Karla Faye Tucker

Izvor: Wikipedija

Karla Faye Tucker (Karla Faye) (18. studenog, 1959.3. veljače 1998.), druga žena koja je nakon ponovnog uvođeja smrtne kazne (1976.) pogubljena u Sjedinjenim Državama.

Rodila se i odrasla u Houstonu u Teksasu, i najmlađa je od triju sestara. Roditelji joj se razvode još dok je imala 10 godina, a tijekom brakorazvodne parnice saznaje da je bila plod vanbračne veze. Već s 12 godina okreće se drogi i seksu, a s 14 napušta školu i prati majku Carolyn koja ju uvodi u prostituciju e jedno vrijeme putuju s raznim muzičkim bendovima. Sa 16 godina Karla je kraće vrijeme u kratkom braku s izvjesnim mahaničarom po imenu Stephen Griffith.

U ranim 20-tim godinama počinje se družiti s bajkerima to će biti sudbonosno u njezinom daljnje kratkom životu. Tu upoznaje ženu po imenu Shawn Dean i njezinog muža Jerry Lynn Dean koji su je upoznali s čovjekom po imenu Danny Garrett. Nakon što su jednog vikenda Karla, Garrett i njegovi prijatelji proveli uz drogu 13. lipnja 1983, oni odluče u tri sata ujutro da provale u kuću Deanovihda bi ukrali dijelove za motor. Prilikom pljačke Karla je pijukom ubila dvoje ljudi koji su bili unutra, to su Jerry Lynn Dean (27 godina) i Deborah Thornton, koje je, po optužnici, udarila 28 puta.[1]

Uhićena je 20. srpnja 1983., a 3. veljače 1998. usmrćena smrtonosnom injekcijom u Huntsvilleu u Teksasu. Njezino smaknuće bilo je posljednje za vođu tima smaknuća, Freda Allena, koji je nakon toga doživio slom.

Izvori[uredi | uredi kôd]