Chemtrail

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s Kemijski mlaz)
Skoči na: orijentacija, traži
četverostruki kondenzacijski tragovi zrakoplova
nebo prošarano kondenzacijskim tragovima

Chemtrail [ˈkɛmtreɪl] (engl., krat. od chemical: kemikalija i trail: trag, slijed; dosl. kemotrag, kemotrazi), je teorija zavjere po kojoj zrakoplovi ostavllaju štetne tragove za sobom, a navodno sadrži kemijske ili biološke ili neke druge tvari, te ih tako namjerno raspršuju na nebu radi raznih navodno zlih namjera, kao npr: kontrola vremena, ljudskih misli, stvaranje potresa itd. a iza kojih stoje razne korporacije.[1] Zagovornici ove teorije tvrde, da zrakoplovi ne ostavljaju normalne kontragove u normalnim uvjetima, smatraju da na visinama ispod oko 7 tisuću metara u vrijeme nekih proljetnih i jesenskih dana a osobito ljetnih, tragovi ne bi smijeli dugo trajati a ponekad čak uopće ne bi smijeli nastajati, jer smatraju da u tim uvjetima nije dovoljna temeratura za nastajanje običnih tragova, kojima je porebna temp 40 stupnjeva celzijevih i dosta vlage, vlaga im nije sporna ali ne vjeruju da je u datim uvjetima temperatura zadovoljena. Osim tih 7 tisuća metara sporna im je i visina iznad 10 tisuća metara jer smatraju da se zbog prejakih sunčevih zraka, kristalići leda ne mogu formirati. Spominju i čudno širenje tragova pri njihovom nestajanju i smatraju da navodna otkrića, raznih teških metala i ostalih tvari u vodi i zemlji(na navodnim područijima di su se desilo i sporno ispuštanje tragova) imaju isto veze sa time. Iz toga se nastala još jeda zavjera a to je navodna nova, vrlo teška bolest morgeloni. Morgeloni su prema njima nešto tipa ko nanoroboti, ali bez vidljivih svojstva tipičnih robotima, osobito tako malima a to je da navodno nemaju nikakve spojene djelove, nego izgledaju ko da su napravljeni u jednom komadu, oni se po njima hrane teškim metalima u našem tijelu i prvi značajni simptomi su nastajanje raznih rana iz kojih izlaze u obliku kojekakvih niti, s vremenom rane počinju boljet, javljaju se mučnine i navodno je po njima do godine 2014 samo u SADu umrlo preko 60 tisuća ljudi. Zatim tu teoriju o chemtrailovima spajaju i sa HAARPom i raznim ostalim stvarim. [1] Ove argument odbacuje znanstvena zajednica tvrdeći da su takvi tragovi jednostavno normalni vodeni kontragovi (kondenzacijski tragovi) (engl. contrail, krat. od condensation: kondenzacija i trail: trag, slijed) za koje je sasvim normalno da nastaju na svim visinama i kažu kako je moguće da svi sporni tragovi na preniskim visinama mogu biti ispuštanje ulja, vode i sl(tu navode navodne i sporne tankove u avionima za koje teoretičari tvrde da su dokaz prijevoza kemikalija, no znastvena zajednica kaže kako je to samo testiranje stabilnosti aviona) i da mogu biti povezani sa tragovima nastalima zbog naglih promjena temperature na krilima. Po pitanju raznih navodnih pronađenih tvari u zemlji i vodi na mjestu preleta, kažu kako su im dokazi slabi jer, ih nema dovoljno i izvor pronađeni nije dokazan. Što se tiće morgelona, tvrde da je to izmišljena bolest i priznaju da postoje mnoge smrti i prijavljeni slučaji ali ih povezuju sa masivnom histerijom i masivnim suicidom.

Zbog popularnosti ove teorije zavjere službene agencije primaju mnoge upite u kojima osobe zahtijevaju neko objašnjenje.[1] Znanstvenici i vladini službenici širom svijeta opetovano su na njih trebali odgovarati, ponavljajući da su navodni chemtrailovi zapravo ništa drugo nego normalni kontragovi.[2]

Naziv chemtrail kovanica je od engleskih riječi chemical: kemikalija i trail: trag, slijed; dosl. kemotrag (mn. kemotrazi) ili trag kemikalija, a nastala je po uzoru na kontrag (engl. contrail), što je kontrakcija od kondenzacijski trag (engl. condensation trail: trag kondenzacije).

Više informacija[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. 1,0 1,1 1,2 Watson, Traci. "Conspiracy theories find menace in contrails", pristupljeno 1. listopada 2011. “The theory: The white lines of condensed water vapor that jets leave in the sky, called contrails, are a toxic substance the government deliberately sprays on an unsuspecting populace. (engl.: Teorija: bijele linije kondenzirane vodene pare koje mlažnjaci ostavljaju na nebu, zvane kemotrazi, toksične su tvari koje vlada namjerno zaprašuje nad nesumnjičavom populacijom.)”
  2. Downing, Bob. "Conspiracy theorists look up: Some argue jet contrails are U.S. chemical spray", pristupljeno 26. kolovoza 2008.


Airplane.svg Nedovršeni članak Chemtrail koji govori o zrakoplovstvu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.