Józef Maria Bocheński

Izvor: Wikipedija

Józef Franciszek Emanuel Bocheński, rođena imena Innocenty Maria Bocheński (Czuszów, 1902.Freiburg im Üechtland, 1994.), O.P., poljski logičar, povjesničar logike, sovjetolog, dominikanac, katolički prezbiter, rektor Sveučilišta u Freiburgu. Jedan je od najistaknutijih logičara 20. stoljeća. Studirao je pravo, ekonomiju, filozofiju i teologiju. Jedan je od najistaknutijih logičara 20. stoljeća, duboko ukorijenjen u filozofsku tradiciju Aristotela i sv. Tome Akvinskog. Predavao je logiku na Angelicumu u Rimu i filozofiju na sveučilištu u Fribourgu. Bio je također i povremeni profesor na University of Notre Damme, University of California u Los Angelesu, University of Kansas, University of Pittsburgh, i University of Edmunton. Djela: Uvod u filozofsko mišljenje i dr.[1]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. VerbumArhivirana inačica izvorne stranice od 6. travnja 2018. (Wayback Machine) Joseph Maria Bochenski (pristupljeno 5. travnja 2018.)
 
Ovaj tekst ili jedan njegov dio preuzet je s mrežnih stranica tvrtke Verbum (http://www.verbum.hr). Vidi dopusnicu za Wikipediju na hrvatskome jeziku: Verbum.
Dopusnica nije potvrđena VRTS-om.
Sav sadržaj pod ovom dopusnicom popisan je ovdje.