadwick tri su tinejdžerske djevojke iz Australije, koje tijekom svoje vožnje čamcem završe na tajanstvenom otoku Mako, gdje nađu Mjesečev bazen pod uspavanim vulkanom. Tamo dok su tražile izlaz i kako će se vratiti kući, shvatile su da im je jedini naćin da odplivaju ispod podvodne pećine u bazenu. Kada uđu u bazen puni mjesec prolazi iznad njih, okupajući bazen u svjetlu. Djevojke su spašene i vraćene kući na obalu, gdje se vraćaju svojim normalnim životima, sve dok ne otkriju svoje nove mogućnosti i to postaje sve samo ne normalno. Djevojke otkrivaju da se deset sekundi nakon što dođu u kontakt s vodom, pretvore u sirene. Nakon daljnjeg eksperimentiranja, djevojke također otkrivaju da imaju nadnaravne moći nad vodom. Djevojke su zatražile od njihovog prijatelja Lewisa McCartneyja kako bi im pomogao da zadrže svoju tajnu.

Svakodnevne situacije, poput kupanja i suočavanja s kišnim vremenom, postaju zamršene dok se djevojke bore sa svojim novonastalim sposobnostima, koje imaju brojne prednosti i nedostatke, a istovremeno ih pokušavaju sačuvati u tajnosti od svih ostalih, uključujući i njihove obitelji. Ubrzo se prilagođavaju svojim novim sposobnostima i načinu života.

Charlotte Watsford je u drugoj sezoni, Cleina je suparnica, kada se zbliži s Lewisom, nedugo nakon što su Cleo i Lewis prekinuli. Charlotte također stječe moć sirene i postaje glavni zlikovac druge sezone. Ona ima sve tri moći sirena. Na kraju, Emma, Cleo i Rikki uspijevaju pobjediti Charlotte i ona gubi i svoje moći i Lewisa.

U trećoj sezoni Emma je s roditeljima otišla putovati svijetom. Dolazi novi lik Bella Hartley te se otkriva da je i ona sirena od svoje devete godine. Rikki i Cleo postaju prijateljice s Bellom, ali ubrzo ih je zadesio tajanstveni vodeno ticalo s vezom otoka Makoa. Novi dečko, Will Benjamin, također stiže i sprijatelji se s triom kada otkrije da su sirene. Djevojke saznaju da se Zemlja nalazi na putu kometa koji bi mogao uništiti planet. Pomoću svojih moći uspijevaju zaustaviti kometu da se sudari sa Zemljom i spase svijet.

Emitiranje serije[uredi | uredi kôd]

Sezona Epizode Originalno emitiranje
Premijera sezone Kraj sezone
1 26 7. srpnja 2006. 29. prosinca 2006.
2 26 28. rujna 2007. 21. ožujka 2008.
3 26 26. listopada 2009. (UK) 16. travnja 2010. (UK)