Jean-Jacques Moucq

Izvor: Wikipedija
Dodaj infookvir "hokejaš na travi".
(Primjeri uporabe predloška)

Jean-Jacques Moucq je bivši belgijski hokejaš na travi.

Na hokejaškom turniru na Olimpijskim igrama 1948. u Londonu je igrao za Belgiju. Belgija je ispala u 1. krugu. Osvojila je 3. mjesto u skupini "C", s dvije pobjede i dva poraza, pri čemu valja spomenuti da je tijesno izgubila od pobjednika skupine, Pakistana, s 2:1. Belgija je dijelila 5. do 13. mjesto u završnom poredku. Moucq nije igrao, ali je bio među pričuvama.

Na hokejaškom turniru na Olimpijskim igrama 1952. u Helsinkiju je bio među pričuvama za belgijske reprezentacije. Belgija je ispala u četvrtzavršnici. Ispala je od kasnijih brončanih, Uj. Kraljevstva. U utješnom krugu, za poredak od 5. do 8. mjesta je izgubila od Poljske. Ukupno je odigrala četiri utakmice, a na ljestvici je zauzela 9. – 12. mjesto. Moucq je po jednim izvorima igrao na dvjema utakmicama,[1] a po izvješću se nisu natjecali na glavnom turniru.[2]

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]


Flag of Belgium.svg Olympic pictogram Field hockey.png Nedovršeni članak Jean-Jacques Moucq koji govori o belgijskom hokejašu na travi treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.