KK Konjic

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
KK Konjic
Kkkonjic-logo.png
Puno ime Košaraški klub Konjic
Boje kluba               
Osnovan 1968.
Dvorana Sportska dvorana Konjic
Kapacitet 2000
Predsjednik Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Armin Nikšić
Trener Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Edin Madžak
Liga A1 Liga FBiH
2019./2020.
Košarkaški dres-rukav lijevo.png Majica Košarkaški dres-rukav desno.png
Hlačice
 
Glavni dres
Košarkaški dres-rukav lijevo.png Majica Košarkaški dres-rukav desno.png
Hlačice
 
Pričuvni dres
Službena stranica www.kkkonjic.com

KK Konjic je bosanskohercegovački košarkaški klub iz Konjica, BIH. Seniorski tim košarkaškog kluba Konjic trenutno nastupa u A1 Ligi FBiH, dok pioniri, kadeti i juniori nastupaju u Omladinskoj ligi KSHR.

Nastanak kluba[uredi | uredi kôd]

KK Konjic je osnovan 1968. godine, kada je grupa entuzijasta i sportskih zaljubljenika formirala košarkašku sekciju pri sportskom društvu „Partizan“, a odmah potom i košarkaški klub Konjic. U tom vremenu klub je bio prilično popularan pa je treninge, koji su se održavali na partizanovom igralištu, promatralo i po nekoliko stotina gledatelja, a utakmice i po 2000 ljudi. Prvi predsjednik kluba bio je Ratko Opančić, a košarkaše je u tom periodu je trenirao Bogdan Tanjević.

Klupski uspjesi[uredi | uredi kôd]

  • Najznačajniji uspjeh klub postiže 1983. godine, plasmanom u bivšu Republičku ligu BiH. Tada su košarkaši KK Konjica u veličanstvenoj atmosferi pobijedili Čelik iz Zenice (u Skenderiji) i tako ostvarili jedan od najznačajnijih uspjeha u predratnom razdoblju.
  • Pobijedivši ekipu stolačke Iskre na županijskoj razini, klub je izborio nastup u A1 ligi BiH u kojoj je u sezoni 1998./99. zauzeo prvo mjesto i plasirao se u tadašnju Prvu ligu BiH. U društvu sa Bosnom, Slobodom, Čelikom, klub se natjecao tri sezone što je svakako jedan od rezultatski najuspješnijih razdoblja.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]