Internet Movie Firearms Database

Izvor: Wikipedija
Internet Movie Firearms Database
Novi logotip IMFDb-a s dviju pušaka M16A2
URL www.imfdb.com
Alexa rank 39 418
Komercijalna? ne
Vrsta Wiki
Registracija po želji (potrebna za uređivanje)
Vlasnik IMFDb, LLC (d.o.o.)
Kreirao Bunni, Zackmann08
Objavljeno 10. svibnja, 2007.
Status aktivna

Internet Movie Firearms Database (Internetska filmska baza podataka vatrenog oružja), skraćeno IMFDb, internetska je baza podataka vatrenog oružja koja su korištena ili prikazana u filmovima, TV serijama, videoigrama i animeima. To je wiki koja koristi MediaWiki softver, te ima sličnu funkciju kao i (nepovezani) IMDb, koji se bavi industrijom zabave. IMFDb također sadrži članke o glumcima, pa čak i o nekim popularnim likovima, poput Jamesa Bonda, s popisom pojedinih oružja koje je koristio u filmovima. Integriran u web stranicu, IMFDb je uslužni poslužitelj slika, sličan Zajedničkom poslužitelju (Wikimedia Commons), ali samo s urednim kvalitetnim slikama visoke rezolucije oružja, logotipa proizvođača i snimki ekrana.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Korisnik "Bunni" je pokrenuo stranicu u svibnju, 2007. IMFDb je izvorno napravljen, kako bi se olakšalo prepoznavanje vatrenih oružja u holivudskim filmovima. Prvih nekoliko mjeseci nakon svog osnutka, na popisu je navedeno desetak filmova, uključujući Matrix, Vod smrti i Pakleni šund. Kako je stranica rasla, tako je i njezin sadržaj bio sve veći. U lipnju 2007., stranica je započela raditi i s televizijskim serijama. Stranica se od tada proširila s člancima o videoigrama i japanskim animeima.

Danas, stranica ima više od 2600 filmova, skoro 500 TV serija, preko 450 videoigara i blizu 200 serija animea.

IMFDb je korišten kao referentni izvor vlasnika nekoliko streljana u Las Vegasu, Nevadi. Nakon što su klijenti pitali za unajmljivanje određenih vrsta oružja korištenih u filmovima i videoigrama, vlasnici streljane koristili su IMFDb da bi istražili oružja, koja su tražili klijenti.