Keangnam Hanoi Landmark Tower

Izvor: Wikipedija
Keangnam Hanoi Landmark Tower
{{{opis slike}}}
Osnovni podatci
Mjesto Hanoi, Vijetnam
Status gradnje u izgradnji
Arhitekt Heerim, Samoo, Aum & Lee
Hellmuth Obata + Kassabaum
Korisnici
Namjena poslovni prostori
uredi
hotel
Vlasnik Keangnam
Tehnički podatci
Visina s antenom 345 m
Visina s krovom 336 m
Broj katova 70 (+ 4 podzemna kata)
Površina 579.000 m²
Vrijednost 1,05 milijardi USD

Keangnam Hanoi Landmark Tower je neboder pod izgradnjom koji se nalazi u vijetnamsmom glavnom gradu Hanoiju. Zgrada se nalazi u bulevaru Pham Hung okruga Cau Diay. U njoj mnoge velike poslovne tvrtke imaju svoje sjedište. Neboder s visinom od 336 metara (345 metara s antenom) spada u kategoriju supervelikih nebodera. Svojom ukupnom površinom od 579.000 kvadratnim metara Keangnam Hanoi Landmark Tower je peti najveći neboder na svijetu. Investitor u izgradnji ovog kompleksa je južnokorejska tvrtka Keangnam a realizacija cijelog projekta je stajala 1,05 milijardi USD.[1]

Na temelju glavnog plana kompleks zauzima hotel s 5 zvjezdica, uredske i zabavne prostore, klinike i konferencijske dvorane. Očekuje se da će zgrada biti dovršena tokom 2011. Po završetku gradnje Keangnam Hanoi Landmark Tower će postati najveća zgrada u Vijetnamu te 26. na svijetu.

11. lipnja 2008. potpisan je sporazum između menadžmenta nebodera i hotelskog lanca InterContinental o otvaranju svojeg hotela s 383 sobe unutar zgrade.

24. siječnja 2011. gradnja hotela je dosegnula 336 metara postavši time najviša u Vijetnamu.

Izvori[uredi | uredi kôd]