HNK Krilnik Split

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Disambig.svg Ovo je članak o nogometnom klubu. Za istoimeni vojni čin pogledajte Krilnik.


HNK Krilnik Split
HNK Krilnik grb01ra1.png
Puno ime Hrvatski nogometni klub Krilnik Split
Nadimak ...
Osnovan 1992.
Igralište Sv. Nikola, Lora, Split
Kapacitet 2000 mjesta ( 80 sjedećih )
Domaći dres
Gostujući dres

O klubu[uredi VE | uredi]

HNK Krilnik Split bio je nogometni klub iz grada Splita. Nastao je 1992. g. u jeku Domovinskog rata. Osnivači kluba u početku su mu dali ime Nada - smatrajući da bi bilo primjereno obnoviti nekada poznati, ali odavno ugašeni splitski klub. Nekoliko godina kasnije u sezoni 1994/95. klub mijenja svoj dotadašnji naziv. Izabrano je novo ime - Krilnik.

Pritisnit problemima besparice, snalazeći se na razne načine, novi splitski klub nastupao je u 1. županijskoj ligi Splitsko-dalmatinske županije. Iako je na početku djelovanja - u svojoj prvoj sezoni - bio pravo iznenađenje, osvojivši umalo prvo mjesto, u kasnijem periodu, tijekom dvije tisućitih nije više imao naročitih uspjeha, uglavnom se zadržavajući u donjim dijelovima prvenstvenih ljestvica.

Od sezone 2010/11. klub više nema seniorski sastav, već ima samo mlađe uzrasne kategorije.

Uspjesi u sezonama[uredi VE | uredi]

Škola nogometa[uredi VE | uredi]

Škola nogometa HNK Krilnik djeluje u svim uzrastima - mlađi pioniri, stariji pioniri, kadeti i juniori. Kadeti i juniori natječu se u 1. ŽNL.

Trener kadeta i juniora je Ante Zebić.

Stadion[uredi VE | uredi]

Krilnik je svoje utakmice - kao domaćin - igrao na stadionu Sv.Nikola, koji se nalazi u velikom kompleksu splitske ratne luke Lora. Na njemu i sada djeluje klupska Omladinska škola.