Jon Arbuckle

Izvor: Wikipedija
Jon Arbuckle
Pravo ime Tony Arbuccli
Ime u stripu Jonathan Q. Arbuckle
Crtač Jim Davis
Prijatelji Garfield (lik)

Jonathan Q. "Jon" Arbuckle je izmišljeni lik iz serijala stripova Garfield crtača Jima Davisa.

Puno ime Jonathan Q. Arbuckle je prvi put izrečeno u božićnom izdanju stripa. Q. bi moglo podsjećati na Johna Quincya Adamsa, 6. predsjednika Sjedninjenih Američkih Država. Njegov rođendan je 23. prosinca 1951. što je spomenuto u stripu u 1980-ima. Prije nego što je postao Jon Q. Arbuckle bio je Tony Arbuccli, Talijan.

Jonova omiljena boja je crvena, a voli i beskofeinsku kavu (premda najčešće pije kofeinsku da se razbudi), pecanje, sviranje i pjevanje (premda niti u jednoj od te tri stvari nije osobito uspješan). Njegovo omiljeno jelo je mesna štruca. Vozi crveni Sudan registracijskih tablica "Jon 731".

Jon je visok 183 centimetra i težak oko 75 kilograma. Ne voli miševe (gade mu se i pomalo ih se i boji). Od 2006. u stripu je u stalnoj vezi s veterinarkom Liz. U drugom djelu igrano-animiranog filma o Garfieldu Jon zaprosi Liz i ona pristane, ali u stripu se to još uvijek nije dogodilo.

Jon čini zaista sve da Garfield barem i malo smršavi. Nažalost, Garfield je vrlo snalažljiv i svaki put dospije do hrane tako da nijedna dijeta u konačnici ne završi.