Internet portal Srba u Hrvatskoj

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search

Internet portal Srbi.hr[1] novi je medijski projekt u okviru Odbora za informiranje Zajedničkog vijeća općina iz Vukovara, pored časopisa Izvor koji izlazi od 2006. godine i televizijske emisije „Hronika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema“ koja se emitira na Radio-televiziji Vojvodine, satelitskom programu Radio-televizije Srbije i Radio-televiziji Republike Srpske.

Portal je pokrenut 2018. godine sa željom i ciljem da svi u Hrvatskoj, ali i izvan nje na njemu mogu pročitati kvalitetne i provjerene vijesti, informacije, reportaže i druge zapise o Srbima iz Hrvatske. Portal piše o srpskoj kulturi, jeziku, tradiciji, povijesti, ali stavlja poseban naglasak na trenutnu situaciju i današnji život Srba od najurbanijih gradova do najzabačenijih sredina gdje pripadnici srpske zajednice žive.

Cilj portala je da informacije koje plasiraju budu više od onoga što se o Srbima u Hrvatskoj može pročitati i saznati na stranicama drugih novina i portala, više od običnih agencijskih vijesti, bez kopiranja i jednostavnog prenošenja onoga što o njima pišu drugi.

  1. "srbi.hr - INFORMATIVNI PORTAL" pristupljeno 11. listopada 2018.